Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
omfgk
veterán
Mondjuk elég fura lesz ez így megint.
5090-hez köze nincs az 5080-nak, mégis egy topik. Se specben, se tényleges teljesítményben. Tuning, UV totál más.
5070Ti egy picit megfaragott 5080-as. De külön topik. Pedig egyértelműen összetartoznának. Közel ugyanaz az offset mehet majd neki.
5070-nek ismét nincs koze az 5070Ti-hoz, mégis egy topik.
Viszont azt belátom ,hogy ha az 5080-at betesszük a középkategóriás topikba, akkor
-
k1raly
aktív tag
[5070/5070ti]
Én csináltam már nekik, nyilván még elég üres. -
-
válasz
deathcrow42 #7590 üzenetére
Külön topikja lesz ahogy a 4xxx szériánál is. Nem keverném ide a 80-90-es kártyák közé.
-
danithe
tag
-
Topikgazdának: esetleg az 5090/5080 mellé bejöhetne az 5070Ti is? Az 5080/5070Ti chipje ugyanaz az NVIDIA GB203, csak részben van letiltva közel 2k cuda core
-
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #7587 üzenetére
Ezért kell forrasztott procit venni. Ott a hőfokok is jók.
Szerk: Mármint amin rendes forrasztás van. Erre gondoltam
Srycsibuka85: Mindegy is, mert normális készlet/ár csak nyár/ősszel lesz. Erre még rátesz amd scalping is 1700$-al
1000€ alatt kártya nem lesz. Húzza magával a használt árakat is. -
Laraxior
titán
válasz
deathcrow42 #7583 üzenetére
Pfff, félelmetes...
Komolyan mondom, szarnak a minőségre, de ezektől a nyomorultaktól akkor is megvesznek mindent. nVidia pl a nyamvadt csatlakozóival, az Intel a nyomorultul összegányolt pasztázásával stb... -
KAMELOT
titán
válasz
deathcrow42 #7583 üzenetére
Ki kéne próbálni mi van, ha egy csinált kábelt tesznek oda?!?
csibuka85: Érdekes és most küldik?
Amid van, azt a rendelést mikor adtad le?
SK oldalon launchkor sem lehetett rendelni! -
PH főcímlapra felkerült az 5090 olvadozás
-
HantekDSO
tag
válasz
Kajoszbobber #7576 üzenetére
Alza abszolut korrekt - az emagos kiszállítás viszont egy rémálom! Kaptam egy e-mailt, miszerint 11:30 és 13:30 között szállítanak. 14:00-kor futárt felhívtam, a reakció: Neki rettentő sok csomagja van, fogalma sincs, a mai napon egyáltalán ki tudja-e hozni... Semmi gond, rendelést lemondtam, majd újra megrendeltem. Ezúttal korrektül, a jelzett intervallumon belül érkezett a futár (másik) - viszont nála csak készpénzzel lehetett volna fizetni. 2025-ben, mikor napi szinten lehet olvasni, hallani róla, hogy pár tízezer, otthon tartott forintért ölnek meg embereket, tartsak otthon kp-t, csak mert a cég sajnálja a kártyás tranzakcióért levont pár forintot...
-
-
csibuka85
őstag
Sziasztok , na most kaptam az emailt hogy át tudok venni egy Palit Gamerock 5080 as Kártyát a Szigetszentmiklósi Alza üzletben. Valakit esetleg érdekelne a kártya ? Szívesen átadnám valakinek akinek szüksége van rá.
-
danhawk
csendes tag
A velem történtek alapján nem gondolkodnék a javításon.
Rog 3070-em 2,5 hónapot volt távol tőlem ,2 venti megállt. Emag-on keresztül ment Asus szervízhez (2023.július), patentul gyári dobozában és tartozékaival ahogy illik. 30.nap után kezdtem kérdezősködni, hogyan is állunk. Majd ehhez képest egy Emag címkével ellátott “cipősdobozban” hozta vissza a postás , javítást követően, pufifóliába csomagolva , valamikor szeptember közepén, az előző tulaj ( akkor már túladott rajta) korábbi lakcímére.
Mindezt halálra idegesítően kerregő ventikkel.
Áron alul túl adtam rajta.Azóta kifogtam 3db brutál CW- Asus kártyát , velük nincs szerencsém
-
Puzzony
tag
Nos, úgy látszik hogy az 5070ti-os turnussal jönnek együtt az új 5080as szállítmányok alzába. 2.22-es szállítást kaptam ma a rendelésemre (Gainward Phoenix).
-
Simon Balázs
csendes tag
válasz
deathcrow42 #7568 üzenetére
Fsp igen. Nekem 1650w-os fsp Hydro PTM Pro atx3.1 platinum van és nincs rajt thermal szenzor. 120-ért vettem és azzal használom az 5090-et. Kinézetre ugyanolyan, mint ezek és semmi gondom nem volt még vele. Mondjuk én 520w-ra korlátoztam a kártya fogyasztását.
-
válasz
Simon Balázs #7566 üzenetére
Az az 1600G is inkább Platinumnak néz ki, mint goldnak az oldal alapján. Belsőjüket nem tudom, ki az OEM gyártó. Esetleg FSP?
A tempguard jónak tűnik.
-
válasz
Simon Balázs #7566 üzenetére
A titan és a gold között a különbség pedig az ,hogy ? 100ftal kevesebb áramot fogyaszt /hó 100 ezres felárért ?
-
válasz
Simon Balázs #7564 üzenetére
Ez miben tér el a 160 ezres Goldtól ? [1600G]
-
zolazola
csendes tag
A hírek szerint jövő hónapban helyreáll az ellátás a GB202-ből. Kitartás!
https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/rtx-5090-supplies-to-be-stupidly-high-next-month-as-gb200-wafers-get-repurposed-asserts-leaker -
jimpo
senior tag
Mikor megveszed a kártyát, de házra már nem marad....
Az alaplapnak és a kártyának is jót tesz. -
X2N
őstag
válasz
Kajoszbobber #7555 üzenetére
Én arra tudok tippelni hogy már eredetileg se volt a kártyára gari mert használtan vette, vagy csak egyszerűen nem akar MSI/ASUS stb ügyfélszolgálattal/szervízzel szarakodni.
(Vagy eredetileg se a gyári hozzáadott toldóval használta a kártyát) Beviszi a ide a csávóhoz cserélnek pár ezer forintért egy csatlakozót, 2 nap múlva viszi, olcsó és gyorsan is megvan.
Itt a fórumozók közül van valakinek videokártyával garanciás ügyintézéssel kapcsolatban tapasztalata, ahol javítani kellett valamit? Megjavították? Vagy csere volt? -
-
KRoy19
őstag
válasz
deathcrow42 #7556 üzenetére
Nope. Olvasd el újra.
-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
X2N
őstag
Komment videó alatt:
I did the walk in service for my own MSI 4090.. There were racks on racks of 4090s with melted plugs in his shop.. His service is excellent with good communication and customer expectation management...Másik komment:
LOL... an NVIDIA rep just said that this hasn't been a problem for two years, implying that it's not an issue anymore. Yeah, because people have to send them to independent repair shops and NVIDIA isn't hearing about it, but it's clearly still an issue. Can't wait to see how the revised connector works with the 575 watt+ 5090. -
Landon
addikt
válasz
HantekDSO #7546 üzenetére
Nézz rá a fentebb linkelt csatornára. Sajnos ettől jóval több csatlakozót cseréltek. Ha jól emlékszem volt egy videója a Northridge-nek amiben több kartondoboznyi javitando 4090-est mutattak. Oké, egy része törött PCB volt de egy nagy része égett csati volt és az csak egy videó.
Egyébként sidenote-kent, érdemes a NorthWestRepair videóit is nézni. Az az ember egy felisten! Szemben a NorthRidge-el akik abszolút mennyiségre mennek.
-
omfgk
veterán
válasz
Mivel gondolom nem nézel bele, így gyorsan kikerestem egy videót.
Általában az elején mondja a nagyjából beérkező darabszámokat.2024 júniusi videó.
80-100 havonta.
https://youtu.be/-_47bWBYutcNa ezért nem jósolunk
tál lencsébőlelnézést, tehát egyetlen darab alapján, a PH topikban.
Semelyik irányba se. Hogy érthető legyen, megismétlem. -
omfgk
veterán
válasz
Hány leégett csatiról szól is a fáma? 10-20?
Nocsak, te is javítod őket?
Ja nem. Fogalmad sincs ,hogy mennyi olvadás volt.A fenti linkelt csatornán hallgass bele pár videóba. Az a 10-20 kártya, amit itt bedobtál hasra ütésre, az csak náluk javításra jelentkezik havonta.
Ugyanígy gondolom azt is megjósolod ,hogy hány PCB tört el a foglalat felett.
Arra is lesz példa. -
omfgk
veterán
válasz
HantekDSO #7544 üzenetére
A képlet továbbra is egyszerű.
A, Ha nekünk jut 1 szar példány, attól még nem mind szar feltétlenül.
B, Ha nekünk jut 1 jó példány, attól még nem mind jó feltétlenül.Ami biztos, hogy aki 1 példány alapján jósol, az igyon kevesebbet.
https://www.youtube.com/watch?v=rpQnXKMwmpg
És nem, a videó tanulsága nem az ,hogy mind elolvad. Lásd A opció.
Csak több 4090 csatit látott, mint az itt jelenlévő összes tag együttvéve.De még ő se fog százalékos jóslatokat megfogalmazni.
-
Landon
addikt
válasz
Kajoszbobber #7534 üzenetére
Sry az lemaradt hogy én Alzan vettem.
Én inkább azon töprengtem csak, hogy a 250k-s táp valóban annyival többet tud e. Elnézést a sok OFF-ert.
X2N - Te tudod, 1400Ft egy ilyen csatlakozó ha szétég, cserélhető.
Ezt nem teljesen értem mire írtad? -
gaben22
senior tag
válasz
deathcrow42 #7540 üzenetére
Valszeg van az 99.9% vagy még több is, de önmagában a tény, hogy emiatt aggódni kell már röhejes. Kb 5 perces "előadást" tartottam neki, hogy mit hogyan csináltam/csináljon a 12VHPWR csatlakozóval...
-
-
gaben22
senior tag
Ma elvitték a vizes 4090-em, be is szereltük a gépébe, előtte nagyítóval végignéztem a kábelt és a kártyán a csatlakozót is, ugyan nem volt széthajtva a kártya, de nálam 2 év használat után (ebből csak 1 év volt vízzel) tökéletes állapotban volt minden (kábel Corsair type 4 12VHPWR).
-
fatal`
titán
válasz
Kajoszbobber #7527 üzenetére
Most épp nincs készleten, de amúgy Alzán 125k és 10 év garival adják, ha valaki megvárja míg megint lesz.
-
Landon
addikt
válasz
Kajoszbobber #7530 üzenetére
Én bevállaltam. Személyesen Aris barátunk ajánlásával (vergodtem mire kéne cserélni ami elérhető itthon is és nem 200k és leveleztunk pár sort).
Meglátjuk de egyelőre nem látom miért kéne *nekem* ettől jobb. A Titanium +2% hatékonysága megéri a felarat?!
(Nem.matekoztam ki mennyi idő után terül meg a felár villanyszamlaban
)
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42 #7515 üzenetére
"Tudtommal egyik piacon lévő táp se csinálja"
Persze hogy nem csinálja, teljesen értelmetlen dolog az egész, ez se tud load balancsolni külön-külön 6 tápvezetékenként a videokártyán, aki meg azt hiszi továbbra is hogy létezik bármilyen load balance az eleve nem érti a problémát, megnéztem a tápot, semmi értelmeset nem írnak erről a funkcióról.
Ebben a tápban is ugyanúgy 1db fő 12V-os rail van 133A terhelhetőséggel mint minden más tápegységnél. Ebből megy közösen a processzor és a GPU is. Ha nem így lenne rögtön nem lehetne a 80 PLUS Titanium plecsnit rárakni mert hatékonyan nem lehet ennyi ágat stabilizálni. -
válasz
Kajoszbobber #7524 üzenetére
De a 240k is nevetséges, mikor van 130 ért is 1650W toppos Platina atx 5.1 / 12V-2x6 -os tápegység
[ FSP Hydro PTM Pro 1650W PCIe5 ]KaszkóPalkó
Ja bocs , azt hittem 270 euróra gondoltálAmúgy bejelentkeztem a Casekingre így a 27% áfás árat adja ki.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
abridabri #7521 üzenetére
De meg ez is 100k-val az asus alatt van, igaz nincsen oled kijelzo, meg rgb vilagitas se, meg rog felar se.
A top 1600as titanium tapok 200-250k kozt mennek, a 350k az valami olyan ar erte ami nevetseges.
A noctua edition meg egy limitalt peldanyszamau modell, egy spec kooperacio, ott ertheto hogy kicsit dragabb, nem 100k-val, kicsit. -
válasz
Kajoszbobber #7504 üzenetére
Ha kapható is lesz 1x , szerintem nem lesz tömegtermék
350k németben.
-
Chalez
őstag
Ezek nem normálisak... most kaptam a levelet, a túl olcsó XTX miatt, amiért 5000-es bánatkupont kaptam
#7492deathcrow42 köszi, igazából azt vettem észre, hogy meg sem kottyan a shadowplaynak sem a 4k felvétel, csak a kapott videó nem olyan smooth 60-on mint 120-as rögzítésnél. MAjd még tesztelgetem.
-
kevike576
senior tag
Sztem mindenképp hívd őket ! Ha nem tudják ezeket teljesíteni, akkor javasoljanak más megoldást, de ne a semmit. Én tuti hívnám őket !
Anno 5 éve érdekes módon a foramax meg tudta ezt lépni egy fórumtárssal, és nem hagyta a sz*rban, (aqua persze nem) Akkor alza is sokkal korrektebb üzlet volt. -
válasz
pRoject22 #7513 üzenetére
Tudtam az Astralról, hogy monitorozza a 6 ágat. Ezért is van simán az 5090 listámon az Astral, amikor megvehető normális áron (nem 3 milló, köhh)
De hatalmas különbség van a monitorozás és aközött, hogy a ROG Thor táp elosztja a 12V-2x6 kábelein a terhelést - aka klasszikus load balancing. Erről nulla written van, vagy legalábbis nem találtam pár perces gyors keresés során.
Arról nem is beszélek, hogy ehhez (load balancing a 12vhpwr csatlakozón) nem kevés pcb hely és plussz tervezés kell. Vagy hogy mondjuk 20 amper felett egy kábelen lecsapja a tápot, oda már circuit breaker vagy fuse is kellene.
Tudtommal egyik piacon lévő táp se csinálja, vagy most az Asus (és a táp OEM gyártója, a Wentai) abszolút frontier ebben.
Ha ez a táp értelmes load balancingot csinál a 12V-2x6 kábelein, én leszek az első, aki simán vesz egyet és még reklámozni is fogom.Megkövetem magam szó nélkül, ha erről van valami írt és tesztelt példa.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
pRoject22 #7513 üzenetére
Jah, jelez hogy ha telepítve van a tweak 3, beavatkozást nem csinál. Ugyan úgy elolvad a csati ha nem figyeli a user a jelzést, mert nincs megnyitva a program, vagy telepítve.
A semminél jobb, de a problémát meg nem oldja.
A tappal kombinálva meg le kell tesztelni, mert fesz szabályozást kimeneti oldalon minden táp végez, a kérdés hogy a Thor 3 ezt mennyiben csinálja jobban (mérések szerint, nem marketing 45% szerint). -
pRoject22
őstag
válasz
deathcrow42 #7506 üzenetére
Mielőtt másokat kérdőjelezel meg legalább egy 10 másodperces google időt szánj rá a tanulásra, jól írta, az Astral monitorozza a csatlakozót a képen látható helyen pl
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
deathcrow42 #7511 üzenetére
Hamar kiderül mit tud ha egy astralon, vagy bármin valaki elvag 4 kábelt a 6 táp pinbol, lássuk hogy működik a balansz, ha működik be se kéne kapcsoljon a gép, ha bekapcsol meg....
nos akkor egy hangzatos bullshit.
-
válasz
Kajoszbobber #7508 üzenetére
Néztem én is, ez egy stabilizer, nem látok itt nagy load balancingot vagy hogy ez megakadályozná mondjuk a 20+ amperes olvasást, ami hasznos lenne.
-
válasz
Parancsolj . Jays beszél róla : [itt]
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Az Asus oldala szerint:
A tapba megy érzékelő, és nem csak Asus vga-val működik, vagy ha csak azzal is működik akkor azt ide nem írtak le.
Cpu módja is van, akkor a 16pin mellé a külön kis pint nem kell bedugni. Hogy mennyit számít nem tudom. -
válasz
abridabri #7502 üzenetére
Ez elég hablatynak tűnik így elsőre amit leírtál. Van valahol leírva hivatalosan ez, hogy a Rog Thor meg az Astral “együttműködik” a 12V-2x6 konnektornál?
Azaz szerintem valami olyasmit tulajdonítasz ennek a tápnak, amit nem is tud…
Tápról bemegy valami külön monitoring kábel az alaplapba?
-
Na magyar Youtuber is kappott 5080 -at.
[ MEGÉRI az RTX 5080? ]
És itt már figyel a Rog Thor3 táp is. Amiről ugyan nem mondja el , de elvileg tud olyat ,hogy Asus VGA val párosítva (ami méri ugye külön mind a 6 vezetéket ) ,hogy a Thor3 elosztja a terhelést a vezetékek között/ aka load balance/ !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- EVGA GeForce RTX 2060 SC GAMING 6GB OC!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest