Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena

-
válasz
koncsik
üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Sajnos az összefoglalóba került h.sz.-ok is hiányoznak, 1-et találtam. Összesen 5054-6661 közötti hozzászólások vesztek el (pont a legforróbb időszak...)
Kérlek nézzetek rá az ÖF-ra és amit fontosnak gondoltok a hiányzó info-kból, írjátok meg újra a fórumba. #ÖF
Ugyanez ez esetleg hiányzó friend code-okra is igaz. #FC
Nagyon köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Annyira azért nem az. Mobilon a steames verzióban még csak 720p-ben, de már most nagyobb FPS van, pár év múlva meg hozni fogja ugyanezt a grafikai szintet. És még csak nem is natívan, hanem úgy, hogy halom erőforrást eszik az emulálás.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Ps4? Egy mobil is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[link] -
TrishtanAG
senior tag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Félve merlek csak bevezetni egy új világba

[link]Eddig leginkább gogon vett játékokat lehetett a legkönnyebben elindítani droidon, de néhány hónapja már a Steam támogatás is egyre durvább. Van, aki a legújabb, Elite chipsetes konzolokon a GoW 2018-at, meg a Cicipunkont játsza élhető FPS-el.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
kicsako
üzenetére
Ha valaki nagyon rá van csak ezekre cuppanva, akkor vesz egy értelmes controllert a mobiljához, vagy akár egy droidos kézikonzolt. Egy Nintendo konzolt amúgy ez utóbbiak robbanásszerű terjedése miatt szerintem sokkal inkább a belsős játékok fogják eladni a jövőben, mintsem a third party meg indie cuccok. Avagy hol van már egy új Xenoblade?
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
chelseafan94
üzenetére
Árkategóriájában kellemes, de nemhiába kerül mondjuk egy G8+ legalább kétszer annyiba.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
A Zero Dawn remastert azért védeném annyiban, hogy tavaly táttott szájjal néztem néha, olyan durva volt a grafikája. Komoly munka volt benne, nem ugyanazt adták el újra minimális grafikai változtatásokkal (márint a kinézetére gondolok, a játék persze ugyanaz).
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
És akkor még nem láttad mondjuk a 300 usd-be fájó Ayn Odin 2 Portal droidos konzolt, amiben az egyik legjobb 7 colos fulHD-s HDR-es, 120 Hz-es Amoled kijelző van. Úgy néz ki rajta pölö a Mario Wonder, hogy megnyalnád a Peachet vagy a Yoshit (mármint mesélték, itt sose emulálunk semmit
) -
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Mármint a Chrono Crossban feliratként sem látod, hogy a főszereplő Serge mit mond éppen. Ellenben nem néma; dumál, csak a játékos nem látja, hogy mit.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Link az már csak ilyen.
-
TrishtanAG
senior tag
SDR játékot nem érdemes HDR módban játszani, mert ilyen lesz a végeredmény. Emellett, ha jól emlékszem van a TV-nek a képmódok között egy custom módja, ahol be lehet állítani, hogy szemmértékre neked hogyan tetszik a képe. Mivel mindenkinek kicsit más a szeme, szerintem így a legjobb beállítani, és nem mindenféle videók alapján.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Meg sok minden másból is. Most éppen a Ps1-es Vagrant Story-val nosztalgiázok, és csak most felnőtt fejjel esett le, hogy ez 3D-s Metroidvania (meg baromi jó is, de azt tizenévesen is érzékeltem már). Tökjól illene Switchre egy remaster belőle.
-
TrishtanAG
senior tag
A tegnapi Directet nézve kábé az új Fire Emblem (meg a Mario Tennis story módja, lul), ami rá tudna venni, hogy ideje belépnem az új generációba (a DQ 7 legújabb remake-je szerencsére lesz másra is).
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
Ha gonosz lennék, azt mondanám amúgy, hogy a Ps1-es Xenogears-szel kell kezdeni, aztán a Ps2-es Xenosaga triológiával folytatni
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hát, szerintem a törvényt kihasználva valójában mindenki arra használja ezt, hogy emulálva játsszon mindent is a Ps1-től kezdve a Switch 1-ig szép modern grafával. Hogy egy Switch 2 esetében mire akarták használni azt a MiG kártyát, azt szerintem azok se tudják, akik beledugták
(kivéve mondjuk a Modern Vintage Gamer-t, aki amellett, hogy hivatalos Nintendo fejlesztő, szeret mindenfélével kísérletezni.) -
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Totál off a téma persze, csak aztán a Nintendo olyan hozzáállásából lesz az, hogy nem engedi a törvényes megoldásokat használni, hogg akkor illegálishoz fognak nyúlni egy idő után a népek.
Az abandonware meg kicsit más, az a szürkezóna fehérebb részéhez tartozk, tekinte, hogy olyan játékokról van szó, amiknél vagy megszűnt x évtizede a fejlesztő/kiadó vagy egyéb okból nincsen jogtulajuk. A Nindento esetében ehhez az kéne, hogy holnap csődbe menjenek, és akkor 15-20 év múlva kerülnének a játékaik ebbe a kategóriába
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mondjuk jelenleg nem lehet semmilyen játékot sem lopni a konzolra. Ezeket a masinákat azért bannolták, mert kísérleteztek a tulajok velük (pl. tech jútúberek). Például megnézték felismeri-e a MiG kártyát, ami arra jó,hogy biztonsági másolatot készíts a megvett játékaidról (ez pedig legális az EU törvényei szerint). Mondjuk semmit sem értek vele, mert semmilyen szinten nincs törve még a Switch 2, így nem lehet homebrew appokat futtatni, így azt sem, ami a biztonsági másolat készítését végezné el.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mobilra/tabletre törésvédő fóliát érdemes venni, nekem is egy S8 plus van és sikerült már úgy leejtenem, hogy a védőfólia szilánkokban jött le róla
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Crvsh3R
üzenetére
Mert a modern mobil SoC-ok elképesztően melegednek, ha meg vannak szépen hajtva. Off, de a minap az eredeti Obliviont nyomkodtam emulálva a Samu tabletemen, és hát fél óra után tojást lehetett volna sütni a hátlapján szegénynek.
Amúgy azt se értettem sose, hogy az eredeti Switchez miért nem készült ventillátoros dokkoló. Pl. amikor a Xenoblade 3 megjelent, simán volt, hogy végeztem a napi játékkal, vettem volna ki a dokkolóból, és alig lehetet megfogni, úgy felmelegedett.
-
TrishtanAG
senior tag
Csupán akkor higyjél bármelyik AI-nak bármilyen témában, ha tud legalább 2 különböző linket mutatni az állításáta. Mert akkor nem tud hallucinálni.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
A 2016-ban(!) gyártott V1-em úgyahogy, de a mai napig működik. Gondolom a Switch 2 se fog 1 év után megnyiffanni.
-
-
TrishtanAG
senior tag
Hátizé. Lehet ez még 600 usd is Amcsiban
[link] -
TrishtanAG
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Spanyolhonban is törik a mexikóit
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Rátesznek két elf-fület és kész is.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Meg a Gamesir G8 plus is kibáló, ami egy olyan pro controller, amibe bele is rakhatod a Switchet.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Sidorovich
üzenetére
"Amit hiányolok belőle az a mozgásérzékelés és a rezgés támogatása. " Arra van a Gamesir G8 plus, bár kicsit drágább, meg a kb 20-25 játékórát bíró bazott nagy akksi miatt szokni kell a súlyát.
-
TrishtanAG
senior tag
Mókolt Switch 1-en bármikor tudsz váltani a két mód között (Bayonetta 3-nál és a Xenoblade-eknél jól jön), csak nem egészséges, mert pl. a GPU ma már a háromszorosára tud gyorsulni dockolva (régen csak kétszer annyit engedett a rendszer), CPU meg még nagyobb szorzót kaphat. Ez pedig szép hővel jár, ami egy idő után megsüti a kezed
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Flashback
üzenetére
Négy évesnek szerintem én még egy olcsóbb tabletet vennék, egyrészt mert nem nagy érvágás, ha tönkremenne a készülék, másrészt talán könnyebben találn a szülő olyan egyszerűbb játékokat, amikkel a logikai készségeiket meg a motorikus funkcióikat erősítik a gyerekek (mondom én, aki 4 és fél évesen Boulder Dasht, meg Giana Sisterst nyomkodtam
) -
TrishtanAG
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Mobilod csak van, egy rárakható Ipega controller meg ha nem is filléres tétel, de nem drága.

Nagyon off, de mióta wifi 6-os routerem van, nagyon élem ezt a gamestreaming dolgot (amúgy 2017 óta használom a PS Remote Playt, meg a Pc-s Moonlightot, így volt szerencsém végignézni a fejlődésüket), teljesen natív ma már a minőség, lag nélkül.Reménykedtem amúgy benne, hogy a mindig újító N is meglép valami ilyesmit, és dokkoló helyett wireless módon küldi ki a képet a Tv-re, de maradtak a biztonsági játéknál a dokkolóval.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
"mert ha valaki játszik, akkor mondjuk a nappaliban nem lehet TV-t nézni."
Erre találták fel jó egy évtizede a gamestreaminget, ami például a Remote Play a kék oldalon
. -
TrishtanAG
senior tag
A Bayonetta 3-at szerintem már eleve erre az új gépre tervezhették fejlesztés közben (csak Switch Pro néven ugye), de aztán jött a covid, a csiphiány, meg regresszió, miközben a konzolt úgy vette mindenki, mintha kötelező lenne, így ugye nem lett akkor még új gép. Aztán iylen kiválóan sikerült lebutítaniuk a játékot. Megyek, megkeresem az alufólia sisakomat
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
stefi76
üzenetére
Igen, a játékok nagy része sokkal szebb grafikát tartalmaznak, mint amit a konzol hardvere néha meg tud jeleníteni. A modern engine-k leskálázzák a renderfelbontást, viszafogják az effekteket és a textúra részletességet, stb, ha lefogy alóluk az erő. Legjobb példa erre a Xenoblade-ek, vagy a Bayonetta 3, amik moddolt gépen kicsit húzva a hardvert (ami valójában nem is túlhúzás; a gyári konzol van undercockolva, hogy ne merüljön le 2 óra alatt és ne legyen tűzforró az ember kezében) kifejezetten szépen néznek ki, emulálva meg egy komolyabb Ps4-es játék szintjét hozzák.
Ha valaki meg egy 5-6 éves Pc-n 4K-ban megnéz egy Mario Kartot egy jobb Oled Tv-n, meg nem mondja, hogy egy switces játékot lát. És nincs semmi belenyúlás a játékok grafikájába, csak egy erősebb hardver van alattuk. Nagyon remélem, hogy a Switch 2 is tud majd hasonlót.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Mondom én, hogy rettenet az a harcrendszer. Bármelyik Luigis DS-es rész megeszi reggelire.
-
TrishtanAG
senior tag
Mindegyik jó játék, bár a két remake-nél azért készülj fel, hogy hiába gyönyörű játékok, mindkettőjük több évtizede jelent meg eredetileg, és tartalmilag nem nagyon nyúltak bele egyikbe sem a fejlesztők. Ez főleg a Mario RPG-nél látszik, amit annó nagyon sokat nyomtam, így kiváló nosztalgia faktorral rendelkezik, de biztos vagyok benne, hogy sokan a plafonon lesznek néhány megoldásától, ha most látják először őket.
-
TrishtanAG
senior tag
Hát, pedig technikailag mégis valamit elrontanak az N-nél, mert még az év végén nyomkodtam egy csomót a Miles Moralest Ps5-ön, amikor leárazták a Premium Plust egészen szépen. És sem pixelesedés, sem input lag nem volt.
A trottyos V1-em meg, ami már csak folyamatos töltésről megy, a maga kb .10 megabites wifijével úgy az idő 90 %-ékában tökéletesen játszható Pc-s game streaminget produkál.
Ha a Switch 2-be normálisabb wifi chippet tesznek, akkor lehetséges lenne a hibátlan felhőjátékos élmény, csak kérdéses, hogy a Nintendo mennyire akar elmenni efelé most, hogy az új hardver nem egy, hanem kettő kenyérpirító erejével vetekszik majd
-
TrishtanAG
senior tag
-
TrishtanAG
senior tag
A RAM-on kívül ezek elég ergya sebességnek tűnnek.
Az eredeti konzol GPU-ja kézben 384Mhz-en ment, dokkolva 768Mhz-en, a CPU pedig mindig 1.02Ghz-en. Mármint kezdetben, pár éve ugyanis már feljebb húzza a sebességet a konzol egyes játékoknál, moddolt gépeken meg ugye az Nvidia Shield szintjére lehet overcockolni.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
l.skywalker
üzenetére
Most mondjam azt, hogy baromi jól tudnak kinézni a Switch játékai 4K-ra skálázva? Örülnék, ha legálisan is lehetne ilyen látványt kapni egy nintendós cucctól, és nem kéne egy megvett Bayonetta 3-al meg Xenoblade 3-al aztán emulációval szórakázni, hogy ne nézzenek ki úgy, mintha egy Ps2-es játékkal játszana az ember.
-
TrishtanAG
senior tag
válasz
hombre[EU]
üzenetére
Mindig jobban néz ki, mint amit szegény engine néha csinálni szokott a konzolon
Új hozzászólás Aktív témák
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni." Ugyanez vonatkozik a közvetlen vásárlási szándékot tartalmazó kérésekre, keresésekre is.
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- World of Tanks - MMO
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Nintendo Switch játékok: Mario Wonder, Rabbids/Zelda TOTK/Hogwarts/Garfield/Tetris/Burnout Paradise
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- Xbox One S 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Csere-Beszamitás! Playstation 5 Slim Disc Edition! Lemezes
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Valahogy most elmaradt a népünnepély, ami egy új részénél szokott lenni.
.