-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lo_jo
senior tag
válasz Rebelf #12388 üzenetére
Tehát ftw3-at nem vennél, de xc3-at igen? Gratulálok.
@Atish19: Nálam semmi gondja nincs a 3070 ftw3-nak, normál használat mellett (nem direkt 100%-ra tekert venti) semmivel nem hangosabb, mint bármelyik másik 3070, amihez szerencsém volt, cserébe 2010MHz@981mV mellett 65 fok fölé nem megy. Ez különbözteti meg az xc3-tól, jóval nagyobb a borda.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz MésziGab #12368 üzenetére
Én 3070-nel 1080p-ben nyomom, de még így is tud meglepetéseket okozni. Ha elég a 30 fps és nem leszel rosszul, ha beesik 15-re, akkor jó lehet a 3060ti 4k-ra. Mondjuk ami teszteket láttam, ott egyszer sem esett az eső, nem repült felhőbe, stb, úgy szerintem még 1080p-n is megfekszik.
-
lo_jo
senior tag
válasz prtvlogan #11883 üzenetére
Ha nem csinálsz alulfeszelést, akkor nem nagyon lesz esélyed. Az alulfeszelő topiklakók többsége (de mondhatjuk, hogy mindenki) jobb értékeket ér el az alulfeszelés melletti OC értékekkel, mintha csak rátolná a plusz frekvenciát. Power és thermal limit a két kulcsszó.
-
lo_jo
senior tag
Nem méri, nincs memory junction érzékelő. Az EVGA mér 3 VRAM chipen hőmérsékletet, de a GDDR6X kártyáikon ezek mellé jön a junction hőmérséklet.
EVGA 3070-em van latest GPU-Z és HWINFO sem ír sehol memory junction-t. Van GPU, GPU Hotspot, mint bármelyik másik kártyánál és van GPU2, MEM1-2-3, PWR1-2-3-4-5. 3080 topicjában látszott, hogy mekkora a különbség a 3080 FTW3 esetén az EVGA MEM és a junction között, de ebből sem lehet levonni a következtetést, mert az GDDR6X és nem GDDR6.
-
lo_jo
senior tag
Inkább gondolkoznék akkor valamilyen damilos megoldásban. Láttam már ezeket a hosszabb oldalt alátámasztó cuccokat, de nem is tetszenek és nem is vagyok meggyőződve róla, hogy a legjobbak. A támasztás/függesztés a másik "bekötési ponttal" szemben van, ez nem teljesen. Nincs a kártya sarkán egy csavar, ami a backplate-et rögzíti? Arra egy damil, amit a gépházon beül felkötsz valahova.
Ja és a kérdésedre a válasz: [link]
-
lo_jo
senior tag
válasz _Atesz #11028 üzenetére
A 2 csavar nem feltétlenül megoldás. Jó, de nem elégséges, ha:
1. a kártya "önmagában" is lóg, azaz az IO shield felől nincs megerősítve
2. a gépházadban a slot, amibe a shield illeszkedik akár 1 mm-rel is nagyobb/feljebb vanMindkettőre jó megoldás egy támasztó, amit a csatlakozási ponttal ellentétes sarkához illesztesz. A probléma az, hogy nem ekkora dögökre alakították ki a szabványt. Ha megnézed, akkor a PCI-E slot, a gépházban a "lyuk" és a csavar egy elég rossz arányú háromszögben tartja a kártyát, túl rövid az IO shield oldala. Ha alátámasztod az ellentétes sarkát, akkor biztos, hogy nem lesz problémád, filléres tétel egy diszkrét megoldás (legalábbis a VGA árához képest), de lehet menni argb házdísz irányba is. Én ilyet vettem: [link]
Van házi barkács megoldás is a LEGO kockáktól kezdve a gépház tetejéhez damilozáson át a végtelenségig. -
lo_jo
senior tag
válasz rasotamas #10989 üzenetére
Azt azért vedd figyelembe, hogy az előző kriptoláznál az altcoinok a fasorban sem voltak (ez így kicsit sarkítás, de nagyságrendekkel kevesebb volt), ma pedig annyi van, mint égen a csillag. A világon mindenhol közvetített F1 egyik fő szponzora a crypto.com. Hidd el, készülnek a bányák az átállásra, ideig-óráig lesz egy kis nyavajgás, majd ott fogják folytatni, ahol abbahagyták. Nézd meg, így lett az ETH is ott, ahol van. Így lesz a következő altcoin az "új ETH". Amíg GPU-val bányászható coin van és azt megéri túrni, addig szar világ lesz, márpedig coin lesz, mert fejlesztők látják a lehetőséget a gyors meggazdagodásra. De elég csak annyi, hogy Elon tweetel valamit, a piac meg ráugrik, mint gyöngytyúk a langyos takonyra. Arra nem várnék, hogy ez a széria valaha MSRP áron menjen, max a jövőben jöhet olyan, ahol nagyon gyenge hashrate lesz, persze nem szoftveresen, látjuk, hogy az LHR sem ér már sokat.
-
lo_jo
senior tag
válasz Puma K #10926 üzenetére
Alapvetően nem jellemző, de ha egyszer belefutsz, akkor az összes játékuktól elmegy a kedved. Volt egy időszak, amikor modderek azzal szórakoztak, hogy GTAV speedrun közben nyúltak bele a streamerek játékába. Pedig ők kifejezetten downgrade-elt verzióval nyomják, mert patcheltek általuk kihasznált glitcheket, így nem is szoktak az online-nal játszani vagy csak második-harmadik accounton.
[link] Ezt már javította a rockstar, de saját tapasztalat mindkét játékban, hogy bármikor találkozhatsz modderrel, akik másik session-be utánad mennek és gyakorlatilag azt csinálnak veled a játékban, amit akarnak. Töltöttem már én is hosszú perceket a mount chiliad oldalán egy ketrecben egy pumával, persze nem önszántamból. Red Deadben pedig teleportáló, speedhackelő, rolling blockkal sorozatlövőkkel futottam össze. Ha ezekkel leállsz harcolni, akkor benne van a pakliban, hogy rádszállnak és később a single player-be is belenyúlnak. Sajnos a modmenüben rockstar ID alapján megtalálnak, látszik, hogy mikor vagy online, milyen sessionben vagy, mit csinálsz.
Szerk: GTAO-ban 1000, RDO-ban 410 órám van, sajnos ez idő alatt találkoztam épp elég modderrel.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz BerserkGuts #10923 üzenetére
ööö
Nem az alulfeszelés miatt dropol, azt kifejezetten szereti a 3000 széria. Az underclock esetén veszítesz "kimeneti" teljesítményt is, ha csak UV van, akkor nem. Van profilom, ami gyári órajel, csak alacsonyabb feszen, már az is jobban teljesít, mint az alap, a 0-24 használatos pedig még OC-t is kapott. Így az alap fogyasztás alatt van 5% teljesítmény pluszom bármilyen döccenés nélkül.
Valószínűleg azért dropol, mert online. Nincs két ugyanolyan session, lehet, hogy épp egy modder szarakszik, sajnos a R* online dolgaira ez jellemző. (Nem vagyok hajlandó egy R* címmel sem játszani, amíg nem kell mod ahhoz, hogy egy modder ne tudjon DDoS-olni vagy akár story módban megölni, úgyhogy a GTA V és a RDR2 is pihenőpályán van nálam, valószínűleg már örökre.) Nem véletlen, hogy nem szoktak online cuccal mérni, nincs szoftveresen ugyanaz a körülmény 2x egymás után. Ráadásul RDR Online, tényleg patchről patchre változik a minőség, néha ezer éves bugok jönnek újra elő.
FlashBird Coil whine akkor jellemző, amikor a kártya dolgozik, de nem kap elég nagy terhelést. Tipikusan menüben fps limit/v-sync nélkül, amikor nagyon megugrik az fps, de régebbi játékokkal is elő lehet hozni, sokszor elég, ha egy játékban a padlót nézed vagy beállsz egy sarokba a falhoz. Az enyém normál körülmények mellett nem csinálja, de pl. ETS2 menüben hallatszik elég szépen.
-
lo_jo
senior tag
válasz viperabácsi #10888 üzenetére
Nem létszükség, berakod és hozni fogja a gyártó által megadott értékeket, azaz a tesztekben a stock értékekkel mért fps-eket fogod látni saját magadnál, persze CPU és RAM függvényében.
UV és saját venti profil esetén meg valószínűleg egy picit többet is, teljesen stabilan, akár hűvösebben/csendesebben, kisebb fogyasztással. De ez már a szilíciumlottótól is függ.
-
lo_jo
senior tag
Cyberpunkban nem nagyon fogod hallani. Tipikusan olyankor lehet, amikor nagyon megszalad az fps: vsync nélkül menüben, töltőképernyőn, ilyenkor bőven 200 fölé is mehet. Nekem a 960 Strix csinálta, aztán pár hónap múlva elmúlt vagy annyira halk lett, hogy olyan ismerős sem hallotta, akinek beüzemelés után egy nappal mutattam. Aki érzékeny rá, azt eléggé zavarja.
-
lo_jo
senior tag
válasz pandras83 #10780 üzenetére
Elég furcsa jószág. Ez az alaplap éléhez van beakasztva?
Az előző házamhoz (Zalman Z3 plus) járt gyárilag egy kiszerelhető sín, de akkor még se a 960 se a 1060 nem volt olyan nehéz, hogy számítson, így nem használtam. Most egy ilyen van tervben a következő kör hw rendeléshez: [link] Gumis talp és a vga-val sem érintkezik fém, ha nem mozgatja az ember a házat, nem tud semmit rövidre zárni.
Szerk: Hosszra 2 centivel nagyobb az FTW3 Ultra 3070, mint a régi Aorus 1060-am, de 2 centivel vastagabb és jóval nehezebb is, ide tényleg nem árt valamilyen megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz rasotamas #10501 üzenetére
Megvan még, teszi is a dolgát, de ne haragudj, nem fogok nekiállni órákig terhelni és méricskélni (pár perc terhelés nem számít, át kell melegednie mindennek, hogy valós legyen a mérés). Bányában kapta a fix fordulatot, de hónapok óta nem kapart már, játékokban pedig a gyári profillal megy. A GPU-Z indítás is csak a bányascriptemben van benne (ahogy az MSI AB profilváltás is), amióta megvan a sweetspot UVOC, azóta MSI AB overlay is ki van kapcsolva, nem mérni akarok, hanem flight simezni
Egyébként nagyjából azért állít mindenki fix fordulatot, mert a VBIOS a GPU-hoz köti a venti fordulatot, bányában pedig a VRAM melegszik jobban és a GPU kevésbé. Nem lineárisan ráadásul, mert az alig dolgozó GPU-t felmelegítik a körülötte lévő chipek, ahogy az egész bordát is, tehát félig-meddig egy rendszerként kezelendő, de a VBIOS csak egy komponens hőmérsékletét figyeli. És akkor a VRM-ről még nem is beszéltünk. Tehát komplexebb annál a dolog, hogy csak úgy alapbeállításon merjem hagyni.
-
-
lo_jo
senior tag
válasz Mettallo #10466 üzenetére
Adj neki fix fordulatot, kellően magasat, mert a GPU csak malmozik, így nem is fogja feljebb vinni a fordulatot, de a memóriák dolgoznak rendesen és melegszenek is. Bányánál ne GPU hőmérsékletet nézzetek, hanem memóriát. Az sem lesz olyan pontos, mint egy 3080-nál, mert nincs memory junction mérve, de a GDDR6 nem is melegszik annyira, mint a GDDR6X
ballazol Nekem 981mV 2010MHz, a görbe alja maradt úgy, ahogy gyárilag volt, így desktopon 210Mhz-en elketyeg, nem kellett nekem több profil.
-
lo_jo
senior tag
-
lo_jo
senior tag
De láttál nagyker árakat kisker árakkal összehasonlítva? Mert én igen, gyakorlatilag a 27% áfa és a legtöbbször 3-3,5% körüli kisker árrés van rajta a nettóhoz képest. Az egyik nagyker konkrétan nettóban adta annyiért az alap 3070 példányokat (2 ventis Ventus például), mint amennyiért 3080-at lehetett venni alzáról ugyanakkor. Ja és a nagyker nem magyar, csak a magyar piacot is ellátja, ugyanennyi volt tőlük a kiskereknek a többi ellátott országban is.
Azt már én sem tudom, hogy a nagyker mennyiért kapja, ők teszik-e rá az extraprofitot vagy a disztribútor, esetleg a gyártó. Lehet balkánozni, az MSI-nek semmi köze a balkánhoz, mégis ők buktak le, hogy saját cégük scalper áron árulja azt a kártyát, ami a saját shopjukban out of stock hetek óta, ráadásul 600-1000 dolláros felárral. A magyar ár a világbajnok áfa miatt drágább, de a nagyjából standard 18-20% áfához képest az sem akkora különbség. A kisker meg örülne, ha ő szedné be a 1,5-2x szorzót az áron, de nagyon nem így megy.
-
lo_jo
senior tag
válasz pdw_ph #10190 üzenetére
Tudom, hogy AIB kártyákra is van MSRP, csak az legtöbbször megjelenik egy cikkben, majd soha többé nem látjuk. Mivel a legtöbb gyártó nem értékesít közvetlenül a fogyasztóknak, csak régiós disztribútoron és nagykeren keresztül, ezért nem látjuk, hogy melyik láncszemnél ugrottak akkorát az árak. Egyébként pont az MSI-nél borult a bili, hogy hiába van a saját termékükre saját MSRP, scalperkedtek. (Meg persze egy 2 ventis Ventusért normál esetben nem fog senki FTW3 ultra, Strix vagy Suprim árat adni)
Ha szerencsés volt az ember, akkor épp bele lehetett futni jó árakba, lásd jópár alzás szállítmány még értelmes áron december elején is, nagy ritkán iPon, mint a fenti KFA2 is, ezeknél a szokásos kisker felárral (1-5%) ment a gyártói MSRP-hez képest, pedig akkor már a disztribútoron-nagykeren keresztül jött kártyák bőven 300 felett jártak.
Akinek van rálátása nagykerre, az pontosan tudja, hogy nem az iPon, Aqua és társaik nyelték be itt a nagy lóvékat, hanem a láncban valaki "feljebb" lévő. Amikor az alzán meg jó áron mentek a kártyák, akkor azok közvetlenül gyártótól lettek beszerezve, nem disztribútoroktól. Később a szokásos kiskereknél voltak kártyák, de tényleg horror áron, alzán meg csak az ördögszekér pattogott, elzárták a "kártyacsapot".[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz pdw_ph #10180 üzenetére
Az MSRP az csak és kizárólag az nv féle FE kártyára vonatkozik, viszont a gyártók nem árulnak saját boltból saját MSRP áron pár kivételtől eltekintve. EVGA FTW3 ultra $689 nettó jelenleg saját USA shopjukban, EU-ban ez 559€, ami szintén nettó. Decemberben akkori forint mellett 252 ezer+szállítás volt a forintosított bruttó ár, így az alzás 260-ért jó volt, ilyen ár reális egy Strixért vagy Suprimért is.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz South Velen #9577 üzenetére
Meg másoknak is: EVGA 3070 FTW3 Ultra így néz ki bánya közben GPU-Z szerint: MEM1 44, MEM2 50, MEM3 50 fok, +1000 a ramon, 70% venti, 60,1MH/s, 1410MHz@0,775V, további hőmérséklet maximumok: GPU1 49, GPU2 52, PWR1 48, PWR2 45, PWR3 45, PWR4 52, PWR5 58. Egy sima meshify c-ben elöl 2 venti, hátul 1, semmi extra, amikor dolgozok, néha elindítom.
Ennél melegebb szokott lenni flight sim közben, pedig ott is kap jópár órán át terhelést.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz Laraxior #9241 üzenetére
Tudom, már leírtad, hogy a lehető legtöbbet akarod kihozni, de vicces, hogy egy jó alulfeszeléssel van 1000-rel kevesebb pontom, de 70W-tal kevesebb a max fogyasztásom. (9% teljesítményért 23%-kal kevesebbet "fizetek") Pedig ez egy nem is túl jó chipes FTW3 Ultra, másoknak simán bírja 0,975V-on a 2010MHz feletti órajeleket is, nálam 0,981V 2010MHz a sweet spot. De az látszik, hogy az órajelhez szépen igazodik a pontszám.
-
lo_jo
senior tag
válasz Lord Myn #9105 üzenetére
Az a baj, hogy a szemünk megszokta a fancy trükközéseket, ami RT nélkül megoldható, sőt, bejáratott eljárás már évek óta, vannak csapatok és engine-ek, amik kifejezetten jól csinálják (nekem pl nagyon tetszik a GTAV és a RDR2 bevilágítása, már ahol épp nem bugos, hangulatot teremt a környezethez). A RT pedig nem feltétlen lesz szebb, mint egy jól megoldott "csaló" fénymegoldás, csak élethűbb. A valóság pedig sokszor lelombozóbb, mint a jól komponált "csalás".
Szerk: Persze techdemokban mindenhol csillogó felületek lesznek, króm króm hátán, szúrófények, neonok, stb, mert az látványos, csak mondjuk egy középkori játékban ezek nem túl hasznosak.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
260ért alzáról lehetett decemberben kb 2 hétig, heti 2-3 alkalommal ftw3 ultrát venni, csak ki kellett fogni a pillanatot. Ha garanciáztatnom kell, pontosan azt az összeget fogom visszakapni, nem azt, amit egy nyerészkedő német először fizetett érte. 220-230 környékén is viszonylag sűrűn voltak egyéb kártyák, bár tény, hogy kevés, ha nem csaptál le rá perceken belül, akkor elvitték mindet.
-
lo_jo
senior tag
Bezzeg a digitális és virtuális géprombolóknak mennyire igazuk van. Hát a pc játékok előtt lehetett csattogós lepkét is tolni, milyen jó is volt akkor minden.
El kéne már felejteni ezeket a pökhendi kijelentéseket, hogy a raytracing szar és semmit nem ér. Mondják azt, hogy nem érdekli őket, nem értenek hozzá, azt várják, hogy szebb lesz, de nem lett, stb. De hogy tiszta legyen a kép: a real time raytracing lényege nem az, hogy szép legyen a kép, hanem az, hogy valósághű. Úgy tükröződjön, szóródjon, világítson, árnyékoljon, ahogy azt az adott körülmények között a valóságban tenné. Igen, azt a "szépséget" el lehetett eddig is érni (többé kevésbé, volt, amit nem), ahogy non real time raytracing is létezett a DXR előtt, az nv "csak" elhozta a consumert piacra opcióként. Meg lehet nézni, hogy hány kilőtt fotonnal mennyi ideig számolgattak korábban statikus képeket. Ha ez nem fejlődés, akkor mi az?
Ja és aki szerint a DLSS kiváltható azzal, hogy alacsonyabb felbontásra vált, az nem próbált még nem natív felbontást. Kevés zavaróbb dolog van, mint a nem egész pixelre leskálázott és megjelenített kép.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz tupacamaru #8647 üzenetére
Igen, ezek vannak: GPU, GPU2, MEM1, MEM2, MEM3, PWR1, PWR2, PWR3, PWR4, PWR5
-
lo_jo
senior tag
válasz z123456z #8465 üzenetére
A PerfCap Reason sorod világít, mint a karácsonyfa, ezért a pont közelében sincs annak, amit ezen az órajelen tudna. Nálam ugyanígy 11700 környéke, csak 2040Mhz@0,981V. Nincs semmi a PerfCap Reason soromban, 234W a max fogyasztás, 65 fok a max hőmérséklet. Pár perc és futtatok egyet én is.
-
lo_jo
senior tag
válasz Találtgyerek #8458 üzenetére
EVGA-kon látható az iCX miatt, van 2 GPU, 3 MEM és 5 PWR érzékelő. Mondjuk ezzel a többi 3070 tulaj pont annyit ér, mint a 3080 GDDR6X mérésekkel.
-
lo_jo
senior tag
Egy példa csak, de a saját kisker értékesítés miatt a legjobb: evga
Az evga.eu oldalon nettó árak vannak, azokhoz 27% áfát számolva kijött egy összeg, aminél alig drágábban lehetett hetente többször is látni alzán 3070-eket. Jókor kellett ott lenni, de nem volt lehetetlen, ha az embernek volt ideje a gép előtt. Az én FTW3 ultrám gyártótól 252k+szállítás lett volna, alzáról 260k+szállítás, ez 4% alatti felár. Persze értem és elfogadom, hogy van, akinek ez sok egy 3070-ért, a hiba nem bennük van, hanem azokban, akik úgy számolnak, hogy "nvidia 500 dollárt mondott, az most google-lel 147335 forint, tehát max 170-et adok egy jobb 3070-ért". Voltak és vannak is ilyenek, de ők nem értik, hogy mi az msrp, mire vonatkozik, miért netto az usa ár, mi az az árfolyamkockázat, stb. Megmarad a kisker szidása, hogy rátesz 200ezret egy kártyára. Vannak dolgok, amik miatt lehet és kell is ekézni a kiskereket, de az árképzés ebben az esetben pont nem ide tartozott (legalábbis azoknál, akikről tudom, hogy melyik nagykerből szerzik az árut, a nettó nagykerárak is már nagyon magasan voltak). -
lo_jo
senior tag
válasz mihellers56 #7856 üzenetére
GPU-Z-vel nézz mellé fogyasztást is, ez nálam 3070 FTW3 ultrával megvan 1995mhz-en átlag 220W-ból, 234 a max a superposition alatt.
-
lo_jo
senior tag
válasz feca1130 #7722 üzenetére
Még mindig itt tartunk, hogy a boltok teszik rá a nagy hasznot? Nagykerben a novemberi-decemberi 3080 nettó árában vannak a 3070-ek. A kisker még mindig nem tesz rá extra hasznot a szokásos 3-5% környékén felül (ez nagyjából a sztenderd ebben a termékkörben). A nagykereknél vagy még előttük megy rá az extra.
-
lo_jo
senior tag
válasz Elek Botond #5691 üzenetére
Pont egy hónapja jelöltem be eu.evga-n a 3070 ftw3 ultrát, 3 hete pedig nálam teljesít jó szolgálatot. Ja persze nem onnan, hanem alzáról, mert 260k volt, evga-tól meg 252+szállítás lett volna akkori középárfolyamon átszámítva. De majd szólok, ha jön értesítő, hogy kalkulálhassatok valamivel, eddig 1 hónap és 0 info.
-
lo_jo
senior tag
válasz Elek Botond #4937 üzenetére
Én 5-én, szombaton döntöttem, hogy akkor jöjjön a 3070, ha látok jó áron, 7-én, hétfő reggel 7:00-7:30 között volt 260-ért 3070 FTW3 ultra alzán, ami evga shopból 252+áfa lett volna kupon nélkül. Csütörtökön jött vele a futár.
-
lo_jo
senior tag
-
lo_jo
senior tag
Valóban, a sérülés még lehet, de ha van sorozatszám, akkor a beérkező készletből már egy neked van szánva. A futárokat is érheti olyan baleset, hogy sérül az áru.
A korábbi gigabyte témára: a 1060, amit a 3070 váltott, egy giga aorus volt, ott se coil whine, se kerregés nem volt, még az utolsó időkben sem, bár tény, hogy méretre ugyanaz a hűtő ment rá, mint a gaming oc 1080ti-ra, így közel sem kellett annyit dolgoznia. Az evga 3070 ftw3 ultra méretben szinte koppra ugyanaz, mint a 1060 aorus volt.
Pontosítva: hosszra és szélességre, vastagságra és tömegre bőven több a 3070.[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
válasz RudiLicenc #3582 üzenetére
Nekem ez volt múlt hét hétfő reggeli 3070-re, a státusz lefoglalva volt és megjött pénteken. Valamikor a hét közepén módosult a számla, belekerült a kártya gyári száma, más visszajelzések szerint is olyankor már 100% a siker.
-
lo_jo
senior tag
Az MSRP ár a custom kártyákkal nincs semmilyen összefüggésben. Ma reggel alzán 3070 FTW3 ultra 260k, ugyanez EVGA EU shopból szállítás nélkül 252k lenne magyar áfával. De ez csak egy példa, meg kell nézni, hogy a kiszemelt példány mennyi lenne gyártótól közvetlenül (már ha árul a gyártó) és azzal összehasonlítani.
Ja és persze az EVGA alapból 550 euro nettó áron adja az 500 usd nettó FE MSRP-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
lo_jo
senior tag
Én is lecsaptam egy FTW3 ultra 3070-re 260-ért, jön mellé táp, ház és pár venti is, csütörtökre írja most, majd meglátjuk. 7:45-kor fizettem.
-
lo_jo
senior tag
Nem kell nekem FE, én tök jól elvoltam a strix 960-nal és most az aorus 1060-nal is. Arra viszont sehol nem találtam akárcsak utalást is, nemhogy tényleges lehetőséget, hogy magyar címre bármit is szállítana az nv a shopból. A türelmes várakozásban pedig valóban benne van az is, hogy mit tesz le az asztalra az AMD, de ott sem ugornék rá semmire, amíg nincs tele a net tesztekkel. Első DXR megoldásuk, ugyanúgy "hiszem, ha látom", mint a 3070 teljesítménye. Ráérek.
-
lo_jo
senior tag
Nincsenek hiú ábrándjaim, nem is várom az NV által a FE kártyára megadott USA nettó árat egy EU-ban megjelenő, azaz már bruttó árral kiírt partner custom kártyájára, ami átmegy közben még egy nagyker kezén is. Ugyan nincs egységes EU áfa, így mindig az adott országgal kell külön számolni és magyar címre rendelés esetén a mi, 27% áfánkkal, de ha igazak a korábban kiszivárgott árak, akkor én boldog leszek egy 240-250 környékén kapható jó félpasszív megoldással. Persze nem egyből az első napra tervezem, a CP2077-et is kibírom, ha a 1060-nal kezdem el és majd csak később váltok. Legfeljebb újrakezdem, nem fog elvenni az élményből a medium grafika sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest