- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
meroly
veterán
válasz
DJ.Jingoo #3998 üzenetére
Hááát, memkártyát nagyon nehéz találni hozzá, bár 512-nél nagyobbat nem kerestem. Akkuból ajánlom a BL-6C-t, de csak ha erősen hétköznapi használatra szánod - előnyök korábban ecsetelve, de a sima BL-5C is megteszi. Vaterán lehet hozzá viszonylag szép házat kapni itt. Hangszórót is pár ezresből meg lehet úszni. Sw-t nem érdemes, nekem régi 3.70-el ugyanolyan mint a 3.89-el volt. 10k-ból simán megúszod az egészet
-
DJ.Jingoo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném egy picit felújítani Nokia 6230i-s telefonomat.
Kissé leharcolt állapotban van szegénySegítetek hogy milyen cuccokat vegyek hozzá? (előlap, mem. kártya, headset, talán aksi, SW frissítés + a belső hangszóróját lehet valami hangosabbra cserélni?
)
Pénz: max. 10.000FtKöszi: Jingoo
-
bod101
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek nem kell egy új akku [bl-5c] ?
Esetleg csere MMC kártyára. -
pc-user
senior tag
Igen, így még nem is annyira sürgető az akkucsere, bár, amikor van egy-két hosszabb hívás, sms, akkor jól tudna jönni egy erősebb akku...
Az jutott eszembe vmelyik nap, milyen jó lenne, ha szabályozható lenne a kijelző fényereje! Pocket pc-n ha leveszem majdnem minimumra - akkus használat mellett - a fényerőt, jelentősen megnő az üzemidő!
-
meroly
veterán
No a hétvégén babyőrnek használtuk a telefonjainkat és a 6230i-m ezzel a BL-6C-vel közel 6 óra beszélgetést bírt ki. Ez nap 2,5-2,5 folyamatos plusz 1 óra normál beszélgetés részletekben.
Azért ez szép. A sima BL-5C-vel jó ha kibírt 4 órát ilyen esetben. -
meroly
veterán
válasz
pc-user #3983 üzenetére
Volt ilyen előlapom, de nem tetszett. Túl komor. Most ez van.
A végső teszt szerint menne a három nap, mert ma van a második este és még félig az akku. Összesen volt 2 óra beszélgetés meg a szokásos, de én már felrakom töltőre, ha holnap becsúszik egy hosszabb hívás lehet már lemerülne. Így legalább a két nap tuti biztos!
-
meroly
veterán
válasz
pc-user #3981 üzenetére
A sima előlaposokból a fehér meg ez a barna tetszik még.
Bár az én szürke t-mobileos előlapom is egész jó, csak csúnyán kopik.Ilyen feketével vettem, de ez annyira nem jó.
Ezt a színösszeállítást viszont sehol nem találtam, pedig igen jó ez is.
Neked milyen?
-
-
meroly
veterán
válasz
pc-user #3973 üzenetére
Az előző telómban a legújabb 3.89-es volt, ebben 3.70 van, de nem látok sok különbséget, sőt szerintem ez a régebbi gyorsabb, igaz rondábbak az ikonok, de kit érdekel
Amúgy visszatérve az akkura, azt elfelejtettük még, hogy ez a 4,5 óra teljesítmény az első töltésénél volt. Tehát ennél már csak jobb lesz, mire bejáratódik, lehet meglesz a 3 nap is? Na az lenne a csúcs
-
-
pc-user
senior tag
Nemrégiben kamerás gondjaim támadtak: egy vastag, ferde, fekete csík jelent meg a kijelzőn...
Többen kamera-hibára tippeltek, már el is kezdtem kamera után kutakodni...
Szétszedtem óvatosan a készüléket (közben megismerkedtem a felépítésével) és kiemeltem a helyéről a kamerát. A foglalatot kitisztítottam kontakt spray-vel, majd kamera vissza-, készülék összerakás.
Örömmel vettem észre, hogy sikerült orvosolnom a hibát - eltűnt a csík! -
meroly
veterán
válasz
pc-user #3967 üzenetére
Igen, a kijelző nő, a funkciók bővülnek, ergo több mindenért nyomkodod (E51-ben állandóan figyeltem a mailomat), de az akku ugyanaz maradt.
Gondolj bele a 6310i-ben is 1000mAh körül volt, 6230i-ben is az, sőt a legújabbakban (6303 és i) is 1000mAh. Egyedül az E52,E55,E63,E71,E72-es sorozatban van 1500mAh, de ott a kijelző is legalább másfélszer akkora.
Szóval a 6230inek egy 2000mAh-s lenne a legoptimálisabb, de így 1150-el is "elketyeg" végülis -
pc-user
senior tag
Igen, az szuper teljesítmény
Még nem tudtam kipróbálni a pop-jack átalakítót, sajnos még nincs nálam... De van egy olyan érzésem, hogy egy príma fülessel meglepően jól fog szólni... Az equalizer-es beállítások között szinte nincs is hangzás-beli különbség a hds-3 -al...
-
-
meroly
veterán
Nos BL-6C-vel 2 nap, benne 4 óra beszélgetés, sok sms, naptár, nyomkodás.
Így már vállalható
És még van 1 csik -
meroly
veterán
Az első nap tapasztalati a BL-6C-s akkuval.
2:19 perc beszélgetés, pár sms, nyomkodás, naptár, stb.
Az akku töltöttsége 100%-os. A vadi új BL-5C-n ilyenkor már jó esetben 1 pálcika hiányzott. -
meroly
veterán
válasz
pc-user #3948 üzenetére
Én is nagyon sokat kerestem, de nem találtam. Aztán vettem egy másik 6230i-t (már csak az akku miatt is) és ahhoz volt kábel meg 512-es kártya.
Akku témában persze ugyanaz a helyzet, úgyhogy se az akku se a telefon nem rossz, a hiba bennem van
Ha kiadná ezt a telefont a nokia 2000mAh-s akkuval meg egy flash-el, tuti ellennék vele. -
meroly
veterán
Megjött a BL-6C, hát nehezen, de belefért, kb fél mm-el vastagabb, lehet az aljából reszelek le kicsit, mert ott szorul. 1150mAh és gyári termék!
Hát kíváncsi vagyok. -
meroly
veterán
válasz
pc-user #3941 üzenetére
Nekem nem jött be, az alábbi problémák miatt:
- a symbian sose volt a kedvencem, de amikor a telefonkönyvbe visszalépve ugyanoda megy, ahol jártam és többször hívtam tök mást, mint amit akartam kiakasztott
- akkuja szintén csak két nap volt
- fém és hiába lyukacsos, attól nem csúszik, de hideg volt
- széles, nem volt jó kézbe fogni (6230i feeling)Ezen kívül nem volt bajom vele.
-
pc-user
senior tag
Gondolom, nemcsak Nokiákat, hanem más márkákat és noname kütyüket is teszt alá vettél már, nem?
Ezelőtt egy egyszerű Samut használtam, váltáskor viszont nem vettem észre, hogy a 6230i hamarabb lemerülne (persze ugyanannyi használat mellett és nyilván az "extrák" mellőzésével). -
meroly
veterán
válasz
pc-user #3937 üzenetére
Hát nem, előre meg megintcsak nem, mert ami normális, az fém, én meg nem bírom a fémet.... (6300, 6303). Úgyhogy marad ez. Ha kiadnak egy 2000mAh-s normál nokiát, akkor gondolkozom a váltáson, többet már nem kínlódok (egy éve cserélgetem a telókat).
Te hogy-hogy e melett raktad le a voksodat?
-
pc-user
senior tag
-
meroly
veterán
válasz
pc-user #3931 üzenetére
Eléggé megszerettem, egyszerű, gyors, sallagmentes, lefagyni sose fagyott még. A menü emlékeztet az imádott 8800-mra.
Igazad van, de amúgy nem zavar, szeretem a vodát, főleg a reklámjait; csak a munkahelyem miatt vagyok t-s.
Abban a 4 napban, amit bír, mennyit nyomkodod? Játszaz vele, wapolsz? Zehét hallgatsz? -
pc-user
senior tag
Ragaszkodsz a 6230i-hez
Fentebb írtad, hogy: bekapcsoláskor és kikapcsoláskor is van Vodafone-os üdvözlés.
A bekapcsolás utáni Vodás üdvözlést úgy szüntettem meg, hogy beírtam egy új üdvözlő üzenetet (Beállítások/ Telefon/ Üdvözlő üzenet). A goodby-al viszont nem tudtam mit kezdeni...még...
-
-
pc-user
senior tag
De azért még az utcán is kipróbálom
Amúgy neked milyen headset-ed van?Akkor neked nem sokáig bírja már az akkud. Akarsz hozzá venni újat?
Ha nem nyúzom mp3-al és nem fényképezgetek, akkor kb. elmegy 4-5 napot (ha nincs sok hívás, ugye...).(#3920) lerya: hát ezt hamar eladtad...
-
-
pc-user
senior tag
Szeretném megkérdezni, lehet-e javítani rádiózás közben a vételen? Ugyanis a HDS-3 headsettel hallgatva gyakoriak a zavaró sistergések, a stereo vétel is akadozik, jobbára csak monoban szól, még házon kívül is...
Nem tudom, nektek mik a tapasztalaitok...(Most próbáltam ki egy jóval szerényebb tudású Samsung mobilt, annak sokkal jobban szól a rádiója; nincs zavaró sistergés, még házon belül sem.)
-
lerya
csendes tag
Van egy eladó, akit érdekelne.
[link] -
meroly
veterán
Na megvan a teló.
Máris lenne két kérdésem.1. Vodafonos volt, de függetlenítették, viszont bekapcsoláskor és kikapcsoláskor is van Vodafone-os üdvözlés, én szeretem a vodafone-t, de t-s vagyok, így elég ciki. Ez szoftverfrissítésen kívül ki lehet valahogy kapcsolni?
2. A másik 6230i-re is leszedtem az Opera Mini 3-at és rendesen működött. Itt viszont nem tud csatlakozni. Lekértem a t-től a beállításokat (NET, MMS) és a sima böngészővel megy is, de Opera-val nem. Igaz a szoftvere 3.70-es a másikon meg 3.89 vagy mi volt, de gondolom ez nem gond.
Ötletek?
köszi -
kte0
tag
Kék fog headsetet használ vki hozzá?
-
meroly
veterán
Hát van egy új vaterán, de én is szemezek vele
Meg van pár szép állapotú is. Ez is. Vagy ez. Esetleg ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest