Hirdetés
- Mobil flották
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Euromail
aktív tag
válasz
jacint78
üzenetére
Akkor értem

de nem baj majd jön a megváltó vega és felborítja nekünk a piaci árakat aztán váltunk ingyen legalább egy jó 1070-re
már látom lelki szemeim előtt a megvadul amd funokat hogy végre vehetnek egy felsőkategóriás amd kártyát és tömegesen akarják gyorsan eladni a csúnya zöld kártyájukat
-
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
valaki év elején vett rx470-et 50k körül az most simán eladja 70-75k körül és vehet belőle gtx 1060-at

-
Trailblazer
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Pont néztem cirka egy hete pár ismert hazai pc-bolt oldalát. Se 470-es, se 480-as sem volt készleten. Hardveraprón is ritka madarak.
-
jacint78
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
A digitális kimenetét használom és a tudása kell nekem. Igazából többet dolgozik a hangkártya ASIO-val, mint a VGA 3D-vel.

Melyik sefter bolt?
Amúgy az embereknek sosem volt józan eszük. 
-
juve600
nagyúr
válasz
cskamacska
üzenetére
aztán 1-2 hét múlva tele lesznek a szervizek alig használt bányászkártyákkal

-
Hauptmann
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Nekem ALC898 - Xonar DX összehasonlítási alapon van, az ALC fos, pedig nincs különösebben vájt fülem.
-
cskamacska
addikt
válasz
jacint78
üzenetére
"mert a hangkártya mindenképpen kell"
Ezt egyébként ki is próbáltad, vagy csak megszokás?

Nem mondom azt, hogy az alaplapi ALC892 audiofül csúcsot képviselne
, de az X-fi Extreme Music szintén nem nagy szám, a 15 éves közép kat Audigy 2 analóg részét kapták meg(gyakorlatilag minden ami az X-fi Elite Pro alatt volt), egy jobban megvalósított alaplapi csipogónak simán kéne ezt hoznia. Mert még ha egy Asus Essence ST-t őrizgetnél, és keresnél neki szabad PCI helyet, ami még 10 év múlva is minden alaplapi megoldást kenterbe fog verni, de egy kommersz X-fi aminek már a hardveres tudása is a múlt ködébe vész(ha csak nincs Win XP-re Battlefield 2, meg Thief 3 telepítve), és driver téren is már Win Vista/7 óta gondokkal küszködik.. háát.más
A teringettét hogy elszálltak a Radeon RX árak.
Használt 4GB-os RX470 drágábban megy mint a használt 6GB-os 1060. RX580-at meg a sefter boltból viszik mint a cukrot.. 96 ezer forintért. 
Altcoinok elvették az emberek józan eszét, na.

-
jacint78
addikt
válasz
üzenetére
A Z97-ben felül volt az expressz és legalul 2 PCI. A Z170-A-ban pedig felül van ugyanúgy az expressz, de a PCI a harmadik slot, tehát közvetlenül a VGA alá került. Most hogy kikapcosltam a HPET-et, megy rendesen a masina és 100% GPU-n 83°C-on tartja magát..

Tehát 10°C fokkal melegebb. Szóval kell szerezzek riser kábelt, mert a hangkártya mindenképpen kell.
-
jacint78
addikt
Én most megszívtam mert új lapra költöztem és a hangkártyát a VGA alá tudtam csak rakni közvetlenül, így az egyik ventilátort eléggé letakarja. a 73°C-ból lett 80°C.

-
kolopele
nagyúr
válasz
darkstreet89
üzenetére
A Gainward meg a Palit lényegében ugyanaz hűtésileg.
Pokesz007: Nem lesz gondod vele szerintem, mivel az 1060 úgysem SLI képes, azaz csak egy kártyát tudsz betenni, az meg be kell férjen ha vastagabb is. -
darkstreet89
tag
Teljesen meg vagyok elégedve ezzel Gainward GTX 1060 Phoenix Golden-el, nagyon jó kis hűtőt hegesztettek alá, azért nagyon ritkán látom 65fok fölött. Inkább 58 körül ketyeg , talán a Mafia 3 volt képest 65 fölé vinni. Nem gondoltam,hogy ennyire jó lesz, ez az első Gainward-om.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Pokesz007
üzenetére
Én a vastagságára gondoltam, a Gaming X nem 2.5 slotos.
Trailblazer: Automata ventivel kb. igen, de manuálissal hang nélkül is tudod akár 60 fokon is tartani ha akarod. Volt egy ilyen 1070 - em valamikor és simán tartotta egyedi profillal, persze a 70 fok még messze nem probléma, főleg ha az AMD állandó alulfeszeléseiről olvasgatok olykor a maguk 85-90 fokával
-
Land
veterán
Apróról valamelyikőtök tudna linkelni jó árúnak számító jóféle 1060/6 gb-ot?
Találatok: link
Jó lenne 70k Ft körül maradni, de max 80k Ft-ot adnék ki érte.Amiket találtam:
ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP! Edition 6GB GDDR5 192bit - 78.990 Ft (3 év gari)
MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1 6GB GDDR5 192bit - 75.916 Ft (3 év gari)MSI 1060 6GT OCV1 - 80990 (3 év)
MSI 1060 ARMOR 6G OCV1 - 82500 (3 év)
GIGABYTE 1060 ITX OC 6GB - 79500 (3 év)
GIGABYTE 1060 WF2OC 6GB - 79990 (3 év)Mástól, garanciát nem tudom:
GIGABYTE GTX1060 6GB DDR5 GV-N1060WF2OC-6GD 74 990 Ft
MSI GTX 1060 6GT OCV1 78 990 Ft
Zotac GeForce GTX1060 6GB DDR5 AMP Edition VGA 79 990 Ft
Gigabyte GTX 1060 6GB DDR5 G1 Gaming 81 990 Ft2-3 év gari:
GIGABYTE GTX 1060 MINI ITX OC 6GB GDDR5 192BIT (GV-N1060IXOC-6GD) - 72.196 Ft
GIGABYTE GTX 1060 WINDFORCE OC 6GB GDDR5 192BIT (GV-N1060WF2OC-6GD) - 81.812 Ft
PALIT GTX 1060 STORMX 6GB GDDR5 192BIT (NE51060015J9F) - 71.221 Ft
PALIT GTX 1060 SUPER JETSTREAM 6GB GDDR5 192BIT (NE51060S15J9J) - 82.420 FtA listából az összes Gigabyte-t felejtsem el? Palit, Zotac, MSI jó lehet vagy azokból sem mindegy melyik?
-
Johny26
tag
Heló. Mostanság tervezek 3gigás 1060-at venni. Esetleg ha tudtok tanácsolni olcsó jófajtákat megköszönném. Ja és van valami infó arról hogy miért szálltak el az árak 1-2 napja?
-
pethYeti
addikt
Elvileg holnap jön a MSI 1060 Gaming X, jelenleg 960-as van bent a gépben. Ilyenkor kell driver törlés, vagy nincs jelentősége?
-
kolopele
nagyúr
válasz
Pokesz007
üzenetére
Ezek közül bármelyik jó, nyugodtam megveheted amelyik a legszimpatikusabb. Hűtése mindnek jó, nem hangosak, a Palit tudja viszont a legalacsonyabb fordulat mellett a kártyát hűteni és a 2.5 slot miatt idle - ben is ő a leghűvösebb. A 6GB vramra meg csak annyit hogy nem azzal lesz a baj mondjuk 2 év múlva, hanem maga a GPU nem lesz elég erős már FHD - ra, legalábbis nem valószínű hogy ki lehet kerülni a medium beállításokat ha a játék fejlesztők is úgy akarják

-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Átjövök úgy néz ki,5 év után az NVDIA-hoz megint. Árak,bányászgyilkosok miatt stb..Ezekkel gondolom nem lövök mellé?
Palit GeForce GTX 1060 Super JetStream 6GB
ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP! Edition 6GB
MSI 1060 Gaming x 6GB -
kolopele
nagyúr
válasz
jacint78
üzenetére
Most vett egy haverom egy EVGA 1070 FTW ACX 3.0 - as kártyát (2 nyolc pines csati kell neki
), automata venti mellett még nem sikerült 70 fok fölé vinni semmivel miközben a ventik 25-30% - on forognak. Azért vannak akik tudnak hűtőt gyártani (még ha nem is indult jól ez a széria a melegedés miatt, amit azóta ugye lehetett orvosolni házilag is a thermal paddal).
Land :Van ugyanez 1060 - ból is, érdemes rá beruházni ha fontos a jó hűtés, no meg az első osztályú gyártói garancia meg hozzáállás sem utolsó szempont. Ami még nagyon jó az az MSI Gaming X meg a Palit Jetstream, persze kifoghatsz bármilyen kártyából olyat amelyik tökéletesen működik, csak Gigát meg egyéb olcsóbb kártyákat - at venni az apróról (főleg olyanoktól akik 10-20 nap múlva adják el azzal a szöveggel hogy nagyobbra váltás miatt) kicsit necces. -
Od!3
tag
Az enyém is Giga, 2 hőcsöves, 1 ventis, ITX-es model és félpasszív. idle temp: 45-46 fok (ilyenkor áll a venti). 58 foknál kapcsol be a venti. Terhelés alatt olyan 65 fok szokott lenni, igaz hogy beállítottam hogy ne engedje 70 fok felé. 70-hez közeledve megy a venti olyan 50%-on kb. Nekem egyáltalán nem hangos ez a kártya, de lehet vannak sensitive fülűek akik hallják.

-
Land
veterán
Üdv!
Agyalok Geforce 1060 6 Gb kártya megvételén. Aprón 70k Ft körül mennek a használt, de sok garis darabok. Ennyiért MSI meg Gigabyte van. Érdemes valamelyiket elcsípni vagy van valamilyen negatív jellemzőjük, mely miatt inkább más márkát/másik árkategóriát kellene keresnem?
Nem tuningolnék, csak beraknám az i7 2600k mellé (melyet lehet kicsit felhúznék) és használnám. Köszi!
(Nyilván több ezer hszon keresztül mentek a hasonló kérdések, de abszolút nem voltam jelen eddig a topicban. Remélem lesz köztetek olyan, aki csípőből tudja a választ, mert "rajta van" a témán.) -
Redneck
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
ULPIUS
üzenetére
Semmi gond nincs az 1060-as szériával, valamit félreértettél.
Itt elméleti órajelekről és a Boost rendszer limitekről van szó.
Érdekes, anno ha jól emlékszem kitoltam minden limitet, de nem változott az órajel, csak ha manuálisan húztam. Jó lenne valami BIOS Tweaker, megnézném mit mutat a gyári beállítás.
Szerk:
Egyébként már többször. 7300GT, GTX 460, GTX 750 Ti, és GTX 1060.
Egy kártyám volt rossz, (7300GT) a csere kártya évekig ment garancia után is.
X1600 és 4850 ATI-m volt, mindkettővel szívtam párszor. -
ULPIUS
őstag
Veletek ilyen tortent mar amugy? :
Veszel egy kartyat, berakod a gepbe, bekapcsolod es onnantol kezdve megy, megy, neha kikapcsolod a gepet, hozza se nyulsz semmihez, aztan par ev mulva esetleg ujabb jatekoknal magatol lejjebb veszi a minoseget az adott szoftver, még nyuzod kicsit, aztan veszel egy uj kartyat, mert mar unod a regit, meg "haladni kell a korral" , az elozot eladod tokeletes allapotban, hasznaltan es az egesz tortenet kezdodik elolrol.
Velem valahogy mindig ez tortenik.
Az elso sajat penzbol vett kartyam egy 128mb-os ati radeon 9600 volt, 2004ben hasznaltan vettem, beraktam, azota is megy, mai napig meg van az akkori xp-s gepem(1,7 ghz celeron 1 mag, 768mb ram
), mobil stickkel lehet rajta netezni a nyaraloban, de a far cry 1 is elindulna ha meg lenne a crack mappa valahol még 
A munkahelyemen regebbi quadro es kulonbozo ati kartyak rogzitenek adast 24/7/365-ben, egyikkel sincs soha semmi gond. Elvetve van egy-ket gtx 950es amivel vagunk. Olyan szomoru, h csomoan megis kifognak ennyi hibas kartyat, meg nem tom milyen limitekrol kell konzultalniuk
En az 1060at is beraktam egy honapja es azota egyszeruen el van mint a befott, 29fok netezes kozben, barmilyen mai jatek vigan jatszhato vele, vagasra meg még sok is. -
laskr99
addikt
válasz
TTomax
üzenetére
Most az új házban jóval melegebb(2 venti minimum fordulat) és minimumon 70 fokot csapdossa (50% vga vejti)de a cpu is 60 fokot. A gép hàtuljából meleg levegő jön ki. Ha maxra rakom akkor hallatszik a gép de a gpu 63-65°C és cpu 50°C. Z9 plusban 4 ventivel volt 63(30% vga venti) és cpu 45°C.
-
TTomax
félisten
válasz
laskr99
üzenetére
Igen azt mindenképpen,persze csak akkor a hömérséklet nem tul magas,ha magas akkor meg azért fogja visszadobni az órajelt.
Valamilyen limit mindig lesz,ha nem lenne akkor a végtelenbe boostolna,a legjobb ha Vcore limit van,akkor elmondható hogy kb minden ki van tekerve a kártyából azon a feszen amit az nV engedélyez.Nem érdemes már afterburner gpu használatot nézni.99% és 99% között hatalmas difik vannak fogyasztás és melegedés terén.A lényeg jól le kell hüteni a kártyát,és a tdp limitet kitolni,igazából akkor felboostol ameddig tud és egészséges. -
TTomax
félisten
válasz
Euromail
üzenetére
Ja értem,te azt gondolod,hogy azért nem boostol a kártya mert nem kap akkora terhelést.Más teszt programok alatt ez valóban igaz is,mint pl Valley vagy Heaven de a furmark ogles és csak a terhelésre van kihegyezve.Ha nem hiszel nekem akkor nyiss meg egy gpu-zt és ott nézd meg a "perf cap" reason sort... mindkét esetben "pwr" lesz a reason azaz tdp limit, csak éppen msaa nélkül nem tud annyira boostolni mertt nagyobb a terhelés.Söt én még azt is meg merem kockáztatni hogy már HDban is azaz 1280x720ban msaa nékül is tdp limitig hajtja a kártyát.Az msaa nem csak vga igényes hanem cpu is.
-
-
TTomax
félisten
válasz
rumkola
üzenetére
Mert hatalmas power limited volt,annyira terhel.Egy idöben driverböl védekeztek is ellene hogy ne fözze meg a kártyákat az irreális terhelés.Amire egyébként most törekednének a low level apikkal, a gpu jobban ki lenne használva játékok alatt.Az amit az MSI afterburner mutat semmit nem jelent,mindig a power limitet érdemes nézni,abból jobban leszürhetö hogy kb mi mennyire terhel.
-
TTomax
félisten
válasz
Euromail
üzenetére
Na akkor most tegyük tisztába a dolgokat.Ha 8X msaaval 1924MHz-en volt power limited és msaa nélkül meg 1860MHzen akkor melyik terhelt jobban?Természtesen msaa nélkül,lényegtelen hogy te éppen 4Cfokkal hüvösebb vgat mutattál,mert se ambient temp se a venti fordulatról nincs adat egyik tesztedben sem.Nem is lehet difi,hiszen hiszen mindkét esetben elérted a power limitet igy a hömérsékletnek is azonosnak kell lennie.Ha eléggé kitolod a power limitet,akkor elöbb utobb Vcore limited vagy temp limited lesz,de amig bármilyen limited van éppen tökmindegy ha eléred azt.Viszont ha nincs egyik limited sem mint pl nálam akkor bizony msaa nélkül nem kicsit jobban füt,mint ahogy az tette az elözö generációs gpuboostok mellett is...
-
Euromail
aktív tag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Végre valaki köszönöm -
Euromail
aktív tag
válasz
TTomax
üzenetére
Te írtad hogy msaa nélkül jobban melegít amit most vagy viccnek szántad vagy trollkodtál de mint láttad nem úgy van az (még jó hogy a tévhiteket meglehet beszélni)
Vagy ennyire nem vagy tisztában a teljesítménnyel hogyan működik nincs szüksége boostra mert ez egy automata funkció -
Euromail
aktív tag
válasz
Euromail
üzenetére
jólvan okés alapon mert látszik sok az értetlen hardverfüggő
A full OC-nak (amikor nem csak a tdp de a feszültséget is maxra állítod) az lenne az értelme hogy bármelyik legdúrvább játékmenet alatt is megmutassa a max hőfokot mit tud a kártya.De hát látszik sok a papírkutya itt a fórumon akik irreleváns( lényegtelen, nem fontos, mellékes, semmitmondó, alárendelt fontosságú, nem irányadó) weboldalak mögé bújnak mert otthon meglepődtek az eredményen de postolni már nem merik

60° de ez nem az igazi teszt eredmény mert ha nem veszed feljebb a teljesítményét mint amikor ki van hajtva rendesen ultra vagy bármi megterhelő 3d-nek akkor csak alap/standard szinten fogja mutatni az eredményeket -
dewil666
őstag
válasz
Euromail
üzenetére
Volt Asus Strixem és Giga Xtreme kártyám is de ezek már egyik sincs meg (most Zotac 1060 mini van).
Tettem fel korábban képet tesztről!
De nem csak nekem hozzta ezt az eredményt!(#12423) Redneck
Én csak személyes tapasztalatokat írok.
Idle 28 fok volt a kártya. -
Redneck
nagyúr
válasz
dewil666
üzenetére
Ennyi erővel a Gaming OC jobb
. 30 fok körül van idleben, és a tomshardware tesztje szerint ezt produkálta:GPU: 56,1°C VRM: 68,6°C Inno3D Gaming OC
GPU: 63,8°C VRM: 84,2°C MSI Gaming X
GPU: 66,8°C VRM: 72,8°C Gigabyte G1Ha a jobb hűtéseket összehasonlítják egy tesztben, akkor jelenthetjük ki melyik a jobb.
-
dewil666
őstag
válasz
Euromail
üzenetére
Korábban már írtam meg lehet keresni!
Alapon 60 fok. Maximum órajelen amin stabil fesz emelés nélkül 62 fok!
És az egyetlen olyan kártya aminek a blackpate hűtőként is funkcionál."Amúgy meg azt hiszem el amit látok"
Gondolom nem láttál még 100 milliárd forintot mégis létezik! -
Euromail
aktív tag
válasz
dewil666
üzenetére

Még megfájdul a fejed
Amúgy meg azt hiszem el amit látok addig meg ez egy erős túlzás "a legjobb hűtése a 1060-as vga-k között"
Majd ha csinálsz egy ilyen szintű tesztet és összevetjük az összes többivel akkor lesz igaz ez az állítás.https://prohardver.hu/tema/furmark_teszt_1_19_0_0_kartyak_huvossege_ph-s_berk/friss.html[link]
-Full hd 1080p (1920x1080)
-Anti-aliasing: 8x
-10perc legalább

67° -
Euromail
aktív tag
Where is the proof?
-
-
Rá egy lapáttal:
Az Asus is jó.
-
NandoXXL
senior tag
válasz
pethYeti
üzenetére
Kerüld el ezt dilettáns topikot jó messzire, azt se tudom minek van itt topik gazda. Külföldi oldalak jókat írtak az előző szériáról, az ocv1 újabb armor kiadás. Itt jókat írnak róla (hibás darab bárhol lehet)
A tápod jó lesz hozzá, iszonyat hogy minden szellemileg sérült ember ide ír
-
kolopele
nagyúr
válasz
pethYeti
üzenetére
Bőven meg. Az a hűtés nagyon megér ennyivel többet, de minőségileg is jobb az egész kártya. Nekem kizárólag ez a típus van már csak a gépemben évek óta, ha megnézed most is egy ilyen dübörög benne, még ha nem is 1060. A Palit jetstream ami még jó kártya.
Ha viszont nem akarsz kiadni többet egy Gaming X - ért, akkor az Asus, de az is hangos kicsit és nincs olyan hűtése mint a Gaming X - nek vagy a Palitnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Mobil flották
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Honor Magic 7 Lite 256GB Graphite Megkímélt állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja, jön a Vega, és atomvillanás lesz a vga piacon.

Használt 4GB-os RX470 drágábban megy mint a használt 6GB-os 1060. RX580-at meg a sefter boltból viszik mint a cukrot.. 96 ezer forintért. 

A másik kettőt nem ismerem!

. 30 fok körül van idleben, és a tomshardware tesztje szerint ezt produkálta:
aztán elhisszük