- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
üdv, 2060 kártyával van valakinek tapasztalata freesync monitorokkal? ha konkrétabban akkor LG 29UM69 esetleg? supported?
-
-
ferkovics
csendes tag
sziasztok .Egy kérdés melyik Drivert, érdemes feltenni az Nvidia legújabból.A stúdió,vagy a gémer?
Választ előre is köszi. -
ivpeti87
friss újonc
Takarítás megvolt. Én is arra gyanakodtam az elején.
De előtte amikor jó volt, sokkal jobban pörgött a ventillátor, hagosabb volt jóval...most 5600 on pörög max a Armoury Crate szerint. A többi progival nem tudom sajna monitorozni....se a Tweak-el, se Afterburnerrel se AIDAval. -
ivpeti87
friss újonc
Sziasztok!
1 éve hogy vettem egy Asus Rog Strix 3-as laptopot.
Eddig szépen ment de egy hónapja elkezdtek szaggatni a játékok.
Nvidia vezérlőpultban ez van:
[kép]
Hiába állítom a 2060rtx- re mindíg ezt jelzi ki.
Asus GPU Tweak 3 al nézem mi történik.
Namost terheletlenül 1200mhz-en megy.
Ha elindítok játékot, tesztprogit, szépen kb 10 másodperc alatt leesik 300mhz-re.
A memóriájának órajele jó..14000mhz...ez stabil.
Próbáltam mindent, letiltottam a corei 9750h-s IGP-t eszközkezelőben....le is töröltem ( de újraindítás után magátol feltelepült). A változás, hogy mégszarabb a helyzet. A grafikai beállításoknál is és az Nvidia vezérlőpultban is a nagyteljesítményő VGA-t választottam ki. Semmi.
Gyári alaphelyzetbe állítottam a laptopot, mási eredeti win 10 el próbálkoztam...régi drivereket is bevetettem.
Hőfok jó...proci 100% os terhelésnél 87 fok max. VGA 1200mhz en 56 fok, 300mhz en (100% os terhelés) 77fok.Ötlet?
-
sunset
csendes tag
Ez az előző folytatása mert amíg pöcsöltem lejárt a szerk. idő.
Ez az alap profil:
Mivel a sima használat közben -tehát játékon kívül a a vga soha nem éri el a 40°-ot sem.Na jó egy kép a kártyáról-de nem nagyon röhögni..
Mondjuk asztal alatt van a gép-de ha lesz fekete gumi-akkor látszani sem fog szinte hogy mi
tartja a helyén a hűtést.Ja és bocs az előző hozzászólásban rosszul írtam-nem Hwinfo, hanem Gpu-z.
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4837 üzenetére
Szia-rakok majd fel képeket-ha majd szép lesz-mert most nem igazán az.
Mivel azt találtam ki hogy nem gyorskötőzővel rakom fel,hanem erős,strapabiró
beföttesgumival.
Szokott lenni a praktikerben fekete 10 cm átmérőjű-0,5 cm. széles gumi.
Na most nem volt csak narancssárga.Így is rendezettnek tünik-csak hát az a szín....
Természetesen cserélve lesz majd a gumi-ahogy tudok szerezni feketét.
Mindenesetre stabilan tartja a kártyát és nem utolsósorban sokkal egyszerübb,gyorsabb volt
összerakni mint gyorskötőzővel.
Az a 33% -os fordulat nem valós amit mutat a Hwinfo-valamiért az eredeti fanok alapját mutatja.Alatta látszik is az rpm-en.Az 0.
Ez az agresszívabb profil,l ezt játékra használom csak-meg tesztekre:Hangja van-de nem hangosabb mint az elülső három p12-es befújó venti.Azok ugyanígy mentek az előző gyári vga-hűtés alatt is.És összehasonlíthatatlanul halkabb mint a gainward eredeti hűtő hangja volt 50% felett.
Az AUXfan 2-es a "vga hűtő"
Az alap profilon a gép hangtalan szinte. -
gyantaszuz
aktív tag
MSI Gaming Z 2060
Többen írtátok itt és MSI supporton is, hogy van ennél a kártyánál egy jelenség, hogy egy bizonyos hőfokot elérve elszállnak a ventik. 100%-on pörög 72 fok körül, a 70-80%os venti tartományt teljesen kihagyja, konkrétan meg lehet süketülni mellette.
Benchmarkok alatt nálam is jelentkezett, de az új kártyára várva takarítgattam a gépet és poénból a kártya alá dobtam egy néhány ezer forintos ebayes vga tartót. És láss csodást, a jelenség megszűnt, lazán felmegy az említett tartományba a venti (igazából el sem éri a tetejét). Nem akar felszállni mellettem a gép, teljesen rendben van. -
Floyd80
addikt
Gratula, képeket dobhatnál majd fel.
Ez a 33% mekkora fordulat? Nálam ház venti és radi hűtő az Arctic (P14) és ilyen 5-700 RPM-en járatom terhelés alatt is, 1000-nél már van hangjuk, mint mindennek.
Igazából ha nem alulfeszelem a kártyát, az AIO (X62) is elmegy 55-ig, bár nem teljesen kompatibilisek ezzel az RTX kártyával, mármint a felfogató keret. De ami 60 fok alatt van az már nagyon jó eredmény.
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4824 üzenetére
Szia!
Megcsináltam ahogy mondtad-teljesen jó lett.
Ez a kártya messze a legolcsóbb 2060 Super volt tavaly áprilisban(kivéve a Ghost-okat)-most még költöttem rá kb. 7-8000 ft-ot.{2 db. venti+ az összekötő elemek az Aliról.}
Ezt tudja jóval csendesebben-alulfeszelve.Majd még finomítgatok rajta,
de szerintem így is megfelel már. -
qad
senior tag
Hát csoda lenne ha ilyen kombinációban lenne valakinek pc-je. Amúgy működnie kell, csak valamennyi sebesség veszteség/teljesítmény lesz az eredménye, minél nagyobb teljesítményű a kártya, annál nagyobb a veszteség. Talán van olyan oldal ami leírja mennyi GFlops az áteresztőképessége pci-e 2.0-3.0-.nak és akkor már csak a 2060 teljesítményét kell megnézned.
-
shteer
titán
hali!
van tapasztalat 2060-nal régebbi, PCI-e 2.0-ás alaplapban? az elmélet azt írja működik, de érdekelne gyakorlati eset is
-
/Péter/
újonc
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kb. fél év után elkezdte a gép, hogy eldobta a monitor jelét, majd 10 másodperc után visszajött. Van amikor fél percen belül kétszer, de most úgy általában 10-30 percenként. Az Eseménynaplóba ez kerül ilyenkor: "A(z) nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt."
TechPowerUp-pal azt látom, hogy váratlanul maximálisra ugrik az órajel. Ekkor dobja a képet. Utána helyreáll, és minden megy tovább. Olykor az is a következménye, hogy az adott program lefagy, amelyik ablaka aktív volt és dolgoztam benne.
Korábban annyi hiba volt, hogy nagyon ritkán a képernyő felső széle lefagyott. Ha kihúztam a monitorkábelt és visszadugtam, akkor utána jó volt.
A kártya hibája lehet, esetleg más gond van? Memteszt86-ot csináltam, a memóriával nincs gond.
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4824 üzenetére
Ok-köszönöm-akkor szétkapom mégegyszer és kipróbálom alaplapról.Csak az a gond hogy ezek a balfékek ezen a kártyán(gainward 2060 S Gs phoenix) a borda közepén a lamellák alá helyezték a venti csatlakozókat egy vájatba.
Tehát szét kell szedni teljesen-és persze lehet megint újra pasztázni.
De sebaj-kezd már komoly gyakorlatom lenni a műveletben....
Egyébként ezt produkálta elsőre 975 mv-ra alulfeszelve a 2 Artic-al. A power limit ki van nyomva 122%-ra.( max.)
Szerintem normálisan belőve tudja majd az 5900-6000-et. -
Floyd80
addikt
Szia, szerintem egyszerűbb az alaplapra tenni. A VGA venti vezérlője nyilván nem "tud" annyit, mint az alaplapi, a saját ventijével van összehangolva, ha ki is lehetne kapcsolni, akkor is valószínű, hogy teljesen más fordulatokat tudnál belőni, mint az Arctic gyári értékei.
Nekem is 29% a min. RPM (Gainward), de simán megy ha nincs rajta a gyári venti, AIO + alaplapra kötött venti.
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4822 üzenetére
Szia.
Igen -tudom,van is 2 db mini PWM-PWM adapterem.
Fel is szereltem az új hűtést a kártyára,sokkal halkabb, hűvösebb lett terhelés alatt(-10 fok),
és több pontszámot is hozott super positionban.
De:
A kártya nem érzékeli hogy új ventik vannak rajta-ugyanúgy hajtja mint a gyáriakat.
Ugye ezen a kártyán a gyári venti 30%-on megy a legalacsonyabb ford.számon-lejjebb venni nem lehet.Ez RPM-ben 1020-1050 fordulatot jelent.Itt a gyárinak semmi hangja-olyan 50-60%-nál lehet elkezdeni hallani.Itt már 2000-2100-at pörög.
Magyarul az Artic P12 pst is 1020-1050 fordulaton pörgött a legalacsonyabb venti profillal.(Pedig itt 30%-al csak kb. 600-al pöröghetett volna.)
Viszont így, alapon hangosabb volt mint a gyári. Az 50-60%-ot el sem érte-max 1800-al tud menni.Maxon olyan 1730-1780-al ment.Itt viszont már sokkal halkabb volt mint a gyári hasonló profillal.
Itt random más probléma jött elő-értem ezen azt hogy valószínűleg más feszültséget kért ezen a teljesítményen-és azt a kártya már nem birta megadni.Ilyenkor a VGA leállt-és csak a gép újraindítása segített.
Ugyanez volt játékok alatt is-hüvösebb-csendesebb volt,de nem volt stabil.
Így hát visszaraktam a gyárit.Még gondolkoztam hogy esetleg egy alaplapi PWM csatira kötni a 2 Articot (Argus Monitorral szabályozvaa GPU hőfok szerint,) de azt olvastam több helyen hogy a kártya letilt ha nem érzékel ventit a saját mini PWM csatiján.és akkor el sem indul a beépített védelem miatt.
Igaz-ezt már nem próbáltam ki-már kezdtem félteni a kártyát.
Ezt még valahogy ki kell derítenem hogy így esetleg müködhet-e. -
sunset
csendes tag
Sziasztok!
A képeken szereplő ventiket szeretném felszerelni egy 2060S-vga-ra.
A kérdésem:Az eredei ventiket ugye a vga bios-a vezérli PWM-módban.Tehát ha a venti görbét
60%-ra állítom egy bizonyos hőfokhoz rendelve,akkor nagyjából 2000-res fordulaton pörögnek azon a hőfokon,mert a max ford. szám az 3000.
Tehát akkor az új ventik(AP12 pst,- max. ford szám 1800) ,ugyanezen a hőfokon-60%-on kb.1200-vel fognak pörögni?-vagy valamit benéztem. -
19ati93
senior tag
GTA V ha megvan akkor próbálkozhatsz azzal is. Anno nekem több AMD és NVIDIA kártyával is crashelt az Online része ha nem volt szuperstabil az OC. Van amikor csak 4-5 perc kellett neki és már crashelt is, de olyan is volthogy fél-3/4 óra is eltelt mire kifagyott, etc.
Persze ez azért még messze jár az OW-hez képest ha már tényleg a menüben is megmutatja mi az ami instabil.
Na meg ezeket 2-3 évvel ezelőtt tapasztaltam utoljára kb. Azóta nem piszkáltam a kártyáimat GTA-val.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Eversmann #4818 üzenetére
Az Overwatch jóval érzékenyebb mint a Cyberpunk 2077.
Az OW 2016. óta fent van a gépen. Előtte csak a GTA Online volt az ami háklisabb volt a legminimálisabban is instabilnak tűnő órajel-feszültség duóra.
2016. óta volt nálam GTX 760, 1070, 1050 Ti, 1080 Ti és most az RTX 2060 amiket tesztelgettem-nyúztam-benchmarkoltam.
Az elmúlt 4 év alatt nem találtam más érzékenyebb játékot (Divison 2, AC: Odyssey, Detroit: Become Human, Death Stranding, Horizon Zero Dawn stb-stb...) csak az OW fekteti meg a stabilnak hitt beállításokat.
Ami 2.5 órás CP2077 alatt stabilnak tűnt GPU órajel-feszültség duó, az OW alatt 2 perc után crash-elt már a menüben... utána még kellett vagy 2-3 alkalommal lejjebb mennem az órajellel, mert folyamatosan elszállt az újabb órajel-feszültség profilokkal a játék, de már csak játék közben egy idő után... aztán végül meglett a stabil órajel.
Nekem a DLSS maximálisan bevált és szimpatikus. Minőségbeli gondot nem vettem észre.
A fényekre minden gyártó saját programját kell használni, mert rendszerint csak az tud az adott kártyán lévő fényeket vezérlő csippel kommunikálni és így szabályozni azt.
-
Eversmann
aktív tag
Mert a HWInfo-t néztem
Egyébként Cyberpunkba még így is felmegy nekem, 70-80 fokra. Mikor nagy sűrűségű a város. Sok mindent kell kitenni (Jah, már nem a Crysis az ajánlott benchmark, hanem a Cyber. Ha ott jól megy, akkor mindenhol.) Persze DLSS-el el lehet játszani, csak akkor valamit leskáláz.
VGA LED-et ki lehet valahogy kapcsolni Afterburnerben? Mert most a Gainward saját szoftverét használom erre, viszont egy szotfver jobb lenne mindenre.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Eversmann #4816 üzenetére
Kerestem egy olyan tartományt ahol ha kell hűtsön, de azért ne zavaróan süvítsen: [kép]
Korábban több ezres fordulatra is felment.Nem jól nézed a GPU-Z-t.
A felső sor GPU, VRAM és GPU Boost az általam beállított értékek:1080p Extreme-nél a GPU 1875 MHz-ig esett vissza a kezdeti 1920MHz-ról ahogy elérte a 68°C-ot.
A többi mérésnél 61°C körül mozgott és 1890MHz-en.
A GPU-Z-ban olvasott VRAM órajelet fel kell szorozni 8-cal, hogy megkapd a névleges órajelét. Az Nvidia oldalán is a névleges órajelet adják meg: [kép]
Ez a monitorozó program az Nvidia GPU Boost miatt nem tudja pontosan meghatározni a maximum órajelet a GPU-nál. Mert ott a fogyasztás, hőmérséklet és feszültség hármasa határozza mennyi az annyi órajelben.
Ezért kell kikeresni, hogy adott GPU adott maximalizált feszültséggel mit megy. Ebbe szól bele a maradék két tényező a fogyasztás és a hőmérséklet.
Inkább a gyártó által adott modellre garantált vagy az Nvidia által garantált órajelet adják meg-olvassa ki a program. Minden plusz csak "ajándék".
A többi mérés során 61°C körül mozgott a maximum GPU hőmérséklet. Ilyenkor 1890MHz-en járt.
Ha időm engedi lemérem alapon is.
Jövök-megyekvan mikor mobilról pötyögök.
[ Módosította: #40993792 ]
-
Eversmann
aktív tag
Fanokat 1900-ig engedted, így már érthető a 68fok max
Valamennyi hangja volt biztos. Memóriát 7900-ig húztad, Core-t 1785-ig engedted csak. Megnéztem volna azt is, teljesen defaulton mennyit hozott volna... Különbségek
-
Puma K
nagyúr
válasz
Eversmann #4813 üzenetére
Mióta a kártyákban jelen van az Nvidia GPU Boost aktuális verziója (RTX 2000 szériánál a 4.0-nál tart) és így a GPU órajele adott keretek között jócskán a gyári érték fölé emelkedik azóta inkább a VRAM tuning az ami hozhat a konyhára.
A GPU kézi tuningja jelentősen függ most már attól, hogy milyen az adott kártyán lévő GPU. Azaz a szilícium lottón mennyire voltál szerencsés, hogy a nálad lévő példány mit megy.
A magam részéről ennél az RTX 2060-as kártyánál nem mértem ki hogy jelenleg mennyit hoz a nálam használt VRAM tuning.
Korábban méricskéltem a GTX 1070, 1050 Ti és 1080 Ti-nél (Nvidia GPU Boost 3.0), hogy mi mennyit hoz a konyhára. Akkor arra jutottam, hogy a GPU-t elég alulfeszelni 1900 vagy jobb példány esetén 2000 MHz-re 0,9-1v közé. Viszont a VRAM-ot érdemes megcibálni.
A GPU nem ritkán feleslegesen sok feszültséget kap ahhoz az órajelhez mint amire gyárilag boost-ol. Ezért inkább érdemes visszább venni a feszültséget-energiaigényt bekorlátozni a maximum órajelet és a VRAM-nak hagyni helyet a tuningnál, hogy az kapja a felszabaduló wattokat amit a GPU vinne el (esetleg feleslegesen).
De ezért kell kitesztelni külön-külön, hogy mit megy a GPU és mit megy a VRAM. Majd közben rá lehet ereszteni egy 3DMark-ot vagy az ingyenes Unigine Superposition-t (legalább 1080p extreme-ben érdemes terhelni).
Aztán ha megvan akkor egy arany középutat beállítani mind GPU órajel-feszültség mind VRAM órajel szempontjából. Mert sajnos a kártya maximális fogyasztási kerete lesz az ami behatárol úgy igazán. Azaz amiből a kártya egésze gazdálkodhat.
-
Eversmann
aktív tag
válasz
Floyd80 #4811 üzenetére
Ismerős vett (igaz, kint németbe) MSRP-ben, átszámolva 181ezerért 3070-et. Na, az a nem mindegy
Egyébként, alulfeszeltem Rivában. 1905-ről lenyomtam 1750-re. Nagy változást nem vettem észre, az már nem oszt, nem szoroz.1300rpm-el (38%-os fan teljesítménnyel), Cyberpunkban tartósan 72fokot üti meg max. Cserébe a venti zaja egész kulturált lett
Jobb mint a pasztázás.
Puma K: Apropó, a memória tuninggal úgymond, kompenzáltál? Hozott valami teljesítmény pluszt?
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4811 üzenetére
Azért én reménykedem-már most elkezdtek csökkenni az árak-már ha lehet kapni!
Az Alzán pl. a múlt héten már volt néhány "jobb" árazású példány.
Lassan azért csak lesz árukészlet-és ez lenyomja majd az árakat.Mármint ebben reménykedem-lehet csalódni fogok.
Ha az RTX 3060 TI 160k körül lesz akkor már rá is röppenek. -
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4808 üzenetére
Ok-köszönöm-ez jó hír-még nem akartam újrapasztázni volna-szerintem azzal nincs baj.
De akkor így egyszerübb lesz.
Igen-azt a morpheust néztem én is-de egyedül a Merlin-nél lehet megrendelni egy vagyonért.Biztos jó nagyon de ennyi pénzt már sajnálnék rá,meg aztán max. 2 éven belül úgy is lecserélem a kártyát-remélem addigra már normalizálodnak a 3-as sorozat árai.
A új ventik felapplikálását gyorskötözővel tervezem-még az őskorban egy ati 4850-nél bevált ez a fapados módszer.
Az eredeti hangjának elvesztettem az 50%-t-és nyertem minusz 10-15 °c-t.
A gumibelsők ragasztva vannak?-vagy csak az összefogatás tartja a helyükön? -
Floyd80
addikt
Szia, a műanyag burkolat külön leszedhető, négy csavar a sarkokban ha alánézel. A port felől emeld fel, mert a hátulján vannak a venti meg led kábelek, hogy nehogy elszakadjanak.
Azt nézem, szerintem ugyanaz a rövid PCB-je mint a simának, tehát alternatív hűtés átalakított G12, mint nekem, az Arctic Accelerók nem mennek rá, max. ez a RAIJINTEK, de rablás amennyit kérnek érte.
De így ránézésre rá lehet eszkábálni az említett ventiket. A gumibelső a venti rezonálás ellen van.
-
sunset
csendes tag
válasz
Floyd80 #4804 üzenetére
Szia!
Az lenne a kérdésem hogy ahhoz hogy új ventiket szereljek rá a hűtőbordára,( 2db Artic 12 PWM PST -ben gondolkozom,-{a megfelelő venti táp átalakító kábelt már beszereztem}) mindenféleképp szét kell kapnom a kártyát teljesen-vagy elég csak a venti tartó műanyag keretet a gyári ventikkel együtt leszednem?
Nekem GW 2060 super phoenix gs-em van-talán nincs akkora különbség a sima 2060-as és az enyém között. Látom Te már szétszedted-azért gondolom hogy tudsz tanácsot adni.
Nekem nem a hőfokokkal van problémám-még soha nem volt 70 fok sem,még tesztek alatt sem-viszont a ventiknek 50% felett kezd durva hangja lenni.Nem elviselhetetlen-de hátha tudom így csökkenteni.A kártya alul van feszelve-0,95 v-terhelés alatt 2060 mhz-en indul-majd beáll tartós 1980 mhz-re.
Ezt tudja-de itt már ha nem is igazán hangos-de éles sivító hangja van.
Ha minden igaz a 2 artic-cal minimum ugyan ezt fogja hozni,csak reményeim szerint
sokkal csendesebben.
Előre is köszönöm! -
Puma K
nagyúr
válasz
Eversmann #4803 üzenetére
A szilícium amit használnak a CPU-n és a GPU-n ~120°C-ig bírja.
De a hővédelem előbb fog működésbe lépni mint sem elérje ezt a hőfokot. Főleg a mai modern kártyák-alkatrészek esetében.
Anno mikor már állandónak volt tekinthető az, hogy a felső kategóriás kártyák gyárilag 2 slot-ot foglaló mókuskerekes hűtéssel rendelkeznek, akkor örültünk ha tuningolva megfogtuk hajszárító hangú ventilátorokkal 85°C körül a GPU-t...
Nálam a korábbi GTX 275-öm alapból 217W-os TDP-vel rendelkezett... ez tuningolva simán lehetett terhelés közben 270W körül és akkor még lehet keveset mondtam.
Persze már akkor célszerű volt megoldani a ház szellőzését-hűtését mert abból baj nem lehetett.
Szóval esetedben nem kell parázni nem lesz baja ha tartósan 75-80°C-on jár a kártya.
A legmelegebb pontját úgy sem tudod monitorozni. Az meg ezektől az értékektől úgy is magasabb, de abból sem lesz baj, mert nem 24/7-ben megy a kártya......ha csak nem bányászol vele, de akkor meg illik leszabályozni hogy ne a gyári fogyasztáson-értékeken járjon hanem stabilan 70-80-90%-os teljesítményt leadva az eredetihez képest ezzel is elnyújtva a kártya élettartalmát a 24/7 órás terhelés miatt.
A kártya által felhasznált energiáról és a tápellátásán keresztül átfolyó áram mennyiségétől sem kell tartani, mert ez nem egy torkos kategória. Nem fog megdögleni idő előtt a VGA.
Az újrapasztázást ez esetben nem ajánlom.
Le lehet szedni úgy a csavar fejéről a garanciával kapcsolatos kis matricát, hogy senki meg nem mondja hogy el volt-e távolítva egy szétszedés-pasztázás-összerakás erejéig.
Inkább csináld azt amit a többiek is javasolnak:
How to Undervolt a GPU - NVidia - videó
Csak ehhez meg kell találni azt a GPU órajelet amit bír a nálad lévő szilícium. Ez ugye kártyánként eltérő.
A nálam lévő Asus RTX 2060 Turbo úgy van beszabályozva általam, hogy a GPU maximum 0,95v-ot vesz fel és mikor felvált 3D HIGH órajelprofilba akkor 1920MHz-en kezd majd ahogy bemelegszik és eléri az "állandó maximumot" úgy dobálja le a kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen Nvidia GPU BOOST aktuális verziója az órajelet adott lépcsőkben.
Így van az hogy nálam egy idő után 1890MHz-en teker a GPU.
Viszont a memóriát megcsavartam és a gyári 14.000 MHz helyett 15.800MHz-en jár.Ezek után kapott egy egyedi ventilátorprofilt amivel sokkal kulturáltabb lett zaj szempontjából.
-
Floyd80
addikt
válasz
Eversmann #4803 üzenetére
Ha pl. két éves a kártya, szerintem még jó a paszta, de meg lehet próbálni, ha most láthatóan rosszabbak a hőmérsékletek. Úgy emlékszen ezen a GW-n nem is paszta, hanem thermal pad volt a GPU-n.
Ház szellőzés is számít, de ha visszakeresel itt, akkor egy kis undervolt segíthet az MSI AB-ben. Teljesítményben észrevehetetlen, hőfokban 5-8 fok kb. mínusz és a venti se forog annyit.
Én most raktam vissza a gyári hűtést, mert az AIO-t gariztatom, de 60 foknál nem igazán mutat többet. Jó, most nincs 25-26 a szobában, csak 22, meg szellős a ház.
Amúgy így néz szétszedés után, ez Phoenix GS, de ua. A VRM-en lévő pad szerintem nem hatékony, mivel a GPU amúgy is felforrósítja az egész hűtőbordát, szerintem csak ront rajta ha a GPU és a VRM is egy területről próbál hűlni. Mondjuk most nekem nincs is rajta, mert valahova eltűnt, lehet ettől lett hűvösebb.
-
Eversmann
aktív tag
Gainward Ghost, sima 2060 6GB (Bocs, csak munkahelyen vagyok.)
Fan RPM felmegy 20xx-re is, akkor 60fok körül van. Az ok. De olyan 1300-1400 körül, amikor még nem hangos, nem pörög mint a veszett
Ha itt tartom, akkor 70-76 fok terhelés alatt. Ide gondoltam, pasztázással lehet még nyerni? Nehogy átkússzon 80 fokba nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest