Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pdw_ph
tag
válasz
Erdei88
üzenetére
Ehhez kapcsolodoan: be quiet pure base 600 hazban (ez egy zart, raadasul oldalrol zajcsokkento reteg van rajta) eddig egy RX580 volt. 60-65 fok fole sosem ment a Max oszlop HWInfoban, viszont amiota a 3070 Gaming X Trio-m van durvabb jatekokban (RDR2, Metro, CP2077) latok 70-72-t is. A GPU persze laza, 63-64 felett meg nem lattam, de futi a tobbi cuccot rendesen.
Off: szegeny m.2 SSD-m direkt a kartya folott kostolgatja a 70C-t rendesen...
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Szerintem ha már megvan a GW akkor ne cseréld. Melegebb is, kevesebbet is boostol. Annyi, hogy a nagyobb rpm ellenére kb. azonos zajt produkál. Gondolom jobb minőségük e a ventik. Mondjuk ez csak fülre. Mérőm nincs.
Eladhatóbbnak eladhatóbb lesz az tény. A Gainwardot vagy nem ismerik és azért, vagy pedig gagyinak gondolják és azért veszik nehezebben. Legalábbis Én ezeket hallottam eddig. Bár jellemzően ezeknek az embereknek a ROG Strix-ig terjed az ismeretük.

Játék alatt viszont ahogy látom 60-65 fokban ez is megáll, mint a Gainward. Boost is kb ugyanaz. Szóval játék teljesítményben különbség nem lesz.
-
Erdei88
veterán
Hiába a mesh front, ha mellette tg vagy plexi oldallapod van.
A bent keletkező hő pedig bent ragad ha nincs megfelelő légmozgás.
Ezzel a szemben az open air rendszernél a külső hőmérséklet lényegében állandó és nem fűti fel a vga.
Mindig jobb értékeid lesznek, mint egy zárt házban, ha pedig emellé rossz is a szellőzés akkor hatványozottan igaz. -
MeghaL0L
addikt
Kicsit a GW mellett szólva, a teljesség igénye nélkül.
EVGA XC3 Ultra vs GW Phoenix - 140 core / 1000 Memory Clock OC - superposi ment mindkét esetben, 4K optimized
Pontokban kb ugyanaz. GW ss-t már nem találom.

Fontos: Tesztkörnyezet ugyanaz!
Jól látszik, hogy szebb értékeket produkál a Gainward.Érdekesség: Nem zajosabb mégsem számomra az EVGA. Ez viszont erősen szubjektív lehet.
Konkluzió: A GW szerintem jobb választás. (Amint visszáll az ára a helyére.) De a 227k vs 241k-t figyelembe véve minden a GW mellett szól. Hiába sokkal prémiumabb a hatása az EVGA-nak, gyakorlatban ez sokat nem jelent.
3080-ra váltás lehetőségem volt, ezért ment el a Gainward. Aztán befürödtem. Most az XC3 Ultra van és marad is, nem rizikózok tovább ilyen készlethiány mellett. Viszont aki teheti és meg tudja venni a Gainwardot emberi áron, az nyugodtan tegye. Talán a legjobb választás. Főleg annó 227-ért.
-
South Velen
addikt
Volt cserébe RX6800 ref is nitro is, akartam is venni (magamnak refet), amikor bekattintottam még 5+ db volt, de már nem tudtam végigvinni.

A tieden gondolkodom, korrekt áron adod tovább, kérdés megérne -e kb 50 pluszt a legjobb 3060ti-ról, ha az rtx meg a dlss nem hatott meg. -
lo_jo
senior tag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Pont egy hónapja jelöltem be eu.evga-n a 3070 ftw3 ultrát, 3 hete pedig nálam teljesít jó szolgálatot. Ja persze nem onnan, hanem alzáról, mert 260k volt, evga-tól meg 252+szállítás lett volna akkori középárfolyamon átszámítva. De majd szólok, ha jön értesítő, hogy kalkulálhassatok valamivel, eddig 1 hónap és 0 info.
-
Elek Botond
tag
válasz
aradebil2
üzenetére
Köszönöm,
Isten vagy, már egy ideje vártam/kerestem.
Egyre reálisabb a kép h lehet nem kellene megvenni mert feleslegesen kicsi, remélem mire jön az értesítő evga tol lehet majd kapni itthon normális áron kártyákat mert nekem sajna ez a keret teteje.
Tény egy 305mm es rog után elég kicsit csalódás lesz de hát ha nem lesz más.
-
Chaser
legenda
válasz
Erdei88
üzenetére
15e körül lehet(ett) kapni a silentium pc signum sg1-et, full mesh az eleje, teteje is, árához képest nagyon korrekt
kis gondolkodás, aerodinamika, néhány venti, és mintha openair lenne - lényegében az is, csak némi kalitkával
én pl cpu-ra nem is raktam ventit, hátsó befújó helyről fújattam befelé a dög ninját, 2700-et is megoldotta 400rpm-en, persze szűrő ment elé
nyilván ha egy nagyon hitvány szellőzésű házikó van az más, de ha valaki levett oldallappal is sokkal többet mér mint én openair-nél, ott más disznóság van
gondoltunk pasztázásra, de nem az volt, szóval passz
3070 x3-at nem néztem meg végül, de a 3060 az nagyon jó, és kb könnyebb is 20dkg-mal, szóval érdekes -
Erdei88
veterán
Igen, meg lehet oldani. Idle nálam is 800rmp alatt mennek a ventik. Egy pár órás Battliefield után ami a 144fps-es limit miatt nem is mindig tekeri a vgát is felfűti az egész házat.
A kompkakt a ház tetejében pedig kifejezetten nem szereti az alacsony rmpeket.
Egy rosszul szellőző házban bármi elérhető
Előtte egy kisebb Neo Mini volt, annak meg a tg oldallapját is langyosra tudta melegíteni az 5700XT Gaming X -
nexwo
őstag
Az jellemző hogy kb eddig 5x volt lehetőségem venni kártyát, de úgy voltam majd, ha olcsóbb lesz, erre nyilvános bejelentés az MSRP drágább lesz és lehet mások is követik ezért eldöntöttem nem várok, akkor behúzom max az evga nem kapható árához képest 30-al drágábban...
-
Chaser
legenda
válasz
Erdei88
üzenetére
mindig közlöm a környezetet, helyiség hőfokát is, ami minden kártyánál kb azonos is volt
gw phoenix tulajoknak zárt házban is az ment amit én mértem minimális eltéréssel
aki levett oldal lappal mért, az is 2000 körüli rpm-et mondott x3-ra
szóval nem az a titok amit te gondolsz
zárt házban is nagyon korrektül meg lehet oldani pár száz rpm-es ventikkel egyébként, és nem kell hozzá 50e ft-os ház -
MeghaL0L
addikt
Én láttam, hogy a másodiknál írtad, hogy semmi haszon. Más szelektíven olvas?
Segíteni szerettél volna. Ne tedd!
Itt nagyobb divat bevédeni a nepperkedést. Hiszen ez a gazdaság báttya'! Nem tudtad?
Vicc, hogy hanyag olvasást követően mennyire bele tudnak állni valakibe, aki segíteni szeretne.Chaser védelmére szóljon, hogy miután felismerte, hogy nincs haszonszerzés, utána jelezte, hogy semmi gond.
Ja! És ne játszd meg magad! ~ Drága Istenem...
Az meg külön story, hogy odáig jutunk, hogy itt valaki nem tud leírni két összefüggő mondatot helyesen, vagy legalább közel helyesen. -
snecy20
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Főleg ha még egy kis Dynamic Super Resolution-t is ráküldünk.
-
-
Chaser
legenda
ha nem keresel oké, az nem hirdetés
legutóbb mikor néztem hirdetésed "jutalékért" közvetítettél - ami mondjuk érthető -, az viszont már hirdetés
én nem is hirdettem itt egyszer sem, és senki sem
felár nélküli kártyát viszont ajánlottam fel én is közösbe, pont addig míg az egyik delikvens aki elvárta volna hogy majd én még el is megyek érte és elpostázom neki, a saját hirdetésem alá köpködött pár órával később mikor nem éltem az "ajánlatával" ...
-
z123456z
őstag
FHD 144.
schawo:
Ez egyre zavarosabb nekem. Ugyan arról van szó, amit omfgk is javasolt?
És ez tényleg működik? Picit olyan, mintha egy súlyemelőt vagy egy birkózót kevesebb kajával akarnánk jobb eredményekre sarkallni. De ha ennyien állítjátok, nem kételkedem.
És a legszebb kérdés ennyi vergődés után: tulajdonképpen mit érek el ezekkel azontúl, hogy benchmarkban jobb pontokat hoz? A valóságban, játékok alatt is jobban fog teljesíteni? Nem fog újraindulni, összeomlani? -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Tervezek venni majd idén egy RTX 3070 vagy 3080-at még nem döntöttem el, de amint látom van még időm rá. Viszont én Németből tudom ezt beszerezni, áfa nélkül ráadásul. A kérdésem hogy elég ennek egy 650W 80+Gold táp? Vagy ha inkább a 3080, akkor valóban kell neki 750W?
Prociból egy Ryzen 5 5600x fog menni.
És a másik, hogy ebből a sok (bár még nem minden márkából kapható) kártyák közül, melyikre érdemes beruházni? Gondolok itt: Palit,Msi,Asus,PNY,Zotac ....Amúgy innen rendelem meg, ha valakit érdekel:
[notebooksbilliger.de] -
schawo
titán
válasz
z123456z
üzenetére
Őrült power limited van. A PerfCap sávja tiszta zöld. A belőtt órajelek csak dísznek vannak, a power limit visszanyomja a órajeledet a tervezett szint alá. Csökkentsd az feszültséget addig, amíg csak egy kevés zölded van időnként. Ha kell, ehhez kicsit csökkentheted az órajelet is.
-
aradebil2
senior tag
A legkisebb RTX3060 Ti: [EVGA 3060 Ti XC] review
-
andor80
senior tag
-
omfgk
veterán
válasz
z123456z
üzenetére
Minden alapon, csak és kizárólag a core curve-nél kell egy kicsit maszatolni.
Voltage/Frequency curve editor - MSI Afterburner-ben.
Az Evga progiját nem használom.
A 11200 pont teljesen jó amúgy. Tehát még most sem értem a problémát.
Ennél jobb csak akkor lesz ha a Boost-ot belövi az ember 0,95V - 1V körülire. Így akkor a Boost órajel is belefér a 270W-ba és nem fog visszavenni a kártya.
-
z123456z
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
+omfgk
X1 van fent. De oda kellene ülnöm, hogy lássam, és összeálljon, hogy miről is beszéltek. Ha ezeket megbiritgálom, kell e még mást is, pl venti?
-
Chaser
legenda
-
-
omfgk
veterán
válasz
z123456z
üzenetére
Át kell állítani a core görbét !!!
270W és csak 2010Mhz Boost.
Ez a gond. 210W-on is tudná simán ugyanezt.
Kezdetnek mehetne neki egy 0,95V - 2010Mhz.
A legtöbb kártya ezt simán bírja. És nem csak Superposition-ben, hanem játékokban.Ha pedig kell a plusz teljesítmény akkor innen lehet szépen menni felfelé.
-
z123456z
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
laychi
veterán
inno 3d ichill 4x 640 euro ~230k-231kEnd...
-
laychi
veterán
Asus dual rtx 3060 ti 500 euro hazapostával. Valaki?Rosszul írtam, nem MM, hanem Saturn, de egy cég amúgy.El is ment.
-
aradebil2
senior tag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Ha ezek hazai nagykeres árak ,akkor viszont a HA-n már nem csak a scalperek hanem a zug-pc boltot üzemeltető ev-k is megjelenhetnek ennél picivel alacsonyabb árakkal.
-
laychi
veterán
Valakit érdekel MSI RTX 3070 Gaming x trio?
720 euro lenne postával. ~ 260k HUF
Gyorsan válaszoljatok amég elérhető -
apollo12
veterán
Geforce now promóciós kódot hol lehet be váltani ?
-
BiP
nagyúr
Ja, értem már.
" és az ezen kívüli csomagokat vámkezeltetni kell"
Itt mi az _ezen_ ? ÁFÁn kívüli?
Tehát úgy érted, hogy az EVGA oldalon nettó árat fizetsz (tehát nem ők számolják rá a célországnak megfelelő áfát), és a vámkezelés fogja rádobni az áfát a kártyára is (és persze a szállításra)? -
FaTHI
őstag
válasz
Elek Botond
üzenetére
Én is most néztem Ipont van már 257-ért msi 2x 3070-es és 264 éer 3x es Msi!
-
Elek Botond
tag
https://ipon.hu/shop/csoport/szamitogep-alkatresz/videokartya?156=11774&sortOrder=olcso
https://ipon.hu/shop/csoport/szamitogep-alkatresz/videokartya?156=11608&sortOrder=olcso
Ipon dobott ki cuccokat,
talán 211 ért az msi ventus 3060ti annyira nem rossz ilyen árakat nézve.
Az alzával nemtom mi van ma. -
schawo
titán
-
BiP
nagyúr
válasz
Elek Botond
üzenetére
ezt értem. Amit schawo írt, azt nem értem.
-
BiP
nagyúr
-
Chaser
legenda
-
nexwo
őstag
Aztán kiderül hogy ez az igazi ok hogy nincs vga: [link]
-
Elek Botond
tag
Azt írják az eus oldalon h taiwan bol van a szállítás, 170 be van amugy az xc 5% os kuponkóddal 10k szállítással.
Itt vannak még ilyen kuponok amúgy, amik elvileg 5% ot adnak, lehet vele próbálkozni.
Ilyen kuponkódokat raknak ki a prémium evga tagok elvileg működik.
Pl itt van egy: 47AQQ6KPU2IZNXYNem tudom kit érdekel, de ha valakinek visszajeleznek ezzel legalább a szállítás 1 része visszajön.
-
nexwo
őstag
A 08G-P5-3753-KR EVGA kártya csak amerikai oldalon található EU-n nem. De alzán van/volt, ez lehet-e gond extra gari regisztráció és/vagy upgrade esetén?
-
-
rup1u5
nagyúr
Boldogságom forrása más helyeken csörgedezik. Pusztán segítő szándék motivált mikor tisztázni akartam eme mondatod, mely félreértésekre adhat okot:
"Vagy amerikából jönnek, vagy németországból az EVGA kártyák."
Nem. Nem jönnek Amerikából.
Namostan, a konstruktív kritikát lehetne személyen túli szinten is venni, meg lehet úgy is hogy személyed elleni támadásnak értelmezed. Te az utóbbi mellett törtél pálcát, ahova én már nem követhetlek drága PH!-s fórumtársam! Legyen szép napod!
-
RazoR
veterán
Remélem boldoggá tettem ezzel a napodat, hogy marhaságot írtam....
Szerintem nem írtam olyat, hogy eu-ba tudsz rendelni usa-ból, annyit írtam, hogy erről a két helyről jöhetnek kártyák, nem tértem ki arra, hogy lakóhelytől függően honnan tudsz rendelni.
Képzeld tisztában, igen. 5 gen óta evga kártyáim vannak és van tapasztalatom rendeléssel és rma-val is. De elnézésedet kérem és meghajlok nagyságod előtt.... -
nexwo
őstag
Készüljetek az alza árakra, vajon mit hoz a mai nap...
-
-
Dobi 562
addikt
Ha az Asus emel akkor a többi gyártó is fog, nem hülyék gondolom hogy hozzanak egy olyan döntést ami miatt bevételtől esnek el.
Ha az emelés okait nézzük, a gondok a gyártással, szállítással, stb, ugyanúgy érintik a többi gyártót is...
Nagyon szívtam a fogam mikor kifizettem az 580£-ot a kártyámért pedig az "csak" 30-40£ differencia az msrp-hez képest. Ebay-en 700-750£-ért viszik ezeket...azért a pénzért costum 3080-at lehetne venni (ha azokat is nem ebayen árulnák a nyerészkedők 900-1000£ felett).
A használt MSI gtx 1080 armor oc-met 280£-ért adtam el ebay-en, anno 440£-ért vettem 3 éve. A UK webshopok üresek, készleten gtx 1660ti meg annál gyengébb kártyák vannak meg 3090 2000£ körüli áron.
Óriási a kereslet, ráadásul ma kezdődik nálunk a lockdown 3.0, sok embernek otthon kell maradnia és játszanának az új címekkel de nincs hozzá hardverük. Nem a legjobb időszak gépfejlesztésre.
Az előrendelt ryzen 5 5600x-em elvileg 7-én jönne de még nem frissítette a megrendelésem státuszát a webshop, gondolom az is késik majd.
-
amstorm
aktív tag
Iponon leárazva a két ventis Zotac 3070 261k ha valakit érdekel. -
BiP
nagyúr
Azt direktben én sem. Én saccra számoltam 10ezerrel, abba bele kell,hogy férjen.
De a screenshoton a 16eur az jobb. (kb. mint az extra gari. Ott is 10e-rel kalkuláltam, és az is csak 16eur).#5595 sirszevenap : Mi ezzel a gond? 325e alatt semmilyen 3080-at nem kapsz, főleg nem FTW3-at.
Tegnap snecy20 linkelte, hogy alzánál XC3-at rendelt pont ugyanennyiért.
Itt a -ki tudja mikor kapsz kártyát- tényező bonyolítja meg. Talán emiatt nem éri meg. Viszont ami mellette szól, hogy full áron veszik vissza az előző kártyádat.
Aztán lehet mérlegelni: eladod itthon bolti ár felett
, és veszel boltban egy 3080-ast, vagy kihasználod a programot, és lesz kb. ugyanannyi ráfizetésért kártyád - egyszer valamikor.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meglátjuk akkor melyikkel jövök ki jobban. Az eladással vagy ezzel a Step up programmal.