- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
Amit írtál az ok.
Azt én is olvastam, hogy a GDDR3 az magasabb feszültségen üzemel, mint egy DDR3-as.
Amit hűteni is szoktak, még notiban is.
Érdekes, hogy nekem a ThinkPad-ban nincs hűtve...remélem nem fog egyszer elpukkanni...amúgy meg Hynix és 1.2ns-os
Persze dióda sincs beépítve, szóval azt sem látom, hogy milyen hőmérsékleten üzemel. -
buherka
addikt
válasz
t72killer #4549 üzenetére
Azért persze én is szoktam azt az oldalt chekkolni, mert jó sok hasznos információt össze lehet gyüjtögetni ott.
Ez a másik ficsi oldal, ahol igencsak kivesézik a dolgokat.
Én is csípnék egy ilye vasat, amit leírtál...az a baj, hogy egyenlőre ilyen téren bilibe lóg a kezünk
Talán az AMD/ATI noti VGA-ban az a jó, hogy közel azt az eredményt hozza mint az asztali társa( 80%-ban)
Sajna az NV-ra ez már nem jellemző.Azért az sem gyenge, hogy ezek az új Calpella platform-os gépek amik támogatják a Corei7-et, azok már megeszik az 1600Mhz-es SODIMM ramokat is.
Mondjuk ilyent még nem is láttam -
buherka
addikt
válasz
t72killer #4547 üzenetére
Ha jobban megnézed a linklelt képet (utolsó) amit a tesztnél csináltak, akkor ott a GPU-Z Memory Type GDDR3-at ír.
Szegény cikkíró sincs tisztában a dolgokkal...monnyon le!
Amúgy meg a 4770-es és 5750-es VGA is 128 bites és reggelire megeszi a 256 bites VGA-kat azonos kategóriában.
Hony is van ez?(#4546) Lipó ...jó vadászatot
-
buherka
addikt
válasz
t72killer #4542 üzenetére
Még a saját ThinkPad gépemben is GDDR3 van...
.
Pedig még ez 3. generációs VGA.Szép lenne, ha egy 4650-ben gagyibb Vram lenne...csak nem visszafelé fejlődünk
Bizony a support mellett nem szabad elmenni. Amikor baj van, akkor ez az elsődleges szempont. Itt derül ki, hogy mit is vettünk valójában.
Csak be kell kukkantani az MSI topikba...hogy mi is a vélemény erről a dologról -
buherka
addikt
Jól rágd át a témát, mert nem kevés pénz az a 200+K.
Az ember nem fél évre vesz egy ilyen gépet.
Azt próbáld megvenni, amelyik ár-teljesítményben verhetetlen. Elkapkodni, meg nem kell a vásárlást, mert úgy is egyre olcsóbbak ezek a kommersz notik.Kérdezősködj a notikhoz tartozó szakmai topikokban és próbálj olyan fórumtaggal beszélni, akinek ilyen gép van a tulajdonában és 100%-os személyes tapasztalattal rendelkezik ez ügyben. Én főleg csak támpontot adok neked.
Vagy ha megteheted, akkor személyesn is nézd meg a kiszemelt masinákat...járd körbe, szaglászd meg, tapizd meg és teszelgesd őket.
A legnagyobbat azok szopják, akik elkapkodják a dolgokat.Az A500-as jó kis gép, főleg a Harman-Kardon üt nagyot rajta. De azt a fekete zongoralakk fényezést nem kellett volna erőltetni, még a bill. is ilyen sajna. Valami eszméletlen ronda, ha összefogdosod. Napi takarítás kötelező ennél a gépnél.
Ebben a gépben P8700-as proci van, ami persze erősebb, mint a T6500-as...de a T6500-as is már 45nm-es csíkszélességgel készül.
Ha nem fogsz egész nap vidó-kódolást csinálni + PhotoShop-ot nyúzni, akkor a kissebb proci is bőven elég lesz neked. -
buherka
addikt
A VGA-hoz ott 1GB GDDR3-as Vram van...nézz csak utána. Azaz dedikált ram...ahogy köznyelven mondják, amit nem a rendszermemóriából vesz el a VGA.
667-es rendszermemóriát sem erőltetik már a Toshibánál (szerintem te erre gondoltál).
Már ehelyett is 800-as DDR2-est használnak...többnyire 6-6-6-18-as vagy 5-5-5-15-ös időzítéssel.Esetleg, ha notebookcheck oldalon nézegetted az adatokat, akkor azok sajnos nem mindig mérvadóak. Főleg ha MXM szabványt használ a gyártó, mert akkor készen veszi a VGA-t és ott a gyártó ez esetben az AMD teszi rá az alacsony időzítésű ramokat.
Persze ez régiókként is eltérhet. -
buherka
addikt
Ennek azért nézz jobban utána...
Mert az ATI 4650-es VGA-t már nem igazán szerelik DDR2-vel.
Próbáltam élőben A500 és L500-as gépet, mert ez is tervezve volt nekem a ThinkPad helyett és abban a Toshiba gépekben bizony 1GB GDDR3 volt a VGA mellett. 550/800-as értékkel.Az MSI GX623 is tervbe volt véve, mert az is tetszett. Ezt itthon nálunk P7350-es procival árulják és nem P8600-al, mint külföldön. Már ez is szomorú tény
Az MSI-nek rettenet gagyi a billentyűje. Rendesen meg vannak kavarva. A hosszú í az Enter alatt van az irány gombokkal összesűrítve....de persze ez is szokható. Az egész össze van nyomorítva a hülye numerikus rész miatt.
Az MSI-nek a supportja is rossz, ha garis problémád lesz, akkor az AlbaComp nem fogja elsietni...erre mérget vehetsz. Kis történet okulás végettA Toshiba supportja mérföldkövekkel jobb itthon mint az MSI.
A Toshiba L500-ban T6500-as Penryn magos proci van...ez is bőven ki fogja hajtani a 4650-es VGA-t. Játszani ezzel is szépen fogsz tudni. Még erősebb is kicsivel, mint a P7350-es.
A 4670-es és a 4650-es ATI egy és ugyan az...csak a 4670-es gyárilag húzott órajelekkel rendelkezik. Mind a kettőben 320db. számolóegység van.
Így legalább a 4650-es nem melegszik annyira. és teljesítményben is kb. csak 5-10%-al gyengébb.Szóval én a Toshibát venném.
Mod...most látom, hogy elírtad, de sebaj. Így már akkkor tuti, hogy te is GDDR3-as rammal szerelt gépet néztél.
-
buherka
addikt
válasz
t72killer #4536 üzenetére
Engem mondjuk inkább a hőtermelés aggasztana, hogy azt a 45W-ot, hogy tudják kordában tartani.
Mondjuk egy DELL-nek nem nagy ügy ezt megoldani...mondjuk már itt is láttam érdekes dolgokat.
Hamar idegbajt kap egy user, amikor egy FlashPlayer alatt is fütyül a venti és akkor még nem indított el egyetlen procizabáló alkalmazást sem -
buherka
addikt
válasz
t72killer #4533 üzenetére
Szép-szép...az a Corei7-es Noti.
Mondjuk a maga 45W-os TDP-je a procinak már annyira nem néz ki jól.
Azért kiváncsi lennék, hogy a hőtermelését hogyan fogják vissza egy ilyen notinak.
+ akku üzem idő is csökken + akkora töltője lehet, mint egy fél tégla.
Szerintem ezekhez élből 120Wos AC-t adnak...ha kicsit izmosabb VGA, akkor már 150-170W-os is lehet.
Nekem a ThinkPad T500-as gépem 90W-os töltője is, már nagyon határ esetYouTube-on láttam egy Gamer Dell gépet.
Annak valami 250W-os AC-ja volt...lehetett, csak az vagy 2 kiló. A noti meg vagy 5-6 kiló.
Fini -
buherka
addikt
válasz
tengo24 #4530 üzenetére
Ezt a hirdetést inkább így írnám át:
ASUS K50AB - BRUTAL ÁTVERÉS...Balkán módra.Az a 4570-es VGA egy full low-end cucc...semmire sem elég, főleg azzal a ratyi DDR2-es Vramjával. Ilyen Crysis meg GTA4 meg sem mozdul rajta.
Persze hazudok, ha azt mondom nem megy rajta a Crysis...megy-megy...csak ablakos üzemmódban. Teljes képernyőt felejtsd elAhogy mondja a kolléga 4670-es alá nem menjél...mert az ilyen izom játékoknál szép kis diavetítésben lesz részed.
És játszani akarsz komoly játékokkal notin, akkor csak is GDDR3-s Vram esetleg jobb.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4522 üzenetére
500K...jujjj...sok lesz az
Remélem amire te fened a fogad, az nem ennyi.
(#4523) t72killer...ez mondjuk igaz. A Real time stratégiák, még teljesen jól elszaladgálnak ezeken a notikon.
Mondjuk már az FPS-eknél kicsit más a dörgés + az autós szimulátoroknál, ezek jobban zabálják a VGA-t.
Az FX570M-es is jó kis VGA, az végül is egy 8600GT vagy ilyesmi gondolom. Csak kicsit fel van turbózva.Arra én is gondoltam ,ha megjelenik a Diablo3, akkor azt én is szívesen tolnám ezen a notin...aztán lehet, hogy jó nagyot koppanok
-
-
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4513 üzenetére
Nem igazán játékra vettem a notit...arra ott van az asztali.
Csak kíváncsiságból toltam fel egy-két játékot, hogy mit tud egy ilyen ATI 3650-es a notimban.
Engem az zavar a noti+játék dolognál, hogy kicsi a képernyő. De ha nagy képernyős notit veszek, akkor meg lőttek a hordozhatóságnak.
Ha játszok is (nagy ritkán), akkor már főleg a 82-es LCD-n teszem HDMI-n keresztül.Mondjuk egy ilyen 15'4-es képernyőnél szerintem egyáltalán nem csúnya egy játék sem 1280-as felbontásnál. Mármint pl. a COD4 szerintem nagyon szép volt.
Valóban 1680x1050-et is bírja a ThinkPad, de ez a felbontás megfektetné ezt a VGA-t, mint a huzat.Arra készülj, hogy ha főleg az új játékokra gyúrsz akkor egy ilyen FX770-en is ki fog pukkanni.
Lehet, majd szépen lebutítani a játékot és akkor oda a szép grafika. Pedig a mai játékoknál a grafika üt a legnagyobbat.
Kb. 25%-al erősebb mint az én 3650-em.
Szerintem az a +25% kutyafüle....de te tudod.Ha van most notid, azt hagyd meg...és rakj össze mellé egy fullos asztalit, amin izomból tolhatod a jó kis játékokat, kompromisszumok nélkül.
-
buherka
addikt
válasz
spyduck #4509 üzenetére
Szeva tesó
Nyomtam neked egy tesztet a ThinkPad T500-on (P8600, 2X2GB DDR3/1066Mhz, ATI 3650/256 GDDR3)
Hírtelen csak 2005-ös Mark volt a gépen...bocsiMaga a VGA:
A COD 4-5 szépen fut rajta 1280-ban...Medium beállítással.
A NFS Shift-et is kipróbáltam...itt már nem olyan rózsás a helyzet....mondhatni fos, amit produkál. Játszható végül is, de egy ilyen játékot bűn egy ilyen VGA-n nyomni.Lényeg...Játék=asztali gép...oszt csókolom
Üdv...Buher
-
buherka
addikt
válasz
FerNandor #3647 üzenetére
Még semmi problémája nem volt vele.
Játszani nem játszik vele, mivel már család elveszi az összes idejét.
Neki ez a típus van:[link]...olvasd át a tesztet
proci:T8100 VGA: X3100...ez amúgy sem játékra való.
Neki is melegszik a tapipad, de inkább külső Bluetooth egérrel használja így nem izgatja nagyon.
Ha játékra veszel notit, arra készülj, hogy az újabb játékok csak erős kompromisszumok mellett fognak futni. Amik most fognak kijönni Mobile 9600GT VGA-k...ezek már igen szépen fogják tolni a gémeket.
Jó felfedezőutat -
buherka
addikt
válasz
FerNandor #3645 üzenetére
Azért nézd meg ezt a Toshiba notit élőben is, mert cimborámnak ez a fekete csili-vili verzó van és hát meg kell hogy mondjam hozzáérni sem szabad, mert minden meglátszik rajta.
Belül még a klaviatúra is le van lakkozva. Kegyetlen ocsmányul néz ki ha használva van...tiszta folt lesz az egész.
Lehetetlen tisztán tartani.
Havernak már tiszta karc belül, mert párszor már sikerült sz@r minőségű rongyal letörölnie.
Mondjuk a Harman Kardon hangszórók amik benne vannak írtózat nagyot durrannak. Valami kegyetlen szépen szólnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Crypto Trade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Óra topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest