- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fudi2002
Topikgazda
-
-
válasz
atom18 #65432 üzenetére
Áhh, félreértettem, bocs.
Igen, hosszabb teszt ajánlottabb.
A Config gomb alatt találsz még pl. Extreme tesztet. Az ~2.5 órás 2x16Gb esetén.
Usmus-ból is van 25 körös, de wordpad-dal szerkeszthető.
Aztán én nagyon kedvelem a HCI RunMemtestPro-t a DangWang verzióban.
Y Cruncher-ben is vannak kimondott ide vonatkozó tesztek, de az erős igencsak, azzal óvatosan. Gyenge hűtésnél maradandó károkat lehet okozni. CPU OC esetén nem ajánlott, csak visszavett/alap frekin.
OCCT Large/Extreme is nagyon jó stabilitás teszt.
Ahogyan minden stressz tesztet, ezeknél is kötelező a monitorozás. Bármely rendellenességnél azonnal le kell állítani, nem főzzük meg a hardvereket. -
válasz
atom18 #65429 üzenetére
Ez jó hír, ha nincs már hiba.
Teendők?
Jelenlegi profil mentése BIOS-ban, hogy bármi adódik, vissza tudd tölteni.
Ha pedig tovább akarod vinni, akkor egy kis olvasnivaló:Ez elsőre sok és katyvasz biztosan. Aztán nézd a fórumban megosztott ATC táblákat (Asrock Timing Conf.), és kezded majd érteni az itteni képeket.
Vannak um. szolíd oc-k, picit erősebbek, meg igazán szoros időzítések.
Ezt neked kell kitapasztalni, azért i osztjuk meg a saját táblánkat. Azokon minden ott van, ami szükséges.
Ez itt egy 4133C15 15 15 léghűtéses oc profil. Egy képet úgy készítünk, hogy kérdés ne merülhessen fel. Minden feszültség, freki, időzítés rajta van.
Ez viszont egy elég "erős" kategória.
Te is próbálkozhatsz magasabb frekivel, csak olyankor értelem szerűen nyisd hozzá az időket. Sok sok kép után fejből fog menni.
Én bepróbálnám a 4000C15 15 15, hátha megy.
Rengeteg idő és próba. Kudarc is lesz bőven. Olyan nincs, hogy elsőre pikk pakk megy egy emberes oc.
Azt a hosszú leírást sokszor olvasd el, nézz normális megosztásokat.
Ha a képen nincs rajta a stressz teszt, feszültségek, időzítések, azokat be kell zárni. Jobban mondva meg sem szabad nyitni. Neten rengeteg korrekt, hasznos kép van. Tőlem is van mindenféle.
Olyat ne várj senkitől, hogy ezt ide, azt oda, stb., állítsd. Egyedi sok minden.
Indulásnak egy ilyesmit rápróbálnék, de ezekre semmi garancia. [kép]
Ezt neked kell kitapasztalni. Sok sok teszt. Ami jó, mentés.
Tudni kell BIOS Reset-et csinálni. Van olyan befagyás, hogy a gép nem indul.
Azt tudni illik, hogy 3-5 ciklus után sok lap átvált Safe Boot-ra, csak ki kell várni. Tehát nem kell egyből nekiesni a Jumper-nek és az elemnek. -
Baryka007
addikt
válasz
atom18 #65416 üzenetére
Ma nem voltam nagyon elérhető ezért írok egy hosszabb átfogó irományt !
Vannak ettől jobb eredmények is, az enyém is lehetne az csak nem 12600K val kéne hajkurászni a dolgokat...
Gear Mode 2 ben például ilyenek az eredmények... Latency romlik, mivel a memória vezérlő frekijét felezzük G1 hez képest ( G1 = Gear Mode 1, G2 = Gear Mode 2 )
Ez csak megmutatja, hogy a ramok tudnának menni 4533 mhz en is, csak a CPU nem tudja azt...
Szóval kezdjük az alapoknál !
A CPU ba van integrálva az IMC azaz Internal Memory Controller ennek a képességétől nagyban függ az, hogy a memóriát meddig fogod tudni tuningolni.
Ez nagyjából úgy néz ki intelnél hogy:
12.- gen ~ 3900 mhz
13.- gen ~ 4133 mhz
14.- gen ~ 4266 mhzEz csak egy nagy átlag, mint láthatod én 12.-gennel a 4200 mhz en, eléggé túltoltam a dolgokat. Ez azért van, mert minden szilícium lapka más és más ! ASUS alaplapokban SP pontszám alapján ezeket az alaplap pontozza egyébként.
Összességében az a 12.-genes CPU amelyik tudja a 3900 mhz et, átlagosnak mondható.
Ami annál jobb azt goldennek hívjuk simán. Ami rosszabb, azt pedig nevén szólítjuk --> rosszabb ...A második dolog amitől magán a ramon kívül függ, hogy meddig fogod tudni húzni a ramot az az alaplapod képességei !
Régen menő volt a T topology mint marketing illetve még mindig az, csak már nincs marketing belőle ez egy huzalozási módszer a memória és a CPU foglalat (cpu lábai között) ... Illetve az is számít, hogy hány RAM slot van a memória slotodon... Ugyanis az a sok érintkező mini antennaként funkcionálnak, és a sok 5G, meg Wifi meg egyéb dolgoktól ezek az antennaként funkcionáló érintkezők gerjednek valamilyen szinten a memória órajellel, ami károsan hat a slot hatékonyságára...
Ezért mivel egy 2 RAM slotos alaplap, fele annyi érintkező antennával rendelkezik, mint egy 4 RAM slotos alaplap, ezért azok jobban fogják bírni a tuningot.Illetve most DDR5 ben kijöttek a CKD-s ramok, amik ezt a jelet hivatottak erősíteni a CKD chippel... Ezáltal nem annyira veszteséges a jel ... bár a megfogalmazásom nem pontos, ezért lehet hogy még megostoroznak itt
És akkor ezeken felül a harmadik dolog, pedig maga a ram tulajdonságain múlik hogy mire képes az... Így ennek a három tényezőnek a közös nevezője lesz az, ami opcionálisan kihozható a rendszeredből ! Ugye sok a változó, milyen erős IMC vel rendelkezik a CPU, mert egy rossz alaplapban is mehet nagyot egy jó cpu, és fordítva is... Persze limitálhat a ram is... stb... 3 változós egyenlet...
A Gear Mode pedig arra jó, hogyha a CPU ból kifogy a szufla, akkor lehet sebességet váltani ...
Alapjába véve G1 ben 4000 mt/s ramhoz 2000 mhz IMC társul...
G2 ben a 4000 mt/s ramhoz 1000 mhz IMC társul...
Erre akkor van szükség, ha a szufla kifogyott a CPU ból, de a RAM még bírná a tempót !
Ugyanis mivel az IMC ben, ami a CPU ba van integrálva felezzük a terhelést.
Viszont ezért nagy árat fizetsz, mert a CPU ban a memória vezérlő fele akkora tempón fog működni, tehát a ram hiába lesz gyorsabb... A ramnak az elérése lassabb lesz...
És ilyenkor történik ez:
Ez a tesztem jól szemlélteti azt, hogy a memória elérési ideje játékokban jobban számít, mint a memória tempója !
Ezért van az, hogy sok játékban a DDR5 alul marad a DDR4 el szemben... Mivel a DDR5 már fixen G2 ben megy Intelnél (AMD nél G1 megy 6400 mhz ig, de abba ne menjünk bele, mert ott minden máshogy működik)
Ebből kiszámolható, hogy
G2 8000 mt/s = 2000 mhz IMC
G1 4000 mt/s = 2000 mhz IMC ilyenkor az dönti el a végeredményt, hogy a DDR4 vagy DDR5 irányába billen az FPS mérleg, hogy a játék a ram tempóra vagy a latencyre érzékenyebb...
Általánosságban elmondható az, hogy 4K ban a ram sebességet kedveli jobban a játék, magas FPS számokhoz pedig az alacsony latency a kedvezőbb !Nos ezek az alapok, áttérve a memóriára !
Vannak elsődleges másodlagos és harmadlagos időzítések !
Az asrock timing configuratorban ezek szépen el vannak különítva... Bal oldalon felül láthatóak az Elsődleges időzítések, majd alatta a Másodlagos, jobb oldalon pedig a Harmadlagos időzítésekAz elsődleges időzítések a sebességet és a latencyt egyben nagyban befolyásolják !
A másodlagos időzítések általában a Latencyre vannak nagyobb befolyással.
A tWR a COPY és Write tempót de inkább a Copyt szokta megdobni, a tRFC a latencyt csökkenti, de ha túl alacsony akkor a hőmérsékletre alergiásabb lesz a memória, szóval csak készséggel kell hozzányúlni... Egyébként a helyes tRFC beállításához van táblázat is:
Aztán a harmadlagos időzítések a tempón javítanak javarészt ! Azonban fontos tudni, hogy ezekkel az időzítésekkel azt állítod be a ramnak, hogy az IMC vel milyen gyorsan kommunikáljanak a memória chipek... Illetve a tREFI és a tCKE az, ami ezek alól valamilyen szinten kivételek...A tREFI azt a ciklus időintervallumot állítja be, amíg a ram parancsokat fogadhat, ezáltal minél magasabb ( minden többi időzítéssel ellentétben ) annál gyorsabb lesz, ez egyébként egyben szintén allergiás hatást vált ki a ramból a hőmérsékletre való tekintettel kapcsolatban ! Tehát nagyobb = kevésbé fogja bírni a meleget !
A tCKE pedig azt állítja, hogy mennyire engedje a ramokat aludni... Tehát ez minél alacsonyabb annál nagyobb lesz a folyamatos áramfelvétel, annál kevesebbet alszik a ram. Szóval a tCKE pedig fűti a ramot rendesen...Nos, sok időzítésen átugrottam, nagyon nagy vonalakban mondtam csak el a dolgokat.
Azt ajánlom, hogy először állítsunk be a ramjaidnak mindenhová egészséges időzítéseket, egyik idő se várjon a másikára. És ne legyenek túl hamar lezárt bankok se, mert az hibát okoz !
Ha ez megvan, utána lehet feszültséggel, és órajel változtatással a megfelelő sebességet belőni neked -
5leteseN
senior tag
válasz
atom18 #65422 üzenetére
Én a kétoldalas fém hűtő-lappal ellátott szerver RAM-jaim közé betettem egy kis blower-t a fiókból (pont paszolt), és az 1066-osok lazán mennek 1366-on, sőt:
.... 25-45 C-fokokkal.
Mindezt úgy, hogy a középen lévő fémlapot hűti csak a "blowerke", bár a két oldal között van fém-híd(a rögzítő-pántok), és a fém ugye nagyon vezeti ezt a felesleges hőt.
Azt viszont még mindig nem tudom, hogy mivel lehet megnézni a (BIOS-ban beállított, gyáritól eltérő) RAM-V-okat, mert a Xpeccy-ben én nem találtam meg. A programok többsége a szabvány feszültséget adja meg, nem a beállított valós értéket.
-
válasz
atom18 #65415 üzenetére
Én mindenképp használnám a direkt hűtést.
Egy okból kifolyólag írtam azt, hogy nem akarok senkit költségbe verni.
Hűvösebb ram mindenképpen jobb. Viszont azt sem szeretném, hogy a "zeb aszonta', hogy vegyek ventit".
Elfekvőbe biztos van egy tartalék, azt ideiglenesen a vga hátára rátenni, majd hosszú teszt.
Ajánlott a 25 körös usmus. Aztán fokozhatnám még.
Az is lehet, hogy az égvilágon semmi gondod nem lesz hűtés nélkül sem.
Ezért az egy dologért vártam a tesztedre, hogy így működik e.
Ha megveszed 6e Ft-ért a gyári ram hűtést, azzal csak jót csinálsz.99.9%, hogy samu b die a kit. Olyan sebességet, késleltetést csak oc-kal érsz el.
Arra 110%, hogy kell hűtés. De napokig, sőt hetekig tartó tesztelés az ára -
Baryka007
addikt
válasz
atom18 #65406 üzenetére
Hátha egy kis ösztönzést kapsz
Ez egy 4000 CL16-16-16 os B-DIE kit.
Sajnos csak 6P magos CPU val, ez i9/i7 el +4gb/s tempót hoz ugyan ebben a tesztben.De a latency változatlan maradna
------------------------- Ugyanitt !!!------------------------------C# nyelven WPF guival csináltam a fórumtársak segítségével illetve azok tesztjei és mérései alapján egy egyenlőre Intel kompatibilis DDR4 B-DIE és DDR5 M-DIE Memory Guide progit... Jelenleg csak ezt a két típust támogatja... Z370 től Z790 chipsetes deszkáig!
Ha gondoljátok próbáljátok ki !
A feszültség értékeket kezeljétek amolyan iránymutatásnak ! Mert az egy annyira nagy változó érték, hogy tól-ig sem biztos hogy benne kéne hagyni a programban !
Azonban, ha olyan időzítéseket adna meg a program amik nem indulnak el neked mégsem, akkor változtass a step - by - step varázslón az OC mértékén (Softly, Moderate, Extreme)
Ha valamelyikkel elindulsz, és postolsz. Akkor az lehet kiindulási alap !
Az időzítéseket azonos sorrendben ajánlja a program, mint ahogyan az Asrock Timing Configurator azokat kiírja!
Használjátok egészséggel!
Link
Ui.: A programban nincs semmiféle vírus, csak nincs digitálisan aláírva, ezért pár böngésző riogathat. Én szívesen kiposztolom a nyers kódot is, illetve töltsetek le hozzá egy .NET 8.0 keretrendszert, mivel arra épült a program ezért anélkül nem fog elindulni !
Szép estét! -
válasz
atom18 #65406 üzenetére
Ennél picit hosszabban, de ha nincs gond akkor nyerő vagy.
Meg miért is lenne
Proci esetén is érdemes természetesen optimalizálni, de rég volt már a kezem alatt Gigabyte. Nem emlékszem már pontosan a nevekre.
Van topikja ugyan, de sajnos sok segítséget nem hiszem hogy kapsz. Próbát természetesen megér.
Az 1.33V nem sok, és nem jelent semmit. Az egy max érték üresjáratban.
Terhelésre, amikor Amper is folyik, alacsonyabb.
Ami szembetűnő, hogy ez még limit nélküli BIOS.
A 4096W-ból gondolom. Ha nincs vele gondod, nem beszéllek rá a frissítésre. Nagy visszhangot kapott a 12, 13, és 14. gen. ez ügyben. Sorra jöttek a rosszabbnál rosszabb BIOS-ok a "hiba" miatt. 12. gen is ide tartozik, csak az gyárilag nincs túlhajtva.
PL1 és 2-t érdemes beállítani.
...Ezen most elgondolkodom, ugyanis az rémlik, hogy ez 180W volt. Lehet keverlek, sok konfighoz fűzök mondanivalót.
Mindenesetre limit nélkül nem ajánlott.
Ha a Vcore-ra vagy kíváncsi, azt így csináld:
10 perces Cinebench R23 loop utolsó másodperceiben, de még futás közben.
Lényeges, hogy terhelés alatt nézd a Vcore értéket. A max lényegtelen, Vdrop (fesz esés van és jó is) normális.
Ennyi off még belefér, de a limitek hiányán kívül nem hinném hogy rossz.
A Feszültség korlátozások mondjuk fullon van "igen"-nel, az sem az igazi. Azokkal el lehet játszadozni. Leggyakrabban a PL4 jelez be, de annak a helyrerakása kicsit bonyolultabb.
Gond nincs belőle.
Az 1.33V üresben mint max, np. -
válasz
atom18 #65404 üzenetére
Addig ne dobj ki pénzt, várj vele.
Csak használd a gépet. Próbálj meg több mint egy órát játszani, hogy a vga fűtsön alá így venti nélkül.
Lehet így sem okoz gondot. Hwinfo maradhat a háttérben, az fel fogja jegyezni, mi a max és az átlag hőmérséklet.
Feleslegesen nem ararlak rábeszélni.
Ha viszont hibázás áll fenn, az sem biztos, hogy rossz.
Akkor meg ideiglenesen kell odatenni egy akármilyen venti ami direktbe fújja.
Nekem TM5 alatt zárt háznál olyan 37-38°C ventivel.
Venti nélkül 48°C környékén elkezd hibázni.
Én hosszabb időtartamra állítom.
De maradjunk optimisták, sztem így sem okoz problémát. Sok időzítés még "laza", nem feltétlen kell.
Az a hűtés viszont igényesebb szükség esetén, mint egy odabiggyesztett mezei venti.Szerk.:
Tévedtem. Ha 1.50V-on használom, akkor ~43°C.
1.40V-on ~38°C. -
válasz
atom18 #65402 üzenetére
Itt most gondold át, hogy átmész e oc -ra, vagy maradsz az xmp -nél? Xmp is oc különben, csak az egy gyenge oc.
Ez a kit viszont igen különleges, ugyanis az átlag 1.35V helyett 1.50V-on dolgozik.
Én már itt is tennék egy ventit a videókártya tetejére, hogy hűtse direktbe a memóriákat.
Játék a fő cél? Úgy értem, hogy a vga tolja a meleget?
Az játék alatt szépen felfűti a házat, és hasonló hőmérsékletek lesznek, mint a TM5 stressz alatt.
Egyik, hogy hagyod így helyrebillentett xmp-vel és használod.
Ha nem forr fel és nem hibázik normál használat alatt, akkor kész is.
Másik verzió a ram oc, ami sok sok tesztet követel meg.
Ez a 3800c14 egy "Ferrari" kategória, oc-kal 3800 cl14 14 14 sima ügy neki szorított időzítésekkel.
Venti oda kötelező, illetve több nap tömény tesztelés.
Előfordul a windows totális összeomlása, esetleg cmos reset is.
Ezeket leírom, számolni kell vele. Nem feltétlen, de van, volt rá példa.
BIOS-t le lehet menteni félkészen is, aztán a működő mentést visszatölteni ha aznapra meguntad.
Elszántság kell, türelem
A jelenlegi sebesség is példás, szóval jól állsz. Messze jobb, mint az átlagos 3200 cl16 18 18 és hozzá hasonló "csiga" kit-ek.
OC-ra úgy kell tekinteni, hogy egy hobbi, cél az, hogy nincs cél.
Egy hardver megmutatja mire képes, amikor megnő a feszültség igénye aránytalanul a stabilitáshoz, az árulkodik már a határokról. -
válasz
atom18 #65389 üzenetére
Utánaolvastam, meglepő kicsit, de akkor semmi gond a Gigabyte auto feszültséggel:
1.35sa and 1.6vddq is what I would stay under. [OFFICIAL] Asus Strix/Maximus Z690 Owners Thread
Ettől független ha van idő és kedv, lehet csökkenteni.
Gear1 mód tesztelése lényegesebb jelenleg.
OC-ra meg nem beszélek rá senkit, de segítek benne ha tudok.
Szóval 1.60V még ok. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
atom18 #65389 üzenetére
Amúgy emlékeztem rá régről, hogy vmiért a bide dual rank kitek több platformon nem csipázták az 1T-t, a miértet nem tudom.
Nah akkor ez így sztem rendben van. Mivel sem alder lake, sem ddr4 bdie vonalon nem vagyok rutinos így átadnám a szót Zebnek, aki igen rutinosnak számít eme területen is.
(ahogy írta, a TX fesszel kezdeni kell valamit) -
válasz
atom18 #65385 üzenetére
Szia!
Nem akartam bele okoskodni tegnap, de megteszem finoman.
Ha jól látom és értelmezem, 2x8 3600C16 16 16 SR-ot cseréltél 2x16 3800C14 16 16 DR-ra ADL-en.
Előjött az, amit a múltkor írtam.
Sajnos jelen esetben jóval lassabb lett minden, ráadásul instabil is.
RKL-en bevezetett Gear2 mód felezte a sebességet. CR1 ahogy Fudi írja, az sem ajánlott.
Bár a lapok G2 esetén CR1-re teszik.
Ezen felül az 1.50V IVR VDDQ TX feszültség eszement sok. Többi lényeges feszültséget nem látom, akárhogy keresem.
Mondjuk ebbe nem szívesen megyek bele, pont ezért sem irkálok már tanácsokat.
(Egy brutális tűzeset volt a múltkor egy fórumtársnál, hiába írtam, hogy feszültséget lejjebb. Szétégett a lap, foglalat, cpu, minden)
Az az 1.50V a veszélyes zóna már TX-nél. SA/DRAM-ot nem is tudjuk.
DRAM (Vdimm) elvileg ennél a kit-nél 1.50V, ami teljesen normális a b die-oknál.
Viszont ez a fesz már elforralja szerintem, egy aktív hűtéssel orvosolható.
Idle ~40° nálad, akkor el tudom képzelni, hogy mennyi lehet ha a VGA aláfűt és egy ram teszt is fut.
45°C a max igazából amit ezek elviselnek. tREFI ide oda, mindegy.
Ha jót szeretnél (mivel egy nagyon jó kit-et vettél), akkor Gear1 és CR2.
G1 nem fontos ha tartasz, félsz az ilyenektől, de a CR2 annál a DR-nál ajánlott.
Ez csak az én meglátásom, de sztem csak hőmérséklet gond van.
Egyetlen venti a VGA hátára ideiglenesen egy próbát megér.Saját tesztem erről a szituációról:
Sajnos ott van ugyanez a hiba, CR1/G2... Így jelentősen lassabb a régi 3600C16-tól.
Itt pedig csak ezt a két hibás dolgot fordítottam helyre:
Itt még az AUTO feszültségek vannak, de az Asus közel se tolja úgy meg, ahogy a Gigabyte. Az az elmélet, hogy "nincs semmi húzva", az rossz nagyon régóta.
CPU-k is hullanak el a gyári feszültségeken mostanában, de nem lényeges.Aztán aki kedvet érez, javíthat a sebességen kedvére kézzel. Persze ez már macerásabb, de az a kit amit vettél, a világon az egyik legjobb kit.
Ez itt pl., csak az XMP feljavítva.
Sokkal alacsonyabb feszültségen, mint nálad alapon.Ez pedig egy kis overclock
Itt már az alap 1.50V helyett 1.57V kellett, de az sem gond.Valóságban pedig így néz ki a profit:
(Piros az XMP, zöld az XMP helyrebillentve, dupla zöld XMP feljavítva)
Rövidre véve, CR2 és venti megoldhatja a hibázást, de a kit-ben rejlő gyorsaság elvész.
Egy 3600C16 16 16 gyorsabb annál ebben a formában.
Akarsz e bíbelődni vele, majd eldöntöd. Minden adat a képeken van ha kérdés merülne fel.
Ez nem rábeszélés, nem annak szántam.Üdv., z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest