- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyi
aktív tag
válasz
fsb1000 #3389 üzenetére
Ja ez lenne a f@sza, de nekem elég az a megtévesztő adat is amit a leírásom szerint szolgáltatna.
Gondolom átlag ő is mint én, veled ellentétben mert te pro vagy, remélem esténként nem gyújt alá a gépének tűzifával, ha klimatizált lakásban lakik akkor elnézést, akkor is, ha a Szaharában klíma nélkül. ui. Menj a ..cs@ba... -
taknyi
aktív tag
válasz
fsb1000 #3364 üzenetére
Ja az MSI így ránézésre ugyan annyit hűthet. Tudom, ha jól emlékszem 92C a max üzemi. Már lebeszéltem, netes rendelésnél 8 napon belül elállhatsz indoklás nélkül, mondták rendeljem be neten hétfőn cserélik. Nos akkor a Giga nem hűtené jobban? 2 venti, nagyobb alu, 4 hőcső (2 helyett).
-
mcmike
őstag
válasz
fsb1000 #3347 üzenetére
A számból vetted ki, amit még mondani szerettem volna. Szerintem itt már elég erősen emberi tényezők játszanak, pl. van aki soha nem használt NVidia-t akkor az nem is tudja miről beszélek/beszélünk...
@Vigneau:
@Mans20: Ez kb. olyan mint amikor a kisgyerek elesik az udvaron, és odamegy a szülőhöz. A szülő pedig ezt mondja neki: minek futottál olyan gyorsan, mondtam ez lesz a vége, tessék újra lassan menni...
-
taknyi
aktív tag
válasz
fsb1000 #3325 üzenetére
A kártya érdeme, köszi.
Basszus nyomtam a MW3-at olyan folyamatos volt, mint a vízfolyás. Nem tudom, hogy az NV-ATI különbség e, vagy a nyers erőtöbblet teszi majd meglátjuk, de eddig pozitív a váltás mindenképp...
Gya he most nézem, hogy egy teszt miatt csak 3 mag ment, mert korábban a 4.-et letiltottam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3279 üzenetére
Az IGP az önmagában nem nagy dolog. Ugyanolyan grafikus vezérlő, ami van a dedikált GPU-ban, csak a proci mellé van integrálva. Jobb persze az összeköttetés, de funkcionális szinten az IGP ma nem sokban különbözik a dGPU-ból. Valójában az a nagy dolog, amit ezzel az integrációval el lehet érni. Ha megnézed, akkor a igen hosszú utat tettünk meg pár év alatt ebből a szempontból. A nagyon puritán alap integrációtól már eljutottunk oda, hogy az IGP elérheti a CPU memóriáját, de ez még mindig túl körülményes a Trinity-ben is. Viszont az új konzolok APU-ja már áttörés, és nem véletlenül választották a cégek az integrációt a dedikált GPU helyett. Rendszerszintű integrációval olyan dolgokat lehet megcsinálni, amit ma a szimpla egyirányú futószalagokkal nem.
A hardvergyártók sem viccből integrálnak. A Kaveri APU szintje megegyezik a konzolok integrálási szintjével. Az NV-től a Parker Tegra is nagyon hasonló lesz. Egy alapvető evolúciós lépcső előtt állunk és a hardverek fejlődésével már csak rá kell lépni. -
taknyi
aktív tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3271 üzenetére
És ki állította ezeket?
Ha azt mondom, hogy a VGA-k visszaszorulnak és az IGP-k előretörnek, akkor az azt jelenti például, hogy teszem azt a VGA-piac 40%-ot esik, és az IGP-piac 15%-ot nő.A játékok futtatása szempontjából kérdés, hogy mit tartasz elfogadhatónak. Egy A10-5800K-n minden játék elfut valamilyen beállítási szinten (jellemzően közepesen, de magas részletesség is mehet). Ezzel kapcsolatban remélem hallottad az NV-nek azt a felmérését, hogy a felhasználóik 80%-a nem állítja be magának a grafikát. A játék által felajánlott low-közepes opciókkal játszanak a drága kártyákon. Azért nem értesz meg dolgokat, mert a saját világodat vetíted ki a való világra. De a valóságban az emberek igen nagy többsége a GeForce és a Radeon hallatán azt kérdezi meg, hogy az valami süti-e?
Neked ez viccesnek hangzik, de a valóságban az embereket nem érdekli, hogy mi van a gépben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3267 üzenetére
De miben igazolt téged az idő?
Az elmúlt három évben a VGA-piac 40%-kal kisebb, míg az IGP-k piaca 15%-kal nagyobb lett. Most úgy őszintén ... ezt milyen formában tudod úgy kommunikálni, hogy a VGA-k törtek előre az IGP-k helyett?Senki sem akarja a VGA-piac végét. A fejlesztők sem. Teljes félreértésben élsz, de be kell látni, hogy a teljes piac 80%-a IGP. Ha pénzt akarnak a programjukból, akkor úgy kell azokat írni, hogy bizonyos beállításokon fusson ezeken. Aztán lehet nyomatni a high grafikát, meg a különböző compute shader effekteket a VGA-kra. Ebben senki sem akadályozza meg őket. Sőt, ha megnézed az elmúlt hónapokban megjelent játékokat, akkor azt látod, hogy az AMD erősen segíti a fejlesztőket, hogy bizony használják ki a drága VGA-k tudását.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3263 üzenetére
Te úgy látod, hogy a felsőkategóriás/csúcs-GPU biznisze megfeneklett? Mert én nem. Ezek elvannak. Az eladások a 100 dollár alatti rétegben csökkennek. Éppen ezért a legtovább a felsőház fogja húzni. Még legalább 3 évig biztosan. De mivel platformosodik a piac szerintem tovább is megéri az AMD-nek és az NV-nek, hiszen ilyen formában egy VGA eladása automatikusan azt jelenti majd, hogy AMD vagy NV APU-t veszel. Persze csak ha szükséged van minden funkciójára és miért ne lenne ugye.
A rendszerszintű integráció is 2015-re érik be. Most is így látom. Az AMD megcsinálja 2013 végére a Kaverivel, de a többiek nem fogják megoldani 2015 előtt. A Parker kódnevű NVIDIA APU talán megjelenik 2014 végén.
Ja, egyértelműen látszik. Végtére is csak 40%-ot esett két év leforgása alatt a VGA-piac és az árak is csak erősen emelkedtek, meg ugye a 2012Q1-es új generáció óta több új frissítés is bemutatkozott. Oh wait. Most jövök rá, hogy még mindig nincs új gen.
(#3264) Attix82: Pontosan ez a lényeg. Kit érdekel, hogy mit akarsz. Az a lényeg, hogy mit raknak a polcra. Szomorú vagy sem, ezek a kemény tények. Ehhez a piac is gyönyörűen asszisztál azzal, hogy a vásárlók a sarki PC-s boltból átszoktak a nagyáruházakba. A vásárlók 90%-a nem tudja mit vesz, de megveszi. És nem az alapján, hogy milyen GPU, vagy proci van benne, hanem, hogy mennyire szép a váza és milyen színű.
-
Attix82
addikt
válasz
fsb1000 #3261 üzenetére
Sajnos itt már a cégek úgy alakítják, hogy csakis full AMD, full NV vagy full Intel konfigod legyen. Amit kompletten haza tudsz vinni. Ez nekik így könnyebb és nagyobbat tudnak akasztani.
Az is tény, hogy az IGP játékra nem való, de jelenleg a játékosok nagy részének még ez is megfelelő, hogy full lowon megy. A felhasználók "töredékének" ez nem elég, így beruház komoly összerakható vasba amibe már dVGA van. De akinek nagyok az igényei fizesse is meg.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3261 üzenetére
Úgy alakulnak a dolgok, ahogy mondtam. A VGA-piac elvesztett magából 33%-ot 2011-ben. Ez nem egy egészséges és növekedési potenciállal rendelkező szegmensre vall. Mit mondtam anno? Az árak meg fognak nőni, és lassul a fejlesztés. Mi történt 2012-ben? Nőttek az árak és másfél éve nem láttunk új generációt.
Annak nagyon örülök, hogy 2011 után a piac nagyjából stagnál, vagy csak kicsit esik, mert így a mostani árképzés átmenthető. Persze félek tőle, hogy a jövőt bekalkulálva eleve magasabb árazással kezdenek. Valószínűnek tartok egy 649 dolláros szintet a nem luxuskategóriás csúcskártyákra. Valszeg a dupla GPU és a luxus olyan 1300-1500 dollár lesz a következő körben. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3251 üzenetére
Azért mondtam az előbb azt. Mivel ha a 82 millió vásárló esetleg tájékozódik, akkor a piacnak lőttek. Még mindig nem érted, hogy nem a termékekkel van gond. Ez a piac hasznos, csak ahhoz, hogy működjön szükségük van arra a 82 millió eladásra.
A 26 millió önmagában már kevés. Ha nagyon csökken majd a kicsi VGA-k eladása, akkor újra nő a VGA-k ára és a két éves fejlesztési ciklusból három éves lesz.
De mint mondtam lesznek kedvező változások is a piac csökkentése mellett. Az új konzolok képességeit majd PC-s platformokban lehet követni, vagyis ha a PC-s portokban minden funkciót aktiválni akarsz, akkor rá leszel kényszerítve, hogy platformot vegyél. Ergó, ha eladnak neked egy GeForce-ot, akkor annak az összes szolgáltatását Tegrával tudod majd kihasználni, vagyis az NV okkal reméli, hogy te bizony Tegrát veszel mellé, ami már jó biznisz (burkoltan árút kapcsolnak). Dettó ugyanez igaz a Radeonra is. -
fsb1000
nagyúr
-
Tenken
őstag
válasz
fsb1000 #3240 üzenetére
Minden esetre akkor pár generációig még egészen biztos nem lesz komoly változás megint. Marad Intel cpu, meg valami bika gpu annak, aki játszani akar.
Másrészt meg nekem tetszett nagyon már a Llano-s elképzelés is notebook-ban. Jó ez az irány, csak nem érett meg az idő még rá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #3225 üzenetére
Azt mondta, hogy a Doom 4-et 30 fps-re tervezi.
(#3226) szasanyi: Mármint milyen hasonlók? Hasonló APU-k, mint az új konzolos megoldások? A Kaveri APU technikailag azt tudja majd, amit a konzolok, csak nem akkora teljesítménnyel. Az NVIDIA Parker kódnevű Tegrája is tudja majd a legfontosabb funkciókat, csak ARM processzormaggal.
Carmack legnagyobb problémája pont a dedikált GPU. A motorja úgy működik, hogy a megatextúra szeleteit a processzor kódolja át a GPU számára emészthető formátumba, majd azt átmásolja a rendszermemóriából a VGA memóriájába. A PCI Express sebessége ebből a szempontból hatalmas teher. Ha ezt kiütik egy olyan APU-val, ami koherensen megosztja a memóriát a CPU és az IGP között, akkor minden ezzel kapcsolatos adatmásolás felesleges, mert azonnal elérhető minden adat. -
marcusa
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest