Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
EVL2
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Először mindig csak vagy a GPU-t vagy a VRAM-ot kezd el szépen fokozatosan húzni. Kitapasztalod mit bír a gpu minden körülmények között stabilan és majd csak ezt követően kezded el rángati a vram-ot. Én úgy szoktam hogyha megtaláltam a max gpu-t leveszem újra mindent alapra és ettől függetlenül megkeresem a max vram-ot. Ha önállóan mind a kettő stabil akkor jöhet a kettő együtt. Ha itt instabilitás lép fel akkor már szépen lehet következtetni a TDP keret esetleges karcsúságára.....
"minden körülmények között"- ez nem csak egy szintetikus tesztet meg 1 játékot jelent. Igényes túlhúzáshoz sok időre van szükség.Lehet hogy tudtad ezt az alap dolgot magadtól is, de ha véletlen mégsem akkor egy jó biztos alapot adhat vagy egy irányt az elinduláshoz. Szerintem ezzel a módszerrel lehet megtalálni a legkönnyebben a határait a kártyáinknak.
-
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
FXAA-t szoktam használni, de azt lehet driverből kényszeríteni?
Csak a CSGO és az UT megy nálam szinkron nélkül, de azoknál nincs durva képtörés. A többit nem tudnám elviselni nélküle, nagyon zavar a tearing. Sajnos az RTSS 60-ra fixálva nem tűnteti el, ezért nem használom.
Maxwellel még ment a V-sync + a képfrissítés alatt 1-gyel fixált framerate trükk. Input lag nélkül, de szinkronizálva mehetett a móka. Ennél valahogy ez nem jó.
Szerk:
Vennék monitort, ha lenne olyan ami 22-24 col legalább, IPS vagy hasonló paneles, FullHD, és legalább 30-75Hz között tud G-Syncet. Jelenleg nincs ilyen, 144Hz Gamer IPS G-Sync pedig egy vagyon.laskr99: Próbáld meg úgy ahogy írtam.
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
fxaa-t is megpróbálhatod, nálam a the guild 2nél elég szépen kisimitotta az éleket. A játékba ugye nem implementálták az élsimitást. Gta 4ről is ugyanez elmondható.
Vertikális szinkronhoz nem szólok hozzá, mert említettem is, mindenhol kikapcsolom.
(Van is miatta gond, a Kodi nem bírja a fullscreen windowed módot, csak a fullscreent, vagy windowed módot.)
RTSS-el vagy Precision XOCval le lehet szépen korlátozni mindent 60 fpsre. Egyébként nálam van ahol a vsync kikapcsolása erőforrást szabadított fel, pl. just cause 3 vsync on negyvenakárhány fpsel ment, fast syncel meg gyönyörűen futott. -
Redneck
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Nem számoltam én semmit. GPU-Z megnyitva, és húzás közben csekkoltam az órajeleket.
GPU-ra 1659 Mhz-et ír, VRAM-ra 2200-at. Valley, Fite Strike, BF4, GTA V nem dobta el az eszközillesztőt, szóval stabil.Szerk:
A tesztekben simán tekertek 9,3-9,5Ghz-et is a memóriákon, de nem akartam nagyon erőltetni. Minden kártyámon csak max 10%-ot emeltem a memóriák hitelesített értékén.Milyen típust nyúzol?
-
válasz
Redneck
üzenetére
Na most nem tudom mi volt. Visszavettem a ramot de a gpu-t hagytam 2000mhz-n... War thunder fekete fekhér kép és "aces.exe-nek nem engedélyezett a hpzzáférés a videókártyához" a játékban közben grafikus illesztő összeomlás. Visszavettem alapra és most jó. 8800mhz-et hogy kell számolni?
-
Redneck
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Én egyelőre 2050 Mhz-ig jutottam, a VRAM-ot 8800 Mhz-ra raktam. Csak próbálgattam, nem erőltetem, alapon is erős, a legtöbb játékhoz bőven elég. Egyedül BF 4-et toltam tuningolva, Fast Synckel.
Állítólag adaptív szinkronnal jobb, majd azt is kipróbálom.Utoljára a Crysis második részét nyomtam végig full maxon, most pedig Force Unleashed-et kezdtem el. A the Crew: Wild Runt is vissza fogom rakni, mert i5 4460 + 750 Ti-vel próbáltam. Azt a játékot még egy gépen sem láttam mi dig 60 fps-sel futni vertikális szinkronnal. Kíváncsi vagyok a mostani szettel összejön-e.
bobalazs: Kipróbálom, köszönöm a tippet. A Force Unleashed elbírna egy kis AA-t vagy DSR-t de még nem volt időm megnézni. Az a gond vele, hogy nagyon konzolport, a 60 fps-hez is külön exe kellett, de megy szépen.
Írok majd egy listát hogy melyik játékokkal nem tudtam fix 60 fps + vertikális szinkront összehozni. Például múltkor az Assassins Creed 1-et, az Alice Madness Returnst és a Shadow Warriort hagytam abba ezért. A Madness Returns ráadásul néha random megállt 1-2 másodpercre, hiába próbáltam bármit. Sajnálom mert amúgy jó gamek. Írok egy logout bejegyzést, hátha valaki tud segíteni.
-
bobalazs
nagyúr
MFAA-t ti beállítjátok driverban?
Hasznosnak tűnik, a demo szerint a teljesítmény szinte megegyezik a AA kikapcsolásával. -
2114 mhz-ig bírta a kártya a tuningot. Kicsit feljebb nyomtam és lefagyott a kép de ha kilőttem a játékot a akkor okés. A ram +100 mhz-et adtam neki afterburnerrel és az asztal vízcsepp szerű kockák voltak.
-
Od!3
tag
Na akkor úgy néz ki hogy én is platformot váltok. Veszek szerintem veszek egy 1060 3GB modelt. Tudtok segíteni hogy melyik gyártótól érdemes venni ár/érték/hűtés alapján???
Előre is köszönöm.
-
ULPIUS
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
A plate kérdése nyilván alacsony helyet foglalt el a prioritásban, de most, hogy már meg van 2 hete a kártya, gondoltam utána nézek hátha lehet rá tenni, mint egyfajta opcionális kiegészítőt. A ami világban, amikor már az utolsó csavar is RGB-s lassan, ez talán nem olyan nagy vágy, nemde?
A vga nagyon jó árban volt, dolgozni meg már kellett, úgyhogy lecsaptam rá gyorsan, de ha ez megnyugtat, rákérdeztem az eladótól, h van e rajta plate, mondta, h nincs, én pedig "megvívtam" magamban ezt a nagy csatát és mégis megvettem.
Természetesen fém fedlapra gondoltam (nem is képzeltem, h lenne műanyag), továbbá felhelyezés portalanítás után ésszerű nyilván, és mertem azt gondolni, hogy az a későbbiekben megvédi a portól a nyákot.
MÁS
Hűtő és -borda takarításról szó nem volt esetemben, mindig is meg tudtam oldani anélkül, hogy bármit is szét kellett volna szednem, mindig is tisztán tartottam a gépeimet, remek tescos ecseteim vannak amit a gyerkőc cuccai közül szereztem
porszívó+ecset=Best -
válasz
cskamacska
üzenetére
Pont most akarok gépet takarítani
. Kártyát nem fogm tisztítani, 1 hónapos. Inkább az alaplaá bal alsó sarka poros de nagyon. -
cskamacska
addikt
válasz
ULPIUS
üzenetére
De ezt nem vétel előtt kellett volna megvívni magadban?

Hátlapnak én speciel csak úgy látom értelmét, ha konkrétan szükséges a meghajlás kivédéséhez valami batár hűtő esetén, de ekkor is rögzítve kell hogy legyen a csatlakozó fedőlapjához, illetve az sem árt, ha mindjárt hőt is elvezet direkt érintkezéssel, mert egyébként csak szigetel. No meg megfogja a port, aztán még jobban szigetel.

Egyébként alaplapokon is terjedőben ez a műanyag rátétes butaság(illetve a drága lapok csicsa hűtései is néha rosszabbak mint 10 éve egy alu borda+ventilátor kombó
), na az is csak a hő megfogására jó, meg hogy tele menjen porcicával. Ezt pletyi szerint egy fórumon be is ismerte egy gyártó embere, de ha a gémerpistiknek ez tetszik, akkor ezt csinálják, ha az alkatrész kevésbé lesz tartós az elsősorban nem nekik fáj. 
más
És ha már por, szvsz a legjobb hűtések olyanok, ahol nem kell szétrobbantani az egész kártyát, hogy a port le lehessen ecsetelni/fújni a hűtőbordáról. Bloweres(centrifuga ventis kifújós) hűtéseket biztosan szét kell, Asus Dualnál viszont láttam hogy le lehet csavarozni külön a külső műanyag burkot a ventikkel.
Napi kényes kérdésünk tehát, a te kártyádon le lehet-e takarítani a hűtőbordát a GPU-tól való elválasztása nélkül?
A gyári GPU paszta talán már nem olyan borzalmas mint régen hogy illik újrapasztázni, maga a le és felszerelés is macerás, illetve kilőheti a garit is. Viszont a hűtőbordák feltétlen porosodnak, amit vagy ki lehet szedni sűrített levegős fújkálással, vagy nem.
-
Od!3
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Akkor jól értem? Jelenlegi viszonyok között szerinted jobb a 1060 de hosszabb távon jobban járhatok egy 570-el?
-
ULPIUS
őstag
válasz
jacint78
üzenetére
Annyit irtal : "minek?" Sztem ha jartas vagy a temaban akkor kifejthetned bovebben is segitseg gyanant, igen ez valoban nem az a valasz amit vartam. Amit iment irtal az mar egeszen kielegito es szakmai tanacs, a gtx770-en valszeg gyarilag hovezeto hatlap volt (fem volt az biztos), de ezek szerint utolag nincs ertelme csak ugy letakarni. Koszonom, h leirtad ezt!
Ettol fuggetlenul bunko es eloiteletes dolognak tartom, h ebbol te mar arra kovetkeztetsz, h szetbaszom a sajat kartyam, amit munka aran, sok penzert vasaroltam. Nyugodj meg, annyira azert ertek hozza...
Azert ezt a kartyat vettem mert jo aron volt apron, es am nekem tetszik, rosszul vagyok a csicsas gamer kartyaktol. -
jacint78
addikt
válasz
ULPIUS
üzenetére
Szó sem volt itt FPS-ről, de menj is inkább, ha csak hisztizni tudsz, ha nem az a válasz érkezik amit szeretnél. Korábban is tárgyaltuk már a témát, hacsak nem rendes fém hátlapról van szó, ami valóban el is vezeti a hőt a nyákról, tehát hővezető anyaggal kontaktusban van a nyákkal, akkor többet árt mint használ, mert gátolja a nyák és az alkatrészek szellőzését! Hagyd a francba a hátlapot és a kártyát is hagyd békén szerintem, mert ennek csak rossz vége lesz.

-
ULPIUS
őstag
válasz
hundai
üzenetére
Koszi az epito jellegu commentet, nem azt kertem, h a big ben villogjon a hazamban, csak egy szaros fedlapot szerettem volna beszerezni ami mar a 4 evvel ezelotti kartyamon is alapbol volt...bocs de nekem nem csak az szamit, h hany mag van egy processzorban, hanem az is, h nez ki a gepem, de ezzel sztem sokan vannak igy, arrol nem is beszelve, h igen hasznos lehet egy takaras a nyákra
-
ULPIUS
őstag
Akkor utangyartott backplate-t senki se tud?
-
Euromail
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Van már most is ilyen játék ami megfekteti a mostani vga-kat

Bár grafikája szerintem semmivel nem különb mint a total war shogun volt.
-
EVL2
aktív tag
válasz
ULPIUS
üzenetére
Teljesen jó az asus félre ne érts! Csak van itt olyan aki annyira ajnározza, hogy csak röhögni lehet rajta. Persze mind jól tudjuk már pár hete hogy minden más "szar" hozzá képest.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon kedvelem az asus-t főleg régebben volt nálam favorit márka. Ma is remek átgondolt és elég jó minőségű cuccokat gyárt, bár a garanciális ügyintézését mostanában nagyon divat szidni jó pár forumon.Ha egyszer platformot váltok valószínűleg (anyagi keret függvénye) asus hero alaplapot fogok pakolni egy 7700k alá.
-
cskamacska
addikt
Ha az aláírásodban szereplő FX6300 mellé lesz a kártya, akkor szvsz 1060 3GB. GameGPU.ru Prey tesztje szerint 13 minimum, 18 átlag FPS-t verne az
RX570bármely AMD kártyára
a magasabb CPU limit szint miatt, és 3 FPS hiján majdnem kihatja még a procid a 89-108-as GPU limitig, így pont jó még oda(azért persze ne várd azt hogy Battlefield 1 multi alatt is ilyen jó értékeket kapsz ezzel a procival miközben mások i7-el sírnak ha nincs meghúzva
).Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a 3GB addig jó, míg a játék nem _igényli_ a 4-6-8GB VRAM-ot. Most még a játékok nagy része ha tele is szemeteli még a 11 gigát is, a fejlett textúra csatornázó eljárásoknak köszönhetően nem rokkan meg egy 3GB-os kártyán sem. De hogy ez meddig tartja magát, és jönnek olyan játékok amik már a sima magas beállításokhoz is elkérik a minimum 4-6-8GB-ot, azt nem lehet megjósolni. Abu85 esetleg megsaccolhatná az iparági forrásaira támaszkodva(meg van pár fórumon feltűnő tényleges játékfejlesztő arc, pl sayinpeti, aki meg tudná konkrétan mondani hogy az ő projektje mennyi memóriát eszik), de szegény annyira rá van pörögve a Vegára, és annyira úgy gondolja hogy minden régi kártya Vega után csak kidobni való hulladék lesz(packed math miatti többszörös feldolgozási képesség, nagyobb adag HBM miatti megugrott RAM kívánalmak), hogy tutibiztos rávágja hogy 8GB alá ne add, még az is kevés lesz.

Szvsz a úgy érdemes megközelíteni, hogy jelenlegi AAA játékokhoz, a későbbi ilyen magasabb indie(pl Rising Storm 2 Vietnam, PlayerUnkowns Battlegrounds, ARK Survival Evolved, Squad), meg általánosan népszerű multi játékokhoz(CSGO, ARMA 3, Overwatch, Rocket League, random MMO félék) is elég lesz az 1060 3GB, de későbbi AAA játékokhoz(pl Battlefront 2, Hitman következő része/évada) már inkább nem, mint igen.
Ehhez képest az RX570 úgy indul hozzá képest, hogy többet eszik, és alulfeszelni kell, DX11 alatt limitálni fogja a procid már most mikor haza viszed(lehet DX12 alatt is
), illetve sok helyen az 1060 nyers ereje lenyomja. Viszont mivel GCN, ha a későbbi AAA játékok(/konzolportok
) több konzolból átemelt kódot kapnak, vagy csak simán sok compute utasítást használnak, illetve úgy lövik be a memóriakezelést hogy pont 3GB már nem, de 4GB még elég lesz a normális futtatáshoz, akkor később az 570 akár sokkal gyorsabb is lehet, attól független hogy nagyjából egyszerre kéne kifinganiuk GPU erő fronton.Azaz a tl;dr véleményem az, hogy a 3GB-os 1060 jobb vétel jelenleg neked, indie-multi téren az is marad jövőre is, viszont egy Battlefront 2 és későbbi nagy AAA nevek egy év múlva már simán keresztbe lenyelhetik szegényt.
-
Ciccuka
veterán
Általában pont azt éri megvenni. A GTX 1060 3GB és 6GB között átlagosan számolva kb. 28% árdifferencia van, pedig a teljesítménykülönbség csak 10% körüli. A GDDR5 6GB és GDDR5X 6GB között ugyanez a sztori (csak kicsit más számokkal).
Végre letesztelhettük a 3 GB-os NVIDIA GeForce GTX 1060 videokártyát
-
VGNGR
senior tag
válasz
Euromail
üzenetére
Ez ilyen. Várni mindig lehet, mert mindig lesz gyorsabb, olcsóbb VGA. Mit szóljanak azok, akik rögtön az elején 120 körül vették a 1060-at? Ennyiért most 1070-et adnak.

De a kérdésre visszatérve én sem fizetném ki a 6gb-ért a +20k-t. Mire kevés lesz a ram, a gpu is az lesz. Egy év és csere, kb...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Euromail
aktív tag
Hát éppen ezért osztottam meg el lehet dönteni kinek mi éri meg meg milyen játékokkal akar játszani.
Mondjuk szerintem egy apróról vett maximum 57e forintos rendes bolti garis kártyát megéri megvenni.
Azért mondom mert saját hibámból tanuljatok én elkapkodtam akkor még nem volt ilyen februárban és nem tudtam várni aztán 76.000ft-ért vettem ráadásul drágábbat is mint amit kinéztem.
Ugyan azt a teljesítményt -20.000ft-al olcsóbban megúsztam volna ha tudok várni. -
Od!3
tag
Hali!
Megéri GTX 1060 3Gb-os verziót venni?? Mennyivel rosszabb??
-
ULPIUS
őstag
Sziasztok!
Asus gtx 1060 6GB turbohoz lehet esetleg kapni backplate-t? (Utangyartott is megfelel nyilvan)
Ismertek esetleg valami jo kis modding oldalt vagy ilyesmit? Nem kell semmi extra csak nem szeretnem h porosodjon a nyák es szarul is nez ki...erdekes az elozo lassan 4eves gtx770-esemen meg tudtak oldani akkoriban 89e ft-ert a backplatet, ma mar ugy tunik ez luxus cikk...
Udv! -
Euromail
aktív tag
(#11735) atila4 ÚjVálaszPrivát2017-05-08 19:25:47
atila4
(senior tag)
Sziasztok! Vettem egy Asus 1060-at (Strix 6gb-os) és ha játszok elég hangosan ciripel. Cserélik rögtön, ha holnap vissza viszem?Wonderfull komolyan srácok
nesze neked asus kártya mindfelett 
és még pár lappal ezelőtt hogy hypoltátok mert ez aztán kiváló itt nem olyan
Megmondták mind1 milyen márka ez előfordulhat bárhol nincs itt kivételezés meg jobb
minden út kínába vezet -
eami
veterán
-
-
EVL2
aktív tag
válasz
atila4
üzenetére
Príma kis táp! Akkor csak az asusnak nem sikerült rendes minőségű tekercselést csinálni. :S
A helyedben azért megpróbálnám hátha cseréli mégis a bolt. Sajnos cw-nél erre sok esély nincs de ha rendesek lehet segítenek.Ajánlom a msi 1060-as szériáit. Sajnos a Giba és az Asus CW-ben elég gyakran jeleskedik mostanában. Hála az égnek én megúsztam, de sokan mások nem ilyen szerencsések. MSI panaszok cw-re még ebben a topikban nem születtek. (elég régóta olvasom ezt a topikot)
-
Zimmi91
addikt
[link] errol valakinek vmi jo/rossz tapasztalata?!
-
atila4
senior tag
Sziasztok! Vettem egy Asus 1060-at (Strix 6gb-os) és ha játszok elég hangosan ciripel. Cserélik rögtön, ha holnap vissza viszem?
-
jacint78
addikt
válasz
achim2
üzenetére
Ma volt a kezemben egy ilyen MSI armor kártya, a hűtője kész vicc, a nyákot semmi sem tartja és összevissza csavarodik beépítve, a VRM fetjei nincsenek hűtve, mindössze három kimenet van rajta és a hátlapi lemez igencsak gyengén fogja a nyákot... Sajnálom, de Inkább bucsus az a kártya, mint komoly.
Ja nem, az nem armor volt, ez volt az.

-
vlevi
nagyúr
válasz
Hauptmann
üzenetére
Ez alól a Giga lehet kivétel. (Giga 1060 WF2 OC, 6Gb)

Nem igazán zavartatja magát, ha felkúszik a hőmérséklet 72-74 fokra. Ráküldöm a furmarkot , és 60°fölött indítja csak be a ventillátort, de ott is csak tessék-lássék, hogy forog. Amikor a hőfok eléri a 75°-ot, akkor kezd el rajta gondolkodni, hogy ennél feljebb már ne menjen. Most hirtelen pontos venti fordulatot nem tudok neked mondani, de közel sem jár 100%-on itt sem a ventillátor (talán 40-50%???).
Az viszont, ha zajos, valóban jelenthet olyat, hogy nem tudja a vezérlésnek megfelelő fordulatszámot elérni, és ezért jobban melegszik. -
achim2
csendes tag
Sziasztok, pénteken megvettem az MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 PCIE és tesztelgettem egész hétvégén. Egy zajos GIGABYTE GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 OC PCIE-ot cseréltem le.
Először is a csomagoláson, a dobozon is látszik, hogy egy komolyabb gyártóról van szó, a kártya óriási de én szeretem az ilyen nagy cuccokat, nagyon csendes, és kb 6-7 fokkal alacsonyabb a hőmérséklet ugyanazok a játékok alatt. Árban kb 4000 ft-al drágább de sztem abszolult megéri. Bátran ajánlom ezt az MSI kártyát mindenkinek, sztem nagyon cool.
-
törölt tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Hiába feleakkora a Compact hűtése, mégis hűvösebb volt, mint a mostani 2 ventis Gigabyte WF2OC-m. Ez 50C fokos alapesetben, terhelés nélkül is, pedig még a ház oldala sincs fönt, fűtés meg már nincs egy ideje a lakásban.
-
Euromail
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Szerintem nem kell ennyire túl lihegni nincs veszély a hőmérséklet és a tuning potenciál miatt aminek a következménye esetlegesen a kártya élettartam rövidítése vagy elrontása.
Gpu boos 3.0 lekorlátozta a feszültséget maxium 1.093V-ra ettől jobban nem lehet megtuningolni se és így biztonságos hőfokon marad a kártya.
A hatásait érezhetjük szinte mindegyik 1060 jóval hűvösebbek vagy olyanok mint amikor 70-72fok volt a normális. Tuninggal ez lehet 80 is az még mindig jónak számít.
Az enyém max: 68 de ez ilyen maximális tuningal:
-
cskamacska
addikt
válasz
üzenetére
Meg feleakkora a hűtése is.
Zotac-nak is van ref PCB méretű kártyája, de leginkább csak a rossz gyerekek befenyítésére használják.
Én úgy értettem, hogy a "jobbak"(/drágábbak /felső ház /prémium kat /főz-mos-bukkakézik kat) közül messze ez a legkisebb, a többi kártya tipikusan a 30 centit verdesi. Tudom, mert egyébként már rég 3GB-os "szopkodott" Gaming X kártya mögül lesnék a világra. 
mod: ez így nem igaz, mert ha tényleg lett volna eszem, akkor még régebben egy kiciócó 6 gigás Inno3D-t vittem volna
de nekem meg kellett várni az RX5xx szériát mert majd az.. feldobja az árakat jó 10k-val az aprón? 
Tényleg, ha már 3GB, a Zotac az olcsóbb AMP! kártyának lefaragta a hűtőjét is, úgyhogy már nem is ugyanarról a kártyáról beszélünk, gyakorlatilag átveri a vásárlóit.

Szétbontós kép nincs, mindenhol a 6GB-os van promózva, csak pár kósza mutogatós készült a 3GB-ról:

Ez bezony inkább hasonlít az Inno3D teszkógazdaságos hűtésére két ventivel megtámogatva..

-
-
Hauptmann
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Az Ipon sehogy, az EVGA-hoz szól a kiterjesztett gari.
Ja, és igen, az EVGA garija csakis rendes disztribútor és kisker bolt mellett érvényes, hardveraprós vásárlás esetén nem (ezt valaki a 960 topic-ban be is szopta, hiába mondtuk, hogy ne legyen hülye, de nyilván, az a pár ezer Ft minusz a hivatalos bolt árához képest megérte
). Kivéve, ha rendes boltból származó használt kártyát veszünk, azt át lehet iratni az EVGA-nál némi pénzért. -
válasz
cskamacska
üzenetére
Nekem elvileg a teszt kitöltése után kaptam +3 hónap garit a kártyára. Ezt hogy fogja az ipon tudni?
-
bobalazs
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
EVGA-nél lehet venni kiterjesztett beküldős RMA garanciát, 5-10 évre
-ha a hivatalos viszonteladónál (pl. ipon) veszed.
-
Ciccuka
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Palit is matricás.

-
törölt tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Inno3D Compact csak 17 cm.
-
cskamacska
addikt
válasz
Euromail
üzenetére
MSI tényleg megadja a gyártástól(nem eladástól) számított 3 évet, de ez a közvetítőn múlik, így minden nagyker-kisker-sefterember maga határozza meg hogy mennyit akar foglalkozni a dologgal. Egyes kiskerek-sefterek például csak a kötelező 1 évet adják meg mindenre, aztán utána úgy próbálkozol a gyártónál ahogy jólesik, de a cikkből az derül ki, hogy az MSI csak a disztribútorral beszélget.

EVGA-nél lehet venni kiterjesztett beküldős RMA garanciát, ahogy kinéz ez 300€ MSRP alatt 12€ 5 évre, és 25€ 10 évre.
Gigabyte Extreme Gaming kártyához(csak ehhez!) lehet regisztrálni 4. évre amit már a gyártó áll.
Zotac úgy néz ki a jófiú, 28 napon belüli regisztráció után jön az 5 éves direkt gyártói garancia. Legalábbis elméletben, és nyilván egy számla a vásárlásról nem árt, kérik is feltölteni. Már elkelt, anno általam lesett ZOTAC GeForce GTX 970 4GB hirdetésben sikerült összehozni a Zotac garanciát valahogy, szóval csak működik.

A kártyababrálási táblázat már érdekesebb, mert egyes gyártók simán megvonják a garit, ha buzerálva volt a kártya. Ennek legegyszerűbb fokmérője, ha matricásak a csavarok a kártyán, na akkor biztos nem szeretnék, ha szét lenne szedve.

más
Gainward Phoenix GS-nél, MSI Asus kártyáknál olvastam, hogy van a hűtő csavaron matrica, nem lehet szétszedni hogy meg ne lenne szakítva.
Kinek van a kártyáján ilyen garinullázó matrica?

-
Euromail
aktív tag
válasz
darkstreet89
üzenetére
Én msi weboldalán most hosszabítottam meg a 3éves garanciát 3hónappal szóval februárban vettem még mindig 3év garancia van rá.
-
darkstreet89
tag
válasz
kazuma921
üzenetére
Hmm, nem találtam ilyen hozzászólásokat, viszont biztos hogy nincs olyan kártya aminek legalább 1 embernél ne legyen valami baja.
Plusz nagyba függ szerintem ez mindentől,hogy a házba hogy helyezkedik, hogy mennyire lóg esetleg a felfogatás miatt mennyire feszül. Nálam is ez a két kártya volt az opció, ami a Zotacra vitt az a 3év gari + gyártói (ugye MSI-re csak 2 évet vállaltak volna), meg ugye nincs passzív mód az MSI-be , +2cm hosszabb kicsit már szűkösen lett volna a házba. Viszont kíváncsi leszek erre a rezonálásra, anno a Sapphire R9 280x Dual-X rezonált egy idő után,de a végére kapott egy szép támasztást és abba is hagyta (gondolom a hossza miatt rezonált a burkolat, ahogy lógott a drága). 
-
kazuma921
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, én az MSI GTX 1060 6 GB OCV1-nél tettem le a voksomat.

Én is eredetileg a ZOTAC AIMP! Editiont akartam, de olvastam róla pár felhasználói véleményt, miszerint idővel elkezdett sokaknak kerregni a hűtése. Vibrálni konkrétan, az a fajta, amikor a hűtőkerethez hozzáérsz, abbahagyja.
-
darkstreet89
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Köszi a választ! Tegnap én is szinte minden tesztet végig néztem és ár/értékbe ez volt a legszimpatikusabb, volt még egy GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192BIT (81K), ami raktáron volt,de itt sokan panaszkodtak egyéb kerregő hangra, így azt nem mertem meg kockáztatni. Úgy,hogy így maradt az AMP!. A backplate hiánya meg nem zavar,úgy hogy jövőhét csütörtökre elvileg megérkezik.

-
cskamacska
addikt
válasz
Euromail
üzenetére
GameGPU.ru Prey megatesztje okán én is fogom a fejem.

Azért nem gondoltam volna, hogy míg egy i5 2500K-n már CPU limites lesz a 480-as(de egy Fury is
), addig az 1060 még 13 FPS-t rádob. AMD saját FX8350 prociján még durvább a helyzet, AMD kártyák egész csatársora 80-102-n dekkol, erre az 1060 6GB 99-121-et rágurít, de még a 3GB-os is 89 min 108 átlag FPS-t tud hozni. -
cskamacska
addikt
válasz
darkstreet89
üzenetére
Szerintem egyértelműen a Zotac AMP!, 79k-ért elég zakciós most aprón. Mindenhol dicsérték a halkságát, 60 fokig passzív, és bár a Strix meg a Gaming X hűtésektől elmarad hőfokban, de nem szabad elfelejteni hogy egyik legkisebb kártya a maga 21 centijével, ehhez képest nagyon jól szerepel.

Zotac-nál elvileg be lehet regisztrálni, és a gyártóhoz vissza lehet küldeni 5 évig. Nem kimondottan 24 órás háztól-házig garanciafutár jellegű a dolog
, de azért a 2-3 éves bolti garikat csak megtámogatja.Big GTX 1060 Custom Roundup!! meg a Silent PC Review GTX 1060 Compilation Thread linkje-tartalma akár mehetne összefoglalóba is.

-
Zimmi91
addikt
Sracok egy olyan kerdesem lenne, hogy mennyivel gyengebb egy 1050ti egy 1060 3Gnel?! Megeri a felarat a 1060 egy i5-3470 mellett vagy eleg lesz a 1050 ti is?!
Koszi mindenkinek!
-
klaca1978
aktív tag
válasz
Hauptmann
üzenetére
Várok még pár hetet, hogyan alakulnak az árak, a strix lenne a legjobb, de egy Dual-al is megelégednék, ha nem lenne kicsit szegényes a hűtése, főleg a ramok terén. Kitartok az Asus mellett, de a MSI sem utolsó. Ki tudja mit hoz a hónap vége. Ha szerencsém lesz én sem adok majd már 100-at egy 1060-ért.
-
klaca1978
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Kicsit elfogult vagyok az ASUS al tudom. De most adtam el az elődjét, szintén ASUS volt. 3 éves volt, szinte újként tudtam eladni!
Csapágyhang nuku, cicergés pláne, melegedés?? Á. Nem azt mondom, hogy nem futhatok bele egy problémásba, de volt már giga, meg gain, akadt velük gond. De valljuk be, itt miről panaszkodnak; hogy az giga, meg társaik, így-úgy problémásak. Nekem megéri azt +felárat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

porszívó+ecset=Best
. Kártyát nem fogm tisztítani, 1 hónapos. Inkább az alaplaá bal alsó sarka poros de nagyon.
), na az is csak a hő megfogására jó, meg hogy tele menjen porcicával. Ezt pletyi szerint egy fórumon be is ismerte egy gyártó embere, de ha a gémerpistiknek ez tetszik, akkor ezt csinálják, ha az alkatrész kevésbé lesz tartós az elsősorban nem nekik fáj. 

).

nesze neked asus kártya mindfelett