Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
wjbhbdux
veterán
-
deicide
veterán
válasz
Joker94Hun
üzenetére
Így van

TBT: A strix normál 115 körül, az OC-s pedig 122 hozzávetőlegesen első körben. De az ellátás talán jobb lesz, mint a nagytesókból, így hamarabb zuhanhat majd meg az ára és talán karácsony előtt benéz 100 alá.
-
TBT
addikt
Egy ASUS Strix verziót várok 100 000 Ft környékére aztán már rendelem is!

Remélhetőleg augusztus elején már kapható lesz. -
deicide
veterán
válasz
Joker94Hun
üzenetére
Ref nem, MSI custom lesz nemsokára a szokásos webáruházakban. Árakról fentebb már volt szó.
-
Joker94Hun
tag
Nálunk mikor kezdődik meg a refek árusitása?
Nagyon kiváncsian várom milyen áron lesz.
-
Mans20
addikt
-
mlinus
őstag
na ki is magyarázta nekem hogy nem lesz 980 szinten?

ahogy látom pár %-al gyorsabb is átlagban. -
deicide
veterán
Kint vannak a tesztek, Guru3D a 980-al hozta egy szintre és 15-20%-al a 480 fölé.
-
Laraxior
titán
válasz
bendeguz76
üzenetére
Akkor én mit mondjak a 750Ti-ről...

-
bendeguz76
aktív tag
Még a végén érdemes lesz lecserélnem a gtx 760-at.
-
Mans20
addikt
válasz
bendeguz76
üzenetére
Kb egy szinten van vele,ami elég gáz a 480-tól,mert sokkal több számlálóegység van benne.
-
deicide
veterán
válasz
bendeguz76
üzenetére
nVidia slide szerint, amit azért kezeljünk fenntartásokkal, 15%-al gyorsabb lesz a 480-nál. De kb igaz lehet, mert a dolláros ára is kb annyival van a 480 fölé lőve, sőt, az MSI custom modelljei majdnem annyiért jönnek majd, mint a 8GB-s RX480.
-
bendeguz76
aktív tag
Ahogy ismerjük a zöldeket,már csak presztizsből is lenyomja a 480-at
-
wjbhbdux
veterán
Itt az első 1060 teszt [link]
-
L-e-f-i-e
senior tag
Tippem szerint a mostani GTX 970 és GTX 980 között lesz valahol az 1060. Az viszont kellemes ha tényleg ilyen hamar jönnek a a customok mert nekem is szükségem lenne egyre.
Ha a STRIX led ópéOC megint 15-20k felárral érkezik...akkor nekem is egy fehér Dual Asus vagy esetleg Gaming X lesz. Meglátjuk...

-
deicide
veterán
válasz
L-e-f-i-e
üzenetére
Elsőre FE nem is jön, rögtön a customok lesznek elérhetőek MSI-ből holnaptól. Ellenben az ára a jelzettnél magasabb lesz, nem tudom, hogy számolták megint az MSRP-t, de itthon 110 körül fog kezdeni. (Gaming X)
Kb 1.5 hét múlva jönnek majd az olcsóbb MSI (custom) verziók, azok majd épp' beférnek 100 alá. -
TBT
addikt
Az ASUS modellje jól néz ki:

Nvidia fellőtte a kártya hivatalos oldalát
Kíváncsi leszek, ténylegesen mire lesz képes ez a kártya. Szívem szerint GTX 1070-et vennék, ám FullHD-ba játszom és azt is ritkán, szóval esélyes, hogy kihasználatlan lenne az a kártya, így marad a várakozás a GTX 1060-ra.
-
L-e-f-i-e
senior tag
Már jó eséllyel Júliusban lesz Custom 1060, de legkésőbb Augusztus elején. Az 1070/80-nál a start után már jöttek is kb a FE-vel egy időben, és ha Júliusban nem is lesz még nagy dömping belőlük Augusztusban már biztosan lesz készlet mindenhol.
(Egyébként az Asus is csinál Dual ventis 1060-at ha minden igaz.)
-
Dogengar
aktív tag
EVGA csak kiad majd egy SSC kiadást.
-
Peat;)
veterán
960-asnál is eljátszották ezt a parasztvakítást, nem muszáj azt venni.
Egyébként nem értem mi a gond, vannak normális, minimalista designok, gainward dual pl, vagy palit. MSI-nek is fog jönni a sima fekete fehér kiadása. Ami szerintem figyelemreméltó hogy már megjelenés előtt ennyi kép és adat adott.
A 480-asnál csak megjelenése után kezdtek jönni az infók a custom megoldásokról. Ezek alapján lehet hogy szeptember előtt már lesz custom kínálat a 1060-asból, nem sokkal elmaradva a 480 customoktól. Majd meglátjuk.
-
Mans20
addikt
válasz
DeckardCain
üzenetére
120W mellé 3 venti,2+6 pin marhára kell.
-
core i7
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem is nem csak a referncia designet sikerült elcseszni de még ezeket is

-
Bjørgersson
félisten
válasz
DeckardCain
üzenetére
Egyik rondább, mint a másik, pont mint a nagytesók.

-
DeckardCain
senior tag
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ez találgatás. Előző gen alapján a memória fix, de majd meglátjuk. Sajnos azért odébb van a megjelenés, teszt után még egy kis idő mire jönnek a ref változatok és még több idő mire jönnek a custom verziók...vicc ami megy az új vga-nál. Igaz új játékok sincsenek, csak akkor miért hergelnek minket bejelentésekkel mikor nem is kapható az adott cucc.

Én ha idén veszek vga-t csak akkor teszem ha jár hozzá majd valami komolyabb játékkupon, mint pl witcher 3 a 960-ashoz. Azért csak egy 10-est nyer az ember úgy ha érdekli az adott cím, érdemes megvárni ilyen akciót is.
-
Peat;)
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
950-esből van 4 gigás?
-
M@rdel
őstag
-
M@rdel
őstag
Egyelőre pletyka!
1060 3GB--> 1050 -
Joker94Hun
tag
Nagyon remélem hogy tényleg 93k környékén lesz az ára.Megérett a cserére az 580.Gondolkodtam a 970-en is de inkább 1060 legyen akkor màr😃
-
M@rdel
őstag
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Na meg ugye 3 GB-os referencia 1060-ról nem is volt szó.
-
Z10N
veterán
gtx1060 3gb 1152 cuda core (GP106-300)?
Ennek inkabb 1050Ti-nek kene lennie. Eleg becsapos lenne a csonkitas.
-
Mans20
addikt
-
pzske
aktív tag
Ennyibe kerül hazánkban a GeForce GTX 1060
Linkesítve.
[ Módosította: CoolMan ]
-
Z10N
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor miert nem raktad be a blokk diagrammot?
-
Z10N
veterán
-
Dogengar
aktív tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az MSI meg a Zotac jól néz ki.

-
Z10N
veterán
-
Razenhell
tag
Hát nem tudom... nekem ez a 1060-as téma nem jött be. 11ezer pontot csináltak vele firestrike-ban P scoret.
192 bites... a nyák ugynézki mint egy gt 740esé
erre költene valaki 110ezret ? 
szintén gtx 980-at ajánlom, lesz az még olcsóbb is. A másik meg olyasmi történet volt anno hogy majd hbm memoriakat raknak az uj kártyákba, fenéket. ugyanaz a gddr5. Meglehet nézni a fury- fury x jelenlegi teljesétményét játékok alatt, az is ottvan a szeren most. a 1080 elbujhat, amilyen áron van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
M@rdel
őstag
-
Z10N
veterán
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A lényeg, hogy a 970-et most semmiképp nem érdemes venni...meg kell várni a hónap végét és ott dönteni...leárazott 970 / 980 vagy 1060 (bár abból az elején úgyis készlet hiány lesz..). A 970/980 teljesítménye még sokáig elég lesz (FullHD) esetében kb mindenre.
-
STC Speed
őstag
980 nál a dx12 miatt jobb lesz az 1060 nem?
-
Dogengar
aktív tag
-
Bjørgersson
félisten
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A GTX 970-hez képest ez a kártya hova pozicionál? jelenleg 98.000ft vannak a 970-ek, az 1060 megjelenésekor jobb vétel lehet vagy ez inkább a GTX 960 utódja?
-
Bjørgersson
félisten
Véleményem szerint az nVidia ezzel a 300$-os kezdőárral sokakat az RX 480 felé fog terelni, hiszen a mezei felhasználó csak annyit lát a dologból, hogy 256 bit + 8 GB memória 249$, 192 + 6 GB memória pedig 300$, s az 1060 pedig elvilekben alig gyorsabb. Aztán persze majd meglátjuk, mi lesz belőle, mennyire lesz versenyképes ilyen árazással.

-
Bjørgersson
félisten
Az NVIDIA a GeForce GTX 1080 és GTX 1070 után menetrendszerűen, a mai nappal pedig hivatalosan is bejelentette a GeForce GTX 1060-as VGA-t. A cég Pascal architektúrára épülő grafikus vezérlőjének érkezése borítékolható volt, a kérdés inkább az volt, hogy mikor történik meg a bejelentés. Ezt az NVIDIA ma megtette, de ez csak formalitás, úgynevezett "paper launch", mivel a GP106 kódjelű GPU-ra épülő GTX 1060 "Founders Edition" és a partnergyártók által készített egyedi felépítésű változatok hivatalos leleplezése (amikor a kártya valóban boltokba kerül és a teszteredmények is publikussá válhatnak) július 19-én lesz.
Amit a mostani közlemény alapján már biztosan tudni lehet, hogy a külsőre a nagyobb testvérekhez hasonlító hűtést felvonultató, de a GTX 1070/1080-nál nagyjából 19 milliméterrel rövidebb nyomtatott áramköri lapra épülő kártyára a TSMC 16 nm-es FinFET gyártástechnológiájával készülő GPU kerül. Ez jelen esetben a GP106 kódjelű lapka lesz, amelyben 10 SMP, vagyis 1280 feldolgozó található 80 darab textúrázó csatorna mellett, mely pontosan a fele annak, mint ami a GTX 1080 GP104-es magja tartalmaz. A ROP egységek száma és a memóriavezérlő sem maradt érintetlenül, nem megerősített információk szerint előbbiből 48 lesz, utóbbi pedig hivatalosan is 192 bitesre szűkül.
Ami az órajeleket illeti, a mag alapórajele 1506 MHz lesz, míg a Boost frekvencia 1708 MHz-nél tetőzik. Az említett 192 bites crossbar memóriabuszon 6 GB GDDR5 memória dolgozik változatlanul effektív 8 GHz-es órajelen, így összességében 192 GB/s memóriabusz-sávszélességből lehet gazdálkodni. A 4,4 TFLOPS számítású teljesítményre képes kártya fogyasztása a gyártó adatai alapján 120 watt, így a PCIe sín tápellátása mellet elegendő volt egyetlen 6 tűs PCIe tápcsatlakozóval tervezni.
A csatlakozók terén a két kártyahelyet elfoglaló referencia VGA hátoldalára három darab DisplayPort 1.4, egy darab HDMI 2.0b, valamint egy dual-link DVI kerül, illetve a pletykáknak megfelelően az SLI csatlakozó a NYÁK-ról hiányzik.
A mai nappal tehát csak a kártyáról készült fotók, illetve a technikai paraméterek váltak elérhetővé, megtekinthetővé. Ebben azonban csak egyetlen, 6 GB GDDR5 memóriával ellátott kártyáról tett említést az NVIDIA, aminek ajánlott végfelhasználói ára a referencia Founders Edition esetén 299 dollár lesz, míg az egyedi megoldások 249 dollárnál kezdődnek majd.
[ Módosította: radi8tor ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- PlayStation 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Spórolós topik
- Hobby rádiós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Bittorrent topik
- Ingyenes magyar EPG szerver észrevételek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mind1 vagány a 3 Venti

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ha a 1060 nagyon drága lesz marad valamelyik Rx.Könnyű nekem nem vagyok fan!