Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Keem1

veterán

válasz Neck #30393 üzenetére

Köszönöm mindkettőt :R
    Átnyálaztam őket (igen, természetesen kiválóan megy az angol ;) ), igazából én is a natív M üvegen gondolkodtam elsősorban, de mivel ezen obik közül egyiket se volt még szerencsém kipróbálni, inkább azért kérdeztem rá, hogy hátha valakinek nagyobb tapasztalata van benne.
    A specifikációkat persze átolvastam, a nyers adatok közül nem feltétlen az M felé dől(ne) a mérleg, de azt hiszem, pont a fotózás az, ahol nem a rideg számok dominálnak.

A 22mm f2.0 obit nagyon szeretem, mivel prime lens, nyilván egyik telezoomtól se szabad hasonló képet várni, de épp azért próbálom olcsóbban megúszni, mivel bár sokszor hiányzott a tele oldal, erre (érthető okokból) ritkábban lenne szükségem, így ha találok megfelelően kompromisszumos megoldást, akkor mindenképp beszerzem a tele véget is.

Gondolom egy obinál (ha nem törött, karcos, stb) akkor a használt ellen nem sok ellenérv van, esetleg a sok expó a fókuszmotort megviselheti, de a fotózás önmagában még nem kellene, hogy a képminőséget befolyásolja, ugye?

Új hozzászólás Aktív témák