- Honor 200 Pro - mobilportré
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Mivel van még több, mint 4.000 pontunk, így szeretném beváltani, mielőtt elvész. Egy SANDISK 32 GB 3.0 USB MEMÓRIA-t rendeltem volna, de valamiert nem jelenik meg a pontbeváltó felület. Valaki járt már így? Mi lehet a megoldás?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kacsolat pontokat be lehet váltani Domino feltöltésre?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
T Partner üzletben hogy működik a kapcsolat pontok beváltása? Üvegfóliára pl. be lehet váltani a pontokat?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Mobil L + 4GB-ról a korlátlan nyári böngészés bekapcsolása után lehet váltani Mobil L + 400MB-ra úgy, hogy a korlatlan net megmaradjon? 3.900 Ft-os költési szintre vállaltunk hűséget.
Hűség nélküli Mobil L + 10GB-ra hogy lehetséges korlátlan nyári internetet aktiválni? Elvileg csak hűségidősre lehet, de erre is felkínálja. Remélem az aktiválom gombbal nem indul el 2 év hűség.
-
Aaron14
őstag
válasz
Boba10 #83256 üzenetére
Most ha új csomagra váltok 2 év hűséggel, havidíjkedvezménnyel, akkor hűség időn belül nem vásárolhatok telefont részletre újabb 2 év hűség aláírásával, készülékkedvezménnyel? Ki akarják vezeti a készülékértékesítést?
Másik, hogy nem tudom mióta lehet úgy 2 év hűséget vállalni előfizetésre, hogy még alá sem kell írni semmit, csak egy személyit kell letenni az asztalra. Ez csak nekem fura?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Konkrét hívással kapcsolatban részletezést (mikor, kivel és mennyi ideig beszéltem) milyen módon és mennyiért lehet kérni a Telekomtól?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Telekomnál előfizetéshez vásárolt készülékem 1 hétig márkaszervizben volt garanciális javítás miatt. Ilyen esetben kérhetek a havidíjamból jóváírást erre az időszakra vagy ne is próbálkozzak vele?
-
Aaron14
őstag
Next S ATK-ről csak úgy írhatok alá újabb 2 év hűséget a havidíjkedvezményért, ha kifizetem a kötbért.
Még jó, hogy csak egy hónapja kötöttem hűséget, így csak 3.000 Ft lesz a kötbér.
Viszont jó hír, hogy Next S ATK-val április 30-ig lehet hűséggel vásárolni készüléket részletre.
-
Aaron14
őstag
Mobil L + 1GB-ra vállalok hűséget, akkor 7.500 Ft költési szint alá nem mehetek. Innen hűségidőn belül válthatok fentebb a 4GB-os vagy akár a 10GB-os adatmennyiségre úgy, hogy a többletköltségekből ugyanúgy lejön a 25%-os kedvezmény?
Így akkor a Mobil L + 1GB 4.500 lenne és ha fentebb váltanék, de nem kötnék a 9.500 Ft-os költési szintre hűséget, akkor a Mobil L + 4GB 6.000 lenne?
Istenem, ki találta ki ezt a rendszert? :-D
-
Aaron14
őstag
Engem jelenleg két dolog érdekel. Tudna ebben valaki segíteni? Chat-en nem tudtak semmit mondani.
Mennyi a Mobil L + 4GB kötbére? Ugyanúgy alakulhat, mint a Next S ATK-nál, hogy a havonta igénybevett kedvezményt kell kifizetnem?
Mennyi a Mobil S + 400MB hűségidő nélkül, 3 otthoni szolgáltatás mellé?
-
Aaron14
őstag
Hiába fizetek minden kedvezmény igénybevételével 6.000 Ft-ot a Mobil L + 4GB-ért, ha a szerzodesemben a 9.500 Ft-os költési szintre szól a 2 év hűség, míg a jelenlegi Next S ATK-nál 3.990 Ft-ra vállaltunk 2 év hűséget, hiába 5.310 Ft-os a havidíj.
Az új csomagoknál hogy néz ki a kötbér?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Valtott itt valaki Next S ATK-rol husegido alatt Mobil L + 4 GB-ra?
-
Aaron14
őstag
Na ebből egy jó nagy katyvasz lett. Magenta 1-et nem váltjuk újra, mert készülékkedvezménnyel a Mobil L + 1 GB ugyanannyi, mint most a Next S ATK, pedig az oldalon a Mobil L-t láttam ugyanennyiért + 4GB-tal.
Next S ATK-ra, mivel vállaltam hűséget 1 hónapja, így nem válthatok hűségkedvezménnyel Mobil L + 4GB-ra, csak akkor ha felbontom a szerződést (3.000 Ft kötbér) és újat kötök.
Move XS-ről mehet a váltás Mobil S + 400MB-ra.
-
Aaron14
őstag
Jelenlegi Magenta 1 300 Ft-tal lesz drágább, cserébe kapunk + 3GB adatmennyiséget.
Jelenlegi Next S ATK-t váltom Mobil L + 4 GB-ra és 690 Ft-ért kapok +3GB adatmennyiséget.
Jelenlegi Move XS-t váltjuk Mobil S + 400MB-ra és 270 Ft-ért kapunk + 30 percet és + 370 MB-ot.
Akinek van 3 otthoni szolgáltatása, úgy gondolom, hogy abszolút megéri az új csomagra váltani! Egyébként ez érezhető a Telekom hozzáállásán már egy ideje, hogy nagyon rá akarják terelni az embereket arra, hogy minden tőlük legyen. Például tegnap kötöttünk albérletünkhöz egy olyan csomagot, ami maradt a régi áron kb. 6.000 Ft, de cserébe kapunk egy alap vezetékes telefont, 30Mbit-ről megemelik 120Mbit-re a gyorsaságot és még a TV szolgáltatást is bekötik, ami most külön jól jön, mert a hozzátartozó ATK-t váltjuk is Mobil L + 4GB-ra.
-
Aaron14
őstag
Mobil L + 4GB + havidíj kedvezmény + 25%-os kedvezmény = 6.000 Ft. Ebben az esetben költési szintre vállalok 2 év hűséget, ami azt jelenti, hogy fentebb válthatok a 10GB-os internetre, majd ha nem kell, akkor következő hónapban visszaválthatok.
Mobil L + 4GB + havidíj kedvezmény + 25%-os kedvezmény = 6.000 Ft + 10GB internet = 8.500 Ft
Ez szerintem azért elég baráti főleg úgy, hogy ha kimegyek külföldre (EU-n belül), akkor ezt mind ugyanazokkal a feltételekkel használhatom, mint itthon. -
Aaron14
őstag
Nekem két dolog nem tiszta. A 2 év hűséget csak az előfizetésre vagy a díjcsomagra is kötöm?
Ha elfogy a netem és fentebb váltok 10GB-os csomagra, akkor a kedvezményes áron kapom meg a +6GB (vagy +10GB?) internetet vagy a kedvezmény nélküli áron? -
Aaron14
őstag
Jelenleg Next S ATK díjcsomagban vagyok, ez 5310 Ft + 3GB = 7.800 Ft.
Ha elfogy a netem, akkor már csak a lassítás marad, mert csak a 3GB-os eseti opció maradt ebben az esetben. NetPlusz csomagokat már (ha jól értelmezem) nem lehet igénybe venni.Mobil L + 4GB + havidíj kedvezmény + 25%-os kedvezmény = 6.000 Ft.
Ha elfogy a netem + 2500-ért kapok még 6GB-ot.Véleményem szerint nem is olyan rosszak ezek az új díjcsomagok.
-
Aaron14
őstag
Most volt nálunk a telekomtól két srác, akik azt mondták, hogy megszűnik az összes zárt csomag, helyettük mix díjcsomagok lesznek, amit te saját magad állítassz össze. Jövő hónaptól lesznek elérhetőek.
Ez alapján nem számítok semmi nagy durranásra, mert ha a Next S ATK-t veszem alapul, akkor 5310 Ft-ért megkapom a korlátlan hálózaton belüli beszélgetést, a 160 perc hálózaton kívülit és az 1GB adatforgalmat. Nekem ennél se több, se kevesebb nem kell, maximum internet terén kell + pár GB.
Bőven elég lenne, ha csökkentenék a jelenlegi díjcsomagok árait és az adatmennyiséget megdupláznák.
-
Aaron14
őstag
válasz
norbiv8 #82228 üzenetére
Vicc a Telekom supportja.
Én írtam nekik nem egy e-mailt, hogy azonos folyószámlán lévő mobilszámok közül kettőnek eltűntek a számlái és a hozzátartozó dokumentumok az online felületről. Válasz: Pótolhatja 1500Ft/db-ért. Anyád! És ez már így megy egy hónapja. Most elvileg dolgoznak rajta, de ha a héten nem oldódik meg, akkor mégis hol jelezhetném még?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok! Biztosítással kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Most javították az iPhone-om hivatalos szervizben. Ezt be kell jelentenem a Telekomnak?
Ha nem az előfizető használja a készüléket, akkor esetleg kell valahol felhasználót regisztrálni?
Találtam egy olyan részt a biztosítási szerződésben, hogy a Telekom által regisztrált SIM kártyájának kell benne lennie a telefonban. Ez azt jelenti, hogy csak akkor érvényes a biztosítás, ha az a SIM kártya van a telefonban, amihez vásároltuk a készüléket? -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ha a telefonomat szervizeltek es van rajta biztositas, akkor van bejelentesi kotelezettsegem a Telekom vagy a biztosito fele?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy hozzáadtam a telekom fiókhoz a mobilszámomat, de a számlák nem jelennek meg a felületen?
-
Aaron14
őstag
válasz
PainKiller13 #81193 üzenetére
Ha jól tudom nem is adnak mindig új telefont. Melyiket érdemes választani? Alap gondolom kilőve, mert annak meg semmi értelme, a mostani (havi 4.000 Ft) meg drága.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Telefon biztosítással kinek, milyen tapasztalata van? Érdemes fizetni a havi 4.000 Ft-ot?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ha a számlán ez áll: "Az előfizetésére vállalt hűsége lejár: 2017.02.23."
Akkor holnap már nem lesz hüség az előfizetésemen?
-
Aaron14
őstag
Most voltam bent a Mammut-ban és kiadják a nevemre, de meg kell várni, hogy a pontokat levonják, amit 72 órán belül tesznek meg. Nem lehet ezt valahogy megsürgetni? 😀
-
Aaron14
őstag
Közben leadtam a rendelést a saját nevemre. Édesanyámat fogják keresni a jóváhagyással kapcsolatban, viszont a rendelési azonosító alatt az én nevem, címem található. Remélem így minden okés lesz.
-
Aaron14
őstag
Én T-Pontban szeretném átvenni, mert akkor már akár holnap is átvehetném. Egyébként találtam egy ilyen részt a telekom-hu-n, csak ez kiszállításra vonatkozik és nem személyes átvételre.
Más is átveheti rajtam kívül az online megrendelt terméket?
Szerződéses termék rendelése esetén, (új havi díjas előfizetés, meglévő előfizetéshez új készülék vásárlása, Domino készülékcsomag) csak a szerződő fél veheti át a terméket a futártól, illetve abban az esetben is, ha üzletbe vagy Pick Pack pontra kérted a kiszállítást.
Egyéb termékek esetén (tartozék, Domino feltöltőkártya, készülék vásárlása előfizetés nélkül) bármely, a szállítási címen tartózkodó személy átveheti a küldeményt:
ha a rendelést feladó személy ezt jelezte a „Fizetési és szállítási adatok” oldalon, a rendelés átvevője mezőben,
vagy ha az átvevő személy az előfizető ügyvédi, vagy közjegyző által aláírt meghatalmazásával rendelkezik, és ezt a megrendeléskor külön jelezték.
Ha több előfizető nevére szeretnél online ügyfélszolgálatunkról telefont rendelni, akkor azt külön megrendelésekben teheted meg.Utoljára frissítve: 2016. augusztus 29
-
Aaron14
őstag
Most mar engedi bevaltani, csak mar az a kerdes, hogy en atvehetem-e T-Pontvan vagy csak az, akinek a nevere szol az elofizetes? 40E Ft-os hangfalrol van szo.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Tartozékot szeretnék vásárolni a telekom.hu-ról kapcsolat pontok beváltásával. Ha kedvezményes a készülék ára, akkor lehet kapcsolat pontokat még beváltani rá? Tartozékot csak a szerződő fél vehet át?
Jelenleg neten keresztül nem megy a pont beváltás. Tudja valaki, hogy mióta áll fenn a hiba? Csak mert ha elég régóta, akkor inkább bemegyünk személyesen.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Music S díjcsomagomat szeretném leváltani egy Next S ATK-ra. Most 1 évig akciós 4.790 Ft-os havidíjjal ajánlják. Ez díjcsomagváltásnál is érvényes? Netes felületen is tudok váltani készülékvásárlással egybekötve?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Interneten keresztül szeretnénk megrendelni egy iPhone SE készüléket, de rossz árakat mutat bejelentkezve. Ha így adom le a netes rendelést, akkor személyes átvételnél le tudják zárni a rendelést a valós árakkal? Azért lenne fontos a netes rendelés, hogy ha valami gondja, baja van a készüléknek, akkor rögtön tudjuk cserélni.
Másik kérdés, hogy Music S díjcsomagban vagyok és elvileg ezt a díjcsomagot csak irodában tudják újrakötni nekem. Ezzel a díjcsomaggal le tudom sikeresen adni neten a rendelést úgy, hogy személyesen vesszük át a készüléket?
Kicsit érthetetlen a Telekom weboldala.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Next S ATK csomagunk 13-an lejar. Ugyfelszolgalaton ha felvetem, hogy meg szeretnem szuntetni az elofizetest, mert tul draga, akkor felajanlhatnak kedvezobb arat?
Masik kerdesem, ha NETPLUSZL szolgaltatast ha minden honap elejen bekapcsolom es honap vegen kikapcsolom, akkor reszaranyosan szamlaznak, tehat egesz honapot, de 1 GB helyett 2 GB-ot kapok? 17-en van a fordulonapom.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Jelenleg van egy havi 4000 Ft-os biztosításom iPhone 6S-re, amit nem tudom érdemes-e megtartanom. Nektek mi a tapasztalatotok, mennyire korrekt a biztositasi ugyintezes?
-
Aaron14
őstag
Erre valaki tud nekem választ adni? :-)
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Múlt hónap 30-án kikapcsoltam a NETPLUSZXL szolgáltatást. Ha most bekapcsolom, akkor nincs aktiválási díj és fordulónapig megkapom a 3 GB adatforgalmat és fordulónapkor ez megújul, tehát újra 3 GB adatforgalmat kapok? Gondolom a számlázás részarányos, tehát napra lebontva számláznak.
-
Aaron14
őstag
válasz
szabogabor10 #72401 üzenetére
Szerintem szimplán új csomagokban fogják árulni.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ha véletlen a +NETPLUSZL aktiváló kódot küldtem el a 1430-ra a +NETPLUSZM helyett, akkor van lehetoseg telefonos ügyfélszolgálaton még a mai napig visszacsinálni és a másik csomagot aktiválni aktiválási díj nélkül?
Egyébként az aktiválási díjat egy naptári hónapon belül kell fizetni, ha két különböző adatcsomagot aktiváltam vagy a fordulónap a vízválasztó?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Jelenleg Music S díjcsomagban vagyok és 17-én van az adatkeretem fordulónapja. Ha most aktiválom a NetPlusz S díjcsomagot és 16-án kikapcsolom, majd 17-én bekapcsolom a NetPlusz M díjcsomagot, akkor megkapom mindkét esetben a 4x-es adatkeretet, az első részarányosan lesz számlázva, a NetPluszM első két hónapjában pedig 2GB-ot kapok az 500 helyett? Aktiválási díjat számolnának fel ebben a hónapban?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Múlt hónapban már aktiválva volt a NetPlusz L. Ha most aktiválom, ígyis érvényes lesz az adatkeret négyszerezése?
Ha ki/be kapcsolom a szolgáltatást, akkor az adott hónapban nem tehetem meg ezt kétszer aktiválási díj nélkül vagy 30 napon belül? Pl. ha ebben a hónapban bekapcsolom, hónap végén kikapcsolom, majd a következő hónapban újra aktiválom, akkor kell fizetnem aktiválási díjat?
-
Aaron14
őstag
válasz
Beca1990 #71324 üzenetére
"Csak mobil előfizetéssel rendelkező ügyfelek a részletfizetést arany illetve platina szint megléte esetén vehetik igénybe."
Mi rendelkezunk egy Magenta1, egy Music S és egy Move XS előfizetéssel ugyanazon néven. Így sem vehető igénybe, csak új előfizetőknek? Ez így eléggé érthetetlen.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehetséges az, hogy a még Westel korszakos hívószámunkhoz, ami ugyan Move XS díjcsomagban van jelenleg, de ugyanazon néven van még két aranykártyás csomag és így sem ajánlja fel hozzá az iPhone 6S készüléket részletfizetéssel. Ezzel ellentétben, ha új előfizetéssel vásárolnék, akkor már felajánlja a részletfizetési lehetőséget:
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Rendelkezem egy Magenta1 előfizetéssel, ami magában tartalmaz egy Next S Integrált Arany Társkártyát, melyhez május 13-án tudok legközelebb készüléket vásárolni kedvezményes áron.
Kérdésem az lenne, hogy 21 hónap letelte után milyen kostrukciókkal van lehetőségem megvásárolni egy iPhone 6S készüléket, melynek az ára ezzel a díjcsomaggal 219.800 Ft? Lesz lehetőségem részletfizetésre?
Emellett még van 2 arany szintű előfizetés ugyanazon a néven, ha ez számít valamit.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
EU100 és egy roaming adatcsomagot aktiváltam még ennek a hónapnak az elején. Kérdésem az lenne, hogy ezeket nekem ki kell kapcsolnom vagy automatikusan kikapcsolnak a szolgáltatás időtartamának végén?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Aug 1-jén aktiváltam egy NetPluszM díjcsomagot, ami két hónapig 190Ft (pontosan szeptember végéig él az akció). Ez akkor azt jelenti, hogy nekem elég szeptember utolsó napján lemondanom a kiegészítő csomagot vagy a fordulónapkor kell ezt megtennem, hogy ne fizessem a drágább kb. 1000 Ft-os díjat érte?! A fordulónapom 16-án van.
Másik kérdésem az lenne, hogy most felajánlottak nekünk kedvezményes tablet vásárlást az egyik előfizetésünk mellé. Ez befolyásolhatja a meglévő hűségidőmet, amit februárban vállaltam egy mobiltelefon megvásárlásakor? 3 mobil és egy komplex otthoni előfizetésünk van ugyanazon a néven.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kapcsolat Prémium Kártyánkon van 2521 pont, amit szeretnénk egy Domino kártyánk feltöltésére fordítani. Elektronikus úton meg tudjuk ezt tenni, akár ráfizetéssel (ha 3.000 az alsó limit)?
-
Aaron14
őstag
válasz
br4adam #64305 üzenetére
Köszönöm, aktiváltam!
Közben a Telekom applikációban lett egy kisebb fajta katyvasz. Felhasználható adatforgalmam eddig 1 GB volt, ami ugye teljesen elfogyott, most azonban összesen 2,49 GB-ot ír, melyből 1 GB hiányzik, miközben én egy 500 MB-os csomagot aktiváltam...
A Spotify adatforgalmam soha nem volt 3 GB, de az alap 1 GB-omat ide is beszámítja. Ez még valahogy ki is jön egy kis matekozással, na de a NetPlusz M aktiválása utáni szabadon felhasználható adatforgalom hogyan lett összesen 1,5 GB helyett 2,49(???) GB?
Azt már meg sem említem, hogy az akcióban úgy hirdetik, hogy az 500 MB-ot az aktiválás hónapjára, valamint a következő hónapra kapom meg, de SMS-ben 17-ei fordulónapot említenek.
Az alap csomagom Music S.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szeretném igénybe venni a NetPlusz M szolgáltatást meglévő havidíjas előfizetésemhez, mely ha jól értelmeztem az első két hónapban 190 Ft, amennyiben nem volt még aktiválva a NetPlusz M szolgáltatás.
Kérdésem az lenne, ha nem vagyok benne biztos, hogy nem volt még aktiválva egyszer sem, akkor azt hol tudnám ellenőrizni, valamint (ha jól értelmeztem) ez nem a csomagomban foglalt adatmennyiséget váltja le, hanem ahhoz adódik hozzá?
-
Aaron14
őstag
válasz
Beca1990 #64182 üzenetére
Sziasztok!
Net Plusz M csomagot szeretnék aktiválni a Music S díjcsomagomhoz. Kérdésem az lenne, ha tavaly egyszer már volt aktiválva ez a Net Plusz M (akkor még Paletta L 200 díjcsomagban voltam), akkor most az új díjcsomagban (Music S) ugyanúgy érvényesül a kedvezmény?
"Meglévő előfizetés esetén a kedvezmény igénybevételére akkor van lehetőség, ha a bekapcsolást megelőzően nem volt még aktív NetPlusz M opció a szerződésen."
-
Aaron14
őstag
válasz
Teko001 #64147 üzenetére
Csak mobilneten voltam abban a másfél napban, mikor hipp-hopp lefogyott 1 GB adatforgalmam, de csak a Spotify volt, ami nagyobb adatforgalmat generálhatott volna, azonban arra van külön keretem. A System Services kb. 800 MB.
Én még esetleg arra gondoltam, hogy a Spotify bekavar, hiszen a szabadon felhasználható adatforgalmam a Spotify almenünél is látszik Telekom alkalmazásban.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy indokolatlanul fogyott le az adatforgalma egyik napról a másikra? Semmilyen nagyobb adatforgalmat igénylő tevékenységet nem folytattam a telefonomon, csak a Spotify-t használtam, de arra van külön adatforgalmam. Ami furcsa számomra, hogy a Telekom alkalmazáson belül 4GB adatforgalmat látok, miközben csak 3GB-ot tartalmaz az előfizetésem (1GB szabadon felhasználható és 2GB Spotify-ra fordítható). Elképzelhető, hogy a szabadon felhasználhatót is Spotify-ra számolta fel a Telekom?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Sajnos ellopták nővérem telefonját, melyhez egy beváltható pontokkal rendelkező előfizetés kapcsolódik. A szolgáltatás szüneteltetése előtt szeretném ezeket beváltani. Domino egyenleg feltöltésre be tudom telefonon vagy interneten váltani a kapcsolat pontjainkat?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy a "nem fogadom el az egyoldalú szerződésmódosítást" csak a hűségidős csomagokra vonatkozik? Vagy vonatkozik a domino-ra, valamint a ügyfélszolgálati eseménydíjakra is?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
A mai napon egy Telekom üzletben le akartam adni a hibás JBL Charge készülékemet javításra, de nem vették át, mondván, nem kötelesek továbbítani a szerviz felé.
A hatályos jogszabályok azonban mást mondanak:
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:
1. §1 (1) A Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott, az 1. mellékletben felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez. A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül.Az indokuk az volt, hogy ez csak tartozék, de a jogszabály tartós fogyasztási cikkre tér ki. A hangfal 10.000 Ft feletti árú.
Véleményetek szerint jogosan jártak el?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Következőben szeretném a segítségeteket kérni. A barátom nem rég vett egy iPhone 6 készüléket a Telekomtól, melyre biztosítás is van. Tegnap este sajnos összetörte a kijelző egyik sarkát.
Aki jártas biztosítási dologban, az kérem válaszoljon nekem, hogy ilyenkor a biztosító állja-e a javítást vagy a "nem akadályozza a rendeltetés szerű használatot" dologra hivatkozva nem fog semmi történni.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Garanciában cseréltettem készülékem, melyre biztosítás is volt. Ebben az esetben a biztosítást csak személyesen lehet átiratni az új készülékre vagy ezt meg lehet tenni telefonon keresztül is?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Biztosítást szeretnék lemondani. Hogyan tudom ezt a legegyszerűbben megtenni?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ha egy számlát a Telekom alkalmazásban is látok és csekken is megkaptuk, akkor nyugodtan befizethetem elektronikusan vagy inkább ezt még csekken fizessük (Távszámlában még nem jelent meg.)?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Hol érdemes ellenőrizni, hogy van-e az adott T-Pontban a készülékből, amit szeretnénk megvásárolni?
-
Aaron14
őstag
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Egy Next S Aranytárskártyás díjcsomaghoz szeretnénk iPhone 6 16 GB-os készüléket rendelni online.
Kérdésem az lenne, hogy ha az előfizetés megtartásával/kedvezményes készülékcserével vásárolok, akkor miért 209.990 Ft a telefon ára és miért nincs részletfizetési opció? Új előfizetésként csak 182.750 Ft és lehet részletre is venni.
A Next S ATK havidíja emelkedik készülékvásárlás esetén?
-
Aaron14
őstag
Telekom alkalmazást használok iPhone 5S készülékkel, és valamiért nem a valós adatokat írja a "Más mobil hívások" menüpont alatt. Ez miért lehet? Ma pl. beszéltem 30 percet egy telenorossal és még mindig csak 3 percet mutat.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
1-jén lett kiállitva a számlám, de még mindig nem tudok részletezést megtekinteni a telekom.hu weboldalon. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
-
Aaron14
őstag
válasz
ForRedGlory #57804 üzenetére
Igen, ez számomra teljesen egyértelmű, de nekem már ez is fura volt. Egyébként ez hanghívásokra, SMS-ekre és vásárlásokra is érvényes ez a kedvezmény?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Megérkezett az elektronikus számlám pár napja, amit kissé sokallok. A telekom.hu weboldalon be tudok lépni folyószámlaszintű jelszavammal, azonban részletezést nem látok. Miért lehet ez? Melyik menüpontban kellene keresnem a részletezést? Lehet én vagyok a béna.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Készülékbiztosítás lemondása esetén is részarányosan számláznak vagy kiszámlázzák az egész hónapot?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Nem tudom befizetni Telekom (mobil) számlám, mivel nincs folyószámlaszintű belépésre jogosító jelszavam.
Hogy tudok ilyet létrehozni, igényelni?3 otthoni és 3 mobil (egyik ATK) szolgáltatás van nálunk ugyanazon személy nevén.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ma leadom az iPhone 5S készülékem az Almáriumban. Van rá készülékbiztosítás a Telekomnál. A csere előtt vagy után jeleznem kell a szolgáltató felé, hogy kicserélték a készüléket, így már egy másik készülékre szól a biztosítás vagy elég a munkalap?
-
Aaron14
őstag
Apple honlapján találtam a következő a 2 év vagy nem 2 évvel kapcsolatban:
Fogyasztók magyarországi vásárlásaira jogszabályon alapuló kötelező jótállás vonatkozik, időtartama a garanciális igény esetén a garanciális időszak a leszállítás időpontjától számított 1 év, a Polgári Törvénykönyv alapján pedig szavatossági igény érvényesíthető, amelynek időtartama a leszállítás időpontjától számított 2 év. Az ilyen igényekre a helyi jogszabályok által meghatározott feltételek és követelmények vonatkoznak.A témához még annyit, hogy én egyszer körbe jártam a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál a refurbished vagy új témát. Az ő álláspontjuk a következő:
A refurbished, vagyis felújított termékek szavatosság keretében történő, cserekészülékként való biztosítása – álláspontunk szerint - nem felel meg a jogszabályi feltételeknek. Ekkor ugyanis a vásárló nem kerül azonos jogi helyzetbe, mint a vásárláskor; a kereskedő hibás teljesítése folytán a reparációval ugyanis olyan helyzetbe kell hozni, mintha most vásárolta volna a terméket. Jótállási időszak alatt a vonatkozó rendelkezések szerint a kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre. A felújított készülék átadása tehát nem minősül javításnak, cserének meg álláspontunk szerint azért nem felel meg, mert nem új készüléket, hanem egy felújítottat adnak át.
A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk) 6:159.§ (2) bekezdése szerint kellékszavatossági igénye alapján a jogosult választása szerint
a) kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
b) az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a (4) bekezdés szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.
A fentiek alapján ha sem a javításra, sem a cserére nincs lehetőség, úgy a kereskedő - az Ön kérésére - köteles a termék vételárát visszafizetni. Jelen esetben tehát azt tanácsoljuk, hogy forduljon ismét a kereskedőhöz és kérje a termék újra való kicserélését. Ha erre nincs mód, akkor a vételárat kérheti vissza a termék visszaadása mellett.
Álláspontunk szerint, mivel a kötelező jótállásról szóló jogszabály úgy fogalmaz, hogy „A jótállási kötelezettség teljesítése azt a vállalkozást terheli, amelyet a fogyasztóval kötött szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez.”, a kereskedő a szavatossági igények teljesítését nem kötheti más gazdálkodó feltételeinek teljesítéséhez.
Ha a szavatossági igény rendezése tekintetében a fentiek ellenére nem tudnak megegyezésre jutni, úgy javasoljuk békéltető testületi eljárás kezdeményezését. Erről bővebben itt olvashat: www.bekeltet.hu
Érdemes lenne továbbá egy civil fogyasztóvédelmi szervezet felé (pl. OFE) jeleznie ezt a problémát, mivel ez általános forgalmazói politikának tűnik, mellyel kapcsolatban érdemes megvizsgálni a közérdekű keresetindítás lehetőségét. -
Aaron14
őstag
válasz
Onderon #57087 üzenetére
Akkor ez remek hír! A következőt fogom csinálni. Holnap úgyis be kell mennünk a helyi Telekom üzletbe, ahol majd rákérdezek, hogy van-e olyan készülék, amilyet én szeretnék. Ha van, akkor szépen hazajövök, megrendelem online és utána újra bemegyek átvenni a készüléket. Ezt egyébként sokáig én sem tudtam, de online rendelés esetén a 14 napos elállási jog akkor is megilleti a vásárlót, ha a megrendelt terméket személyesen veszi át.
Ráadásul pont olyat szeretnék, ami a weboldal szerint a legkevésbé keresett, szóval elég valószínű, hogy lesz. :-)
-
Aaron14
őstag
pietrasko/
Látom szakértő vagy a témában, ezért tőled kérdezném a következőt. Holnapi nap folyamán szeretnék vásárolni vagy T-Partner üzletben vagy online/telefonos rendeléssel egy iPhone 5S készüléket.
Mivel egy kolléga belefutott olyan sajnálatos dologba, hogy az újonnan, Telekom üzletben vásárolt iPhone 5S készülékében kotyogott az akkumulátor, mivel nem volt megfelelően rögzítve (gyártási hiba) és nem cserélték ki neki a telefont egy vadiúj dobozosra, csak a javítást ajánlották fel neki, ezért kérdezném: Érdemesebb online rendelni a készüléket, ha esetleg én is belefutok hasonló hibába, akkor a 14 napos elállási jogommal élhessek?
Új előfizetéssel, részletre vásárolnánk a telefont, így nem tudom, ha esetleg visszaküldésre kerülne a telefon, akkor mennyi idő múlva rendelhetek ugyanilyen feltételekkel, ugyanilyen típust.
Esetleg az üzletben megtehetem azt, hogy kibontatom a készüléket, leellenőrzöm, hogy minden okés-e vele és csak utána írom alá a papírokat?
-
Aaron14
őstag
válasz
ForRedGlory #57031 üzenetére
Köszi a választ!
Díjcsomagot is szeretnénk váltani Domino-ról előfizetésesre. Ezt teljesen mindegy, hogy az üzletben vagy online, a készülék megrendelésével egyidejűleg tesszük meg?
-
-
Aaron14
őstag
válasz
dptrsk #57027 üzenetére
Akkor inkább megrendelem online, mert ez így nagyon macerásnak hangzik.
Ha jól értelmezem, akkor átiratáskor is be kell mennünk és utána a SIM kártya cseréjekor is, azt nem küldik ki az online rendelt készülékkel együtt? T-Partner üzletben az átiratás rögtön megtörténik?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Hétfőn szeretnénk átiratni egy telefonszámot édesanyám nevére, majd az iPhone 4S készülékünket lecserélni egy iPhone 5S-re. Szerdán járok Budapesten, ahol át is venném a készüléket. Kérdésem az lenne, hogy én is átvehetem-e, ha nem az én nevemen van? Nano SIM kártyát a készülék átvételekor adnak a telefonhoz?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Jövő hét hétfőn szeretnénk átiratni egy telefonszámot a Telekomnál és díjcsomagot váltani, majd egy iPhone 5S készüléket vásárolni az előfizetés mellé. Kérdésem az lenne, hogy ha az üzletben iratjuk át a telefonszámot, onnantól kezdve a díjcsomagváltást és a készülék megrendelését meg tudom tenni online? Ha nem rendelkezem a megfelelő SIM kártyával a készülékhez, azt kérhetem, hogy postázzák vagy mindenféleképpen üzletben kell intéznem?
-
Aaron14
őstag
Köszönöm válaszod! Olyanra esetleg van lehetőség, hogy a hűségidő lejárta (2015.07.19.) előtt 3 hónappal kilépjünk a Palettából, (persze minden szolgáltatást megtartva, TV, vezetékes telefon, internet) és egy másik díjcsomaggal (Next S Aranytárskártya) vásárolhassak magamnak egy új mobilkészüléket?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nintendo Switch 2
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- bambano: Bambanő háza tája
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest