- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
Pityu. #65743 üzenetére
Sok időt és rosszul elégetett adrenalint spórolsz, ha teljesen egyforva, valban párban használ-vett RAM-ot veszel.
Ez akettő nem is azonos RAM(rank) szervezésű, látszik a különböző számú és elhelyezkedésű RAM chipekből.
Lehet, hogy az előző tulajnál működött, de én nem javaslom.Tévedtem már javaslatokban, de ilyenekben ritkán!
Egyforma RAM az ajánlott vétel! -
Brekkk
őstag
válasz
Pityu. #65510 üzenetére
A 8 Gb-ot csak olyan rammal fogod tudni kihasználni ami 2*4 GB-os modulból áll.
Eddig a könnyű rész.
A mindkét RAM-nak DUAL rank szervezésűnek kell lennie!!
Amennyiben 4 Gb-os Sigle rank szervezésű memória modult veszel hozzá vagy nem fog menni vagy csak 4 gb-ot fog látni a lap és annyi megy csak.
Ilyen memóriát nehéz lesz találni mamár. -
jeni
félisten
válasz
Pityu. #59376 üzenetére
küldtem korábban neked listát ,hogy egyesek az adott lappal milyen RAM kittel használják.
azok közt válasszál amelyek az excelben benne vannak.én ezt venném és semmi hókuszpokusz.
ez alapból 3600-t fog menni xmp profillal. -
PROTRON
addikt
válasz
Pityu. #59363 üzenetére
Számunkra nincs különbség.
De ha az alaplap hibája miatt nem fug ikszempén, akkor az alaplap gyártója természetesen arra próbál majd jogilag hivatkozni hogy "dehát én csak a K-t teszteltem"...persze ez bullshit, mert a színezés alatt ugyanazokból az alkatrészekből rakják össze az adott negyedévben.
Nekem nem csak kódra de még színre is azonos példányok között is van eltérés a félévvel később vásárolt kit esetében. Az egyikben Hynix csipek vannak a másikban Samsung...gond nélkül futnak.
A gyártó válasza hogy nem tudják mikor milyen csipekből/alkatrészekből dolgoznak, csak a minőséget figyelik, tehát hogy adott sorozatszámú egységbe azonos minőségű elemek kerüljenek, hogy a kompatibilitást megtartsák. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Minden, ami Unreal Engine
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Microsoft Edge
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest