- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
-
Mobilarena
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
synthattik
aktív tag
-
lo_jo
senior tag
válasz pdw_ph #10190 üzenetére
Tudom, hogy AIB kártyákra is van MSRP, csak az legtöbbször megjelenik egy cikkben, majd soha többé nem látjuk. Mivel a legtöbb gyártó nem értékesít közvetlenül a fogyasztóknak, csak régiós disztribútoron és nagykeren keresztül, ezért nem látjuk, hogy melyik láncszemnél ugrottak akkorát az árak. Egyébként pont az MSI-nél borult a bili, hogy hiába van a saját termékükre saját MSRP, scalperkedtek. (Meg persze egy 2 ventis Ventusért normál esetben nem fog senki FTW3 ultra, Strix vagy Suprim árat adni)
Ha szerencsés volt az ember, akkor épp bele lehetett futni jó árakba, lásd jópár alzás szállítmány még értelmes áron december elején is, nagy ritkán iPon, mint a fenti KFA2 is, ezeknél a szokásos kisker felárral (1-5%) ment a gyártói MSRP-hez képest, pedig akkor már a disztribútoron-nagykeren keresztül jött kártyák bőven 300 felett jártak.
Akinek van rálátása nagykerre, az pontosan tudja, hogy nem az iPon, Aqua és társaik nyelték be itt a nagy lóvékat, hanem a láncban valaki "feljebb" lévő. Amikor az alzán meg jó áron mentek a kártyák, akkor azok közvetlenül gyártótól lettek beszerezve, nem disztribútoroktól. Később a szokásos kiskereknél voltak kártyák, de tényleg horror áron, alzán meg csak az ördögszekér pattogott, elzárták a "kártyacsapot".[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz pdw_ph #10190 üzenetére
Volt MSRP.
Januárban viszont azt emelték. Az összes AIB.
A Gaming X 3070 eleve 560 dollárról indult még tavaly.
Erre kb rá kell most számolni +10%-ot.Az eredeti 400-500-700 dollár (3060Ti-3070-3080) már rég elévült. Csak az FE az ami esetleg lesz ennyiért még egyszer.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
lo_jo
senior tag
válasz pdw_ph #10180 üzenetére
Az MSRP az csak és kizárólag az nv féle FE kártyára vonatkozik, viszont a gyártók nem árulnak saját boltból saját MSRP áron pár kivételtől eltekintve. EVGA FTW3 ultra $689 nettó jelenleg saját USA shopjukban, EU-ban ez 559€, ami szintén nettó. Decemberben akkori forint mellett 252 ezer+szállítás volt a forintosított bruttó ár, így az alzás 260-ért jó volt, ilyen ár reális egy Strixért vagy Suprimért is.
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz pdw_ph #10180 üzenetére
Igen, szerintem jól számoltál, csak azt nem tudni lemegy-e annyira és ha igen mikor. Attól is függ kinek mennyit ér meg, nekem 300 ezret nem ér egy xx70-es kártya... A xx80-asok árát inkább nem is firtatom...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Drizzt
nagyúr
Hat, nekem meg s3 triom is volt anno, szoval jopar evtizede hasznalok videokartyakat, de nekem egyiken se volt gond a ventivel. Vagy ha volt, akkor mar a kartya beszerzesekor is fennallt. Pedig volt am. 6 evig is ugyanaz a videokartyam. Pont ugyanolyan volt a huto a 6. evben, mint az elso pillanatban.
I am having fun staying poor.
-
Lord Myn
senior tag
Én egyetlen egyszer gariztam VGA-t (az elmúlt 30 évben), az még egy X800XT volt (kb. 16 éve), de az is igaz, hogy nálam a VGA-k átlag életkora kb. 1 év (ha jól emlékszem a leghosszabb idő 2 év volt), most meg franc tudja mikor fognak normalizálódni az árak...
"War does not determine who is right - only who is left."
-
pdw_ph
tag
Eredetiben irtam h nem indul el az MSI Live Update. Beszaras mi a megoldas.
cmd.exe Admin modban es be kell irni valami random command line switchet.
Konkretan ezzel elindul, -kretenek nelkul meg nem. Ne kerdezzetek h mi ebben a logika...C:\Program Files (x86)\MSI\Live Update>"Live Update.exe" -kretenek
-
Kami11
őstag
Félreértés ne essék, nem volt semmi kioktató az írásomban csak próbáltam felhívni a figyelmet arra, hogy sokan elfelejtik beleszámolni a többi alkatrész áramfogyasztását a bányászatba, és csodálkoznak, ha nem úgy jön ki az eredmény, ahogy kalkuláltak.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
szasanyi
félisten
Bár én kételkedem abban, de ha be is lehet lőni 100+ terhelés mellett úgy, hogy csak annyit fogyasszok akkor is ott a többi komponens fogyasztása is - ahogy előtt meg is jegyezték.
De ami még fontosabb, hogy én teljesen más értelemben reagáltam aminek ehhez nincs köze. Javaslom a figyelmesebb olvasást. -
Kami11
őstag
110W-ot eszik a kártya. De e mellett még ott a processzor, memória, alaplap és a háttértár(ak) fogyasztása és gondolom a billentyűt, egeret sem húzod ki a gépből. És akkor a tápegység hatásfokából adódó veszteséget ne is számoljuk, plusz a ventilátorokat sem, mert hűteni is kell a cuccost. Úgyhogy mindez simán megvan 230-250W minimum és így már mindjárt duplája az áramszámla. Persze így is megéri, csak na!
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
jozefgucci1
addikt
Na és számszerűsítve mennyi csepeg vissza a malacperselybe játék mellett ha nem vagyok indiszkrét ? Nálam a 3070 főleg este megy 1-2 óra játék miatt ,de ha "megéri " ingyen áram melett csákányolok én is szívesen .
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
addikt
nekem a 3070 Gaming X Trio van, 46fok illetve 60 alatti a hotspot @1000RPM ekozben. Nem ebbe fog meghalni sztem
Erre reagáltam.
Közben meg a memória azért bele fog nyalni nyáron a 80 fokba.
Még több ha esetleg a tulaj a gpu hőmérsékletét látva lejjebb csavarja a ventilátort.
130W-ot passzívan is elvinne az a borda.A 3080-asokon a gyorsabb GDDR6X már most sok példányon eléri a 95 fokot.
A 3090 hátlapjáról nem is beszélve.Csak ne a gpu hőmérsékletéből induljunk ki, hogy mennyire nyírja vagy nem nyírja a bányászat a kártyákat.
Az én autóm motorja is simán bírna még vagy 400-500 ezer km-et, de mivel városban járkálok 99%-ban így a váltó/kuplung sokkal előbb szét fog hullani...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Már bocsi ,hogy beleszólok de ugye tudod ,hogy nem az átlag fps számít? Főleg nem a cpu-k esetében...
Cseszheted az átlag 70 fps-t ha a 0,1% lemegy akár 40-re is. Márpedig ez lesz mondjuk egy Cyberpunk-WD Legion-Valhalla esetében.
A linkelt videód bizony azt mutatja ,hogy 3070 mellé nem mindig elég a 3600. Sajnos csak 1%-ot mutatnak, hiszen a 0,1% benchamrk-ja sajnos nem olyan egyszerű. Sokat torzulnak ott az adatok futtatásonként. Gamersnexus mindig odateszi a 0,1%-et is. De lehetne még lejjebb menni. Mert az apró megakadások még ott se fognak megjelenni a grafikonon.
En 2600X-el hajtom a 3070-em, 1080p@144hzen es nem erzem hogy barmirol lemaradnek.
Gondolom nem játszol a következő játékokkal. COD MW Multi, BF5/BF1 Multi, az utolsó 3 AC valamelyike, vagy a fent említett Cyberpunk, WD Legion.
Ha valaki csak 2-3 játékkal játszik az tényleg hiheti azt ,hogy nem lesz cpu bottleneck sehol. Tudok 3 olyan játkot mondani ahol egy 1600X is elég a 3070 mellé. De tudok 15 db olyat ahol bizony marad a kártyában jócskán egy 2600X mellett is. Hiába tudna a kártya többet, a proci miatt lesznek droppok bőven.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Ugyanolyan kártyám van, ha gondolod átküldön szívesen, fél perc alatt felteszi és kész.
MOD - sajnos mégsem tudom megtenni, mert a frissítés után eltübt a mappából és mivel már fent van így újra nem tölti el. Sorry... Egyébként ez igazából nem egy új BIOS csupán a ReBAR funkció új benne.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Magam részéről én azt a választ adnám erre neked:
Ha valami jól van Magyarosítva akkor használom. Ha nem akkor nem (lásd Fallout 4 forditása kizárva nálam.)
Megy az angol viszont a költeményi fordítás (magyarosabb szavak használata) fejben nekem nincs meg azonnal. Ezért írtam Magyarosítást nem magyarítást.
"magyarosabb" = na ezt szépen megfogalmaztam[ Szerkesztve ]
-
_Horka_
aktív tag
Engem meg attól, hogy az anyanyelvedet megcsúfolva, arra sem veszed a fáradtságot, hogy használd azt a pár gombkombinációt, amikkel ékezeteket írhatsz.
Egyébként, miért is ráz ki a hideg? Az esetleges félrefordítások miatt? Amennyiben igen, nos, akkor neked ott van a lehetőség a fejlesztők anyanyelvén játszani... lengyelül... hajrá![ Szerkesztve ]
STRIX B650E-E, AMD Ryzen 7 7700X, MSI GXT 4070ti, KINGSTON FURY Rendegade 6400MHz 32GB @6000 - KF564C32RSK2-32, Fractal Design ION+ 760P
-
BiP
nagyúr
Az a baj, hogy a DLSS-nél (Quality setting ide vagy oda) kisebb a rendering felbontás. És ez kisebb felbontásokon hatványozottan jobban meglátszik, bizony 1080p-nél már észrevehető, ezért lesz sokkal mosottabb.
(értsd: olyan, mintha mondjuk 720p-800p-ben számolná ki, és azt nagyítja fel 1080p-re, és persze csomót javít még a képen a DLSS, de a fizikát nem tudod megerőszakolni)
[link1] [link2] [link3] -
f3rdzs0
senior tag
AC Valhalla csak városokban szenvedné be magát 55 alá, ha az adaptive qualityt nem állítottam volna be 60 FPS-re. így viszont minden a legmagasabb beállításon megy és nem lassul 60 alá (és nem láttam érdemi különbséget se eddig, szóval nem hiszem hogy nagyon visszavenné magát a játék amikor beüt az adaptive quality, csak pont annyira, hogy stabil maradjon)
Legionsnél szerintem a RT kicsit jobban megfogja a gépet
[ Szerkesztve ]
f3rdzs0
-
Chaser
legenda
így tudnak kibújni a 250e feletti kötelező 3 év gar alól
a jog ugyanis különbséget tesz magánszemély és vállalkozások közt
utóbbira sok minden nem vonatkozik, többek közt a 14 napos elállási jog sem
így lehet eladni legálisan a mutyizott sz@rokat, amikre egyébként gyártói gar nincs_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
South Velen
addikt
-
z123456z
őstag
Nem vennék rá mérget, de mintha olvastam volna, hogy rmx másnál is okozott volna meglepetést 3xxx kártyával. Pedig legjobb tápok között emlegetik. Persze lehet, hogy rosszul emlékszem.
Hú, meg is találtam a táposban. Pont kurby panaszkodott ott is, ezért emlékeztem rmx-re, de akkor egy és ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
tegnap próbáltam volna ki egyet, de karácsony előtt nem tudtam átvenni, karácsony alatt lejárt a mandátum és törölték
mondjuk nagyon nem bánom, 275e körül ütöttem leElmör
bios-ban kell állítani valamit, most fejből passz, keress rá topikban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
HREH
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Jelszókezelők
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI a játékokban és azon túl
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest