Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• koncsik

MODERÁTOR

válasz Sanraith #10558 üzenetére

Ha jól tudom, a többi konzolos topikban is előfordul hasonló.
    Nem igazolásként, csak viszonyitásként:
    Adómentességi szabályok
    Az adómentes tranzakciók körében a NAV hangsúlyozza az elektronikus kereskedelem növekvő szerepét, amely külön figyelmet kapott az új szabályozás kidolgozásakor. Az online vásárolt termékek esetében az alábbi értékhatárok érvényesek:
    22 euró alatti áruk áfa-mentesek, amennyiben nem vámkötelesek.A 150 euró alatti termékek vámmentesek, azonban áfa megfizetése kötelező lehet.
    Szeirntem:
    Ha Nintendo akarná ezt szabályozni komolyabban, régiófüggővé tenné a készülékeket.

De megkérdeztem AI-t:
    Adócsalás-e ha más ország online eshopjában veszek Nintendo játékot mert olcsóbb?

Röviden: nem, ez önmagában nem adócsalás.
    A helyzet inkább Nintendo‑szabályzat kérdése, nem adóügyi.
    Az általad kérdezett témához kapcsolódó keresési találatok főleg a régióváltás technikai és fizetési korlátozásairól szólnak, nem adózásról. Például a Nintendo eShop régióváltásáról szóló cikkek azt írják, hogy sokan más ország eShopjában vásárolnak olcsóbban, és ez technikailag lehetséges TheFastCode. A Nintendo hivatalos oldala pedig azt mondja, hogy az eShop mindig a fiókod országbeállítását követi, és a fizetési módok régióhoz kötöttek Nintendo Support.
    Itt a lényeg:
    🇪🇺 Adózási szempontból EU‑n belül: Ha egy másik EU‑s ország eShopjában vásárolsz, nem adócsalás. Az áfát a Nintendo számolja el a háttérben, nem neked kell. A digitális szolgáltatások áfáját az EU‑ban a vásárló lakhelye alapján kell fizetni – ezt a rendszer automatikusan kezeli.
    EU‑n kívül: Ha például japán eShopból vásárolsz, akkor sem te követed el az adócsalást. A Nintendo intézi az adózást, vagy a saját szabályzata szerint korlátozza a vásárlást (pl. Japán már nem fogad el külföldi bankkártyát a visszaélések miatt Gamereactor UK Game8).
    🎮 Nintendo‑szabályzat szempontból: A Nintendo nem tiltja kifejezetten a régióváltást, de korlátozhatja a fizetést, és a fiók egyenlege nem vihető át országok között Nintendo Support. Ha más országot állítasz be csak az olcsóbb ár miatt, az szabályzat‑ellenes lehet, de nem jogi kérdés. Legrosszabb esetben a Nintendo korlátozhatja a fiókodat, de adóhatósági következménye nincs. 🧭
    Összegzés Nem adócsalás, ha más ország eShopjában veszel játékot. A Nintendo szabályzata korlátozhatja, de jogilag nem büntetendő. A fizetés és az áfa elszámolása a Nintendo dolga, nem a tiéd.
    Ha szeretnéd, elmagyarázom azt is, melyik ország eShopja olcsóbb, és milyen kockázatokkal jár a régióváltás. (Nem én, az AI...)

+ #10563Sanraith
    Azért ebben van igazság. :B
    Ha nagyon alapokhoz akarunk menni, a moddolásról sem lehetne szó, de ezt minden fórum megengedi, 'warez' tilos továbbra is.
    A wii U-mat még én softmod-oltam, azóta elhatároztam, hogy ami kell, megveszem, használtan, akciósan, pont a Nintendo játékokat általában azonnal. Szórakoztam a melyik e-shop a legolcsóbb módszerrel is, de nincs rá időm sajnos mindig utánajárni, max. amit itt olvasok, de itt is ritkán jön ez elő. Nem járok túl jól anyagilag, ha legalább időm lenne mindent végigjátszani, talán meg tudnám magyarázni a sok piros dobozt, így marad az "idióta gyűjtő" szerepe... ez van. Az amiibo gúnyos kacagásáról nem is beszélek :DDD

Új hozzászólás Aktív témák