- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leyo76
senior tag
válasz
Neoteric #7613 üzenetére
Hát barátom ne vedd sértésnek, de ha végül kicserélted az egész gépet és akkor sem megy akkor valamit nem jó raktál össze. Nem tudom milyen szinten vagy a hardverrel, de ha bizonytalan akkor inkább keress olyan embert aki ezzel foglalkozik nap mint nap. Az alkatrészek leírás alapján jók, bár a gigabyte és asrock lapokkal én nem vagyok teljesen kibékülve, de ennek ellenére működnie kellene.
-
válasz
Neoteric #4791 üzenetére
Ez alaplap. Most halt meg végleg.
Nekem is volt ilyen. Egyszercsak megállt az egész, aztán még egyszer behozta a biost, aztán utána többet semmi, bekapcsra sem reagált.Kiderült, hogy nem pucolták, és beállta gyári hűtő, és lassan az P4 Celeron 3Ghz megsütötte a lapot... A kék lap a proci alatt a másikoldalon el volt zöldülve. De nem látszott semmi, amíg ki nem szereltem.
-
válasz
Neoteric #4781 üzenetére
Szerintem a 800-as ramot érdemes megpróbálni a régebbi gépben is. A DDR 266-os KT133A-s lap is simán ment a 400-as DDR-rel.
Mondjuk a 800-asRAMot 667-en hajtva nem biztos, hogy előjön a hibája, de érdemes megpróbálni.
Csak egy modulod van, vagy KiT? Ha igen, akkor próbáld csak az egyik modult.Mondjuk az a venti fölpörög, leáll, az érdekes. Azért az elég durva hiba.
-
válasz
Neoteric #4779 üzenetére
Hát, ez eléggé lapgynús.
Előszöris, nézd át az egész gépet, hogy jól raktad-e össze. Minden csavart, csatlakozást, tápkábeleket, mindent. alaplapra a tápból rákell legyen dugva a 24 tűs csatlakozó, meg a külön négyes. VGA-ra egy hatos kell, bárezeket gondolom Te is tudod.
A háznak a csatlakozóinál általában a színes drót a pozitív, vagy jelölve van a csatlakozón, jobb esetben.
A gépet először úgy próbáld, hogy csaka szükséges minimum van benne. VGA, 1 vinyó, 1 RAM, és annyi. Front USB, HD Audio nem kell rá.Semmi extra.
Esetleg próbáld meg kisebb VGA-val, ha van, bár nem hiszem, hogy a táp rossz.
BIOS-t tedd vissza defaultra, de mégjobb, ha csinálsz egy CMOS cleart.
Próbáld meg váltogatni a RAMokat.
Frissítsd a BIOS-t, bár kicsi az esélye, hogy segít, de hátha.Kb. ennyit tudsz megpróbálni. Ha nem, akkor nagyon esélyes, hogy a lap haldoklik.
-
válasz
Neoteric #4776 üzenetére
Ha csöndbe van a gép az vagy proci vagy alaplap. Semmi más... Bár az ASUS-ok a rossz proci "alatt" is "nyögdécselnek".
Tégy a lapba egy régebbi proci, tolj rá egy BIOS frissítést és talán.
Januárban még nem voltak piacon a 45 nm-esek, csupán a gyártók kapták meg az ES-eket meg a specifikációkat. Én is így jártan a csont friss P5EVM deszkámmal, pedig az áprilisi gyártás. Az is sz@rakodott amíg rá nem toltam az 5-06-os BIOS-t.
Sok sikert! -
Neoteric
addikt
válasz
Neoteric #4766 üzenetére
fejlemények
hát az van h most benéztem h mi hogy pörög.
proci venti az úgy pörög, hogy 3secenként pörög 1 felet, azt leáll. azt megin pörög. azt leáll.ramot kivettem, elindítom, nem csipog semmi.
gts 100on pörög folyamatosan, nem csak 3mpig.
volt olyan hogy bekapcsolom elindul, vagyis csak felpörög, aztán leáll.
aztán magától megin elindul és megin se kép se hang.pls help meeeee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest