Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mordeaux
tag
Sziasztok egy olyan általános kérdésem lenne, amit biztos meg lehetne találni a több ezer hsz között de nekem sajnos nem sikerült hiába kerestem... azt olvastam régebben, ha jól emlékszem, hogy a kompaktoknál használt zoom szorzó értékét, egy objektívnél úgy lehet kiszámolni, hogy a nagyobb értéket osztjuk a kisebbel. Nem tudom ez mennyire közelítő, vagy barbár módszer mert gondolom nem lehet csak így felfogni ezt, de ha már valamennyi köze van a dologhoz, miért van az, hogy pl egy zoomobjektív sem rendelkezik 4-5 nél nagyobb szorzóval (igaz csak canont néztem) mikor a kompaktoknál van 20x os is. Azért foglalkozom ezzel, mert készülök hamarosan gépet venni, és ha tehetném a távcsőre szerelném rögtön, mert elsősorban a távoli dolgok fotózása érdekelne, mikor "ott is vagyunk meg nem is".
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hardcore café
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- OTP Bank topic
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest