- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TKL
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget / tanácsot szeretnék kérni. Asztro fotózáshoz vásároltam egy SMC Takumar 200mm F4-es obit, és Nikon D5500-on használnám. Azt tudom, hogy elméletben csak segédüveges adapterrel lehet a végtelenbe fókuszálni vele (ez még nem jött meg, nem tudtam kipróbálni még az obit), így használva adapterrel pedig benyelem a képminőség romlását.
A kérdésem egyrészt az lenne, hogy mennyire jelentős a minőségromlás, kifejezetten ha asztrofotózásra vetítjük le (aberrációk stb miatt)?
Másrészt: találtam külföldi topikokat azzal kapcsolatban, hogy módosítható a fókusz sok M42-es Takumar objektívben úgy, hogy Nikonon is tudjon plusz üveg nélkül a végtelen be fókuszálni egy sima adapterrel. Ez vajon megoldható az említett 200mm-esen is? (sorszáma: 5193xxx, elvileg 5 elemből áll belül).
Egy objektívekkel foglalkozó ember azt ajánlotta, hogy 25.000 ft ellenében átalakítja, jelentsen ez akár fókusz állítást vagy bajonett cserét, pontosan nem mondta hogy gondolta. Viszont a fókusz állítás megoldható házilag is, és meg is próbálnám, csak tudom kellene, hogy ezzel az obival ez lehetséges-e?
A fent említett összeg egy ilyen átalakítás esetében egyébként reális? 19.000 Ft volt maga az objektív...
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- Canon PowerShot SX 410IS
- Canon RF 600mm f/11 IS STM teleobjektív - Újszerű -
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új FULL HD webkamera + Számla
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4540, 100% AKKSI
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest