Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Milyen okostelefont vegyek?
- One UI zápor esett a hétvégén
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolazola
csendes tag
válasz
torma1981 #9081 üzenetére
Én az 5080 MSI Gaming Trio-ra kerestem rá, igazából csak ezt az összehasonlító tesztet találtam:
https://youtu.be/XXCQN5GaH0I?si=U-St3wFGdgqVw2zO
Ez alapján sebességben nem a leggyorsabb, de néhány FPS-en belül van, viszont a tesztben szereplő kártyák közül a leghalkabbnak mondták. Tudja a 400W-ot, boostja 2715 gyárilag.
Igazándiból hamarosan meglátom, mert sikerült vennem egyet az alternate.de-n, már úton van. Az Alzás GW Phoenix rendelésem/vásárlásom visszamondtam, egy hónapja nincs hír róla, meguntam a várakozást
Az 5090 hűtője jóval nagyobb, de ugyanaz a koncepció, mint az 5080. Feltételezésem szerint az is halk -
Még hogy nincs 5090 kínálat
-
warcat
veterán
Volt már "nem rendelhető" státuszban is, ezen a ponton nem tudjuk mennyi volt szerintem, visszamondták, feltöltötték stb. csak találgatósdi
-
RI/OS
addikt
válasz
deathcrow42 #9096 üzenetére
Nyilván
-
válasz
ImpersonatoR #9095 üzenetére
Reggel is 1-5 darabot lattam, tenyleg volt 5 is?
-
-
wouhn
csendes tag
-
ChME
tag
válasz
deathcrow42 #9087 üzenetére
Ezt már sajnos 5070 Ti launchkor bejelentették, hogy a nem létező MSRP árak csak 1 hetes nyitó árak.
Elég szépen kezd látszani, hogy valamiért minden AIB-nál az 5070 Ti valós "MSRP-je" 900 USD (plusz a jobb modellek felára), az 5080-é pedig 1200+ USD.
-
fatal`
titán
válasz
Broken heart #9071 üzenetére
Nem venném annyira biztosra, a 4080-4090 közé is ezt vízionálta mindenki, aztán nem jött semmi.
Illetve jött a "super", ami igazából ugyanaz volt tudásban, mint a 4080, csak csökkenteettek az áron.
-
-
Léc
tag
MSI árak szépen kúsznak felfele
-
-
RI/OS
addikt
válasz
deathcrow42 #9080 üzenetére
Gaming is fapad, egy csicsásabb ventus.
vapor chamber nuku -
torma1981
veterán
válasz
deathcrow42 #9080 üzenetére
Amúgy milyen a hangja a Gamingnak? Mert nagyon nincs róla teszt.
-
omfgk
veterán
5090 MSI Gaming - 1,4M
https://firstshop.hu/msi-rtx5090-32g-gaming-trio-oc-p227649 -
Yamala
lelkes újonc
Sziasztok! Arról van esetleg tapasztalat, hogy Palit 5080 Gamerock OC a zöld manótól előrendelve milyen átfutási idővel érkezik meg?
Előre is köszönöm! -
s.bala31
őstag
válasz
FearFmRadio #9069 üzenetére
5080 jól OC-zható, pár játékban meglehet így közelíteni a stock 4090 teljesítményét, de ugye az is OC-zható
50-es széria megjelenése előtt még voltak jól árasított 4090-ek aprón, de most már azoknak is felmentek az árai.
-
malacka87
őstag
válasz
Broken heart #9071 üzenetére
Ez még nem biztos nem? Ha lesz is belőle valami az mikor várható október?
-
válasz
Ha egy árban van akkor a 4090 jobb választás, de OC-val kb 10-15% elmaradás van a kettő között és ha 1 évnél kevesebb garancia lenne a 4090-re az új 5080-al szemben én nem biztos, hogy be vállalnám.
#9071 40-es széria esetén is megvolt a gap mégsem jött közé semmi szóval ez egyáltalán nem biztos.
-
Broken heart
tag
válasz
Én a helyedben azt tenném, hogy veszek egy 9070xt-t 3-4kilóért, és ha mindenképp nvidia a hosszútávú cél akkor megvárnám azzal, hogy lesz-e az 5080 és az 5090 közé valami köztes, szinte biztos lesz (5080ti/super?), mert az 5080 az konkrétan egy 5090/2 (cuda core száma, vram, stb), és az már valószínű 24gb vrammal fog jönni, de természetesen a döntés a tied én csak ötletelek
-
tomas51
senior tag
válasz
szoktak fent lenni 2-3 év garis 4090 ek, ha ugyan annyiba be tudod szerezni mint az 5080 at lehet jobban megéri, de ezt neked kell tudni.
-
FearFmRadio
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat.
5080 kártyát meg lehet úgy oc-zni hogy közel hasonló legyen mint a 4090? (vagy a cuda magok száma miatt ez nem kivitelezhető)
5080 és 4090 között töprengek.
5080 mellet a 3év garancia miatt
4090 a nyers teljesítmény miatt
(cél hosszú távon 4k60fps médium/max)Ha évente újra pasztáztatom és sima "stock" modba használom a 4090 akkor ezzel hosszabb élettartamra nagyobb lesz az esélye? Vagy más alkatrészek idő után úgyis meg adja magát? Ezzel kapcsolatban ki melyik szakít ajánlja?
Jelenleg Igpu-t használok (előtte 4080 volt csak gyorsan el adtam 5xxx miatt)
-
laychi
veterán
válasz
FearFmRadio #9065 üzenetére
5070 ti OC vs 5080 stock
5080-ban van még tartalék
beállítás ugyan az4k esetén ahogy néztem stock 65 fps, nekem 62-t sikerült hozni
(dlss, fg, rt off) -
s.bala31
őstag
válasz
Én már le is töröltem mert valami tuti nem oké még ezzel a bench-el. Pl RT on OFF beállítás között is alig van különbség.
-
válasz
Szerintem maga a játék olyan szinten optimalizálatlan, hogy nincs értelme túl sokat belenézni ezekbe a számokba. Ez korai PS5 szintű grafika, a Final Fantasy XVI jobban néz ki és már az elején kéri a framegent ez a tök
Capcom dolgozzon csak az optimalizáláson, a 20k+ negatív steam review jól tükrözi, milyen fos a játék grafikai optimalizáltsága = kb nem létező.
Az össze-vissza lifegő ruhák mindenhol meg kifejezetten zavaró a cutscenek során
-
warcat
veterán
válasz
deathcrow42 #9059 üzenetére
A beszerzési költség ezen a ponton eléggé hasonló lesz egy ténylegesen neked tetsző változat vs. az aprós Palit/Inno3D között hacsak nem Astral után áhítozol.
Eredeti alzás árához képest megszűnt a csábító árelőny amiért lemondanál a kiszemeltről kb ennyi
-
5090 - 1440P RT On, DLSS Natív, FG OFF
5090 - 1440P RT OFF, DLSS Natív, FG OFF
5090 - 1440P RT OFF, DLSS OFF, FG OFF
Szerintem valami brutális probléma lehet az engine-vel, dolgozzanak csak rajta még pöttyet
Ilyen grafika nemtom hol kér ilyen szintű VGA-t, nonszensznek tűnik.
U.i.: Nvidia app még nem ismeri fel nálam, se a gémet, se a benchet.
-
Chalez
őstag
válasz
Impulsivex #9052 üzenetére
Igen, 2940 körül megy stockon
-
Több 5090 is vehető értelmezhető árért a hardveraprón, nincsenek elkapkodva
-
Kerio
őstag
Afterburner uninstall után kicsi jobb.
Gainward 5080 Phantom GS Stock, 1440p, DLSS off, RT off.
-
Mit állítottatok át, hogy Custom és nem Ultra?
-
Kerio
őstag
Afterburner uninstall után kicsi jobb.
Gainward 5080 Phantom GS Stock, 4K, DLSS off, RT off.
-
Impulsivex
tag
Stock 4K, fg/dlss/rt off:
@Chalez: A tied egesz jol boostol stockon
-
Chalez
őstag
Nyomtam én is stockon egy 4K-t, fg/dlss/rt: off
-
-
laychi
veterán
válasz
deathcrow42 #9041 üzenetére
Leírta, az árához képest.
Az msrp-ért is sok lenne,de úgy, hogy msrp +50-150%-os árak vannak végképp...
3090 1500usd
4090 1600 usd 3090+80% +100 usd-ért
5090 2000 usd 4090+30% +400 usd-értEleve nevetséges az árazás...
-
-
válasz
deathcrow42 #9037 üzenetére
Pedig nem az sajnos . K gyenge az 5090 főleg ennyiért.
-
Kerio
őstag
válasz
Impulsivex #9038 üzenetére
Igen, alapból azon van. Nem nyúltam hozzá.
-
-
Chalez
őstag
válasz
deathcrow42 #9034 üzenetére
Pfff, vannak bajok.
Gondolom, hogy a vezetőség ennek a játéknak a fejlesztésére is fele annyi időt adott, mint amennyi kellett volna. De hát a profit mindenek előtt.
-
-
Chalez
őstag
válasz
deathcrow42 #9031 üzenetére
Én a PUBG-re kaptam rá a haverokkal mostanában, de ha ezt tudtam volna, hogy így lesz, megtartom a 4080S-t, mert minek nagyobb kari oda
Van egy jó 4 tera tárhelyem, 1-2 ilyen benchnek van helye azért -
-
-
denx1992
tag
válasz
petbalogh76 #9025 üzenetére
Nálam is ez volt. Gpu tweak és már is jó minden
-
-
Chalez
őstag
4K, ultra, FG: off, RT: off, +375/2000
-
Chalez
őstag
A felső kép stock, az alsó pedig +375/2000Frame generation enabled, szerintem csak ezt állítottam be, minden más az ultra beállításon volt. RT-t nem kapcsoltam.
Stockon 2940, OC-n 3315 körül járt a Palit GameRock OC.Ehh, most nézem, framegen off bencheket nyomunk? Akkor megyek egyet még de OC-vel csak.
-
warcat
veterán
Mindfactory már a 4060 Ti-ből is kifogyott, ennyi RTX kártyájuk van : [link]
Túl sikeres volt Nvidia hiánypiac, jókor érkezik amd
3 féle 4060 ból és négy féle 3050-ből lehet "válogatni", és ez nem csak hétvége, tegnap nap közepe óta ennyi csak akkor volt még 4060 Ti -
zebra_hun
veterán
Ez egy becsületkassza...
Azt sem írja ki, hogy milyen beállítás...///
Van itt a fórumon pro programozó? Hogy kell benchmark-ot készíteni? Annyi jó random jelenetből lehetne, de a játékkészítők full hülyék sajnos.
Custom futtatás pontatlan, azt nem érdemes erőltetni.
Zero Dawn viszi a prímet jelenleg. -
Kerio
őstag
Ha már 1440p-ben mennek itt a tesztek, akkor itt van azzal is.
Gainward 5080 Phantom GS +420/2000:1440p, Ultra, Framegen:off, RT:off
1440p, Ultra, Framegen:off, RT:high
-
Kerio
őstag
Gainward 5080 Phantom GS +420/2000:
4K, Ultra, Framegen:off, RT:off
4K, Ultra, Framegen:off, RT:high -
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #9013 üzenetére
Naná. De ha 1440-ben is kifekszik a gpu, akkor már megmondható jól a gpu ereje. Lényeges, hogy ne legyen konfig limit
-
zebra_hun
veterán
válasz
BerserkGuts #9009 üzenetére
Mindegyik teljesen jó arra, hogy behatároljuk mit bír, mivel lehet számolni gpu téren.
Cpu egyik tesztben sem számít, ahogyan pl. a Timespy-ban sem.
Sokan agymenésben szenvednek amikor írják, hogy "kevés a cpu-m"...
Grafikus pontot nézzék, ne az összesítettet. Persze hogy a cpu teszt pontozza a cpu-t, de gpu topikba minek nézni a cpu pontokat?
Speedway, Steelnomad, nincs benne proci mérés, de egy TS esetén nem kell azt nézni. Ott a graphics score, az mérvadó. -
s.bala31
őstag
válasz
ScomComputer #9005 üzenetére
Ultra + framegen off és RT off
Ultra +framegen off + RT onMegnéztem de kicsit fura hogy alig van különbség RT on vs off között
-
ScomComputer
veterán
Monster Hunter Wilds Benchmark !
Let's go... -
dom1n0
őstag
válasz
deathcrow42 #9001 üzenetére
Ahogy néztem teszteket natívan, húzott Pixel Densityvel kevés lesz már az is valahol, de nyilván azért komoly előrelépés lesz a 4080 után.
-
KRoy19
őstag
"Csak hogy ezt mivel hajtod meg egy DCS-nél vagy bármi ilyen openworld játéknál..."
Ugyan azzal, mint a Quest 3-at. Ha belövöd neki a Quest 3 Godlike módjának megfelelő felbontást, akkor is fényévekkel jobb képe lesz, mint a Q3-nak a fizikálisan sokkal több pixelenek, a DP kapcsolatnak, és a Micro Oled-nek köszönhetően.
Persze, ha a 100%-os 4084 x 4084 - es szemenkénti felbontáson akarod hajtani, akkor ahoz már valóban kell vas, de az élmény szerintem ennél alacsonyabb render felbontáson is kiváló lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest