- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moby
veterán
-
hombre[EU]
veterán
-
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Wesder #14793 üzenetére
Lehet ez a mobilos megoldás lesz a konzolos jövő is. Minden free to play, majd fizessél ha normalisan játszani akarsz. Simán benne van a pakliban. Nem csak ennél a cégnél. Majd megszokjuk ezt is, mint a dlcket. Emlékszem mekkora lázadás volt a dlck hajnalán, most meg kb mindenkinél alap.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #14694 üzenetére
Azért megmutatkozik a különbség az MS és Sony mérete között, hogy az Xbox-nál a ~8% leépítés az ~1900 fő volt, az PS-nál ez a ~8% csak ~900 fő...
És bá ezek a leépítések hiába érthetőek bizonyos szempontból, azért azt is látni kell, hogy még csak két hónap telt el ebből az évből, és sajnos ez tényleg csak a kezdtet
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Wesder #14602 üzenetére
Japersze, ők most odaadnak egy hét éves gaas játékot a Sony-nak és akkor hirtelen a másik félnek is oda kéne adnia a friss heavy hitter címét az Xboxnak. Bullshit.
Illetve magyarázd akkor meg, hogy a gaasnak szánt Redfall és a Forza Motorsport miért nincs PS-en ezek alapján.
-
pzstm
titán
-
Szabi®
addikt
válasz
Wesder #14535 üzenetére
Nahát, eddig azon ment az értetlenkedés, hogy ti nem tujátok miért veszi a sony gépeit, és az exkluzívok megy úgysem fogynak úgy bla bla bla . . .
Ebben a generációban a sony a ps5-höz nem adott olyan játékokat, hogy indokolt legyen maga a ps5. Szinte mindent kapott a Ps4 is. Melyik játékok a system sellerek eddig ?#14537 Döglött Róka Ugyan ezt állítottam, csak te azt szereted írni, amit belelátsz, nem azt amit más gondol. ps5 eddig nem kapott olyan játékokat, ami indokolná eleve a ps5 meglétét.
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #14404 üzenetére
Amivel nem is lenne gond... ha az IGN hivatalos Sony, vagy egy PlayStation rajongói híroldal lenne... de elvileg ők többek között a világ egyik legnagyobb, ha a nem legnagyobb gaming tematikájú híroldala!
Amúgy az is érdekes (és ez nem csak az IGN-re vonatkozik), hogy az elmúlt napok "pánikkeltő" hírek sokasága után, ugyan ezek a felületek most azt firtatják, hogy vajon miért vannak ennyire bepakolva az emberek és miért látják ennyire borsúan az Xbox jövőjét... na vajon miért? -
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #14343 üzenetére
Ami jön majd PS-re (ha igazak a pletykák) egy bizonyos idő után jönnének, amikor boxon már akciózák keményen + gp-ben benne vannak, ráadásul ott a series s ami fele annyi mint a ps5 (ráadásul a series x is olcsóbb és abból is jön az új verzió ami még olcsóbb lesz), nem hiszem, hogy gondot okozna ha minden jönne, előző genben amúgy is volt olyan időszak, hogy third-party-n kívül csak Forza és a régi ex címek voltak amik megkülönböztették ps-től mégsem váltott mindenki, amikor pc-re elkezdtek kiadni mindent akkor is az volt, hogy vége lett, mégsem lett vége, szerintem most sem lesz. Szerintem belláta az MS, hogy nagyon sok időbe és még több pénzbe kerülne egy piacvezetői pozíció, a hardware-ről meg már amúgy is lekerült a hangsúly, akkor miért ne keresnék magukat rongyosra a gaming piacon is.
Egyébként a Zenimax és ABK felvásárlásnál pont te is mondtad, hogy hülye lesz az MS ex címé tenni mindent, amikor rongyosra keresheti magát a konkurencián miközben nála meg mennek olcsón játszani azok akiket nem érdekelnek a Sony címek, most ez fog megtörténni.
Egyébként meg lehet, hogy ezután a Sony is kiad 1-2 játékot (ha eredeti xgs játékok is jönnek ps-re, nem csak közben felvásároltak), mert kell nekik a pénz és így már nem lesz stratégiailag érvágás.
Szerk.: szerintem ezt az MS jobban tudja, vagy az is lehet, hogy direkt be akarják dönteni az xboxot, hogy az egyedül maradt Sony boltjában 150 dollárért adhassák a codokat, meg 10k-ért a havi gp-t (nyílván ez utóbbi csak vicc a részemről)
-
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #14200 üzenetére
Szerintem nem, az előző genben volt olyan időszak amikor nem voltak ex címek boxra (vagy szinte nem és igazság szerint tavalyig ez kb így is volt, csak megindultak a felvásárlások), mindenki temette, még is vették, aztán meg jött a gp ami adott még egy löketet. Ha igazak is a pletykák, esetleg nem kerülnek be day1 az ABK játékok (vagy nem minden), nem sok dolog fog változni. Illetve ha jönnek is az ex címek ps-re, nem day1 jönnek. Ráadásul ott a series s ami gp-vel a legjobb deal ár / érték arányban. Egyébként sem a hardver a lényeg az MS-nek hanem a szolgáltatás, ezzel a lépéssel pont ezt bizonyítaná. Xbox meg úgy is lesz amíg van érdeklődő. Ráadásul sok 10 millió embernek ott van a digitális könyvtára, nem ps-en.
Ráadásul ha jön gp ps-re (kétlem) akkor a ps+ kap konkurenciát, tehát javulni a kell. Ha az MS dobja az ex címeket, lehet, hogy ps-ről is kikopnak és minden is jön majd mindenre (teljesen nem hiszem, hogy megtörténik, de részben lehet, vagy eltolva mint pc-re). Aztán meg ott a Nintendo, ezzel a lépéssel az MS vissza emelné a nagy konzolok közzé (xgs, zenimax, abk játékok együtt meg az új hardver képes lenne rá), értsd a hagyományos versenybe.
Gond szerintem akkor lenne ha gp is jönne, teljes tartalommal és day1 saját játékokkal egyszerre az Xbox megjelenéssel, az tényleg monopol helyzetet szülne, de a gp mint szolgáltatás meg még jobban felfutna.
De tippre valami teljesen más lesz a bejelentés.
+1 a pletykák a kövi xboxról is szólnak,
+2 a ps monopol helyzethez kellene pár ps5 ex cím is, ami most nem nagyon van, pontosabban kevés van. -
opr
nagyúr
válasz
Wesder #14188 üzenetére
Nincs neki hely, bakker.
TV asztalban van alul ket bazi nagy lyuk. Az egyiket megeszi teljes terjedelmeben az erosito, a masikat meg a PS5, meg a PS tetejere rakott VR szemuveg (igen, tudom, igenytelen, buuuu buuuuu, shame shame... NINCS HELY BAKKER).
TV asztal mellett az egyik oldalon a melynyomo figyel, a masik oldalon meg egy extra kisasztal, amin az asszonynak valami dudvaja van (nem vagyok eleg bator ember ahhoz, hogy a dudvat basztassam, ala meg nem fer be allitva egy XSX).Nalunk ez adja a stop tablat egy xboxnak, pedig van par jatek, ami miatt nem lenne rossz otlet. Nameg az, hogy PS-en is akkora a backlog, hogy mar a PS8 is elavult lesz, mire a vegere erunk.
-
consono
nagyúr
válasz
Wesder #14188 üzenetére
Ezt mondjuk én sem értem. Nekem megvan itthon a Series S mellett a PS4, mert még mindig nincs 2-nél több olyan PS5 only játék, amivel játszanék, de a 360 is a Kinect miatt. Meg még Switch is van. Ja és 2 olyan PC is, amin kompromisszumokkal, de lehet játszani. Nem egyszerre kellett megvenni, nem fájt.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #14147 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem, egyébként késleltetve nincs ezzel baj szerintem, a ps5 konzolokat is veszik, hiába jön minden pc-re is, a gond akkor van ha egy játék miatt veszel hw-t és day1 megjelenik egy másikon. Bár én a series s-t a gp miatt vettem, így pl akkor sem adnám el ha minden MS cím jönne day1 ps-re, az viszont zavarna ha ezentúl nem minden MS cím jönne day1 gp-be.
-
NyMRooD
őstag
válasz
Wesder #13977 üzenetére
Eddig nem azt mondtad, hogy téged nem zavar, hogy ha mindekinek elérhető minden? Akkor miért ne jöhetne pl Halo (a multinak még jót is tenne), Forza, meg Gears mindenhová?
Mondjuk ha mindent kiadnak az majd megmutatja, hogy az olcsó gaming vagy az ex címek kellenek jobban. Annyi, hogy azzal nem járnánk jól ha a Sony még nagyobb előnyre tenne szert, eleve szomorú, hogy egy ~70 milliárdos felvásárlás után erről kell beszélgetni, nem nagyon értem az MS-t, de várjuk meg mit mond Phil.
-
Szabi®
addikt
válasz
Wesder #13977 üzenetére
Igen és még kevesebben vesznek xboxot, ha elérhető lesz minden a konkurencia gépén is.
Miért lenne akkor két konzol a tv mellett, ha egyen is megvan minden ? Én mondjuk nem örülnék ha ez következne be, már így is eléggé elszemtelenedett a sony.Decemberben 350$ ? Az komoly, a világ legjobb dealje már ha csak hardverben is mérjük.
-
pzstm
titán
-
.LnB
titán
válasz
Wesder #13874 üzenetére
"megy a pánik ezerrel"
Te akkora dráma queen vagy, hogy az nem igaz!
Megint találtál 10 X vagy reddit kommentet a témában, ami alapján ezt írod?
Nyugi, szerintem itt is vagyunk 10-en, akik simán csak vállat vonunk a hír olvasása után. Szóval nem kell túltolni a feszkót.
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #13821 üzenetére
Ha jól tudom a legtöbb Activision által birtokolt kisebb belsős csapat lényegében csak azért volt ott, hogy a CoD-ok fejlesztésében, supportjában "segítsen".
Valamelyik Checkpoint podcast-ban volt erről szó, hogy igazából talán az Acti ez esetben még szemetebb cég volt mint az EA, mert bár szemben az EA-vel, ők nem zárták be a stúdiót, hanem inkább beosztottak őket Cod map/skin/emote gyártásra.
A Toys For Bob-nál most egyébként 157-en dolgoznak.
btw... szerinted lesz Sea of Thieves/HiFi Rush trailer a mai Sony State of Play-en
-
consono
nagyúr
válasz
Wesder #13777 üzenetére
Azért tegyük hozzá azt is, hogy volt egy COVID, ahol az emberek nagy része a lakást sem tudta elhagyni és a Switchet lehetett csak kapni. Nyilván normális körülmények között is szólt volna valamekkorát a Switch, mert jó volt, főleg mikor rajtolt (engem is rábeszélt a kölök), de messze nem ekkorát, ha ott a piacon korlátlanul mellette a másik két egy generációval fejlettebb konzol.
-
opr
nagyúr
válasz
Wesder #13699 üzenetére
Az szep.
Amugy, a jatekot nem igazan neztem, nem is igazan erdekel, de ha jol tevedek, ezt egy kis pocskoszoru meretu csapat rakta ossze.
Szooooval, egyreszt le a kalappal a sracok elott, hogy olyan infrastrukturat raktak moge, ami szepen skalazodik es elbir ennyi jatekossal, masreszrol ugyan ezen a vonalon menve jar a pocskormos az osszes nagy studionak, akik (nem early accessben!) se tudjak sokszor ennek a szamnak a toredeket se megugrani, aztan az elso par heten jatszhatatlan a AAA arazasu szarjuk. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Wesder #13475 üzenetére
Ausztrál korhatár-besorolás oldalán a Hi-Fi Rush multiplatform változatai
Akkor már csak idő kérdése a bejelentés.
-
ldave
félisten
válasz
Wesder #13422 üzenetére
Mint látjuk, még a PS5 sem tud minden esetben fix 60fps-t, szóval olyan mindegy milyen vas lesz benne, lesz rá játék 60 és 30 fpssel is.
Ami sokat dobna nekem az élményen, ha az aktuális indie címek tudnák a 60 fps-t, mint pl tavaly volt a Cocoon vagy az előbb említett Highland Song. -
-
negyven2
nagyúr
válasz
Wesder #13318 üzenetére
Szerintem manapság ha pusztán csak annyival állna elő egy kiadó, konzolgyártó mint amivel az MS próbálkozott a One bemutatásakor, ugyan-úgy virtuálisan gyújtanak fel az adott cég székházát... sőt így 2024-ben igazából simán hihető lenne, hogy ténylegesen meg is teszik. Bárki is próbálkozna meg ilyesmivel, az marketing öngyilkoság lenne ma is. Elég csak az Alan Wake 2 esetét megnézni, ahol pl. a bukás fő okának sokan azt tartják, hogy nem jött belőle fizikai kiadás.
2013-ban se lett volna gond azzal, hogy ha a konzolpiacon is bevezetik azt ami már PC-n elég régóta jelen van. Vagyis, hogy a lemez igazából csak egy fizikai dárdahordozóvá vált, és igazából a benne lévő valós játékot az csak egy sima kód képviseli.
Ugye az MS elképzelése az volt, hogy a lemezt ugyan-úgy eladhattad volna, de csak akkor, hogy ha te egy kisebb összeget befizetsz az adott kiadónak. Nem volt konkrét terv ezt illetően illetve amit a hivatalos leíráson felül lehetett volna hallani ezen összegről, ott igazából ennek meghatározása, az adott kiadó hatáskörébe tartozott volna (vagyis lehetet volna de sima deactivate is, meg akár egy max $5-$10-os összeg is).
Amúgy még egy kis érdekesség a Sony leak-el kapcsolatban, hogy az egyik eladási ábra alapján úgy néz ki, hogy Sony oldalon az, ex címek esetében a digitális példányok sok eseteben az teljes eladások 1/3-át se teszik ki (igen digitális példányokat írtam).
[link] -
F-ECT$
titán
válasz
Wesder #13309 üzenetére
Ha nem lenne használt piac, akkor az adott játékot megvenné teljes áron mondjuk 100 ember. Így hogy van használt piac, megveszi még 20 másik is, mert tudja, hogy el fogja majd adni. Akik használtan veszik olcsóbban a lemezt, azok valószínűleg nem vennék meg teljes áron, hanem várnának valami akciót. Lehetetlen kiszámoni, hogy egyik vagy másik esetben jár-e jobban a kiadó, de a használt piacnak nem csak árnyoldalai vannak a kiadó számára. (Illetve a kalózkodás is nagyobb mértékű lenne, ha csak 30k-ért lehetne AAA játékot venni.)
-
_drk
addikt
-
-
_drk
addikt
válasz
Wesder #13303 üzenetére
Nem mert ha nincs használt piac akkor lehet meg se veszi.
A torrentezes nyilván hatással van de nem annyira mivel aki azt használja valszeg sose vette volna meg a játékot.Döglöttróka.
A szemetelést felhozni mint ellenzés, ekkora hülyeséget régen hallottam...
Konkrétan gyűjteménynek van használva, tehát ennyi erővel tíltsuk be a dísztárgyakat és porcelánokat és stb...Szerk.
A Fomo tartja el az egész játékipart, meg a mozit meg úgy kb mindent.
Inkább szidjuk a kapitalizmust! -
F-ECT$
titán
válasz
Wesder #13282 üzenetére
A Squre volt az, ami sokáig próbálta tolni az NFT-t is? (Az Ubi mellett persze.) Aztán nem sok minden lett belőle. Ez a Web 3.0 is hasonlónak tűnik nekem, aztán persze majd kiderül.
Az AI meg már itt van, egyelőre úgy tűnik, hogy inkább elvesz munkahelyeket, de idővel lehet teremteni is fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Hori Racing Wheel Overdrive
- Steam Deck Oled 1Tb
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest