- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
GEPESZ66 #57834 üzenetére
TestMem5 0.12 hamarabb kiszórja a hibát
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #57825 üzenetére
A régi RAM-ot párosítottam az újjal,s így raktam be őket a megfelelő foglalatokba,hogy DUAL-ban működjenek,s így már gond nélkül el is indult a gép.
A CPU-Z is azt írja,hogy 8GB,s DUAL a működés.
Holnap még futtatok Memtest-et is.
A neten olvasva találtam meg ezt a RAM -párosítási dolgot,ami másnál is működött.
Mi miatt van ez így,nem tudom,de ott sem adtak választ rá?! -
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #57824 üzenetére
Esetleg ha a pirossal jelöltet Auto-ról átállítom Expert-re, akkor akkol alul az A és B Channel-nál már áttudom állítani 9-9-9-24 értékre mindkettőt.
Esetleg ez lehet a megoldás?
Ezt olvastam még:
Perfomance Enhance:
Ha jól értelmezem, a memóriát hangolja, én most Standard-en használom.
Régebbi beállításon turbo-n volt, a memóriaidőzítésekkel játszik, és gyorsítja a rendszert.
Standard-Turbo-Extreme a lehetséges választás.
Esetleg ez is befolyásolhatja, hogy a 4 db nem megy együtt? -
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
-
koko52
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #57724 üzenetére
Netezni még elég a 4GB. Ha nem futnak mellette programok és nem nyitsz meg sok ablakot akkor 3GB körűl megáll a win 10.
Ha mégis bővítenél és tényleg csak net, office és semmi játék akkor csak tegyél mellé egy használt 2GB-ot. Single ch-lesz de semmit nem veszel észre. Főleg nem a gyorsabb RAM-okkal. Teljesen felesleges többet beletenni. -
dr.nervus
tag
válasz
GEPESZ66 #49270 üzenetére
Ezt értem. Köszi a választ.
Valakinek van esetleg a feltett kérdéseimre még válasza? mert meghallgatnék mást is, hátha tud valaki ("számomra") kielégítő választ adni.. Mert értem ha ugyan olyat veszek, meg ha az alaplap támogatja, de ezek a fenti kérdéseimre nem voltak egyértelmű válaszok(, nekem.. ), de lehet bennem van a baj..
Kicsit úgy érzem Gépész úrral elbeszélünik egymás mellett..
Várom mások válaszát is! -
dr.nervus
tag
válasz
GEPESZ66 #49267 üzenetére
Oké ezt értem, de csak ennyi?? Szóval akkor nem fogok látni valami külső megkülönböztető jelet amiből tidnám hogy kompatibilis vagy sem.. Pl olyanra gondolok mint a ddr2 és ddr3 között a foglalat másmilyen..
De ez így elég lutri ha tényleg mondjuk a lapon kezeli a ddr3 1600mhzes ramokat, de pont olyat veszek ami ddr3 1600mhz, de csak intellel kompatibilis mondjuk.. Ez cink. -
dr.nervus
tag
válasz
GEPESZ66 #49265 üzenetére
Ez jó dolog , meg én is találkoztam már korrekt eladókkal akik mondták hogy mi való a gépbe, de ettől még az előző felvetéseimre nem kapok választ..
(amúgy meg nem láttam még alaplap honlapján ahol ki lenne írva hogy melyikek azok a ramok amik csak amd-t kezelő lapba való, vagy intel-t kezelő lapba.. ) -
dr.nervus
tag
válasz
GEPESZ66 #49263 üzenetére
De ez számomra még furcsa.. Lehet hogy maradi vagyok, vagy totálisan laikus, de nem tudom hogy mi az oka, és miért megfizetődő egy ramokat gyártó cégnek, hogy mondjuk csak az intellel vagy csak az amdvel működjenek, pedig az adott alaplap képes ugyan azokra a specifikációkra mindkét esetben... Érdekes..
Szerk.: És mi a megkülönböztető jelük ezeknek? pl: Honnan tudom hogy egy adott ram csak amd lapba működik(,vagy fordítva)? (ha mondjuk az eladó nem említené..)
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #46892 üzenetére
Ahogy látjátok már 7 éves a gép.
Azon dilemmázok, hogy van-e értelme egyáltalán 16 ezer Ft-ért memóriát venni bele, a 64bit-etr eröltetni.
Lehet, hogy nemsokára egy hardverelem meghibásodik.
Nem játszok a géppel, netezek, ill. filmet konvertálok néha.
Jobban járok talán, ha még használom így, s majd veszek egy új gépet.
Egyáltalán, ha belerakok másik memóriát, s a Memtest86-al tesztelem 4-5 órát,s nem jelez hibát, akkor mennyire lehetek biztos benne, hogy pár nap múlva nem lesz kompatibilitási problémám?
Azt mondta a boltos, hogy egy napig tesztelhetem csak. -
mmdms
addikt
válasz
GEPESZ66 #46878 üzenetére
Régebbi gépemen ugyanez a hibajelenség 4 modullal. Egy modullal addig szoktam a biost resetelni amíg egyszer el nem indul, aztán manuálisan beállítom a memóriákat a gyári értékekre, órajelet feszt és időzítéseket is, alkalmazom, hagyom elindulni, aztán kikapcs, többi memó bele és mukodni szokott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest