-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZrinyiGabó
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #22948 üzenetére
Hello.
Nem nem azonos gyártmány ez egyik sapphire a másik amd referencia.
Igen mind a ketö crossfire képes.
Nem nincs a crossfire kábellel összekötve.
Igen mind a két kártya a Pci-E 16x slotba van dugva.
Igen megkapják a kiegészítő tápot.
Nem nincs az UEFI-ben crossfire beállítására lehetőség.
Az FX-6100 megvan nyomva vízhűtés mellet, 3.8 Ghz- en kerreg. -
zka79
tag
válasz
Zsivaagoo #22733 üzenetére
A mai napon sikerült a windows-nak is generálnia egy hibajelentést, miszerint a videokártya driver hiba okozza a gép fagyását.
Ezután sikeresen kimutatta a foga fehérjét a vga is és dobott egy becsíkozó képernyőt, majd kifagyott a gép.
Ezek szerint a vga okozza a fagyást?!?
Mert azóta sem csíkozott a kártya és alapon 30-32 fokos. Viszont ilyenkor amikor csak netezek máris 37-45 fok körül mozog. -
manya777
tag
válasz
Zsivaagoo #22757 üzenetére
A táp az ilyen típusu. http://prohardver.hu/dl/upc/2011-03/22/20779_os88n4p1abpynvyh_tap.jpg Annyi eltérés hogy ez LC 6550G
Ha a VGA RAm-ja a hibás, annál akkor ezek szerint nincs köze ahhoz, hogy a gép terhelés alatt van e pl játék fut, vagy csak simán egy böngésző van nyitva?
-
zka79
tag
-
dert
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #22728 üzenetére
Végül megoldottam ezt a problémát (a registryben kellett törölni pár dolgot valahol itt olvastam itt a fórumom) de én hülye közben újraraktam a gépet de úgy hogy most 2 Windows van fent. Hajnalban még működött minden aztán anyám kihúzta a netet és azóta nem működik nem észleli a hálózatot (Invitel). Azt hiszem a hálózati kártyával van a gond most megyek és megpróbálom felrakni a drivert. Próbáltam teleptő cd-vel (Invitel) újra felrakni a netet de nem sikerült nem észleli az adaptert.
-
Buci21
addikt
válasz
Zsivaagoo #22670 üzenetére
Van benne IGP, tedd vissza a VGA-t, és engedélyezd az IGP-t. Ha le van tiltva, akkor nem fog menni
http://ark.intel.com/products/65729/Intel-Xeon-Processor-E3-1245-v2-8M-Cache-3_40-GHz
Intel® HD Graphics P4000 van benne
-
-
L1ZRRR
senior tag
-
atosan
veterán
válasz
Zsivaagoo #22170 üzenetére
Nem ilyenre ember!
Én normálisan kérdeztem! Mennyi is használtan egy olyan gép, amit emlegettél? Vannak olyanok, akiknek még az is sok, abból próbálnak valamit kihozni, ami van. És most jöhet az, hogy akkor mi a f..nak neki gép, a válaszom, mert van aki legalább adományoz, hogy a gyereke lépés közelbe érjen az info órán.
Alás szolgája! -
hattrickuser
aktív tag
válasz
Zsivaagoo #22127 üzenetére
Utánajárok a részletese konfigurációnak, nem gondoltam volna, hogy ez a hiba ennyire termékspecifikus. Abban a tévhitben voltam, hogy rá lehet bökni így - igen itt az alaplap a hiba. Remélni se mertem, hogy típus alapján könnyebb lesz a beazonosítás pl: ennél a hibánál egy Asus H61M-E alaplap lesz a gond.
Elemet tudok cserélni, a táp egy Corsair CX430M (ezt tudom, IPON-ról közösen rendeltük, még én ajánlottam neki)
-
cs12
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #22118 üzenetére
Szia!
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2533 MHz (9.5 x 267) proci húzva van 3GHz-re
Alaplap neve Gigabyte GA-EP45T-DS3
RAM 1 neve Kingmax FLGE85F-B8MH9 2 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
RAM 2 neve Kingmax FLGE85F-B8MH9 2 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
RAM 3 neve CSX CSXA-LO-1333-4g 4 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
Videokártya Asus HD7790 2GB OC
Opr. neve Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit
táp Power PFC LC6550 550w pont ilyen: http://aprod.hu/hirdetes/power-pfc-lc6550-atx-tap-tapegyseg-IDYchP.htmlaz előbbi választ nem tudtam módosítani, se törölni, így újat írtam.
Ami feltűnt, lehet,h így volt már régebben is, csak eddig nem figyeltem: mikor indytom a gépet, és leszámolja a 8gb-t utána ezt írja ki: Memory Runs at Dual Interleaved
Van vmi jelentősége?
Ill volt egy vírusom, amit nem lehetett kitörölni. Ez nem kavarhatott bele a meóriába? asszem waudit.dll hibát nyomott fel állandóan az avast.
oprendszer újratelepítése óta nem csinálja. -
cs12
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #22118 üzenetére
Szia!
CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E7200, 2533 MHz (9.5 x 267)
Alaplap neve Gigabyte GA-EP45T-DS3
RAM 1 neve Kingmax FLGE85F-B8MH9 2 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
RAM 2 neve Kingmax FLGE85F-B8MH9 2 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
RAM 3 neve Vmi 3 betűs, mindjárt nézem 4 GB (2 ranks, 8 banks) DDR3-1333 (667 MHz)
Videokártya Asus HD7790 2GB OC
Opr. neve Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit -
kungzi
veterán
válasz
Zsivaagoo #22084 üzenetére
Vga-ra igen, nem az első gépem amit osszeraktam, de most valami nem akar sikerülni. Cpu fanra van kötve. Olyan, mintha a bekapcsolo gomb kapcsolgatna a vga-n a kis ledet. Mikor benyomom a gombot elalyzik led. Nagyon érdekes. De lehet a front panel bekotesnel van valami gebasz.
-
siti
őstag
válasz
Zsivaagoo #21971 üzenetére
nálam is így fut a gép, de 2giga ram, 16giga ssd, és kapott ramdrive-t, (temp és böngésző oda, virtuál meg szabadon teszi a dolgát). nem nyírta ki az ssd-t egy év alatt, persze ez használattól is függ. Ami írás mennyiséget egy átlag netező felhasználó produkál egy SSD-n, ott kb nem tudja kinyírni, még akkor se, ha nem állít be semmit az ssd védelmében. persze láttunk már 10% ssd kondíciót, de ott se tudjuk mi volt az oka. Nagyobb valószínűség, hogy a gép kevés a chrome history meg cache kezeléséhez, ha főként ott jelentkezik a hiba és máshol nem.
-
sollahp
csendes tag
válasz
Zsivaagoo #21962 üzenetére
Üdv, valóban a windows típusát kihagytam: Windows 7 Ultimate 64bit. A RAMoknak nem lehet hibája, másik kártyával tökéletesen működik. A kiegészítő tápot rádugtam, azóta egy BIOS frissítésen is túl vagyok. Olvastam ilyen jellegű problémáról külföldi fórumon, de ott sem jutnak előre, gondoltam más is tapasztalt ilyet kicsiny hazánkban
Másik VGA vásárlása sajnos nem megoldható, ezzel kell(ene) beérnem. Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Renault, Dacia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest