- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
Terapeuta
őstag
válasz
dorog.zultan #4381 üzenetére
Néztem képeket ezzel az obival...hááát....
Eddig azt hittem, hogy tudom milyen obim lesz 70 mm fölött, és majd ez alá keresek majd valamit....most meg úgy gondolom, tudom, mi kell nekem 17-40 közé...de most fogalmam sincs, mi lesz 40 mm felett ???
Káprázatos a képe....
[Szerkesztve] -
Terapeuta
őstag
válasz
dorog.zultan #4381 üzenetére
Ehh...észben tartom...köszönöm...
-
biggamer
veterán
válasz
dorog.zultan #4337 üzenetére
Köszi szépen.
A Canon EF 70-200mm f/4 USM L IS vs. Canon EF 70-200mm f/2.8 USM L vs. Canon EF 70-200mm f/2.8 USM L IS között gondolkozom.
De sokan azt mondják, hogy az IS -es objektíveknek lágyabb a képe.
Neked van ezzel tapasztalatod ?
Viszont fényszegény helyen jól jön az a 2-3 érték, amit megspórólsz. -
MLaca
őstag
válasz
dorog.zultan #4338 üzenetére
ja, így van. amúgy nagyon jó fixek a közepes árkategóriából (szerintem):
- 35/2
- 50/1.4
- 85/1.8
- 100/2
- 100/2.8 macro USM -
Maki73
tag
válasz
dorog.zultan #4241 üzenetére
Szia!
Igen látom,és ha sikerül döntenem,biztos,hogy az olcsóbb helyen fogom megvenni.
Köszi.
De,hogy lehet az,hogy ekkora különbség van két forgalmazó között?
Mert még pár ezer forint az oké,de 30.000eFt az már több mint furcsa.
Ha nem vagyok indriszkrét,mért adtad el egy év után ha annyira jó volt?
Amiket emlegettél hátrányokat azok nem zavarnak,legalább is szerintem,de mivel még nem használtam az alap 18-55 ös obin kívül másikat,így pontosan ezt nem tudhatom.
Most valószinű egy páran hülyének fognak tartani,de mivel az elöbbiekben írtam,hogy másik obit még nem használtam az alapon kívül,így bátran fel merem tenni a kérdést:
-ha az IS-es obinál maradok,mire kell figyelnem illetve,hogyan kell használnom a gépet?
Azt olvastam,hogy 1/500 ad helyett 1/60 ad-al is el lehet készíteni a fotót,ez,hogy kell értelmezni?
Válaszodat előre is köszönöm,és tényleg mindenkitöl elnézést kérek ha valami oltári nagy baromságot kérdeztem. -
biggamer
veterán
válasz
dorog.zultan #4242 üzenetére
Nagyon fontos lenne, nem tudnád valahol felkutatni ?
Nagyon megköszönném, meg gondolom másnak is jól jönne. -
Hydra SR
addikt
válasz
dorog.zultan #4244 üzenetére
Ehh, több embert is láttam, aki csak azért nem vett IS-est, mert annak lágyabb a képe. Pénze meglett volna rá, és rá is szánta volna. Ezek szerint csak tájékozatlanul vásároltak.
-
werttzui
addikt
válasz
dorog.zultan #4241 üzenetére
Add hozzá az áfát is mindjárt több
-
Hydra SR
addikt
válasz
dorog.zultan #4242 üzenetére
Köszi
Volt egy ilyen érzésem. Akkor viszont nem értem, mire ez a nagy felhajtás a ''most akkor IS-es obit vegyek-e vagy nem?'' kérdés körül, hiszen akkor csak pénz és kihasználás kérdése, hogy megéri-e. Azt meg csak tudja mindenki magáról...
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz
dorog.zultan #4012 üzenetére
Ménem veszel inkább f1.0-asat. Ne vacakolj már 1.2-vel, kicsit sötét van és már nem jó
[link]
-
Smogus
őstag
válasz
Ha minden igaz akkor az álltalad linklet oldal készítője, ugyanaz aki most megávilik az obitól, az álltalam linklet hirdetésben
Kicsi a világ -
Smogus
őstag
válasz
Ha már ennyire ragaszkodsz a kicsivel nagyobb fényerőhöz akkor esetleg ezt próbáld meg
[link]
Mától hírdeti szerintem korrekt ember
Érdemes tőle venni, bár ha csak az új játszik akkor írány a bolt. -
orbano
félisten
válasz
dorog.zultan #4000 üzenetére
f1.2-es árából én már 70-200f2.8L-et vennék és megtoldanám az 50/f1.8-cal azokra a bizonyos napokra
persze ez én vagyok -
ThufirHawat
senior tag
válasz
dorog.zultan #3992 üzenetére
Probáltál már portrézni 50mm-el APS-C-n? Ha valóban portrékat akarsz (az arc tölti ki a kép nagyját), akkor nagyon bele kell bujjnod a modellbe. Nem jó.
Esküvőfotós haver 85/1.8-ra esküszik, de esetleg elkondolkodhatsz egy 135/2L-en is. Az atom jó. És még mindig olcsóbb, mint az 50/1.2L -
csiga997
őstag
válasz
dorog.zultan #3995 üzenetére
Hagyjuk ezt a kérdést. Kiskorúak is lehetnek itt.
-
csiga997
őstag
válasz
dorog.zultan #3993 üzenetére
Nekem 1.8-as van.
-
ThufirHawat
senior tag
válasz
dorog.zultan #3987 üzenetére
''hogy nem értem a 4x-es árkülönbséget...''
De ez azért nem túl meglepő, ugye? Az árazás nem lineáris. Ezzel az objektívvel a Canon egy nagyon szűk piaci rést próbál meg betömni. Az egyetlen haszna az f/1.4-eshez képest az, hogy egy kicsivel gyorsabban, és egy kicsivel kisebb DOF melett fotózhatsz. Ez mondjuk a fotósok 0,01%-ának fontos. A Canon hiszi, hogy nekik viszont nagyon fontos, és kipengetik ezért a jelentős felárat.
De a szitu pont ugyan ez a 85/1.2L vs. 85/1.8 és a 200/1.8L vs. 200/2.8L esetében. Akiknek kell ez a minimális extra szolgáltatás, azok általában pénzt keresnek vele. És mint munkaeszköz már talán nem is olyan drága.
Egyébként nincs félmilla, ha ügyes vagy.... -
csiga997
őstag
válasz
dorog.zultan #3987 üzenetére
Nagyon egyszerű empirikus módszer van arra, hogy eldönts, kell-e neked az 1.2-es (cca félmillióról beszélünk most, ugye.)
Tehát: végy egy vonalzót. Vedd elő a pöcsödet. Mérd meg.
Ha kisebb mint 10 cm, vedd az 1.2-eset, ha nagyobb, jó lesz az 1.4-es is.
Ilyen egyszerű. -
ThufirHawat
senior tag
válasz
dorog.zultan #3985 üzenetére
Szerintem rossz helyen érdeklődsz....
Nézz meg összehasonlító tesztet az 50/1.4 USM-el. Van pár ilyen a neten.
Aktív témák
Hirdetés
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest