- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
PlatiaAmos #44910 üzenetére
Akkor kapd a hónod alá, és nagy sebességgel vidd gariztatni. Egyébként bár nem vagyok szakértő de az a táp nekem gyenge eresztésnek tűnik a géphez. Én egy EVGA 600 Wattos 80 Bronzos tápot raktam volna bele.
-
válasz
PlatiaAmos #44910 üzenetére
Vannak ötleteim, de nem tudom mennyire vagy gyakorlott a szerelésben és sérül-e a garancia, ha jobban belenyúlunk a témába.
Inkább azt javaslom, vedd fel a kapcsolatot az eladóval.
(Csinálnék egy BIOS reset-et és teljesen alap BIOS beállításokkal, megpróbálnám pendrive-ról elindítani a Memtest-et. Előtte lehúznám az SSD adat és táp kábelét is. Ha ezen elhasal, akkor küldeném vissza az egészet.)
-
válasz
PlatiaAmos #44900 üzenetére
Az alaplap/processzor/memória működését, stabilitását MemTest programmal is tudod ellenőrizni. Pendrive-ról bootolva.
Innen letölthető, egy másik gépen meg tudod csinálni a bootolható pendrive-ot, ha lefut hiba nélkül 2-3 kört (pass), akkor a CPU (annak hűtése), memória és az alaplap fontosabb funkciói biztosan jók.
...én ezzel folytatnám. -
válasz
PlatiaAmos #44900 üzenetére
Sajnos nem. Ezzel nem tudjuk egyértelműen kizárni.
-
válasz
PlatiaAmos #44896 üzenetére
...ha a kábeleket ellenőrizted, akkor tedd át a memória modult a másik slotba.
Én ezzel kezdeném. -
válasz
PlatiaAmos #44896 üzenetére
Úgy tűnik, nem látja az SSD-t.
Ellenőrizd a kábeleit, táp ás adat (alaplapfelől és a meghajtónál is). -
Beba Snake
aktív tag
válasz
PlatiaAmos #43383 üzenetére
Asrock/Asus bios nekem érthetetlen zagyvalék.Régi giga és új MSI bioszok nagyjából érthetőek.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
PlatiaAmos #43380 üzenetére
BIOS beállítás. Az I5-nek és a lapnak nem az I5 IGP-jét kéne először inicializálnia, hanem a PCI-E portban ücsörgő Sapphire VGA kártyát.
Inteles lapok BIOS-át nem tolom fejből. Mondjuk az AMD-sekét sem.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
PlatiaAmos #43378 üzenetére
2 db VGA kártya?
Na tessék csak őket részletezni!
Lehet, hogy a táp nem bírja őket egyszerre éleszteni...És W7-tel kínozod?
----------
Belefolyt a tea...
Egyik gépem mellett meg egyszer felrobbant 1,5 liter megerjedt kecsketej. Na azt sem volt egyszerű eltakarítani. -
d@minator
addikt
válasz
PlatiaAmos #43376 üzenetére
Bekapcsnál csipogás vagy hosszabb idejű áramtalanítás (elosztó lekapcsolása, dugvilla kihúzása) után még inkább nem akar elindulni. Ezek lehetnek az egyéb tünetek. Nem hiszem, hogy a kapcsoló a gond...
-
d@minator
addikt
válasz
PlatiaAmos #43373 üzenetére
Szia!
1.Az alaplapra megy egy PWR csatlakozó a kapcsolótól. Azt lehúzod. Utána egy fémmel (pl. csavarhúzó) összeérinted a két érintkezőt ami kiáll az alaplapból. Ha minden esetben elindul és nem kapcsol ki úgy a kapcsoló a rossz. Ha több esetből összeérintéssel sem marad úgy:
2.Az alaplapra menő 24 érintkezős tápcsatlakozó zöld és valamelyik fekete kábel mellé dugj be egy U alakban hajlított gépkapcsot úgy, hogy folyamatosan ott maradjon. A lényeg, hogy a zöld és a fekete össze legyen kötve folyamatosan (egy vezetékdarab is jó). Ha így elindul és megy akkor valószínűleg a tápegység jó.
3. Húzz ki minden csatlakozót és dugj vissza, nézd meg nincs e a tüskéken égésnyom. Főleg amik a táptól mennek.
4. Videokártya ki-be.
5. RAM egy maradjon. Másik foglalatokba is legyenek átrakva. Egyszerre egyik maj kivesz aztán másik.
6. Ne legyen a gép tuningolva.
7. Processzort kivenni érintkezőket, tüskéket átnézni, fekete égésnyom is okozhat ilyet a procin (Intel).
8. Lehet az alaplap haldoklik. Igazából ezt alkatrész cserélgetéssel lehetne kiszűrni. -
syberia
veterán
válasz
PlatiaAmos #33624 üzenetére
Nem lehet 110 fokos a lapod, a cpu jobban tudna melegedni, de a többi mag hőmérséklete szerint jól átadja a hőt a kupaknál. A core temp már valós értékeket jelez, szvsz nem kell gariztatnod.
-
syberia
veterán
válasz
PlatiaAmos #33622 üzenetére
Azzal a hűtővel meg fog fagyni a processzor, rosszul mér benne a szenzor, ami egyáltalán nem ritka jelenség az Intel-nél.
A szoftveres feszültségre pedig nem adunk, a tápegység típusát leírod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Plazma TV topic
- Mobil flották
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged