- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttoth
tag
válasz
aleister
üzenetére
flash, szerintem sem. Gyakorlatilag 2/3fe-vel gyorsabb, nem biztos, hogy ki fogod tudni használni. Nem tudom, mivel fotózol, de ha hasonló cipőben jársz, mint én (18-55), akkor talán egy tele lesz a jó választás (55-200), mert több lehetőséget ad, mint egy fix. Legalább is ezt a tanácsot kaptam.
A G vs D vitához annyit kell tudni, hogy a D-ben nincs fókuszmotor. Szerintem az viszont hasznos, nekem mindenképpen kéne.
A fókusztávolság meg... Tényleg mindig 50mm-t emlegetnek, de ez az ekvivalens 50mm, amit aps-c vázon 35mm-es fókusztávolság ad vissza. Portrézáshoz, tárgyfotózáshoz szerintem azért simán lehet használni.
ExposurePlot csinál neked tuti kis statisztikát, hogy milyen beállításokat használsz, hasznos kis progi.
Még egy utolsó tanács. Nagy fényerejű objektív vásárlása előtt mindig gondolkodj el a vakun is

Új hozzászólás Aktív témák
- áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V INTEL Arc 140V 32GB 1TB SSD 16QHD+
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitedesk 800 G4 SFF brand számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD UHD630 250W WIN11
- MacBook Air 15" M4 / 24 GB / 512 SSD / 100% akksi / gyári garis
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- RugKing 4 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest