- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Ace Ventura #61994 üzenetére
Jaja, lehet van lap ami xmpt kezeli rendesen, de igaziból az expos ramok vannak amdhez kitalálva.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Ace Ventura #61992 üzenetére
Xmp profil amdn
Nem ismerem az amd megoldását, de lehet hogy az xmp profil fényében nem emeli meg vagy túlzottan megemli akár a vsoc feszt, akár vddgt. Proci topikban kérdezz rá, tuti tudnak mondani fesz értéket 6000mhzhez amit kézzel beállítasz aztán kiderül. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Ace Ventura #61990 üzenetére
Ha a 64essel tesztelték akkor az dual rank. Ha 16ost veszed az single rank, tehát kevésbé terheli az imct. Ezen a gondolatmeneten elvileg mennie illik, de sajnos garantálni nem tudom. Adatlapodon levő konfig? Sztem akkor az megér egy próbát. Amúgy 2x8 elegendő lesz?
-
Rover623
félisten
válasz
Ace Ventura #26960 üzenetére
-
Rover623
félisten
válasz
Ace Ventura #26957 üzenetére
Szerintem nem fogalmaztál bonyolultan...teljesen világosan írtad le a kérdésedet...
Az más tészta, hogy teljesen értelmetlen volt......telenyomtam az összes foglalatot vakrammal, és csodák csodájára beindult
De azért vissza bírtad fogni ugye...?
Persze, tisztán vakramokkal nem mehetett volna messzire...hiszen max. a ventik forogtak, "se kép, se hang" nem volt...
Sok értelme nem volt a műveletnek...Ráadásul, ha azt mondták neked, hogy vakramok nélkül el sem indul a gép, mit gondoltál megcáfolni azzal, hogy fullban megpakoltad vakramokkal és úgy kapcsoltad be...?
Kb. mintha azt mondanák neked, hogy benzin nélkül nem fog beindulni az autód!
Erre csurig tankolod, bepöccented és csodák csodájára beindul... -
Rover623
félisten
válasz
Ace Ventura #26955 üzenetére
Tehát úgy értem, ha mind a 4 foglalatban van memória, akkor is kellene hozzá vakram?
Igen...és mivel ilyenkor már nem marad foglalat, ahova betedd, be kell lógatni őket a memóriák fölé, hogy mindegyik lássa...még szerencse, hogy a memók nem jól látnak, így a legtöbb esetben elég egy fénykép is a vakramokról... -
fgordon
senior tag
válasz
Ace Ventura #25390 üzenetére
Vak ramok kötelezőek a rambus-ba, ha kiveszed, nem fog menni a gép.
Igen, helyettesítheted más ramokkal, csak kettő ugyanolyan legyen.Az én régi gépemben 2x128 és 2x256 van, több mint 10 éves, és még mindig megy. Persze tápot cseréltem benne 1x a biztonság kedvéért, meg VGA-t is jobbra. Mai napig használom.
Próbálj meg akár 2x256-ot venni, hidd el, megéri. De a 2x128 is jobb, mint a semmi.
Ja, rakjál bele mondjuk egy 500-as Wester Digital IDE-s HDD-t, meg fogsz lepődni, milyen gyors lesz a gép...
-
ceia
őstag
válasz
Ace Ventura #25346 üzenetére
Igen értem - de sztem nem lesz gond. (nem vagyok nagy gamer, és más extra sem lesz)
GEIL 2x512/800 kitben szintén jó GA-G31M-ES2L lapba?
A Kingmax-nél alig drágább, de van rajta hűtés is, és 10 év a gari.
[link] -
válasz
Ace Ventura #25350 üzenetére
Hát nem tudom nekem is Kingmax 1600-os ramok vannak, ami nem kimondottan I7-hez valók, de 1.64V mellett tökéletesen megy 8-8-8-20-on.
Gyárilag ez is Cl7-es de csak 1.9V-on. -
Pollux66
tag
válasz
Ace Ventura #25318 üzenetére
Mert a frissítés után nem indul a gépem 4-4-4-12mem. időzítést beállítva & Gyuri27 azt javasolta állítsam vissza a régit. Viszont nem értem hogy miért nem tudja kezelni a friss BIOS a Geil ULTRA RAM-okat, mikor a régi tudta.
-
Shono
aktív tag
válasz
Ace Ventura #25310 üzenetére
Múlt héten lőttem be egy ilyen ramot, igax 1x2GB leosztásban.
Ezt használtam hozzá Az oldal alján az utolsó kép alapján állítottam be, 1,9V és az XMP#1 időzítései mentek, más nem. Amit találtam mindent beállítottam manuálisan. Azóta semmi gond vele. -
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25205 üzenetére
segítek ezt írtad:
Vettem 1 éve kb egy kingmax ddr2 1066 os memót, ami ha jól nézem, akkor cl5-ös időzitésú, most vettem mellé egy másikat, amit az everest cl6osnak lát.CL 5-ön meg sem nyikkan.Létezik, hogy ugyanaz a modul különböző késleltetéssel van forgalomban?
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25200 üzenetére
olyan a világon nincs, hogy a kitben vásárolt ramok időzítése eltérjen
-
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25191 üzenetére
az kizárt
ez a kit:
1forma típusú ramok
a sorszám követi egymást -
MaSzKa
senior tag
válasz
Ace Ventura #25109 üzenetére
a ramokat kitbe érdemes venni hűtőbordásat legalább
-
$p@rr0w
őstag
válasz
Üdv a klubban tesó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bizony az újabb Kingmax 1066-okon már gyengébb chip van és CL6-osok. Tedd a másikat is CL6-ra mert így még a DC-t is bukod ha nem egyező az időzítésük.
-
válasz
Ace Ventura #25107 üzenetére
Inkább az lehet, hogy az új modul cl6-os.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Ace Ventura #20230 üzenetére
Nem. A 400-as RAM valószínűleg vinni fogja a CL2-t is 266-on, tehát épp, hogy jobb választás.
HGyu
-
barnam_
nagyúr
válasz
Ace Ventura #18828 üzenetére
Win alatt futó memória tesztelő nem a legmegbízhatóbb, mert nem tudja az egész memóriát tesztelni. Memtest86+ kell neked.
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #4679 üzenetére
Pl a gyártó lapjáról. De ott csak a névleges órajel van, tuningpotenciál nincs, elvégre az nem specifikálható. És főleg nem garantálható!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ace Ventura #4679 üzenetére
Everest SPD-ből ki tud olvasni előre megadott értékeket, de leginkább a gyártó oldaláról...
PL nálam 800MHz-re 5-5-5-15-öt olvas, de gyárilag 4-4-4-12-re van hitelesítve, csak a feszt fel kell emelni 1.9V-ra..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magisk
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- iPhone topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest