- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NyalokAA
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #60303 üzenetére
Nekem is pontosan ugyanez volt a problémám .. Az istennek nem tudtam rájönni mitől lehet.
Ramra gyanakodtam , de csere után is csinálta utána raktam win10 helyett 11 -et egy ideig nyugtom volt .. Aztán megint elkezdte . Időközben rájöttem , hogyha a ps4 kontroller be van dugva usb-n meg van egy bizonyos külső programom World of warcrafthoz akkor csinálja . Miután legyomláltam a progit meg lehúztam gép bekapcs előtt a kontrollert azóta nem produkál a gép semmi hibát .. max heti 1x vibrál egyet a monitor , de már nem vág ki semmiből memória hibával. Igaz ez asztali gép és amd , de gondoltam érdekességképpen megosztom -
04ahgy
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #46028 üzenetére
Nem példa volt, hanem javaslat. 1 modul - single channel. 2 modul - dual channel. Ugyanúgy van sávszélességbeli eltérés, mint az 1333 vs. 1600 esetén, ráadásul sokkal több. Így képet kapsz róla, hogy az adott virtualizálás érzékeny-e a memória sávszélességére. Ha igen, akkor megéri 1333MHz helyett az 1600, ha nem, akkor nem.
HGyu
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #42260 üzenetére
Kb 3x kivettem, visszatettem őket, nem segített. Amikor csak az egyik modul volt bent, és úgy indítottam el, akkor még eddig sem jutott, post képernyő után újraindult, ismét post képernyő, majd megint újraindult, és így tovább...
Visszatéve a régi memóriákat bebootol a windows.
Most akkor ez micsoda? -
04ahgy
nagyúr
válasz
A_ScHuLcZ #34184 üzenetére
Aszimmetrikus dual-channel akkor van, amikor nem egyezik a típus, méret, modulok száma, de nem elég nagy az aszimmetria, hogy visszaváltson single-channelbe. A teljesítményére nem tudok mit mondani, de mindenképpen rosszabb, mint a teljes, szimmetrikus dual-channel.
Az már más kérdés, hogy K8-tól felfelé, Core2 és felfelé nem igazán hoz érdembeli, benchmarkokon kívüli számottevő gyorsulást a dual-channel.
HGyu
-
-
-
Chaser
legenda
válasz
A_ScHuLcZ #7682 üzenetére
Kméti kisker:
DDR2 1 GB 800 MHz Kingmax 4 500 5 400
DDR2 1 GB 1066 MHz Kingmax 8 000 9 600
DDR2 2 GB 800 MHz Kingmax 9 250 11 100
2 gigás modul se drága, persze ha nem 1066-osban gondolkozol.
Gornecknek igaza van, talán döntsd el, hogy 4GB kell vagy 2...ha 2 akkor 1értelműen minőségit vegyél, pl geil ultra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest