Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Köszönöm, hogy próbálsz segíteni. :R

Munka miatt nem próbáltam még a többi opciót, köztük a live linuxot sem. Illetve hétvégén még pár dolgot megnéztem és íme még néhány plusz infó:

A tévén akad, kb. 2-3 percenként nagyon belassul, néha olyan, mint amikor játékokban leesik az FPS, ez olyan fél percig tart, majd 2-3 perc múlva újra. Megnéztem monitoron az applikációt, ott relatíve folyamatos a lejátszás, 2-3 percenként dobál el képkockákat, de nem akad. Böngészőben szintén ugyanez a helyzet, csak itt sűrűbben dobál képkockát, olyan, mintha ugrana egyet és kihagyna néhányat. Próbáltam STD részeket + filmet is (Pacific Rim). Ami feltűnt még, hogy ha elindítom az egyik STD részt, pár perc múlva ugyanott akad. Ha beletekerek párszor, akkor egy idő után már nem akad ugyanott.

A monitor (DVI FHD) és a tévé (HDMI 720p) is 60Hz-re van állítva. Pontosabban az erősítőben nincsen semmilyen képbeállítási vagy módosítási opció (Denon X520), és a tévé is régi buta készülék (Philips plazma) mindenféle plusz opció nélkül.

Közvetlen tévébe dugva még nem próbáltam, de ez is jó ötlet, kipróbálhatom.
    A live linux próba mit bizonyítana? Adna valami plusz infót, amin elindulhatnánk valamerre?

A monitor és az erősítő is a videokártyára van kötve, alaplapi vga a BIOSban tiltva van, nem próbáltam még ezzel a konfiggal a lejátszást. Használjam egyszerre a 2 kártyát vagy csak az alaplapit a próbánál? Azon is van DVI és HDMI is.

HDCP az Nvidia app szerint rendben van, ezzel sem volt probléma idáig. Amikor drivert frissítek, akkor mindig tiszta telepítést választok és szánok rá +5-10 percet, hogy a driverben beállítsam a dolgokat. A napokban jött új driver, még nem telepítettem, ez is lehet egy aktuális próba.

Valószínű ezeket hétvégén tudom kipróbálni, de ha valami beleférne most esténként, akkor megírom.

Új hozzászólás Aktív témák