Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
EVL2
aktív tag
Ez a b. plate kérdés ebben a topikban visszajáró dolog!
De az ilyenek itt már megszokottak. -
Redneck
nagyúr
válasz
Apollo_21
üzenetére
Nem is értem hogy tud az a típus hajlani. Annyira nem tűnik dög kártyának.
A vége kezdett el lógni? (A tápcsatlakozós vége.)Nekem egy nagy nehéz kártyám van, backplate-tel, de örülnék ha lenne egy olyan keretem/rögzítőm/sínem mint mondjuk a Zalman Z házakban van. Megkérdezem havert, nem kapott e kettőt.
-
Apollo_21
addikt
Itt is néztem..sajna amíg nemlehet kizárni teljes mértékbe azt hogya más hűtő miatt felmegy rá...addig ez kilőve...
Van TF-re Sima Armor Gt-re..és minden 1060MSi-re, kivéve azArmor ocv1-re
Majd lövök vmi fémlapot max..átfaragok egy 1070 Armor hátlapot.
Bár a másik félelmem h oké hátlap merev stb..igen..és attól h a kari hátulja ugyanúgy nincs alátámasztva/felfogatva...csak több súly olszlik el az egészen...tehát nincs kizárva a hajlás. -
Oxydavid
csendes tag
Furcsa számomra, hogy egy ilyen kis nyákra gyártott kártyánál, ennyire elhúzza a nyákot a hűtés.
Szerencsémre nekem a gigabyte alapból ad rá merevítést, de nem értem a többi gyártó miért spórolja ezt le, vagy miért nem erősebb nyáklapot használnak.
Érdekes lesz majd ha pár év múlva milyen tapasztalat lesz a 1060, 1070-es kártyák meghibásodására hátlap nélkül.
-
dino_m
őstag
-
Apollo_21
addikt
Vajon lehet külön is beszerezni?
Az is érdekes lehet hogy másik Msi kártya hátlapot külön vásárolni, bár elvetemült gondolatom is támadt...akár passzív vagy akár aktív vizes hátlapot rátenni.
Anyagfelhasználás terén akár itthoni megvalósításra is hajlandó vagyok mert nagyon nemtetszik ez a hajlás dolog. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Bár nem magával a kártyámmal van a gondom most

Inkább egy merev hátlapon hiányolok, és ennek a pótlására szeretnék kitalálni valamit, mert lassan fél centi lesz a "húzása" a kártya hátuljának a házhozrögzített részéhez képest..és még csak kb 3hónapos.
A kártya egy Gtx 1060 Msi Armor OCV1.
Rá gyárilag nem létezik hátlap...ha így keresek rá, más Msi típusokra igen.
Jó lenne ha valaki tudna rámegoldást, nem nem gyorskötözővel és nem támasztom alá kézkrémes tubussal...tehát ezek a verziók jelenleg már NEM érdekelnek.Köszönöm!
-
Pubszon
veterán
válasz
kiltrus@citr
üzenetére
Nem volt ettől sosem több, az abszolút maximum volt eddig 78 fok. 94 a max az nvidia szerint.
-
hash99
senior tag
válasz
Viktor8.
üzenetére
Nálam pont egy ilyen van semmi negatívat nem tudok mondani róla. Hozza amit minden 1060as. Max 65 fok játék alatt felhúzva 2100 booston. A házventik hangosabbak. Szóval rendben van. Az egyetlen negatívum hogy nem félpasszív bár nálam ez mindegy mert idleben is a házventiket fogom hallani nem a kártyát.
-
Nikka
csendes tag
Sziasztok,
Asus Turbo féle referenciahűtés mennyire problémás zaj és melegedés szempontjából? Hallottam hogy az amúgy referencia órajelek mellett képes nagyon zajos lenni a hűtő és gagyi műanyag fedlapja van. Látott, használt már valaki ilyet?
Kis házba menne, ezért sajnos a custom hűtés nem előnyös. Köszönöm!
-
Viktor8.
tag
Sziasztok! Ez a féle 1060 mennyire jó? MSI GTX 1060 6GT OCV1
-
PeL
addikt
válasz
Create.
üzenetére
Szerintem a gyári hűtő a procimon hangosabb mint a VGA, nem tudom neked mi számít hangosnak, nekem nem tűnik annak. Cooler Master N300-as házban van, két extra ventivel ami elöl szívja a HDD-re, hátul tolja ki házból a meleg (nálam hideg) levegőt. 58.000-ért bőven megéri, én 64.000-ért vettem decemberben.
-
Create.
addikt
Na ezt nem is gondoltam volna, hogy ez az egy ventis is leáll, load alatt mennyire hangos? Illetve mennyire jól szellőző a házad, mert ugye az is sokat nyom alapban, nekem egy tesseract sw-be menne 4 ventivel (nem a legjobban szellőzik, de nem is olyan vészes). 58k-ért tudnék szerezni egy fórumtárson keresztüli garanciával. Nem tervezek sokáig vele max nyárig, ennyit nekem megérne.
-
Create.
addikt
Inno3D GeFroce GTX 1060 Compact X1 3GB: erről valakinek van tapasztalata? Gondolom nem félpasszív, de viszonylag halk és nem melegszik?
-
EVL2
aktív tag
válasz
Csupingo
üzenetére
Igen, én! De már kedden érkezik az új monitorom és eladó lesz egy aktív átalakító!

Nekem nem tűnik fel az input lag de lehetséges hogy magasabb tőle. Én magamtól sem tudok elég gyors lenni a mostani modern fps multikba. Bár ennek a hírnek örülök mert akkor lehet nem csak velem van a baj!
-
Redneck
nagyúr
válasz
szimi57
üzenetére
Detto én is így érzem. Sokat CS:GO-zok, annál például semmit nem számít az új, de a BF4 sem lett más érzés, csak jobban néz ki. GTA V detto. Igaziból az elején bennem volt hogy visszaviszem és elég az 1050 Ti is. Mindegy, maradt, a jövőben jól jön a plusz kraft és VRAM.
Teaway: Diamon Viper, na az állat volt!
BReal: Ja, HIS még van, tényleg.
-
Pubszon
veterán
De ő nem azt kérdezte, hogy mi módon tuningoljon, hanem hogy ez a Giga kártya kb mit tud OC-ban, én pedig erre válaszoltam.

Húzza fel 1700-ra az alap órajelet, aztán játsszon, teszteljen, nem számít hogy mennyin megy boostal, azzal úgy sem tud semmit sem csinálni, ha 2050-en vagy 2150-en megy sem, mert arról nem tehet. Csak legyen stabil.
Mint írtam, a boostot ne nézze, arra nincs mit adni, mert az több tényezőtől függ. Furmark alatt nálam 200MHz-el alacsonyabb mint játék alatt, mert hamarabb eléri a TDP keretet.
-
szimi57
őstag
Most igaz jobban megéri, mert kisebb a lenyúlás. Két éve nagyobb volt, több volt a kereslet, fel tudtak menni az árakkal. A jó öreg DOOM-mal és egy olcsó VGA-val ugyan úgy élveztem a játékot, mint most egy olcsó GTX 1060-nal pl. a BF1-et. Nem lehet összehasonlitani a két grafikát, de a játékélmény szerintem ugyanaz. Nem a grafikában szoktam gyönyörködni, hanem abban, ha leölök valakit.
Szerintem nem sokan vannak azok a felhasználók, akik csúcs v. közeli VGA-ra, azokból is a drágábbakra szórják a pénzüket. Vehettem volna 150 ezres karit is SLI-be. Ez esetben felkerestem volna a orvost, hogy vizsgáljon meg, mert valami nem stimmel nálam. 
-
devast
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Úgy tuningoljon, hogy elindítja gpu-z -ben a render test-et, és a 2. oldalon valós időben nézi, hogy amit állítgat az afterburner/xoc -ban az mekkora max boost órajelet eredményez. Adjon be neki annyi +Mhz-et hogy az 2100-on legyen. Húzza +feszt és +power-t maxra. Aztán játékokban/firestrike próbálja ki. Lehet, hogy a boost nem fog abban a programban 2100-ig menni, hanem csak 2050-ig. De ez nem azt jelenti, hogy ha 2050-re állítja akkor az 2050 lesz és nem 2010 pl. A boost eljátszik saját magával de tuning szempontjából csak az érdekes amit állítani tudsz.
-
Create.
addikt
válasz
Csupingo
üzenetére
én rx 470-el használok dp to vga átalakítót kínai ebayest, semmi problémám sincs vele, bár gondolom attól is függ a működése, hogy milyen felbontáson használják. Ha ez esetleg segít valamit. Remélem nem lesz ilyen baj, mert cserélni akarok 1060 gtx-re 3gb-val a közeljövőben. Tudom, hogy nincs előrelépés meg stb., de kíváncsi vagyok rá, hogy milyen.
-
Pubszon
veterán
De szerinted hogy tuningoljon ha a boostot nem tudja állítani?
Csak és kizárólag az alapórajelet lehet állítani, azt húzza és az otthoni körülmények között tesztelje, hogy melyik játékban mit boostol, ezt senki nem tudja megmondani. Tehát nem is értem, hogy mit akarsz mondani.
A boost az függ a hőmérséklettől és a TDP-tól is. -
devast
addikt
válasz
Pubszon
üzenetére
Ponthogy a boost max-ot tudod állítani... az hordozhat a kollega számára információtartalmat, ha pl azt mondod, hogy: A legtöbb 1060 megy 2100Mhz-en, amelyik nem az meg szinte biztos, hogy 2050-2100 között. Mivel a boost-ot is összevissza állítják a gyártók, ezért ha a gpu-z azt írja mint nálad, hogy 1909MHz-en abból senki nem mondja meg hogy valójában az mennyire fog max boost-olni, és te azt milyen +mhz beírásával érted el.
-
Pubszon
veterán
A boost OC-t hiába írom ide, az sok dologtól függ meg nem is tudjuk mi beállítani, tehát közölni sincs értelme.
Viszont ha az alap órajelet emeled, akkor a boost is emelkedik.
Ahogy emeltem az alap órajelen, a boost is több mint 100MHz-et emelkedett.
Tehát nincs miről beszélni, a kérdező pedig kapott választ a kérdésére. -
devast
addikt
válasz
gyulaitomika
üzenetére
Sehogy nem tudsz szoftveresen maradandó kárt okozni benne, meg egyáltalán kárt okozni... ha akarnál akkor se tudnál...

-
Csupingo
veterán
Használja valaki aktív átalakítóval a kártyáját? Azt hallottam most, hogy akkora input lagot okoz, hogy nem is lehet játszani azokkal a vga-kal.
-
szasanyi
félisten
válasz
gyulaitomika
üzenetére
A 1060 GPU-k ált. ~1700 Mhz-et, a VRAM ~2400Mhz-et. Azt, hogy az általad vásárolt példány pont milyen lesz... ha jól csalódom varázsgömbje senkinek nincs a topikban.
-
Pubszon
veterán
válasz
gyulaitomika
üzenetére
-
gyulaitomika
tag
-
BReal
addikt
válasz
szimi57
üzenetére
Érdekes ez az ér-nem ér többet dolog. Mihez képest? Elvárások, pénztárca? Azt hozza teljesítményben, mint a 2 éve 2-szer annyiba kerülő GTX 980, a 3GB-os pedig hozza az induláskor kb. 110-120e Ft-os 970 teljesítményét. Ha most 87000 helyett 97000-ért lehetne megvenni a legolcsóbb 1060 6GB-ot, az is megérné, mert 137000-től kaphatóak a 1070-esek. Teljesítményben nincs köztük 40% különbség, árban viszont több, mint 40%. És aki FHD-n játszik, és nincsenek extra igényei (a legszarabb portok is közel 60 fps-sel hasítsanak), annak teljesen fölösleges a 1070, így neki 97000-ért a 6GB 1060 is jó lenne.
-
Redneck
nagyúr
A Manli egyelőre még nagyon új.
Ne felejtsük el, hogy eltűnt pár középszerű (már bizonyított) gyártó a szűkülő VGA piacról az elmúlt években... -
dino_m
őstag
válasz
szimi57
üzenetére
Három év garancia, nem garancia arra, hogy egy cég egyik napról a másikra el ne tűnjön.

Sokszor tévesen azt gondolják, hogy csak azért fizetnek felárat, mert egy márkásabb cég neve van a terméken. De az igazság az, hogy úgy lett azokból a termékekből márka, brand, hogy hosszú éveken át szállították a minőséget. Majd ha a Manli is ott lesz évek múlva a top termékek között, akkor kiérdemli a bizalmat. Ma már a Samsung és az LG is ott van a Sony és a Panasonic mellett, de volt idő még a kezdetek kezdetén, hogy a bóvli kategóriában voltak említve, mert csak az árakkal tudtak úgy versenyben maradni, hogy olcsó alkatrészeket használtak, de a kitartó piacon maradás és a haszon visszaforgatása a fejelesztésekbe mára a legnagyobb nevekké tette őket. Talán pár év múlva a Manlit is így emlegetik vagy egyszerűen eltűnnek. Addig is én maradok az Asusnál, EVGA-nál, MSI-nél.

-
szimi57
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Ja, kb. ennyi a különbség.

-
szimi57
őstag
Egy kicsit durva a hasonlat, de valszeg az Opelbe is belemegy annyi Km. mint a Porsche-ba. Az Opel megfelelhet egy 9800 GTX-nek, a Porsche pedig GTX1060-nak. Itt azonos teljesitményü karikról van szó. Azzért, mert a Manli nem MSI még nem kell leirni. Valahol olvastam, hogy a Manlin is minöségi VRAM-ok vannak, a GPU ugyanaz, a táp is rendben. Kiváncsiságból felnyomtam 2010 fölé a GPU-t, de nem "nyöszörgött". A 3 év gari azt jelenti, hogy nem lehet nagy minöségbeli különbség a két márka között.

-
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Kihagytad az ASUS-t. Azt hétvégén csinálják túlórában hullafáradtan.

-
ricsi8800gt
addikt
Csak a Manli-t az éjjelesz műszak csinálja,A gigát a délelőttös,Az MSi-t meg a Délutános
Kínában -
Tamyra
tag
A Manli tényleg ennyire rossz márka lenne? :S
-
hundai
aktív tag
Nekem volt G1-es és most az Xtreme , 600as hyperrel, de nálam csak akkor nyikorogtak ha gta 5ben a töltőképernyő ideje alatt bekapcsoltam a sweetfx-et(100%gpu us. 5-10fps), amúgy sehol máshol.
-
EVL2
aktív tag
Amikor már két kártya is ciripel egy azon személynél, érdemes meg vizsgálni a tápot mielőtt hibás következtetést vonunk le. Általában nem jelentkezik a cw minőségi tápok mellet.
-
-
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
balazska92
üzenetére
Nekem Inno3d van ès biztos hogy nem kellene giga, ismerösömnek ciripel... Èn tuti nem viselnèm el , viszont az Inno eddig kellemes meglepetès !!
-
DonDennis
senior tag
Régebben beírtam arra nem reagált senki, Giga g1 3gb-t van értelme húzni? Illetve van e valami általános lightosabb beállítás amivel stabil?
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan driver, amelyikkel tudom szabályozni a ventiket? A külsö megoldásokat ismerem.
Regisztri belyegyzés? -
Oxydavid
csendes tag
Pontosan!
A 70 fok eddig a max volt amit valaha láttam ennél a karinál a gépemben.
Átlag 60-62 fokon megy game alatt.
Továbbá kicsi a házam, és egy ventilátor van összesen a gépben, ami kifúj a gépből a vízhűtésemen és kész A venti, ami kifúj ráadásul átlag 1100 fordulaton megy percenként, teljesítménytől függően.
Az oka az, hogy minél csendesebb legyen gépem ha éjszaka tv közben megy.
Kép a gépről (természetesen a gépház oldala fent van a gépem):

-
Oxydavid
csendes tag
válasz
balazska92
üzenetére
A Gigabyte nagyon jól összerakta a dupla hűtésű 1060-at. Max terhelésnél sem megy fel nálam 70 fok felé a kártya.
Minden játék max grafikán és meg sem kottyan neki. Titanfall 2, Hardline, BF4, GTA V...
GTA V-ben perverz módon kipróbáltam és mindent 1080p-n felraktam ultrára, max élsimítások és bekapcsoltam, hogy max vga ram felé is mehessen a beállítás, így asszem 3,9 gigát akart a játék, de gond nélkül megy a 3 gigával és eddig nem esett le egyszer sem az fps 35 alá.
Ha visszaveszem kicsit a grafikát, a minőség minimális rovására 70+ fps
taurin wowban nálam tökéletesen megy a kártya.
-
BReal
addikt
válasz
balazska92
üzenetére
Ha konkrétan csak ezekkel játszol, teljesen fölösleges GTX 1060-at venned.

Heroes of the Storm és a Battlefield 3 meg még kevésbé erőlteti meg. GTX 1050 Ti, de még a GTX 1050 is bőven elég.
-
EVL2
aktív tag
válasz
balazska92
üzenetére
Jaja!
Nem fogsz benne csalódni. Ha jól látom wow-ni is szoktál. Ott elég érdekesen viselkednek az új NV kártyák. De remekül hozzák amit kell. -
hash99
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X5c Plus 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 8 64GB Rose Gold Megkímélt állapot 83% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De az ilyenek itt már megszokottak.