- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- iPhone topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tdizsolt #13479 üzenetére
Az i5-ös processzoroknál a Turbo órajel ami besegít, ez viszonylag magasabb sebességet ad. Az i7-esek ezzel szemben alapból magasabb órajelen járnak, és ehhez jön még a Turbo is.
Az adatlapokon az órajeleket, L2/L3 tár magonkénti méretét ellenőrizheted, bár ez utóbbi inkább számításigényes feladatokhoz lenne szükséges, netezéshez, officenál nincs jelentősége.I5-öst szoktak venni, az is ad egy löketet, és 5-10ezerért megvehető. Az i7-esek inkább ennél jóval magasabb áron mennek, bár mostanában nem követtem a Hardveraprós árakat, ha találtál jó ár/érték arányban, pláne ha van pénz lóvéra megérheti az is.
Esetleg még itt van ez is:
notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.html -
válasz
zsolt19900 #13480 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z_t légyszíves, a linkelt oldalon a HP nem képes a chipsetet feltüntetni.
Ha GM45, akkor viszi az összes Socket P-s processzort.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PAprón 2-3ezerért vannak P7ezres, P8ezres, esetleg P9ezres processzorok, ilyet keress hozzá, ezeknek 1/3-al kisebb a hőtermelése ugyanazon teljesítmény mellett, mint amit a Tsorozatú processzorok képesek nyújtani.
-
válasz
Tdizsolt #13477 üzenetére
Na, megvan. HM76
Ezekkel szerelték gyárilag is:
https://www.asus.com/Laptops/X75VB/specifications/
Ezekkel mindenképp megy, illetve elvileg ez viszi a teljes Ivy sorozatot 35W-os TDP-ig.A 4 magosokat nem, azoknak amúgy is magasabb a hőtermelése, a gép hűtését nem erre tervezték; amelyik i7-es 35W-os, az meg csak kétmagos.
Négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör kell, ami ebben a notiban nincs meg, így csak kétmagost lehet beletenni.SSD az ami nagyon felpörgeti, vagy esetleg egy 7200RPM-es egy tányéros merevlemezre ha átcseréled az 5400-es gyári diszket.
-
-
válasz
Tdizsolt #13472 üzenetére
Tedd fel légyszíves a CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a chipsetet.
Ha Ivy Bridge van benne, akkor elvileg a 3.generációs Core i sorozatot támogatja.
Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-vel kereshetsz hozzá másik processzort, a gép hűtését ehhez tervezték.
-
-
-
-
-
válasz
norby91 #13397 üzenetére
Mi a gép pontosabb típusa?
Mert elég sokféle felszereltséggel árulják ezeket.CPU-Z-vel, vagy Aidával ki lehet olvasni a processzort, ramot, illetve a merevlemez pontos típusát.
Kell nagy tárhely?
Ha nem, akkor egy 120-as SSD is megteszi.
Ha viszont a nagyobb tárhely is kell, akkor két megoldás van:
1. Az is jó amit a kolléga írt, h SSD, és a jelenlegi merevlemez mehet egy külsö házba.
2. Vagy egy 7200RPM-es merevlemez, esetleg SSHD.A 7200-es diszk jelentősen gyorsabbá teszi a gépet, miközben megmarad a nagy tárhely a készüléken belül, de az SSD-ktől azért értelem szerűen messze elmarad.
De ha már maga a processzor egy harmatgyenge, tabletekbe tervezett típus, akkor kár volt megvenni a gépet.
-
válasz
GGAllin #13392 üzenetére
Azért lassú az a gép, mert egy nyikhaj processzor van benne.
Cseréld ki erősebbre. G1-es foglalat, ez az első generációs Core i sorozatúakat kezeli, akkoriban ezeket a notikat azokkal szerelték amúgy is.
Itt fel van sorolva, aprón párezer egy i3, i5 ezekhez.
A 35W-os TDP keretet ne lépd túl.A ram is épp csak elég, nem akarnád bővíteni? Netezéshez is kell ám a 3 giga.
Merevlemez mondjuk rendben van; egy tányéros, de a puffer ott is lehetne nagyobb (korszerűbb diszk).
Ha az SSD nem opció, akkor egy 7200RPM-es, egy tányéros merevlemezt is bevethettek, akkor legalább tárhely is marad még. -
-
-
válasz
Orionk #13381 üzenetére
Mi a baj ezzel a notival?
Garanciális baja lett, és levásárolhatod az árát, de már nem akarsz ugyanilyet venni?Laptopvásárlással kapcsolatban a másik notebookos topicot keresd inkább fel. "Milyen notebookot vegyek?"
Ramokat az Aidával, vagy a CPU-Z-vel is ki tudod olvasni, ahogy Duree is írta.
-
válasz
user112 #13368 üzenetére
Az a 74GB-os Hitachi Sata cucc az nem SSD?
A 965-ös chipset Socket P-s processzorokat fogad 800MHz-es FSB-ig.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PTehetsz még hozzá ramot, egy picivel jobb processzort (nagyobb L2 tárral), és esetleg SSD-t, ahogy írtad is. Az optikai egység helyére merevlemezt tegyél, és a jelenlegi HDD helyére kell az SSD-t tenni. De ha csak ilyen ~80gigás merevlemez van benne most, akkor egy 128-as, 256-os SSD elég is lesz bele, nem kell optibayben gondolkodni.
Kicsit visszagörgetsz, lentebb is ilyen chipsethez kerestek nagyobb processzort.
A T7300-tól felfelé a T7ezresekben nagyobb az L2 tár.
Vagy ott a T8100, T8300, vagy a T9300, T9500.A T7ezresek általában olcsóbbak, a T8ezresek, T9ezresek ritkábbak, és drágábbak.
-
válasz
bvvitya #13367 üzenetére
Ez nem cserélhető.
Ez az AMD Brazos platformhoz tartozik, az egyik legkisebb tagja a sorozatnak.Akkoriban, amikor megjelent, kicsi hőtermelésű, alacsony energiafogyasztású, nem túl erős platformnak tervezték, hosszú akkumulátor üzemidőt ígért vele a gyártó. Netbookokhoz készült, sajnos aztán elég sok gyártó belepakolta 15"-os gépekbe is.
Ha nem elég gyorsa a gép, add el, és vegyél egy erősebbet.
SSD-vel kicsit lehet gyorsítani a működésén, de alapjában véve ez valahol a Pentium 4-esek szintjén van.
-
válasz
strong333 #13346 üzenetére
HM77 chipset.
Ez a harmadik generációs Core i sorozatot viszi. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processorsA kézikönyve szerint ezekkel szerelték, ezek biztosan mennek benne:
https://www.acer-shop.sk/download/118-aspire-v3-571g.pdfHát ezek között van néhány második generációs is.
Nem tudom, h a második generáció összes processzorát vinné-e, vagy csak azokat a cpu-mikrokódokat rakták bele, amikkel szerelték is.
És azt se tudom, h a 45W-os processzorokat is vinné-e a géped, vagy csak a 35W-os TDP-jű processzorokkal megy.A négymagos processzorokhoz többfázisú tápellátó áramkör kell, illetve a négymagos processzorok nem 35, hanem 45W-os TDP-jűek ebből a generációból még, amikhez erőteljesebb hűtés is kell. Most vagy az van, h kétféle alaplappal, és hűtéssel szerelték a gépet, vagy egyfélével, és a tiéd is simán viszi a 45W-os négymagos processzorokat.
De szerintem elég bele egy i5-ös is, azoknak is magasabb már az órajelük.Nem tudom SSD van-e a gépedben, de az még ami megdobná a sebességet.
-
-
válasz
zsolt19900 #13330 üzenetére
A kolléga által korábban linkelt listában ott szerepel a gyártástechnológia is az egyes processzorok mögött. A T7erzes sorozat korábbi, még 65nm-en készült. A T8ezresek, T9ezresek viszont már kisebb csíkszélességűek, 45nm-esek, ezekre inkább mondható, h kevésbé forrófejűek.
-
válasz
pokemon #13329 üzenetére
PM45 chipset. Socket P foglalat.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PViszi a P-betűvel kezdődő processzorokat is. (amit kinéztél például mehet bele)
-
-
-
-
Értem.
Igen, ilyenkor szoktam amúgy megkérdezni, h mire használod a gépet, a virtuális gépek futtatása az azért nem az a kategória, amit átlagemberek szoktak csinálni, és valóban, ilyenkor bizony elkél a több ram.
Nos, az elvileg azt jelenti, de laptopoknál más a felállás.
Gondoltam, h valami programmal olvastad ki ezt, ezért gondolod, h 4 slot van.A chipset ugye 4 memória-bankot tud kezelni. Tehát 4 foglalat van.
De csak kettő van "kivezetve" fizikailag a laptop alaplapján, a másik kettő az nincs "kiépítve". A chipset "tartalmazza", de fizikailag nincs jelen a második kettő memória-sín.
Laptopokba általában csak kettő szokott lenni.
És nem is lehet beleforrasztani, eleve a helye sincs meg, meg az üres, foglalat nélküli forrasztó-tüskék sincsenek meg, egyszerűen olyan, mintha nem is létezne az a két plusz foglalat.
De a különféle diagnosztikai programok valóban mind jelzik, h 4 slot van, amiből kettő van használatban. Sajnos ezek ilyenek, ez így működik a laptopoknál.Szóval ha bővíteni akarod, akkor kettő 8gigást kellene venned, a jelenlegieket meg eladni a gépből.
Amúgy ha tényleg meg vagy a géppel elégedve, én belevágnék a helyedben a ram cserének, meg talán az SSD-nek is (ha nem kell a nagy tárhely). Vagy az optikai egység helyére is tehetsz merevlemezt, és a jelenlegi helyére meg akkor mehet egy SSD. Rengeteget dobna a sebességen, az biztos.
Vagy akár egy 7200RPM-es merevlemez is.A processzor 32GB ramot kezel, úgyhogy mehet bele a 2×8giga, működnie kell.
Lecnél bele is lehet szerintem próbálni, ha mégse vinné, mert az Asus elsz×rt valamit, feleslegesen nem kell megvenni.
-
Hol van ebben 4 RAM slot?
https://www.youtube.com/watch?v=ab3GKROkiOYA ramot hiába bővíted, gyorsabb nem lesz a gép.
Amúgy sem hiszem, h túlléped a 8 gigát, elég az még manapság is mindenre.Az SSD-t azt belerakhatod, az felturbózza.
Az újabb i7-esek meg U-betűre végződnek, kevesebb a TDP keretjük (ennek konkrétan 15Watt), ezért nem csoda, ha nem olyan gyorsak, mint a te processzorod (45Watt). Ráadásul a tiéd 4mag/8szál, a 7500U meg 2 mag/4szál.
-
válasz
Brazzil #13273 üzenetére
GM45 chipset.
2×4GB ramot visz.
ark.intel.com/products/Intel-GM45-Graphics-and-Memory-Controller-Hub -
-
-
válasz
ace666 #13265 üzenetére
Qrvanehéz..
Ilyen géppel nem szívnék, ennyit nem ér a subnotebook méret, akkor inkább legyen egy kicsit nagyobb a noti, de microsatás diszkes géppel nem kínlódnék.
Vagy már megvan a gép? Hát akkor jó vadászatot a diszkhez.
Hardveraprón mondjuk szokott lenni, vagy inkább ebayt javaslom.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
KISDUCK #13242 üzenetére
Az aprók között a kijelzős ember az nem tud segíteni?
Van egy hirdető, aki notikhoz mindenféle kijelző beszerzését tudja vállalni, tőle kéne megkérdezni, h tud-e segíteni.
Mert én csak 20ezer fölött láttam ebayen is, annyiért meg idehaza is van.LP156WH4 TL C2 a típusa.
Nem találom a hirdetését, a régi HA-n rengeteg hsz volt a hirdetésénél, onnét tudtam, h melyik az, de most végiggörgetve nem tudom melyik lehet az. :/
-
válasz
kovacsgaby #13236 üzenetére
Nem tudom mi lehet a gép baja, de ha a régebbi oprendszerrel ment, akkor tedd rá azt vissza.
A támogatási oldalon szerepel, h ez egy 2008-as gép, még XP-s, meg Win7-es driverek vannak hozzá. Nem logikus a hiba, de első körben megnézném, h a visszarakott oprendszerrel megy-e. Ha igen, akkor használd azzal, ötletem sincs, h mi a baja, h Win10 alatt miért nem megy a többi rammal.
-
Az a WWAN aljzat az ahova a mobilnet bővítőjét lehetne tenni, EDGE, HSDPA, HSUPA.
A másik kettőbe meg a wi-fi kártya, vagy a bluetooth kártya, vagy a kombinált wi-fi/bluetooth kártya mehet, illetve a fennmaradó helyre pl. egyéb mSata eszközt lehet tenni. (pl. digitális TV vevője).
Sajnos az aljzat nem alkalmas SSD vezérlésére, ha esetleg erre irányult volna a fő kérdésed.Ez egy régebbi készülék, akkoriban még csak épp kezdtek elterjedni a korai, még mSatás SSD-k, amik aztán ugye ki is haltak, és az M.2 meg az NGFF/NVMe vette át a helyüket.
Nem tudom a készülékben csereberélhető-e a WLAN modul, ha whitelistes a gép, akkor elképzelhető, h csak meghatározott típusokra, vagy bizonyos lokalizációs (ország) kódosokra lehet a wi-fi modult kicserélni, akármi nem fog menni benne.
Hogy ezek a típusok mik, azt nem tudom.Van itt a topicban valaki, aki jobban vágja ezt, h melyik gép van bekorlátozva white list szempontjából, én wi-fi kártya cserében nem vagyok otthon.
-
válasz
JOSSAO #13228 üzenetére
Uhhmm...
Hát a BGA az, amikor nem lehet kicserélni a processzort, mert rá van forrasztva az alaplapra.
Van olyan noti, amiben BGA-s T9300 van, de az ritka, nem is tudom hirtelen, melyik sorozata volt a Lenovonak asszem, a T400/R400 körüli gépek.
De furcsállnám, ha belefutnál pont olyan gépbe, ami BGA-s. Akkoriban a 965-ös chipset tájékán még nem volt "divat" ennyire a BGA foglalat (mint manapság), 965-ös gépek jó eséllyel PGA-sok, azaz cserélhető a foglalatban a processzor.
A noti típusszámából amúgy Google kiadja, h mi van benne, de ha ide beírod, meg tudom mondani, h BGA-e esetleg (de az nem gyakori).
-
válasz
JOSSAO #13226 üzenetére
A T7200-T7600 másik foglalat.
Socket M, 945PM/945GM chipset.Nem összekeverendő a Socket P-vel.
A T9300 Socket P-s, 965PM/965GM chipsethez passzol, de belemegy a PM45/GM45-ös chipsetekbe is. A T7700 szintén Socket P-s.Kis segítség az eligazodáshoz:
915PM/915GM Pentium M 400FSB
925PM/925GM Pentium M 533FSB
945PM/945GM Socket M 667FSB
965PM/965GM Socket P 800FSB
PM45/GM45 Socket P 1066FSBSzóval olyan notit keress, ami 965-ös chipsetű, esetleg PM/GM45-ös, de ez utóbbiakba inkább 1066-os FSB-s processzort érdemes tenni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Socket M foglalat. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MJól sejted, a T7600 csak picivel jár magasabb órajelen, ha nem találsz, bőven jó a T7400 is.
BIOS frissítés sosem árt, eleve a legfrissebbel szoktuk a gépeinket használni, de konkrétan ehhez a Lenovo oldalán nem nagyon találok támogatást.
-
válasz
Thunderzolee #13217 üzenetére
Ja várjál, az egy Celeron M520-as processzor, ami most van benne?
Akkor a lentieket ne vedd figyelembe, ez régebbi gép.
Socket M foglalat, ezeket kezeli:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MNe keverd össze a Socket P-vel, hasonló a processzorok számozása.
Aprón találsz hozzá pár ezresért.
Annál a Celeronnál minden gyorsabb lesz.De a 7200RPM-es merevlemezre, ill. az SSD-re vonatkozó ajánlásaim továbbra is fenntartom.
-
válasz
dokuci #13216 üzenetére
Légyszíves tegyél fel egy CPU-Z-t, és olvasd ki vele a chipsetet.
Ezeket többféle chipkészlettel is szerelték.
De ha 520M van benne, akkor első generációs Core i processzorokat kezel.
"Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i3_microprocessors#Arrandalewikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i5_microprocessors#Arrandale
wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors#Arrandale
Van itt egy táblázat is:
wikipedia.org/wiki/Westmere#Mobile_processorsA Te i5-ösödnél nem nagyon tudnak többet az i7-esek, órajelben minimálisan több, a nagyobb L2 tárat meg nem vennéd észre - hacsak nem L2 tár igényes alkalmazásokat futtatsz egész nap (renderelés, konvertálás).
Az i7-eseket csak akkor kezeli, ha fel van rá készítve a gép (többfázisú tápellátó áramkör).
SSD esetleg ami felpörgetné a gépet, vagy egy 7200RPM-es merevlemez.
-
válasz
fantomzoR92 #13214 üzenetére
Elég lett volna bele egy i5-ös is, talán azt is találsz az aprón olcsón.
De nem is feltétlenül az i3 ami visszafogja a gépet.
A merevlemez ha még az eredeti van benne, gondolom csak 5400RPM-es, 250GB-os, ki tudja, még az is lehet, h két tányéros verzió, na az ami még az i7-est is visszafogná.
Cseréld le egy 7200RPM-es, egy tányéros 320-as, vagy 500-as diszkre, mindjárt érezhetően jobban fog menni. Vagy inkább egy SSD-re (ha a nagy tárhelyre nincs akkora szükséged). -
válasz
fap333 #13212 üzenetére
Igen, a 800-as FSB-s T8ezresek, meg a T9ezresek is valószínűleg mennek benne.
Előnyük a T7ezresekkel szemben, h nem 65, hanem 45nm-es gyártástehnológiával készülnek, így nem annyira forrófejűek.
Csak amíg egy T7ezres megvan egy-két ezresből, addig a T8100, T8300, T9300, T9500 az nemigen van 5ezer alatt, sőt inkább jóval több.Memóriát nem tudom. Nem is értem hogyhogy kezel kétgigás modult, mikor azon nagyobb adatsűrűségű chipek lehetnek, amiket fel se kéne ismernie. Nem tudom mit csinálna két kétgigás modullal, próbáld bele, hátha megy benne.
És igen, én is orosz oldalakat böngésztem, csak meguntam az olvasgatást, egyszerűbb belepróbálni mint Googlezni. (sajnos)
-
válasz
fap333 #13209 üzenetére
ATI X1100-as chipset.
A foglalat az Socket P.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PNem emlékszek már viszi-e a 800-as FSB-s processzorokat, vagy csak a 667-et.
Google adott találatot, amiben a hasonló chipsetű Asusokban ment T7ezres processzor is. Az aprón párezerért találsz, próbáld bele.
CPU-Z-vel meg nézd meg, h mekkora FSB-vel hajtja újraindítás után a processzort.Ramot 2gigát visz, két egy gigás modult a két foglalatban.
-
válasz
fantomzoR92 #13208 üzenetére
A géped nem kezel 4 magos processzort.
Kár volt megvenni bele.A négymagosok többfázisú tápellátó áramkört igényelnek, ami azokban a Toshibákban nincs kiépítve.
És a hűtése se bírná el, mivel csak 35W-os TDP-jű processzorokhoz tervezték.
-
Hát ahogy slajos írta, inkább processzort vegyél bele, vagy azt is.
S1G1-es foglalat. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_64_X2Mondjuk ezeket ritkán árulják az aprón, de akad belőle, 1-2ezerbe kerülnek, viszont nagyságrendekkel jobbak, mint a Sempron.
-
válasz
Kiscsőke #13200 üzenetére
Esetleg:
ebay.com/itm/HP-15-ba010nh-15-ba011au-15-ba014ax-series-Cpu-Fan-Googleba a noti típusát, meg a "fan", vagy "hűtés", stb. szócskát beírva találsz találatokat hozzá anélkül, h újra ki kéne szedned a ventit megnézni a típusát.
-
-
válasz
Energie X #13194 üzenetére
Azt kéne figyelned, h hány chip van a modulon. (8db 512-es, vagy 16db 256-os)
De egy kicsit túlreagálod, ne 1600-as modulokat vegyél, hanem régebbi 800-ast, 1066-ost keress, azt kezelni fogja, esetleg az 1333-ast is meg lehet próbálni. Az aprón meg olyantól vegyél, aki engedi belepróbálni, így ki tudod próbálni, h viszi-e, és csak akkor kell kifizetni.
Ezért nem lehet bele új ramot venni, mert az újak már mind 1600-asak, vagy nagyobbak, azokat meg nem 256MB-os memóriachipekkel szerelik, hanem 512-esekkel, viszont ez a régi chipkészlet még csak a 256-os chipekkel szerelt ramokat ismeri fel, az 512-eseket nem.
Emiatt is van a HM55-ös chipset 2×4gigás korlátja, mivel 4 gigánál többet nem lehet egy modulra tenni 256-os chipekből.Ha csak az órajel lenne a probléma, elvileg a memóriavezérlő visszavenné ugye az órajelet 800-ra, 1066-ra, de ekkora architekturális felépítésbeli különbséget nem tud áthidalni. (512-es chipek vs. 256-os chipek)
-
válasz
Brazzil #13187 üzenetére
Neked is a lajtikának írt hsz-t ajánlom figyelmedbe egyel lejjebb, Google szerint azt is ezzel a chipsettel szerelték, bár egy erősebb processzor van benne - pontosan milyen? Többféle felszereltsége is volt. Videokártya nem cserélhető, 4giga ramot elvisz, (de 3 is elég netezéshez), SSD természetesen meggyorsítja a gépet, ahogy egy 7200RPM-es merevlemez is.
Neked kell tudni, h mire használod a gépet, és mennyit költenél rá.Processzorcsere is ráférhet, szintén P7ezer, P8ezer, vagy P9ezerből valami 1-2ezerért.
-
válasz
lajtika #13188 üzenetére
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és nézd meg a jelenlegi processzor mekkora FSB-vel megy.
Gyanítom 800-al, ez esetben pedig a teljes Socket P-s processzorcsaládot vinni fogja.
Ezek azok: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP8400, P8600 pár ezres a Hardveraprón, vegyél egyet hozzá, próbáld bele. Vagy P7ezrest, esetleg P9ezresekből valamit.
A GL40 egyébként 667-es FSB-t visz csak, de ez is egy olyan laptop lehet, amiben nem GL40 van, hanem a chipset család teljes értékű PM45/GM45-ös tagja, ami pedig az 1066-os FSB-s processzorokat is viszi.
-
-
-
válasz
#79622400 #13166 üzenetére
Az egy ~5 évvel ezelőtti válasz.
Láthatod magad is az ottani előzményekből, h HM7×es sorozatú chipsethez egy Sandys processzort rakott a gyártó. Tehát megoldotta, h kezelje a második generációt is a gép.Azóta fejlődött annyit már a tudomány, h alapból nem kezeli a HM7×-es chipset a Sandys processzorokat, mégha architektúra szintjén simán tudná vinni, akkor sem, mert a gyártók ezt a kis kompatibilitási szívességet inkább nem teszik lehetővé.
Így nem is ajánljuk itt a fórumban, hanem csak a hozzá paszoló Ivy Bridge processzorokat. -
válasz
KJ1985 #13158 üzenetére
A HP-s noti topciban nem tudják esetleg a választ?
Vagy a másik notebookos topicban, az jobban pörög.rb26dett:
Neked se tudok segíteni, van itt a fórumban aki jobban ismeri a whitelistes gépeket, hátha benéz.,
Wifi/bluetooth modul csere ügyben abszolút nem vagyok gyakorlott, én is csak kábé annyira ismerem a jelenséget, ahogy felvázoltad. -
válasz
#79622400 #13157 üzenetére
A benne levő az ugyan Sandys processzor, de ez a kivétel.
Ha HM7×-es, akkor csak harmadik generációt szokott vinni, plusz a másodikból a Pentiumokat, Celeronokat. A foglalat ugyanaz ugyan, (Socket G2 mindegyik), de ezek nem asztali alaplapok, itt a HM65-HM75 az nem kompatibilis egymással. HM6× csak Sandyt vsiz, HM7× csak Ivyt, plusz a Sandys Pentium/Celeron.De nem ismerem ezt a konkrét gépet, lehetséges, h elindul más processzorral is. Bele kell próbálni.
-
válasz
motocoder #13151 üzenetére
Ez a resetelés ez csak duma volt, ahogy kolléga is írta, eleve a BIOS frissítés defaultra állít mindent.
Ezekkel biztos, h szerelték az E5C-t:
Az i5-3210-el mennie kellett volna, Google találatokban is szerepel, h másoknak megy a gépben.
Adnál linket a BIOS fájlhoz? Nem találom a Samu oldalán a letötlések között.
-
válasz
#79622400 #13153 üzenetére
CPU-Z-vel olvasd ki légyszíves a chipsetet.
Google HM77-et ír, harmadik generációs Core i processzorokat kezel. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processors35W-os TDP-ig keress hozzá az apróról i3-at, i5-öt.
Ramot azt nem tudom, egy 4 gigás modul van benne, vagy kettő 2 gigás, (CPU-Z-vel ezt is le tudod ellenőrizni), apróról azt is ki tudod cserélni.
[ Módosította: philoxenia ]
-
válasz
Gordiann #13141 üzenetére
Sajnos ezek ilyenek, nem feleslegesen pörgeti fel akár fél másodpercre is, hanem mert ahogy használod a gépet, a processzor teljesítménye is ugrándozik fel-le akár tizedmásodpercekre is, ahogy az erőforrás-szükséglet igényli.
CPU-Z-vel pl. remekül lekövethetö, ahogy a szorzót váltogatja.
A hűtés pedig ennek megfelelően a szükségletekhez igazítva pörög fel, amikor magasabb szorzóval megy, emelkedik a processzor hőtermelése, és azonnal adja is a gép hozzá az emeltebb ventifordulatot, h jobban hűljön, még ha ez csak pillanatokig is tart.
Úgy látszik ez is egy olyan gép, aminek a külső venti-vezérlő alkalmazások nem tudják felülírni a saját hűtési protokollját.
Gondolom BIOS-ban sem lehet állítani hűtési metódust (silent-re pl. normál vagy teljesítmény-centrikus módról). -
válasz
capafog23 #13129 üzenetére
Ezeket kezeli:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Socket_PA listából a 800-as FSB-vel rendelkezőket viszi.
Amiket kinéztél, rendben lesznek, működniük kell. -
válasz
rb26dett #13139 üzenetére
Légyszíves tegyél fel te is egy CPU-Z-t, és olvasd ki a chipsetet.
Az Asus oldala HM65-ös chipkészlet ír, ez viszi a 2nd. gen. Core i processzorokat.
Ezek azok: wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platform35Wattos TDP-vel keress hozzá a listából.
-
válasz
Terminator17 #13140 üzenetére
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, és olvasd ki milyen processzor van benne most, ill. milyen chipsetet tartalmaz.
Vagy esetleg konkrétan mi a laptop típusa, mert a TK sorozatból volt egy pár.
De emlékeim szerint csináltam én ilyenben B8százas Celeronról Sandys i3-ra cserét. -
-
válasz
Solfrutta #13120 üzenetére
Áhhh, értem. Gondoltam, h valami riser kábeles dolog, de hát az ilyeneket meg eleve nem értem, hát hogy néz már ki, h egy szalagkábel lóg ki a gépből. :/
Mondjuk ha csak 1×-es a sebessége, akkor ez meg is válaszolta a kolléga kérdését.A BIOS-al nem kell foglalkozni, a Sandys processzorok közül mindet fogja vinni, amúgy is szerelték ezeket többfélével is, illetve nem emlékszek rá, h lett volna gondom ilyenekben processzorcserével.
Ha a kinézett processzorban van virtualizáció, akkor menni fog, vagyis a BIOS-ban gondolom nem lehet ki meg bekapcsolgatni, de attól még alapból vinni fogja.
-
válasz
z0d1@Ku$ #13122 üzenetére
CPU-Z-vel olvasd ki légyszíves, h milyen chipsete van.
Socket G2-es foglalat, második, ill. harmadik generációs Core i sorozatot lehet beletenni.
A chipset alapján kell választani a generációk között, (illetve pár2nd CPU-t elfogad a HM7×-es sorozat is). De ez Sandys laptop lesz, a listában a 35W-os TDP-jűeket keresd, az aprón találsz hozzá.
De nem a processzoron fog múlni (az az i3-as nem egy rossz proci), i5-el sem lesz túl sokkal gyorsabb, a lassú (5400RPM) merevlemez fogja vissza inkább azt a gépet.
Ez a Satellite C8százas sorozat egy alap belépő szint, ezért a gagyi hangszórók. Ismerem, tudom, h tényleg borzalmas. Vegyél hozzá egy Genius ST-HF1250B-t, azzal meg leszel elégedve.
-
válasz
cooi11 #13121 üzenetére
Akkor inkább a merevlemezes topicban kérdezd meg, itt csak annyira értünk hozzá, h adatlapokra rá tudok keresni, arról le tudok olvasni zaj értékeket, de hogy ez neked megfelel-e, azt nem tudom.
Személyes tapasztalatom, h az újabb (320-tól felfelé) egytányéros merevlemezek halknak számítanak, akár 7200RPM-es verzióban is.
Ha azokra a régi karistoló hangú merevlemezekre gondoltál, na olyanok már nincsenek, a régi 160-as, 250-es, többtányéros 320-asok voltak olyanok, az újakkal már nincs ilyen jellegű gond, és a felpörgési hang se jellemző.Viszont van akinek ez is hangos.
De hát ez szubjektív ugye. Kinek mennyire zavaró. A notik ventilátora szerintem hangosabb, mint egy merevlemez.A két kinézett diszk:
hdsentinel.hu/storageinfo_HITACHI20HTS545050A7E380
és:
hdsentinel.hu/storageinfo_WDC20WD10JPVXBár ez utóbbinak hiányos az adatlap, de ez két tányéros egyébként. Viszont 9.5mm-es, nem 7. A kéttányérosak jellemzőbben normál vastagságúak (9.5mm), nem vékonyított kivitelűek.
A 8MB puffer nem valami sok, de hát ez van.Az apróhirdetések között 10-13-ért kapsz 1 terást is, akár vadiújat is, akár számlával is.
Tessék:
https://hardverapro.hu/apro/1tb_halk_laptop_merevlemez_uj
Ő halknak jellemzi. -
válasz
j.davidovics #13118 üzenetére
Helyes az elméleted, a foglalat alapján ki lehetne cserélni Core i-s processzorra.
De sajnos HM 70-es chipset van ebben a gépben, ez meg olyan, h 30 perc után lekapcsol, ha nem Celeron/Pentium processzor van benne.
Sajnos ez van; ezekben gyakorlatilag nem lehet cserélni.
HM 75 chipkészt kezelné a Core i sorozatú processzorokat.Wi-fi helyére rakható VGA-ról még nem hallottam.
Express-card nyílásba tolható eGpu-ról igen, de ebben a gépben nincs ilyen aljzat. -
-
válasz
Directors #13110 üzenetére
S1G4-es foglalat. Ezek azok:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Athlon_II_2Én nem vennék ilyen processzorral szerelt gépet, Core 2 Duos hasonló korú Inteles gépek rendre megverték sebességben.
Ráadásul ilyen AMD processzort nemigen lehet kicserélni másikra, mivel ezeket alig lehet kapni. Ha hirdetnek is, az is ugyanilyen P3százas, nehéz erősebb, pl. P5százast találni bele.A merevlemez is régi.
IGP mondjuk rendben van, a HD4ezresek használhatók.
-
Ha amúgy is külső merevlemezt fogsz venni (írtad lejjebb), akkor én az egy terás, de 7200RPM-est venném meg ebbe most a helyedben. Látom amúgy van pénz lóvéra
aprón olcsóbb szokott lenni az egy terás (már ha van éppen), de hangsúlyozom, h ne várj egetrengető földindulást, azt egy SSD okozna max; ha 7200-es merevlemezt raksz bele,
Ez még ami extra jó dolog elhet, csak hát 30, ill. 40-ért szerintem nem nagyon éri meg.
e90lci:
Olyan, h moddolt BIOS nemigen van laptopokhoz.
Ezek nem telefonok, h főzött rommal használjuk őketnem olyan ez, mint az asztali LGA775-ös lapok, h LGA771-es Xeonokhoz készült módosított BIOS-t tegyünk fel rá.
Régebben még az ember kicserélte a wi-fi/bluetooth PCI-E kártyát másikra, aztán kész, de egy ideje ez az irány sajnos, h korlátozzák ezt is a gyártók. :/ -
A merevlemez.
A leggyorsabb jelenlegi gépeket is visszafogja az 5400RPM-es HDD.Processzor fronton meg az a helyzet, h amiket írtál, h amire használod a gépet, arra nem kell nagy L2 tár. A P7ezresek, P8ezresek 3MB-ja az gyakorlatilag magonként másfél megát jelent, azzal már elboldogul a processzor, elég nagy chache, van hol tárolni az adatokat a számítások közben.
A T3000 magonkénti fél megájához képest ez már önmagában óriási elörelépés.Az IGP rendben van, ez a GMA 4500 MHD volt az Intel elsö HD-képes video-chipje, ami nálad a felhasználási terület, arra ez tökéletes lesz.
-
Merevlemez 2 tányéros.
Igen, ismerem a T9300-at, ha a chipset csak 800-as FSB-t visz, akkor az a legnagyobb bele, de a tiéd 1066-ot is visz, ezért ajánlottam alacsonyabb hőtermelésű (de erősebb) P betűst.
(Hosszútávon jobb a gépnek, ha nem forrófejű processzor van benne.)
Meg egy P8600-os ~2-3ezer, míg a T9300 gondolom 7-8ezer körül volt.A chipset elvisz 800-as ramokat is, de felesleges olyanokat venned, észrevehető különbség nincs köztük, csak tesztprogramok mutatnának ki különbséget.
4GB-os SO-DIMM DDR2 modulok nemigen kaphatók, ha meg mégis, akkor nem lehet megfizetni.
Az ilyen az ritkaság.
A gépbe meg hiába teszel 8giga ramot, nem lesz jobb, mintha csak 4giga van benne. Ez alá a processzor alá felesleges több ram, nem a memória a szűk keresztmetszete a gépnek, (sem a MHz-e, sem a mennyisége).Ha külső házba kell 3terás diszk, esetleg 5400RPM-est keress, mivel úgyse lesz hűtése, legalább ez nem melegszik annyira, elérési ideje lényegtelen, mivel úgyis USB kapura dugod, és esetleg halkabb is. Amúgy az a Toshiba is jó választás.
-
Foglalat Socket P. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PÉn inkább egy P betűvel kezdődő processzort keresnék hozzá, azoknak alacsonyabb a hőtermelésük.
Remélhetőleg ez is egy olyan gép, amiben nem GL40 van (az csak 667-es FSB-t tudna), hanem a Cantiga chipsetcsalád teljes értékű tagja, egy GM45. Ez visz 1066-os FSB-t is.
A T3ezernél minden gyorsabb gyakorlatilag.
Merevlemez hány tányéros amúgy? - típusszámból ki lehet keresni, vagy HD Sentinellel az adatoknál (negyedik fülön legörgetve).
Ha még pörgetnéd a gépet, vegyél bele SSD-t, esetleg egy egy tányéros, 7200RPM-es merevlemezt.
-
-
válasz
Directors #13079 üzenetére
Nem is pont a csatoló típusa a lassúság oka, inkább a nagyon kicsi puffer, illetve az alacsony fordulatszám.
Aprón vannak jobbak 8 mega pufferrel, 5400RPM-el, és nagyobb adatsűrűségű tányérral.
Csak hát nem biztos, h megéri ennyiért:
https://hardverapro.hu/apro/elado_samsung_120gb_ide_merevlemez_1
Ez egy tányéros. hdsentinel.hu/storageinfo=SAMSUNG_20HM121HCEzt nem tudjuk hány tányéros:
https://hardverapro.hu/apro/hitachi_160gb_idepata_merevlemezItt se látjuk a típusszámot, nem tudjuk a tulajdonságait a 160-asnak:
https://hardverapro.hu/apro/80_gb_es_160gb_ide_ata_notebook__hddEzeket mondjuk már elvitték, de amúgy is két tányérosak voltak:
https://hardverapro.hu/apro/ide__pata_wd_250gb_es_320gb_hdd-k_eladok
hdsentinel.hu/storageinfo=WDC_20WD2500BEVE
hdsentinel.hu/storageinfo=WDC_20WD3200BEVEMost nem is találtam ATA SSD-t, csak egy ilyet:
https://hardverapro.hu/apro/msata_-_hdd__ssd_adapter__atalakito_44
Ebbe mondjuk bármekkora mSata mehet, remélhetőleg kezeli a gép, és használható. -
válasz
Directors #13077 üzenetére
A T7200, és a T7400 is socket M-es foglalatú.
Ezek a chipsetek ezeket a 667MHz-es CPU-kat kezelik csak, ráadásul a két processzor szinte a legnagyobb a listában: https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
Tehát nagyobbat gakorlaitlag nem lehet beletenni, az a ~100 MHz különbség nem számít semmit.
A linkelt merevlemez viszont szörnyen régi, nem csodálom, h nagyon lassú, egy tányéros ugyan, de régifajta, mai merevlemezekhez képest alacsony adatsűrűségű tányérral van szerelve, ráadásul 2MB a puffere.
A szakirodalom szeirnt azok a merevlemezek, amik 8MB-nál kevesebb pufferrel vannak szerelve, nem alkalmasak rendszerwinchesternek. (Meg másmilyennek se.)
Az RPM is csak 4200.
Tudni kell, h az asztali gépekben 7200RPM-es az átlagos merevlemezek tányérjainak fordulatszáma, míg a notikba általában 5400RPM-eseket építenek be, (az üzleti szériák kiváltsága szinte még manapság is a 7200RPM-es 2.5"-os diszk).
Láthatod, h ez még az 5400 alatt van; igen, eleinte még ez volt a kezdeti notik merevlemez-tányér sebessége.
Összefoglalva ez egy régi PATA diszk, nehéz ezekhez jobbat venni. (pl. 160GB-os, esetleg 7200RPM-es egy tányéros)Esetleg keress hozzá IDE csatis SSD-t, az megdobná a sebességét.
Amivel szemezgetsz, az jó választás, remélhetőleg egy tányéros, 7200RPM-es merevlemezzel van szerelve.
-
-
válasz
Gordiann #13067 üzenetére
A ramok valószínűleg azért nem mennek, mert nem egyformák.
Ez elő szokott fordulni, ha szerzel bele egy dual kitet, biztos nem lesz baj vele.Socket P-s processzorokat visz. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PRemélhetőleg viszi az összes 800-as FSB-s processzort.
Beszerelés, és újraindítás után CPU-Z-vel ellenőrizd, 800MHz-en futtatja-e (Rated FSB mezőben).Directors:
Na, hát ennek örülök, és köszi a visszajelzést. -
-
válasz
pataslogeza #13058 üzenetére
Egyetértek Timmel, az órajele turbo módban jelentősen magasabb ugyan, de egetrengető különbségre ne számíts.
Ráadásul ha két ugyanilyen processzort akarsz venni, akkor elsőre vegyél egyet, cseréld le az i3-at, meglátod mennyivel lett jobb, ha nincs jelentős különbség, akkor mehet az i3 a B980 helyére, és nem kell venned második i5-öst.Csodálom amúgy, h az SSD mellett lassúnak találod; a ProBookomban 7200RPM-es merevlemezzel használok 2310M-et, és elégedett vagyok vele. Ezek ennyit tudnak, szerintem ez azért nem lassú. Oprendszer újraindítása az igen, azzal elmegy némi idő, de azt csak ritkán kell csinálni, többnyire alvó módból indítom a gépet.
Nem a hálózattal, vagy a net sebességével van ott inkább gond? (magas ping, alacsony feltöltési sebesség?) -
válasz
Directors #13059 üzenetére
Többféle chipsettel is szerelték.
CPU-Z-t tegyél fel légyszíves, azzal ki lehet olvasni mi van benne (motherboard fülön).Foglalat Socket M. Ezek azok:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MRemélhetőleg 945-ös a chipset, és viszi az összes processzort.
-
válasz
feltamadas #13054 üzenetére
Most nézem, a merevlemez egy 200gigás 5400RPM-es őskövület 8 mega pufferrel.
Ráadásul két tányéros.
hdsentinel.hu/hdsentineladatlap_TOSHIBA_20MK2035GSS
Hát ez is eléggé vissza tudja fogni a gépet, olyan alacsony az adatsűrűsége a 100gigás tányéroknak.Írták itt lejjebb az SSD-t, hát vagy azt tegyél bele, vagy 7200RPM-es, egy tányéros 320-ast, 500-ast. (HD Sentinel adatlapokban le lehet ellenőrizni egy-egy adott diszk tulajdonságait.)
Ráadásul ez 18"-os gép, ezekbe alapbol lehet kettő merevlemezt is tenni, általában ki is van hagyva a hely a másodlagos diszknek.
-
válasz
feltamadas #13050 üzenetére
Tegyél fel légyszíves egy CPU-Z-t.
Mekkora FSB-vel megy a jelenlegi processzor benne?
800-al megy?
Mert a GL40 az csak 667-et vinne elvileg, de ha T4ezres processzor van benne, akkor 800-on kell hajtania, márpedig az a chipset nem tud olyat.
Sejtésem szerint ez is egy olyan gép, amiben nem GL40-es a chipset, hanem ha szerencséd van, akkor egy teljes értékű GM45-ös, bár a diagnosztikai programok csak GL 40-nek jelzik.
Ez esetben viszont elképzelhető, h vinni fogja a komplett Socket P-s listát.Ezek azok: https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Hardverapron 2-3ezer egy P8400/P8600, próbálj bele egyet, ha elindult, akkor újraindítás után nézd meg a CPU-Z-vel, h 1066-os FSB-vel járatja-e a processzort.
Ha szerencséd lesz, akkor vinni fogja, és a többi P7ezres, P8ezres, P9ezrest is viszi.Ha nincs szerencséd, akkor csak a 800-as FSB-t viszi, ez esetben 1-2ezer egy T7ezres, vagy picivel többért kapsz 800-as FSB-vel T8ezrest, T9ezrest.
Ha visszanézel a topicban, rengeteg olyan noti van, amiben a teljes értékű PM45/GM45-ös chipset van, de a specs listben csak a chipset család egyik gynegébb, butitottabb verzioja van feltüntetetve.
Szoval érdemes bizakodni. -
válasz
hawrlantb #13045 üzenetére
CPU-Z SDP fülön, vagy az Aida a memóriánál kiírja bankonként, h mennyi modul van beleépítve.
De ha mindenhol 4gigát láttál, akkor sanszos, h csak ennyi van benne.
Vidd vissza, ha még 3 napon belül vagy, és kérdezz rá.Remélem azért 64bites oprendszer került rá.
Vagy ha leveszed az alját, akkor szemrevételezni is lehet.
Youtubeon vannak tutorialok, hogyan kell szétszedni:
https://www.youtube.com/watch?v=dI2UXm3lrcE -
válasz
Gabson730 #13026 üzenetére
Nem mindegy mit raksz bele?
T7ezresek 1-2-3ezerbe kerülnek.A T8ezresek, T9ezresek ugyan 45nm-esek, de nem biztos, h működnek benne, ráadásul többe is kerülnek, mint a T7ezresek.
Olyan lista, amit keresel, nemigen szokott lenni a géphez adott kézikönyvekben, inkább csak a chipset alapján tudjuk megmondani, h adott gép mit kezel.
A Wikipediás Socket M-es, ill. Socket P-s listákat pl. konkrétan én csináltam, (ill. kiegészítéseimmel tettem használhatóvá), hogy legyen egy komplett lista, ne kelljen egyesével linkelgetni minden kérdezőnek a kompatibilis processzorokat.Ráadásul még így is benne van a pakliban, h a gyártó lekorlátozta a BIOS-ban a gépbe szerelhető processzorok típusát.
Szóval sajnos így megy ez, bele kell próbálni, h mit visz a gép.
-
válasz
Gabson730 #13024 üzenetére
Hát ha ez az, akkor GM965-ös chipkészlete van.
Socket P foglalat. Ezek azok:
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Socket_P800-as FSB-ig válogass a listából.
Hardverapron 1-2ezertől indulnak a processzorok hozzá.Milyen van benne jelenleg?
(CPU-Z-vel ki tudod olvasni.)
T2370? Hát annál szinte minden gyorsabb. -
válasz
bolhalovas #13021 üzenetére
Az a chipset csak 400-as FSB-t visz, 533-as processzort nem érdemes beletenni.
De nem is tudom egyáltalán kezeli-e a Pentium M sorozatot, lehet csak Celeronokkal fog menni (az 1MB L2 tár miatt).
Foglalat az stimmel, de az nem jelenti, h a chipset is viszi mindet.
5-re végződnek a 400-as FSB-sek:
715, 725, 735, 745, 755 ,765
0-ra végződnek az 533-as FSB-sek:
730, 740, 750, 760, 770, 780 -
válasz
bolhalovas #13011 üzenetére
Az a chipset max 1GB ramot kezel.
Az még netezéshez is kevés.A "szakirodalom" úgy tartja, h a 915-ös chipset (Pentium M) előtti mobil chipsetekkel szerelt notikkal nem érdemes foglalkozni, mert kevés ramot, és gyenge processzort képesek csak kezelni --> semmire sem lehet őket használni.
Dothan magos a processzor benne?
(CPU-Z-vel ki lehet olvasni.) -
-
válasz
The A Team #12993 üzenetére
Ezek ilyenek, a HM70-es chipset a butitott verzioja a HM75/76/77/78-nak.
Ez utobbiak viszik az összes procit, de a butitott verzio csak Celeront, Pentiumot. Pontosabban elindul sima Core i processzorral is, de 30 perc után lekapcsol.Amit vettél a géphez másik alaplapot, ugy látszik az is csak HM70-es chipsetet tartalmaz.
Sajnálom, de kár volt megvenni.Ezek sajnos nem asztali gépek, h az asztali alaplapokhoz hasonloan kompatibilisek legyenek egymással egy-egy BIOS frissités után, ha a foglalat azonos.
Asztali lapoknál a HM6x chipsetü lapok BIOS frissitéssel kezelik a HM7x-hez valo processzorokat; ill. a HM7x-es chipsetü lapok alapbol viszik a HM6x-as procikat, de laptopoknál nem igy müködik.
Ha normális processzorral szerelt gépet szeretnél használni, akkor ezt add el, és vegyél egy másik gépet, vagy olyan alaplapot keress hozzá, ami valoban HM75-ös chipkészletü.
-
válasz
Wasquez #12934 üzenetére
Hát igen, a P9ezresek azért nem 2-3ezerbe kerülnek.
Azért nem melegszik most annyira, mert ezeknek a P betűvel kezdődőknek nem 35, hanem csak 25W a TDP. Ez sokkal kisebb hőtermeléssel jár, hamarabb le tudja hűteni a gépet a hűtőrendszer, ezért nem is kell annyit mennie, plusz most nem kell 100%-on pörögnie, h elvégezze a rá bízott feladatot, plusz kitakarítottad, plusz új paszta is került rá.
Ez így egyben kapásból lecsökkenti a hőtermelődést.Örülök, h megejtetted a cserét, látod, még egy régebbi gépet is fel lehet így javítani, sokáig lehet még netezni vele.
-
A HM76-os chipset elvileg ezeket kezeli:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/HM76_Express.htmlAzért írtam, h elvileg, mert ez a 3rd. gen. Core i processzorok foglalta, de a fenti lista tartalmaz pár 2nd. gen. CPU-t is.
Az Ivy Bridge processzorok egyébként ezek:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge_(microarchitecture)#Mobile_processorsEzek közül válogass 35W-os TDP kerettel.
SSD-t az SSD-s topicban keress inkább, ott jobban tudják, h mi a bestbuy mostanság.
Memóriát meg szintén mindegy mit raksz bele.
Mennyi van most benne? A lokalizációs kód szerint 4GB. CPU-Z-vel ki tudod íratni, h pontosan milyenek, lehetőség szerint keress hozzá ugyanolyat.
De legalább azonos MHz, és időzítése legyen, akkor biztos, h vinni fogja. (ritkán, de előfordul, h nem indul el két különböző modul, ezért érdemes előtte belepróbálni). -
válasz
PumpkinSeed #12926 üzenetére
Akksikhoz sajnos nem értek
én az aprón kerestem akkoriban amikor a gépemhez kellett, vannak többen is, akik ezzel foglalkoznak, jobban tudják, h melyiket éri meg megvenni.
-
Én itt szoktam venni merevlemezeket:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5De ha dobálod a gépet, megint tönkre fog menni.
Inkább SSD-t vegyél bele. -
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest