- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Dark KillerX #3736 üzenetére
Ezek a játékok úgy tudom mind bír majd dx9-es móddal is, szóval ha más nem, akkor dx9-ben játszol majd vele, s ott valószínűleg nem lesz sebességbeli probléma. Hogy látványbeli lesz-e, s mekkora, az meg majd elválik. De például Sc2, D3-ban ezer százalékig biztos vagyok, hogy simán max-on fogsz tudni játszani, ha a mostani kinézetüket nem javítják fel alaposan.
Engem most a 4850 X2 kari mozgatna meg, csak nem vagyok még olyan biztos az érkezésében. Ha jön jó áron, s kapható is lesz, akkor valószínűleg be próbálok majd szerezni egyet. Ha nem, akkor már szptemberig várok, úgyis megy minden jól. Csak műtétem után akartam meglepni magam, de az meg hamarabb lesz, mint Szept. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #3736 üzenetére
Az G80/G92 a Pipe GS kódoknál és a komolyabb Stream Out használata mellett nagyon vérzik. Ha ilyen lesz a programban akkor elég alacsony lesz a teljesítménye a kártyának (de nem valószínű, hogy ezek az eljárások gyorsan terjednének). Általánosabb az, hogy a játékok ALU:Tex aránya és a Vertex Shader terhelése megnő. Ez sem jó a G80-nak, de közel sem halálos. Minden chipnek van egy ideális ALU:Tex arány. A G80/G92-é elég alacsony, ezért magas ALU:Tex arány mellett már nem lesz olyan hatékony, mint most. Az R600/RV670/RV770 ALU:Tex aránya viszonylag magas, tehát ezek a chipek most kezdenek majd élni. Ugye a trend hatására a G200 ALU:Tex aránya is nőtt.
Ezek a dolgok annyiban rontják a 8800GTX helyzetét, hogy teljesítményben a HD2900Pro is be fogja majd érni az új játékokban. De mondom nem lesz játszhatatlanul lassú, csak akkor ha PipeGS kód és komoly Stream Out használat van.Az AA használat Deferred Rendering esetén attól függ majd, hogy a fejlesztő milyen algoritmust írt. Ha az AA számításhoz elég a Color Subsample adatai azt DX10 alatt is el lehet majd érni (ez a megoldás ritka, de a Call Of Juarez DX10 ilyet használ). Van még egy öszvér Edge Detect Shader alapú megoldás, de az elég komoly teljesítményigénnyel jár, szóval szerintem az felejtős.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #3733 üzenetére
A legtöbb közeljövőben megjelenő játéknak DX10.1 mellett biztos lesz DX10, vagy DX9-es kompatibilítása, így nem lesz baj a G200-zal. Elsősorban a G80/G92-nel lesz baj, mert azok felépítése helyenként nagyon vérzik, a G200-at már kipofozták.
-
rocket
nagyúr
válasz
Dark KillerX #3723 üzenetére
Semmi baja a 8.7-nek, nem kell urban legendakat krealni
Alapbol gyorsak a 4850/4870 kartyak mar a 8.6 driverrel is, aki csodat vart 8.7-tol es csalodott, az max. azert van mert irrealisak voltak az elvarasai, nem gyorsulhat minden drivertol az osszes jatek 10%-ot, NV-nel se igy mukodik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Dark KillerX #3723 üzenetére
Nem gyorsítja a DX10.1 az élsimítást. Hanem nem lesz nélküle elsimítás! Egy csomó Deferred Rendering algoritmusnak szüksége van a Z Subsample elérésére, hogy számoljon AA-t, erre csak a DX10.1-ben van lehetőség. Az egész pedig azért gyorsít, mert a Fragment Shader kimenetei a DX10.1-től több Render Target-be is írhatnak egy fázisban.
-
vers
tag
válasz
Dark KillerX #3485 üzenetére
olvasd el ezt , és gondold át ujra
[link] -
DEJVID
őstag
válasz
Dark KillerX #3403 üzenetére
"az Intel Skulltrail platformban újra fogja alkalmazni" skulltrail már ven egy ideje
ráadásul a crossfire is működik benne. és nem értem hogy mi hátránya lenne az atinak ebből a deszkából mikor kb 1000 embernek lesz ilyen -
r-chee
őstag
válasz
Dark KillerX #3400 üzenetére
Majd akkor fogja magát összeszedni, ha kiad egy új generációt, kisebb csíkszélességen, kisebb tranzisztorszámmal, kisebb fogyasztással. Az jó hír, hogy tovább esnek az árak, na de ki vesz meg egy ilyen órmótlan, zabáló szörnyet, mint amilyen a GTX 280...?? 260-at meg nem érdemes sztem venni, inkább körül kell nézni az ellentábor választékában (persze azoknak, akik nem elvetemült fanok
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bestbuy játékok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest