Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
Ingyenes autószerelő tanfolyam..... [link]

-
keIdor
titán
-
MPowerPH
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
EK -nal honapos merteku kesesek vannak az Amperere szant, V2 -es blokkoknal.
Az elozo cegem hirlevelebol olvastam, hogy a leadott EUR VI+, vagy nem tudom mi DAF hutos kamionok (120db) a beigert Julius helyett csak 2023 Q1 -ben jonnek.
Ezert ketelkedem a hataridokban. Vagy megint jon a paper launch. -
MPowerPH
félisten
Egyebkent van mar pontosabb info, mikor jon az uj generacio? Akar mindket oldalrol. Gyanus ez az Augusztus, azert a banyaszlaz megszuneset kiveve van par olyan tenyezo, ami nem az uj kartyak korai megjeleneset helyezi eloterbe.
-
CptAdamica
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Szerencsére úgy tűnik, hogy csak a HDMI kábelem volt a Ludas Matyi.
-
tvamos
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz
zebra_hun
üzenetére
Szerencsed van. En kartyam cw-zik minden fps mellett, de olyan 80 felett kezd erosen zavaro lenni. De masok eszre sem veszik. Anyam olyannyira nem hallja, hogy azt hiszi kepzelodok. :D Kozben meg tenyleg csak az van, hogy tok kulonbozo az emberek magas frekvencias hallasa. Altalaban a kor elorehaladtaval erosen romlik. Bar az enyem 3070, ugyhogy off. Haz is sokat tud szamitani. Pl korabbi 980ti elozo hazbol alig cw-zett ki. Airflow hazbol meg tok hangosan kihallani. Alaplap, tap nem segitett rajtuk. De Guru3d osszes 30x0 cikkjenek ott van a vegen szinten, hogy az osszes ilyen kartya cw-zik kulonbozo mertekben, igy csak azt emelik ki, ha valamelyik nagyon.
-
zebra_hun
veterán
Elég furcsa ez nekem. 144-re limitálva egy sercenés nem jön ki belőle, csak a régi BM alatt, mint Vantage. Amit Shkiz0 írt még lehet próbálni, de én ezen a frekin egy kártyámmal sem hallottam.
Akkor be kell járatni
Vantage-t neki 5x egymás után. Mit csinál ott, ahol ilyen 500-800 és e feletti FPS van? Csak viccelek, nem tapasztaltam ilyet, 300 felett nekem is kezdi. -
GAbre
veterán
válasz
zebra_hun
üzenetére
Üdv!
Hiába van limitálva,akkor is csinálja.
120 a max fps amit használ.És gsyncel monitorhoz és úgyis.
Sajnos alul feszelés se sokat segít elvileg.
Nálam pl még 1 cw se volt sose.Vagy ha hallható volt, elveszett ventizajba.
Pedig volt már új rtx is a gépembe,legalább 10-20 db,és 3090ből 2. -
omfgk
veterán
A CW kb olyan mint az IPS glow. Nem rossz, csak kellemetlen. És egyik se garanciális probléma. Főleg ,hogy minden kártya ciripel egy picit. Mint ahogy minden IPS panel velejárója a glow. De bele lehet futni nagyobb eltérésekbe.
Ha belefut az ember akkor az első 14 napban az elállás kb az egyetlen megoldás.Gyártónak nem kell vele semmit csinálnia. Persze rendesek lehetnek, de ez nem a mind rossz volt kategória.
Eladó szerint nem volt coil whine
Más gép, más terhelés, más füllel hallgatózás. Szóval van változó bőven. -
-
GAbre
veterán
Üdv!
Kicsit fura helyzet állt elő:
Ismerős vett "harmad-negyedkézből"(szokásos módi) asus strix kártyát.
És állítólag másoknál nem volt coil whine.És amennyire mutatta elég hangos fajta talán.
[link]
Ami meglepő,hogy csak 3070ti.
Eladó szerint nem volt coil whine,ismerősnél meg 3 gépbe tesztelve,mind rossz volt.
Nem tudom mennyire cserélik ezt gariba.Főleg,hogy nem friss vásárlás.
Tapasztalatok? -
CptAdamica
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
Csak részesedést adjanak a bevételből, többi nem érdekel.

-
ScomComputer
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Akkor küldi az nv telemetria a gépedről az adatokat,az intim és egyéb képeket,videókat...szóval figyeld a p.hub-ot nemsokára magadra ismersz...

"egy zöld csík ugrik fel 1 pillanatra, vagy egy piros téglalap"...sose láttam még ilyet,pedig volt már jóó sok nv-m....de én nv slimmelrel telepítem a drivert,szóval a szemetet lehagyom...és fontos mindig ddu előtte és net kihúzva,net csak akkor vissza ha driver már fenn van...vagy le kell tiltani az auto driver telepítést a winben,a ddu-val vagy a cmd-vel,akkor nem kell a netet kihúzni..
-
CptAdamica
nagyúr
Megjött ma az MSI 3080 gaming Z-m, felraktam hozzá a legújabb 516.40-es driver-t, viszont azt vettem észre, hogy amúgy rendben működik, viszont mondjuk 5 percenként ugrik egyet a kép, vagy a képernyő alsó felén egy zöld csík ugrik fel 1 pillanatra, vagy egy piros téglalap, vagy kicsit megmozdul a kép, ez szerintetek mi lehet?
-
válasz
torma1981
üzenetére
Számtechnál is van gebasz ami 7nm-en megy. AMD procik és lapok már közel 1 éve hiánytermékek, és Intelnél is hasonló lett a helyzet a felső házzal.
Konkrétan tavaly debütált az 1700-as foglalat, és most kb fele annyi választék van lapokból is ott is mint startkor. De ami a rosszabb, hogy hála a forint romlásának konkrétan lassan közel 1 év elteltével is drágább most minden mint amikor kijött, pedig ugye minden friss terméken van felár az elején. -
válasz
keIdor
üzenetére
Tegyük hozzá az nv se hülye. Most per pill roskadásig vannak a boltok kártyával. Erre még rájön most az ETH miatti panic sell, szóval nem tudom mennyire akarják a saját profitjukat csökkenteni azzal, hogy ráeresztik a 4xxx szériát a piacra ilyen esetben.
Nem tartom ördögtől valónak, ha szar lenne a szitu akkor akár kamu indokkal (nem várt nehézségbe ütköztünk, nincs elég chip stb stb) is de csúsztatnak rajta.
Egyedül ami miatt talán úgy gondolom, hogy muszáj kiadniuk az nem más mint az ünnepi időszak miatti hype. November közepétől ugye karácsonyi vásárlási láz van és ez kiemelten fontos minden gyártónak.Viszont addig még sok minden történhet, egekben vannak a háború miatt az energiaárak, alapanyag hiány is van bőséggel bizonyos szektorokban, és a chiphiány se lett sokkal jobb szerintem.
Meglátásom szerint most sincs több kártya mint korábban (mármint gyártva) csak, mivel a tavaly ilyenkor a 60K eur volt 1 BTC, 4K eur volt az ETH felszippantottak mindent, most meg ugye 19-20K környékén mozog, plusz hogy jön a POS már senki se fektet kártyába.
Viszont chiphiány ettől függetlenül van. Ismerős körben 3-an is vannak akik 0km-es kocsit szerettek volna és elkeserítő a helyzet.
1: Tavaly augusztusban rendelt kisbuszt anyámék munkahelye, még kocsi nincs sehol
2: Ismerő csaj januárban rendelt szintén 0km-es mazdát, még nincs neki semmi belőle.
3: Másik férfi ismerős rendelt a vállalkozásához új transzportert márciusban, azt mondták 1.5 év alap hangon.
Szóval kíváncsian várom mit hoz a jövő. -
nyul105
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
rémlik a 3070 megjelenésekor egy bőrkabátos fickó mondott ilyet a 3070 vs 2080ti vel kapcsolatban. akkor ha jol rémlik a legjobb az volt, ha gyorsan eladtad a 2080ti-det amíg még ért valamit, mert a 3070 kenterbeverte és a 2080ti elértéktelenedett.
de rég volt nem biztos hogy jól emlekszem -
keIdor
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Annyira csak nem lesz vészes.

Én a 2020 Q4-es állapotokra számítok.
Megjelenik papíron, de egy hónapig sehol semmi. Aztán apránként jön pár darab, amit percek alatt lerabolnak. Aztán javul, mert 10-20 percekig lesz készlet, ott már lehet azért szerezni, csak figyelni kell. -
keIdor
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Annyi, hogy lehet nem leszel első körös.
A bányászok kihalnak szerintem szerencsére, viszont a scalperekkel ugyanúgy meg kell majd küzdeni sajnos.
Tehát készletfüggő lesz, hogy kinek mi jut és mikor. -
podtibi
senior tag
-
podtibi
senior tag
3080ti "msrp" ár alatt!
[link] -
KAMELOT
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Először is az édes kevés, másodszor meg tessék [link] 78k---10 év gari!
-
warcat
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nem viccel ez a kártya, leterhelve felveszi egymaga az 500W-ot.Szerencsére volt korábbról egy Corsair HX1200i-m így nem volt probléma.Szerintem egy jó 1000W-ost vegyél.
Asus nem gyárt tápbelsőt tehát csak a matricájukat fizeted meg amit rányomnak....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
ScomComputer
üzenetére
a táp már megvan van egy éve, nem most vásárolom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerkesztésedre, rendben, köszönöm a megerősítést, erre gondolok én is hogy elvileg elégnek kell lennie
-
ScomComputer
veterán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Van tápos topik...
de én ennyiért 1000W-at vennék... meg pláne nem az alzáról..
#33157Lacielvtárs:...akkor meg majd meglátod...ha terhelés alatt lekapcsol a gép,akkor kell másik..amúgy is a gigán van led ami jelzi ha kevés a nafta felvillan vagy világít ha kevés...a tápcsatik felett van,addig ne vegyél semmit..de szerintem elég lesz !
-
Lacielvtárs
nagyúr
jó estét srácok, úgy néz ki volna lehetőségem, lecserélni egy aourus rtx 3090-es kártyát "minimális" ráfizetéssel egy rtx 3090 TI kártyára.
az volna a kérdésem hogy ez a táp elegendő e szerintetek egy 11900k proci mellé?
nincs tuning.
úgy olvasom ilyen teljesítményű táp az ajánlott a vga alá, de van ahol 1000 W-ost is írnak.
előre is köszönöm a választ
olvasgatlak tiiteket azt olvasom hogy nem sok értelme van ami a teljesítményt vagy esetleg az ár/érték illeti
-
zebra_hun
veterán
A következőnél jó lenne ha okosabban csinálnám. A FE elvileg a legjobb választás, ha úgyis vizesblokkot kap? 101%, hogy az lesz, tehát érdemes majd erre ugrani? Tanulván a gyári vízblokkosokból, nem érdemes azokra vadászni. Ok, az enyém nem rohadt szét, de 98%-ban mind ócska. Vizeseknek semmi értelme a Strix és a többinek, ha úgyis az egész hűtés megy vissza a dobozába.
-
Laraxior
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
1700EUR: 3080Ti RoG Strix OC
1420EUR: 3080 12 RoG Strix OC
1070EUR: 3080 10GB RoG Strix OCEgyik sem éri meg a felárat

-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
Csak a 10GB-osból van FE

MPowerPH: Most már a 3080 Ti nagyon nem "éri meg", hiszen a 3080-akhoz képest +30-40% körül mozog a felár (ha elkapsz egy FE-t, akkor meg +50-60%). Pár hónapja, amikor tényleg. nem sok különbség volt köztük, akkor nyilván a Ti volt a kevésbé rossz vétel. Hozzáteszem, hogy én az itteni (UK) piacot ismerem, az otthonit nem

-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
A 10GB-os vagy a 12?
Amúgy a 3080 se rossz alulfeszelve. Még ha csak sima FE is. Ahova az nem elég, oda a +20% 3090Ti se lenne. -
Alvin_ti4200
félisten
Itt a UK-ben az RTX 3080 Founders Edition egy teljes napig volt raktáron az NVIDIA weboldalán (a SCAN UK árulja őket, mint hivatalos disztribútor), az RTX 3060 Ti készlet két napig tartott ki, viszont a 3070, 3070 Ti, 3080 Ti és 3090 Ti még mindig kaphatók, az utolsó három erősen kérdőjeles, mennyire ajánlható, főleg, hogy egyes helyi retailer (lásd Overclockers UK) már 2-300 fonttal(!) a hivatalos ajánlott ár alatt próbál megszabadulni a 3090 Ti kártyáktól (Asus, Zotac).
Én továbbra is azt mondom, hogy teljesítményt, fogyasztást és árat elnézve a 3070 tűnik a legjobb vételnek ebben a pillanatban. Kár, hogy nem lenne túl nagy előre lépés a 2070 Superemről (az is Founders Edition, egy hónappal a 3000-es széria előtt vettem, utólag visszanézve kisebb túlzással életem biznisze volt), ráadásul a 8GB VRAM a fene tudja, meddig lesz elég 1440p-re.
A helyzetet egyébként most már az is befolyásolja, hogy viszonylag könnyedén hozzá lehet jutni már új generációs konzolokhoz ajánlott fogyasztói áron.
-
keIdor
titán
válasz
warcat
üzenetére
A 3090Ti túl kevés túl későn…
Legyen a +80% pletyka túlzás… mondjuk legyen +60% a 4090, az is sok. 3090Ti rossz vétel idén már.De az Intel még jobban lecsúszott. Sehol sincs még az Arc, a legerősebbre is azt mondják jó esetben 3060Ti szint. 200k-t nem fog érni, mert leestek az árak. 4050-et talán befogják vele…
-
warcat
veterán
válasz
venom8888
üzenetére
3080 Ti az jól fogyott amíg nem volt elérhető a 3080.
Továbbra se felejtsük el, hogy akinek nagyobb teljesítményre volt szüksége, mint a 2080 Ti (2018 szeptemberi megjelenés!) annak csak a 3080 vagy felette volt mint opció.
3090 Ti viszont teljesen lekéste az ablakot amikor elkelt volna, én azért elégedett vagyok vele, de csak azért, mert különbözetet fizettem csak a 3090-ről.A 2GB-os memóriamodulokkal lett volna az igazi a 3090. -
warcat
veterán
Amcsiknál eléggé ömlenek a használt kártyák a piacra és a boltok is tele vannak.Ha nvidia nem gondolja meg magát (mégsem gyártja tovább a 3000-es szériét a 4xxx mellett), akkor hatalmas teljesítménybeli ugrást kell ajánljanak.
Ami jól látszik, hogy a bő 2 hónapos csúszás betett a 3090 Ti eladásainak. -
venom8888
őstag
Amugy most adják a használt 3080 akat azért az osszegért ebay en,mint amikor megjelentek . Tehat meg mindig drága. 650 font volt megjelenéskor, most adnizk kéne 450 ert használtan.
-
atom18
senior tag
Mindenkinek köszönöm aki segített beszálltam egy ASUS TUF RTX 3080 Ti GAMING OC 12GB-os VGA-val azt kell mondjam megérte az árát nagyon szuper teljesítménye van és eddig játékoknál nem láttam 65foknál többet!
-
venom8888
őstag
Leg undoritobb dolog a tapot cserelni, dugdosni ossze vissza a tuskeket
Attol mar csak az alaplap csere undoritobb. -
venom8888
őstag
Sracok egy Super Flower SF-550P14HE 550W bronz eleg a 3080-3090 hez?
-
Laraxior
titán
válasz
hellsing71
üzenetére
Hűtés, ventilátorok hangja, tápellátás, stabilitás, órajelek....
-
hellsing71
tag
Üdv, meg tudná írni valaki nagy vonalakban, hogy mi a különbség egy 490eFt-os és egy 737eFt-os RTX 3080 Ti között? Én annyit láttam, hogy a Boost órajel 1710 vs. 1770MHz, minden más megegyezik.
Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit (C308T4-126XX-1810VA36)
vs.
GIGABYTE GeForce AORUS MASTER RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit (GV-N308TAORUS M-12GD) -
eight
senior tag
Köszönöm szépen, utána olvasok a Phoenix-nek,. A Strix volt itt ajánlva (Suprim sajnos nem férne el), szóval arra indultam el.
A aprós vásárlással már nem egyszer megjártam, nem csak azért mert megbíztam valakiben és becsapott, de volt olyan is hogy csak simán nagyon nehéz volt a garancia intézése amikor elromlott az onnan vett kártya, ezért próbálok most inkább biztosra menni, hogy legyen egy számla és egy termékregisztráció ami a nevemre szól.
Persze nem általánosítok, ez egy szakmai közösség, tehát ha tudsz valakit konkrétan ajánlani, hogy inkább ezt vagy azt vegyem Tőle, akkor szívesen elfogadom az tanácsot.@warcat igen, természetesen erre én is gondoltam, de még ha biztosan lehetne is tudni, hogy lesz készlet a 4000-es szériából és értelmes áron, akkor sem mondhatom meg a gyereknek, hogy mostantól akkor nem júniusban ünnepeljük a szülinapodat, hanem szeptemberben

-
VR esetén nem tudok nyilatkozni, normál használat esetén ha azonos márkából vesszük a 10G vs 12G kártyát akkor teszteket nézve kb 5-8 FPS különbség van köztük. Ezért mondtam, hogy igazából nem látom értelmét neki.
A tier így néz ki kb az ajánlott kártyák között:
1: Asus STRIX / MSI Suprim / EVGA FTW3 (Noctua editon kártyák de ezek csak jó ár esetén)
2: ASUS TUF / MSI Gaming Z (X) / EVGA XC3Persze van még pár gyártó, Gainward, Giga, stb de ezek csak kiemelkedően jó ár esetén ajánlottak, mert amúgy hasonló áron mennek mint a fentiek hűtés szempontjából viszont elmaradnak mind teljesítményben mind zajban.
Összességében bármelyiket is veszed (10 vs 12G) egy STRIX / TUF / FTW3 / Suprim verzióval nem fogsz mellé nyúlni.
Illetve nem tudom mennyire opció a használt de garis kártya, mert ha igen érdemes nézegetni az aprót mivel most ETH nagyon gyenge egyre többet fogják menekülőre és bontják a bányát.
Ezekből ki lehet fogni nagyon jó vételeket, és egy megfelelően karbantartott és garis kártyától nem kell félni. -
omfgk
veterán
440-et azért ne adjál egy sima 10GB-os 3080-asért.
Mert 390 körül már vannak fapadosabb 12GB-os modellek.
https://firstshop.hu/gainward-rtx3080-12gb-phoenix-ned3080019kb-132ax-lhr-p194286Ha eleve undervolt a cél akkor kevésbé fog számítani a hűtés is.
Sajnos most a szar forint miatt megállt az árzuhanás. Sőt...
390-ért pár hete még Gamerock 3080 12GB volt. Vagy apróról valamit. 450 alatt is láttam feltéve 3090-eseket. Méghozzá Strix meg Suprim kártyákat. -
eight
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Köszönöm. Az lenne a cél, hogy megbízható és hosszú élettartamú kártya legyen és underclock mellett (tehát minél kisebb fogyasztásnál) minél nagyobb teljesítményt adjon. A VR miatt gondolkodtam igazából a 12GB-ban és a 320 vs 384bitben, mert ott ugye elég nagy a felbontás (Valve Index), de ha nincs értelme, akkor ez a tényező kuka.
Most 2080ti van (és oda kell ajándékoznom a gyereknek), ezért nézegetem a 3080-as kártyákat, de a 3000-es szériával nincs személyes tapasztalatom, így kérdezni szeretnék azoktól akiknek van.
Ahogy körbeolvastam, az OC kártyáknál nem egyértelmű az underclock/teljesítmény reláció, kicsit elbizonytalanodtam, hogy a TUF vagy a Strix lenne e a jobb (valószínűleg a +2GB hozzá adna 10-20W-ot, de lehet hogy kevésbé underclockolható mint a Strix?).
Azért volt a Strix az első választás, mert azt olvastam itt vissza, hogy az egyik legjobb kártya, és ajánlott. Feleslegesen (sznobságból, e-penis, stb.) nem akarok többet költeni, de ha jobbat kapok, akkor nem gond a +40ezer, elvégre nem 3 hónapra vesz az ember GPU-t. -
Ez most személyes vélemény, de szerintem nem.
A 12G verzió kb a sima 3080 és a TI között van fél úton. A +2GB ram nem világmegváltás, egyedül talán a pici többlet teljesítmény miatt érné meg, de szerintem 40K-t pluszba nem ér.
Ahova kevés lenne a 3080 10G, oda a 12G is kevés lesz.
De ez tényleg csak személyes vélemény. -
eight
senior tag
válasz
Shkiz0
üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Igen ott nem az OC-s a TUF, de pl. az Aqua-ban és amazonon (és majdnem mindehol máshol viszont) igen.
Arra gondoltam, hogy több a coil-whine-os Strix vagy túl nagy, stb, de akkor csak kereskedelmi oka van ezek szerint.Esetleg ez jobban megérné mint a 10GB-os Strix?
https://www.alza.hu/asus-tuf-geforce-rtx-3080-gaming-o12g-d7073863.htm?o=1 -
eight
senior tag
Üdv

Sok helyen a Asus 3080 10GB v2 olcsóbb mint a TUF 3080 10GB v2 (két pl.: amazon.de, alza.hu).
Valaki tud esetleg (szakmai?) magyarázatot adni erre a jelenségre, a Strix nem egy jobb kártya, vagy lemaradtam valamiről?Előre is köszönöm szépen.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vantage-t neki 5x egymás után. Mit csinál ott, ahol ilyen 500-800 és e feletti FPS van? Csak viccelek, nem tapasztaltam ilyet, 300 felett nekem is kezdi.

ami 40% al erosebb lesz, es szivod majd a fogad hogy megvetted ezt .