-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mitkov77
aktív tag
válasz
RootRulez #32521 üzenetére
Hm.. akkor sem hiszem, h a vinyó. én egy t166 Samsung-ot használok, és ilyen nem fordult még elő, sőt, 90%-osan tele van. Nézd meg feladatkezelőben mi az ami eszi a rendszermemóriát, kapcsold be a virtuális memória megjelenítését, és meglátod mennyire használja a vinyót. De az erőforrásfigyelőt is használhatod. Nekem crysis2 nem eszik meg 2 Gb rammot sem, a GTA 4 meg régebbi, de neki is elégnek kell lennie 2 GB ramnak.
Tehát ha nem elég, ott ram hiba van inkább.. próbáld alacsonyabb freq-re tenni a rammokat, jobb késleltetéssel. Szerintem megoldja a problémát. És nézd meg, h a memnek mennyi a gyári fesze, és mennyin viszi a lap. Én pont most jártam porul. XMP-s rammom van, nem volt beállítba az XMP, és a lap alapból 1,65V-on használta, mikor gyárilag 1,5V-os a ram. Amint bekapcsoltam az XMP-t 1,5V-os lett, és stabilabb lett a rendszer. Persze te nem tudod bekapcsolni, mert nem intel lap, de a beállításait megvariálhatod -
mitkov77
aktív tag
válasz
RootRulez #32519 üzenetére
LEhet, h töredezett a merevlemez. Futtas le egy töredezettség mentesítést, vagy ha van nyitva torrent akkor zárd be. Első sorban a háttérben futó, letöltéskezelők lassítanak be, vagy a víruskeresők. A virtuális memóriának jelen esetben nem hiszem, h sok köze van.
Meg a memória is hibás lehet az ügyben, mert felesleges AMD proci mellé XMP memkót tenni, úgy sem fogja kihasználni. Bár attól még a 4 GB rendszermemóriának elégnek kell lennie. Én Crysis 2-t full grafikával nyomom, és bőven elég neki a 4 GB ram.Milyen OP van fent?
-
mitkov77
aktív tag
válasz
RootRulez #32512 üzenetére
A virtuális memóriát nem nagyon tudod kiváltani. Ennek az az oka, h az alkalmazások igénylik a memóriát (a virtuálisat is), sőt követelik, el sem indulnak, ha nincs. Lehet a gépedben 32 GB-is, akkor is ha kell akkor kell. Talán még xp alatt meg lehetne oldani, próbálkoztam, volt olyan alkalmazás ami felgyorsult, de volt ami meg nem ment.
A másik hátrány, hogy mindig annyi vitruális memória kell legalább, amennyi a rendszer memória. -
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #32506 üzenetére
Jah még az érdekelne, hogy akkor az 1600-asok is 1333-on fognak menni, ahogy a leglassabb tud menni?
Bár lehet csak a 2GB-ost teszem vissza, ha az bizonyul jobb megoldásnak, az 1600-at is bírja csak az meg CL9-es...
...
Ejj daa-raa... Szomorú.
Pedig azt hittem, kiválthatom végre...
...
Bár a virtuális memóriához csak akkor nyúl, ha a fizikai elfogy, nem?
-
törölt tag
válasz
RootRulez #32506 üzenetére
Kell a virtuális memória, tetszik, nem teszik. Bizonyos alkalmazások kifejezetten igénylik a meglétét. De ha neked egy potenciálisan instabil rendszer kell, akkor legyen.
Nálam érdekes módon nem kerreg a vinyó ilyen okból soha. Maximum amikor nyugalmi állapotban indexel (ez ígyis-úgyis lemezművelet), vagy superfetch-el (ez meg megint).
-
válasz
RootRulez #28488 üzenetére
Úgy tudom a mai prociknál már nincs akkora jelentősége a két csatornás módnak. Hiába lesz látványos javulás szintetikus tesztel alatt, valós erezhető különbséget nem fogsz észrevenni. Játékoknál meg a legkevésbé se számít. Nagy sávszélt igénylő progiknál van értelme (kódolás, tömörítés...).
Szerintem előnyösebb lenne később belerakni még egy 2gb-os modult ha lesz rá pénzed.
-
Rover623
félisten
válasz
RootRulez #26860 üzenetére
Közben, ha van egy kis időd, azért olvasgathatsz is egy kicsit...csak ebben a topicban több mint 300 hsz.-ben említik a Samsungot...
Ráadásul nem ártana kicsit jobban behatárolnod a "Samsung RAM" fogalmát...most kb. olyan a kérésed/kérdésed, mintha arra lennél kíváncsi, a Suzuki vagy Opel tulajdonosoknak mi a tapasztalatuk a járgányukkal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest