- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
errorcode06
őstag
válasz
#10726912 #29248 üzenetére
Igen, ha megy, akkor hibamentes minden. Legalábbis nem jelez a rendszer semmiféle problémát. A játékok (CS:GO, Diablo 3, X Rebirth) alatt sincs semmiféle probléma, vagy teljesítménybeli csökkenés.
Driver a legfrissebb volt fent, de most driver sweeperrel leszedtem, és feltettem megint. Ugyan ezt csinálja.
Egyébként én is tanácstalan vagyok, mert igazából alig 4 hónapos a rendszer (február közepén raktam újra) és mindig karbantartom Norton Utilities-el, ESET Smart Security-vel. Még egyszer sem volt ilyen problémám. -
errorcode06
őstag
válasz
#10726912 #29239 üzenetére
HD Sentinel szerint mindhárom 100%-os. Ramokkal sincs semmi gond.
A mai bekapcsolás és infinite loading screen után ismét lefuttattam a repairt, majd ismét simán elindult a gép.
Igaz a CCC megint nem akar működni, viszont a korábbi steam probléma megoldódott.
Sem játékokban, sem másban nem tapasztaltam lassulást, fagyást.A biztonság kedvéért indítottam egy prime95 blend tesztet, de az sem mutatott problémát.
Ötletem sincs hogy mi lehet ez. -
errorcode06
őstag
válasz
#10726912 #29234 üzenetére
Memóriát 1 hete teszteltem, meglesz akkor megint.
Csökkentettbe most beröffen, de normálban nem akar.
Most megy majd egy recovery, hátha.Egyébként, valahol olvastam hogy win7-ben van egy olyan opció (valahol a system mappában) ami gyári szűzre leszed minden drivert stb.
Ti tudtok ilyenről? -
errorcode06
őstag
válasz
#10726912 #29096 üzenetére
Szia!
Semmit sem tudok kezdeni vele, a monitornak bekapcsolni sincs ideje, a gép újraindul mielőtt bármit lehetne kezdeni. Az újraindulás alatt inkább azt érteném, mintha egy kocsit próbálnál egymás után folyamatosan indítani lemerült aksival.Konfig (valamilyen NTT System készen vásárolt gép)
Gigabyte GA-945GCMX-S2
Pentium E2160
2GB ddr2
Ház: B7 + valamilyen táp
320gb winya -
SamSem58
aktív tag
válasz
#10726912 #28753 üzenetére
Alaplapot és procit is vigyem vissza az üzletbe? Hmm, hmm, nem ért meglepetés.
Ezen a gépen átok ül, az istennek sem akar felállni...
(egy FS Scaleo P volt, vagy 1 hónapja döglött meg a Giga alaplap, akkor kaptam hozzá egy azonos alaplapot, ami állítólag jó volt, nálam nem ment, vettem egy öreg Intel félkonfigot az meg pendrivról nem bootolt, illetve nem vitte a Win 7 op. rendszert) Ezek után már lehet papot kell hozzá hívni, hogy szentelje meg azt vagy engem - ki tudja melyiket kéne.....
-
-
SamSem58
aktív tag
válasz
#10726912 #28750 üzenetére
A tápegységekkel még a múlt héten mentek a gépek, tehát jónak kell lenniük,. Nekem gyanús az alaplap - ugyanis az első indításkor hol elindult - hol leállt a proci ventije.(fentebb tápot írtam, de a proci venti kapcsolt ki és be) és míg indult sem bootolt, még egy halvány pillanatra sem jelentkezett be a BIOS. A proci kompatibilitás oké, socket 1150, proci pedig Intel Celeron Dual-Core G1820 2.7GHz LGA1150... még mi a manó kéne hozzá szerinted?
-
m3tr0
őstag
válasz
#10726912 #28571 üzenetére
Újra telepítettem, de windows problémára tippelek, ugyanis indítás után a windows "elfelejti",hogy pl. 5.1-es hangrendszerem van és a zenét,filmet sima stereoba nyomja, bemegyek a hangok beállításaiba beállítom az 5.1-et és utána jó.
Viszont a VIA HDDeck audiio vezérlő driveremtől meg összeömlik az egész hangvezérlés.
Annak kéne tartani az 5.1-es hangzást vagy nem tudom már, azt beállítom akkor egyszer csak elmegy minden hang a gépről.Furcsa,mert több mint 4 évet ment így, ezzel a driverrel.
-
hentes555
senior tag
válasz
#10726912 #28555 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
Következő probléma, hogy most lefuttattam egy windows memóriadiagnosztikát, aminek az eredmény az lett, hogy kiírta hogy a számítógépnek memóriahibája van. Mivel tudom megnézni, hogy pontosan mi a hibája? Valamint használhatom tovább így a gépet?
-
Vakegérke
félisten
-
BURN28
tag
válasz
#10726912 #28415 üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket!
Barátom gépe, felhívott, hogy ezt csinálta, első körben gondoltam megpróbálom a távgyógyítást. Én is gyanakodtam a tápra, de az nem magyarázza a windows anomáliát. Ezek körül mindet kipróbálom, mondjuk kedden jutok csak el odáig. De viszek keresztet meg fokhagymát a biztonság kedvéért. Lehet kell pióca is, meg felhívjuk az RTL klubbot a biztonság kedvéért, egy kis energiáért.
Nem túl régi gép(2 éves, szóval de).
Asztali számítógép.Phenom 965 3.7 Ghz (2 évig bírta a tuningot, bár lehet megunta)
4gb kingmax ram (1333 Mhz), 1 modul, úgyhogy elképzelhető, hogy bemondta az unalmast, de eltöröm és kiderül melyik része a rossz.
Sapphire 7770 GHZ edition
COdegen... ehm Chieftec 500W-os táp, ezt most hirtelen nem tudom melyik, de én raktam anno össze és azt vettem, amit dicsértek a tápos topikban.
Alaplap is jó kérdés, abból sem az alját vettük.Kedden jelentkezem a fejleményekkel.
-
SamSem58
aktív tag
-
totyak
aktív tag
válasz
#10726912 #28387 üzenetére
Elem talán van itthon. De ha az lenne, akkor konnektorból kihúzás után sem indulna szerintem. Én is tápra, vagy alaplapra gondolok. Alaplap esetleg nem mindig küldi el a jelet, ahova kell, vagy hasonló. Vagy a táp nem ad áramot valamiért.
Először azt hittem, hogy a ház bekapcsológombja, de kételkedem most már. -
válasz
#10726912 #28375 üzenetére
Ezzel szerintem az UBUNTU topikba kéne írnod. Gyanítom, hogy szoftveres hibád van.
Köszi, ez is elképzelhető, egyébként azon a vonalon rajta vagyok erősen, de ki kell zárni a hw vonalat is, mivel más, akkor nem használt oprendszerrel is előjött a jelenség, ami rendszerigényesebb, egyedül az alacsonyabb rendszerigényű XFCE- s Linux indult el.
Ha a Mint Cinnamon elszáll szoftveresen, attól még a másik partíción lévő Ububtu Gnome- nak nem kéne ugyanazt a jelenséget produkálnia, viszont a szintén Mint XFCE- nek ugyanazzal az alappal mégis elindulnia!Mind a 3 ugyanúgy Ubuntu 14.04 alapú és csak a lightosabb indul egyedül! Emiatt gyanakodtam hw hibára, de lehet, hogy nem táp, hanem alaplap/ bios beállítás lesz a ludas.
Lehet, hogy alaplapos topikba kéne érdeklődnöm?Ubuntu topik egyébként valóban jó ötlet, gyakorta elő is fordulok ott, mint Topikgazda.
-
matyi012345
őstag
válasz
#10726912 #28325 üzenetére
Lehetséges. Bár az felettébb furcsa, hogy USB-ről lefutott a telepítő, fájlok kicsomagolódtak, felmentek, és a telepítés újraindítás részénél kezdte újra az egészet. Bios, boot menü, mindent behozott. Akkor addig nem okozott gondot egy zárlat?
Az oprendszer betöltése egyedül ami nem ment neki igazából benthagyott akkuval. Na nem gond, legalább ha valakinek hasonló gondja lesz és rákeres a fórumon akkor látja ezt a lehetséges opciót is.
-
Thani
csendes tag
válasz
#10726912 #28312 üzenetére
Helló!
Kivettem az elemet, de így sem történt semmi, ugyanaz a jelenség áll fenn. A régi (elvileg működő) alaplappal se kép se hang, még a ventik se pörögnek fel, az újabb (teszteletlen) alaplappal legalább a ventilátorok beindulnak.
Mi lehet a baj?
Köszi a segítséget!
Üdv!
-
Gery89
csendes tag
válasz
#10726912 #28316 üzenetére
Üdv!
Sikerült egy próba gépet szereznem. Valami Celeron személyében, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy működő 20pin-es táppal rendelkezik, az enyém pedig 24-es és van a +4pin a procinak. Betettem a natúr 20pin-es tápot a 24pin-es gépbe és a hiba továbbra is u.a., nem indul el.
Betettem a 24 pin-es kvázi-rossznak titulált tápot a 20 pines alaplapra és működött a Celeron.
Ebben az esetben kizárható-e szerinted a táp hibája és az alaplap a felelős-e a nem induló hibáért?
Válaszodat előre is köszönöm! -
hentes555
senior tag
válasz
#10726912 #28255 üzenetére
Emlékeim szerint spread spectrumot nem is találtam ott, turbo boost sem hiszem hogy kapcsolva van. Még holnap majd lehet ránézek, most nem veszem elő újra
De ez az egész akkor jött, mikor az új win ráment, lehet azzal van gond. Vagy nem tudom, mert tesóm gépére meg 4 napja raktam rá ugyanezt. Mindesetre ma már nem foglalkozok vele, fáradt vagyok hozzá
-
hentes555
senior tag
-
Mankiw
csendes tag
-
gotz
tag
válasz
#10726912 #28166 üzenetére
Több villanyszerelő mondta már ezt nekem, héten a munkám folyamán is találkoztam vele. A robot szervizes azt mondta, hogy amiatt ment tönkre az egyik szervomotor, mert nincs leföldelve se a gép, se a robot. Ekkora villanyszerelő elmagyarázta neki, hogy Mo-n hogyan működik is ez az egész. Lényegében a központban van az egész levédve, viszont ha onnan érkezik valami túlfesz, az cumi.
Házakban is úgy kötik be a villanyóráknál az egész rendszert, hogy nulla-föld egyben. Viszont tény, hogy a nulla és a föld nem ugyanaz.. :/
-
-
gooool
őstag
válasz
#10726912 #28111 üzenetére
Én tudom, csak ugye egy az nem helybeli a srác, na meg nekem notim van csak, így meg én sem tudok rajta segíteni. És ismerősi körében sem tud olyat akinek lennének ilyesmik, csak régebbi hardveren dolgoznak.
Tényleg nem tudom, mert amit eddig hasonló hibát láttam mindig a lap volt a ludas, 5 esetből 5-ször, csak ugye nem tudom az edigital is mennyire jó gariztatásban, feleslegesen elküldeni nem volna előnyös. -
gooool
őstag
válasz
#10726912 #28090 üzenetére
Egy memóriamodul van benne, szóval nem igen voltak kiszedegetve.
Nem volt sem másik táppal, sem másik memóval tesztelve, mivel szerintem a srácnak a környezetében nem is igen van hasonló gép, ami aránylag új hardvereket tartalmaz.
Illetve még annyit tudtam meg, hogy WoT-ozott éppen, meg ment a TeamSpeak és akkor vágta hanyatt magát a rendszer. -
SgtMathias
csendes tag
válasz
#10726912 #28099 üzenetére
3db SATA kábelem van itthon azokat végigzongoráztam, az egyik teljesen új de az sem segített. Cseretáp nincs most kéznél, de ha az lenne problémás nem kellene a gépnek újraindulnia, leállnia ilyesmi? Szervízbe most nem akartam már vinni, ha összejönne rá egy kis pénz úgyis cserélném a lap, proci, memória kombót. Csak gondoltam hátha most átmenetileg lenne vmi trükk amivel stabillá lehetne megint varázsolni.
Még az jutott eszembe időnként amikor lefut a chkdsk mindig az jön elő, hogy "Rosszul csatolt attribútumrekordok kivágása a fájlrekordszegmensből" ez mit jelent pontosan vagy mire utalhat? Gondoltam ez is egy jele hogy hibás lehet a HDD ,de amikor a vadiúj SSD-t próbáltam, az operációs rendszer telepítését követően akkor is ez történt.
-
rdanii13
tag
válasz
#10726912 #28090 üzenetére
1db 4gb-os modul, raktam át másik foglalatba is de úgy nagy feketeség és újra indul a gép. Ha a táp is számít akkor FSP Hexa 500w. Ja és amikor elöször volt kékhalál akkor, úgy kezdődött hogy hd filmezés közbe vízszintes szürke csíkos lett a kép, hangfalon folyamatos daráló(??) hang újra indítottam folytattam a filmet és 2-3 perc után ugyanez és utána jöttek a kékhalálok.
-
trancemusic
senior tag
-
platthy
csendes tag
válasz
#10726912 #28026 üzenetére
Használt alkatrészek, ( lap proci ) . Ramok előző gépben működtek, egyesével ki illetve bele raktam. Tápegyseg is szinte új, mindent lehúztam kivéve a 24 pines illetve a 8 pines csatikat , és hagytam benne 1 ramot.
Vga nélkül is próbáltam.
Prociba az alap i7 920 ast támogatnia kéne. ( ezt a procit minden 1366 os lap támogatja ).
Elemet kivettem (10 perc ) és vissza raktam.
Bármit csináltam a probléma továbbra is maradt. Mint említettem ha a 8 pines csatit lehúzom akkor nem indulgat újra viszont nem is csinál semmit. Ledek világítanak a lapon ventik pörögnek és ennyi. -
spanglee001
addikt
válasz
#10726912 #28016 üzenetére
igen tudom, de nekem tippem sincs már az a baj
háló kártya pár forint, azt még kipróbálom ha az sem segít akkor veszek egy inteles lapot procival aztán majd idővel vga-t, meg egy gsynces monitort aztán nem idegeskedek.
viszont érdes hogy a fagyáskor a hőfokok nem csokkenek ugyanolyan marad minden hőfok külön géptől független vezérlőegységgel mérveaz alaplapi debug led nem jelez semmit, az ideg már megöl
-
Shifty01
aktív tag
válasz
#10726912 #27920 üzenetére
Végülis megbeszéltem velük ingyen érte jönnek letesztelik aztán ha jó visszaküldik ha rossz küldenek ujat. + költség nélkül. Azért akartam megbizonyosoni a hibárol előtte, hogy ne kelljen hibátlan alkatrész esetén + pénzt fizetni. Ha kiderül h alaplap jó akkor irok másik cégnek is aztán lesz vm.
Voltaképp okosabb nem lettem azzal, hogy ide irtam de köszi a választ.Edit: Sorry a dupla post-ért.
-
roberto02
tag
válasz
#10726912 #27885 üzenetére
Próbáltam a win 7 beépített memória tesztjét, kis memtest is volt de egyik se jelzett...tudom hogy akár 12 órára is bent kéne hagyni de úgy voltam vele, hogy használat közben annyira durván hamar befagy, hogy stresszteszt alatt 1 perc alatt meg kéne halnia de azt bírja..nem értem..
-
-
Massmurderer
őstag
válasz
#10726912 #26424 üzenetére
találtam egy régebbi egeret,kiprobáltam,azzal rendesen müködik.ugyszintén usb-s.igaz ennek a görgetö része vacak mert ugy javitottam,de semi gond vele,a másik amit elöte probaltam azis hibásvolt mert azért cseréltem le mert volt h magátol elkezdet menni az egérmutató,ami meg fullra behalt az azota se reagáll semire.amugy hogy tudnám kizárni pl hibanal az alaplapi usb vezérlöt,valamint a táp gondot???mivel lehetne kiszürni?
-
wsvap
csendes tag
válasz
#10726912 #26157 üzenetére
Megpróbáltam másik házban is, meg a bekapcsoló jumpereket rövidre zárva is, de megint csak ugyan az. Bekapcsol, 2őt pördülnek a ventik és utána leáll, semmi. Már csak a videókari maradt mint gyenge láncszem. Van valami lehetőség, trükk tesztelni, hogy tényleg azzal van-e a baj? Vagy szerezzek be egy újat (ezt szeretném a legvégére hagyni
? Köszi!
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
#10726912 #26122 üzenetére
A legfrisebb bios van meg és benne van ennek a procinak a mikrocode -ja is. Fogyasztásra pedig kb 2/3-ada az előzőnek.
Előfordulhat, hogy a buiosban levő , úgymond, energia takarékossági funkciók(EIST, C1E) okozzák, amik elvileg automatikusan állítják a processzor teljesítményét és fogyasztását a használat függvényében? -
Vakegérke
félisten
-
Jackson Krul
újonc
válasz
#10726912 #25866 üzenetére
Köszönöm a választ. Sikerült elindítanom a gépet, mégpedig úgy, hogy az eddig az 1-es DIMM slotba helyezett memóriamodult kicseréltem a párjával, így egyedül ez az 1 db 2GB-os volt behelyezve az 1-esbe. Persze emellett kicseréltem a hővezető pasztát is a CPU-n. Ekkor elindult a gép, betöltött a BIOS, nagy volt az öröm. Na mondom, lássuk a medvét, behelyeztem a 2-es DIMM-be a másik modult is, ekkor újra ugyanazt produkálta a gép, mint eddig: elindul-leáll-elindul-leáll... Hmm... akkor lehet, hogy ezzel a memóriamodullal van baj? Vagy a DIMM2-es foglalattal? Fogtam hát, áthelyeztem a modulokat a 3-4-es DIMM slotokba, és láss csodát, nincs probléma, BIOS betölt. Látja mind a 4GB memóriát. Ennek tükrében arra gondolok, hogy hibás lehet az alaplap. Csak azt nem értem még, hogy ha a DIMM2 a ludas, akkor miért nem indult el a gép, amikor csak 1 db modul volt beépítve, az is a DIMM1-be? Miért kellett kicserélnem ezt az egyet is a párjára? Mert ez arra utalt, hogy a memóriamodul a rossz. Ezt követően mikor áthelyezem mindkettőt a DIMM3-4-be, akkor elindul probléma nélkül? Az elektronika istene által megszívatva éreztem magam.
Először kipróbálom majd, hogy a kompatibilitási listáról választott memória kittel mit produkál DIMM1-2-ben, aztán ha azzal sem akarja, akkor cserés az alaplap.
Mi a véleményed?
-
pepe62
aktív tag
válasz
#10726912 #25817 üzenetére
Szerencsére két gépem van és kompatibilisek. Először a winyót tettem át a másikba és hibátlan volt, aztán a videokarit, az is jó volt. A memoriánál akadt meg a dolog, de kiderült, nagy örömömre, hogy az is hibátlan...tehát csak ki és be kellett tennem ugyanabba a gépbe a 4 giga Ram-ot és láss csodát, minden műkszik, mint az ágyba*arás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- BestBuy topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Eladó PC i7 8700, 16 GB RAM, GTX 1060, 460 GB SSD
- CHIEFTEC UNC-410S-B-U3-OP Rack ház
- 10gen gamer alap(i5-10400/RX6500XT/SSD/16gb ddr4)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest