-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
1 hónapja tápot cseréltem a gépen (Corsair HX450 ---> Seasonic X750).
3 hete egy bekapcsolásnál a videokártya venti nem pörgött fel, képet sem volt, a gép többi része kapott áramot. Csak a ki/bekapcs oldotta meg.
2 hete ugyanaz volt a helyzet egy alkalomnál.
1 hete szintén, de az áramtalanítás után win töltőképernyőnél megfagyott, újabb áramtalanítás után meg felkínálta a "csökkentett mód üzemet", de végül betöltődött rendesen.
Szóval az elmúlt 3 hétben 3x fordult elő eddig. A gép előtte (10 hónap) hibátlanul dolgozott, most is minden nap megy legalább 3 órát, menet közben semmi problémát nem produkál, teljes terhelés esetén sem.
Lehet összefüggés a tápcserével (1 hétig hibátlanul ment az új táppal is), vagy esetleg véletlenül pont most kezdett el rosszalkodni az alaplap? (Merthogy e kettőre gyanakszom.)
Adatlapomon megtaláltok minden infot! (A gép egyáltalán nem csipog, sem a lapon, sem a házban nincs speaker.)
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
válasz jaja1981 #7518 üzenetére
"A Seasonic nem túl jó táp." - ez nekem új!
A Corsair-nek is SS belseje volt, és azért cseréltem, mert Crossfire-ben gondolkodom, amihez a 450W nem biztos, hogy elég.
Tudom, hogy a bekapcsoláskor a legnagyobb az áramfelvétel, de nehogy már egy 750W-os felső kategóriás tápnak ez gondot jelentsen...
(Arról nem is beszélve, hogy mint írtam; csak a VGA nem pörög fel, minden más - HDD, ODD, házventi, igen).
És mint mondtam, csak kb. minden 7 indításnál fordul elő, és ha felállt a rendszer, hibátlanul működik akár egész nap.Egyébként köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
Huhh, ez sokkal megnyugtatóbban hangzik!
Köszönöm a jó tanácsot!
Bevallom, láma vagyok, erre nem gondoltam!
(Mondjuk összeszerelésnél minden csatit vagy 3x ellenőrzök, de persze ettől még igazad lehet.)
Egyébként tegnap legalább 10x kapcsoltam ki-be, teljes áramtalanítás mellet, és nem volt hiba. -
Angel1981
veterán
Sziasztok!
Tavaly júniusban állítottam össze a mostani konfigomat, egy Corsair HX450-es táppal.
Minden ok volt, azonban az ember telhetetlen, ugyebár...
Májusban hozattam USA-ból egy SS Gold 750-es tápot és kicseréltem a gépben.
Elsőre minden a legnagyobb rendben volt, de kb. 1 hét múlva az történt, hogy bekapcsolásnál a VGA kari ventije nem pörgött fel, és képet sem adott a gép (mintha nem kapott volna áramot a VGA) - vinyók, optikai meghajtók, házventik felpörögtek rendesen. Reset sem oldotta meg, csak a kikapcsolás, másodjára rendben volt - betudtam egy rendkívüli esetnek.
Kb. 1 hét múlva megint ugyanúgy jelentkezett, mi több, sajna heti rendszerességé vállt - ezzel párhozamosan többször előfordult ami korábban sose, bootolásnál megfagyott (képet adott ilyenkor.)
Egyre gyakrabban csinálja (mármint hogy a VGA nem kap áramot), most már heti 2-3 az "adag". Nemrég megnéztem, hogy amennyiben előfordul, képes-e így bebootolni, de nem, csak folyamatosan ég a HDD aktivitás LED. Szétszedtem, majd újradugtam az összes kábelt, kipucoltam a gépet (egyébként szinte semmi por nem volt benne), VGA, memória is kiszed, pucol.
Továbbra is fennáll a hiba, sőt, már egyszer kék halált is produkált bootolásnál.
Én személy szerint alaplapra gyanakodnék elsősorban, de mivel pont tápcsere óta csinálja, sajnos ott motoszkál a fejemben, hogy esetleg nem az-e a hibás.....
Ja, igen! Viszont ha már egyszer felállt a rendszer, hibátlanul megy, akár napokon át is.
Megköszönném a segítséget, ötleteket! -
Angel1981
veterán
Üdv Urak!
A profilnál megtalálható a konfigom, több, mint 5 éven át hibátlanul működött.
Kb. 3 hete a következő dolgokat kezdte el produkálni:Bekapcsolást követő első 5 percben 95%-os eséllyel kékhalál, újraindulást követően nincs nincs kép (no signal), házventik, merevlemezek rendesen pörögnek, VGA ledek világítanak. Ha resetelem, ugyanúgy no signal, csak a teljes áramtalanítás után hajlandó újra felállni a rendszer.
Ha ez megtörténik, akkor az első 5 percben kb. 50%-os eséllyel fagyás kékhalál nélkül, resetelésre ugyanaz, mint feljebb, áramtalanítani kell.
Harmadik bekapcsolásra már 95%-os eséllyel jól működik akár egész nap.A lényeg; ha az első 5 percet "túléli", akkor onnantól fogva gyakorlatilag akármeddig jól működik, de erre első bekapcsolásnál csak kb. 5%, másodikra 50%-os esélye van.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest