- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #4137 üzenetére
abból gyanitottam, hogy a cl4-est E.P.P jelzéssel szokták feltüntetni. lásd: 2048MB Twinx XM2S-6400CL4 E.P.P. DDRII 800 CORSAIR.
egyetértek abban, hogy a boltok basznak rendesen kiirni a dolgokat.
A CL-re a deffinició tényleg durva volt, azért adtam egy linket, ahol le van irva rendesen. -
IceHole
csendes tag
válasz
#65675776 #4126 üzenetére
minden időzítést beállítottam igen. 5-5-5-15 alatt is kihal és 4-4-4-12-ön kéne menni. de megnéztem külön külön és csak az egyik rossz úgy néz ki...az egyik már win indításnál fagyaszt a másikon meg simán fut a memtest egyelőre.. majd kiderül
igen a feszre nem tudom mér nem gondoltam:S -
Dr.Én
veterán
-
babazs
tag
válasz
#65675776 #3920 üzenetére
Ezt nekem írtsd??
Egyébként még ezeket találtam a neten:
Kétcsatornás DDR 400
3 x 184-pin DIMM Socket
Max. 3 GB unbuffered PC3200/PC2700/PC2100/PC1600 nem-ECC DDR RAM memória (Twinbank)
Ja, és azt nem tudom, hogy a másik 2 RAM-om hány Mhz-n megy!
Akkor szerintetek menni fog? -
Rover623
félisten
válasz
#65675776 #3578 üzenetére
A K8 IMC-k indegyike támogatja az ECC-t.
Az lehet...az alaplapok egy része viszont ennek ellenére nem...sőt: kifejezetten ''non-ECC'' RAM-ok használatát írják elő...
Arra vonatkozólag nincsen tapasztalatom, hogy az ilyen alaplapok el sem indulnak ECC memcsivel, vagy csak egyszerűen nem működik bennük a hibajelző és javító funkció... -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3567 üzenetére
Értem.
Szóval mondjuk egy játéknál nem okoz túl sok fps csökkenést mondjuk, ha 800-as RAM van a gépben 1066-os helyett?
És a szorzó számít valamit? Arra gondolok, hogy a memória vezérlő felelteti meg egymásnak elvileg a 2 különböző sebességet (a RAM-ét és a prociét). Egy 4:5 arányú osztónál nem kell kevesebbet dolgoznia a memória vezérlőnek, mint mondjuk egy 1:2-es osztónál?
Csak azért kérdezem, hogy érdemes lenne-e 400-on járatni az FSB-t (800MHz-es RAM mellett), mert akkor 0.5-ös osztó kell, és 1:2 lenne az arány, vagy a memória vezérlő tehermentesítése miatt jobb lenne esetleg hagyni 333-on az FSB-t és akkor 3:5 lenne az arány, ami barátságosabb (arról nem is beszélve, hogy ezt ajánlja a leírás is)?
Persze 1066-os RAM-mal meg 333 FSB mellett 4:5 arányban mehetne, ami még barátságosabb... Csak ugye nem tudni előre, hogy menne-e úgy a RAM. -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3564 üzenetére
Köszönöm.
Remélem azért nem őrülsz bele a hülye kérdéseimbe
Az jó, hogy a dual nem kapacitásfüggő. Továbbá akkor alacsonabb időzítést is tud majd.
A processzorról már máshol írták, hogy bírja a 400-as FSB-t.
Igazából a RAM-ot nincs szándékom húzni, szóval 400-as FSB mellet én már boldog lennék, ha 2:3-as osztóval pont 1066MHz-en menne a gyárilag is 1066MHz-es RAM, 2*1GB dual-ban.
(Az Auto módot kikapcsolva, akkor hozzáférek ezek szerint az osztó állításához?)
Az egyetlen félelmem az, hogy ugye 1066MHz-en nem biztos hogy menne a RAM, pláne 400-as FSB mellett, amikor már elvileg 1333 mellett sem támogatja...
Szóval már csak azt nem tudom, hogy megéri-e több pénzt kiadni az 1066-osra...
Amúgy le a kalappal előtted, hogy ennyire segítőkész vagy -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3559 üzenetére
Egy valamit még megmondanál?
Ha alapból elindítom a gépet, alapjáraton 1333MHz a QPB, 333 az EC, ekkor a 800MHz-es RAM-ot a gép automatikusan 800MHz-en járatja, úgy hogy felismeri, és beállítja a 3:5 osztót?
És később, ha növelem a processzor FSB-jét 1600-ra akkor az osztó marad 3:5, és így a RAM is gyorsul? Tehát az osztót nem tudom állítani?
Mi történik ilyen estben, ha beteszem akkor az 1066MHz-es RAM-ot?
A pdf nem szól olyan esetekről, ha pl. 1600-as a QPB. Olyankor tud egyáltalán stabilan menni a rendszer?
Amúgy nem célom a tuning, csak amíg azt hittem támogatja 1333FSB mellett az 1066-os RAM-ot is, akkor gondoltam, hogy ebben az esetben már kihasználom ezt, és gyorsabb memóriát teszek bele. -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3553 üzenetére
Kösz!
Akkor 400-ra állított FSB, vagyis 1600-as QPB mellett, 1066MHz-en a DDR2-es RAM-hoz 2:3-as osztót kell beállítanom, ha jól számoltam. Vagy esetleg majd egyenesen a Data Frequency-t (1066MHz), vagy a clock Frequency-t (533MHz, ugye az 1066 fele, kell hogy legyen?) kell majd megadnom.
Köszönöm a segítséget. Nagyon jól jött, most már talán átlátom annyira, amennyire szükségem lehet
Azt hiszem, akkor 1066MHz-eset veszek, és majd 2:3-as osztóval járatom az 1333QPB-s proci mellett.
Még egyszer köszönöm. -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3550 üzenetére
Köszönöm.
Nekem asus p5kc alaplapom lesz, szóval lehet, hogy akkor találkozom majd valamelyik vicces megoldással.
Még annyit, hogy ha 1066-on akarom járatni, és nem az osztót kell megadni, akkor nem 533-at kell beállítanom? Mert te 667-et mondtál, és úgy nem 1333-on menne akkor? (Gondolom osztó nélkül valószínűleg a Clock Frequency-t lehet állítani, és akkor annak a duplája lesz a Data Frequency)
Nem akarok kötekedni, csak ezt az egyet nem értettem -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3546 üzenetére
Értem.
Akkor, ha én mondjuk 1066MHz-es RAM-ot vennék, az ugye 266MHz-es Core Frequency-vel rendelkezik. Ha e mellé 400-ra állítom az FSB-t, akkor az osztó 3:2. Ez nem helyes így?
Mert 400/266 az kb. 1,5 vagyis 3:2. FSB/Core Frequency-t kell nézni, vagy Core Frequency/FSB-t?
400-as FSB mellett akkor tud menni 3:2-ben a RAM 1066 Data Frequency-vel? Ez elfogadott arány? -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3544 üzenetére
Végre, akkor kezdem átlátni valamennyire
Köszönöm, a segítséget és a fáradozásodat.
Még esetleg annyit megmondanál, hogy a szorzónak van valami negatív következménye? Mármint midegy-e, hogy milyen szorzóval megy 800MHz-en a RAM-om?
Tehát jobb-e ha 400-as FSB mellett, 0.5-ös szorzóval járatom a RAM-ot, vagy az a jobb, ha mondjuk hagyon 333-on az FSB-t és mondjuk 0.6-os szorzót használok (200/333), és úgy megy a RAM 800 MHz-en?
A szorzót milyen pontosan lehet megadni? 0.5-ös ugrások vannak csak benne?
Mert akkor vagy 400-as FSB-t tudok használni, és 0.5-ös a szorzó, vagy 333-as az FSB és akkor 0.5-tel 667MHz-en jár a RAM (ha 1-et adnék meg, akkor ugye 1333MHz-en menne a RAM, amit nem bírna).
Vagy a szorzó a processzor/RAM arányt mutatja? (És akkor 0.5 helyett 2-es szorzó van, és ebben a rendszerben 0.5-ös ugrásokkal többféle értéket is lehet állítani) -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3542 üzenetére
Asszem értem
Akkor, ha 400-asra Állítom az FSB-t (vagyis EC-t) a BIOS-ban, akkor utána, hogy 800MHz-en menjen a RAM-om, azt a szorzót 0.5-re kell állítanom (vagyis az EC duplája legyen a Core Frequency-nek)?
Mert így akkor elvileg a Core Frequency 200MHz lesz, a Clock Frequency 400Mhz, a Data Frequency pedig 800MHz? -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3537 üzenetére
Hm...
Én ezt most úgy értelmezem, hogy az EC az egyenlő a Core Frequency-vel.
És én az EC-t állítom a BIOS-ban (gondolom úgy, hogy amit megadok a processzor FSB-jének, azzal lesz egyenlő az EC-vel és így a Core Frequency-vel is). És így akkor én azt adhatom meg egy szorzó/osztó-val, hogy a Clock Frequency hányszorosa legyen a Core Frequency-nek?
Tehát akkor, amit korábban írtál, hogy 4*(1)=2*(2)=(3). Ebből elvileg a 2*(1)=(2)-vel, igaz?
és én ebben a 2. ''egyenletben'' a kettes szorzót tudom variálni a BIOS-ban?
Vagyis megadom (a proci FSB-jével igazából) a Core Frequency-t, és megadom, hogy ennek hányszorosa legyen a Clock Frequency.
És a RAM tényleges sebessége pedig a Data Frequency lesz, ami majd az általam az előzőekben leírt módszerrel megadott Clock Frequency 2-szerese lesz?
Akkor ez így működik?
És ha igen, én meg tudok adni egyes szorzót? Tehát hogy a Core Frequency egyenlő legyen a Clock Frequency-vel?
(Mert így akkor 400-as FSB-t állítok, 1-es szorzót adok meg - így akkor a Clock Frequency is 400MHz lesz, és akkor a Data Frequency 800MHz lesz automatikusan. Ilyen beállításokkal a 800-as RAM-om elvileg 1:1-ben tud menni a procival? Vagy csak akkor tud úgy menni, ha a Data Frequency mindenképpen 4-szerese a Core Frequency-nek?) -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3532 üzenetére
Köszönöm.
Az lenne még akkor a kérdésem, ha én a clock frequency-t állítom, azt hogy tutom állítani?
Amit beállítok FSB-nek az lesz egyenlő a clock frequency-vel, vagy pedig a beállított FSB 2-szerese lesz a clock frequency?
(Mert ha az előbbi áll fenn, akkor 400MHz-es FSB esetén a clock frequency is 400Mhz lesz, vagyis a data frequency 800Mhz. És nem pont ekkor működik 1:1-ben a rendszer?)
És szorzókat lehet állítani a RAM-nál? Ha igen, akkor milyen szorzókat? A szorzó melyik frekvenciát befolyásolja? -
Narim
tag
válasz
#65675776 #3530 üzenetére
Még egy kérdésem lenne.
Azt meg tudnád mondani hogy mi az átlalad feltett képen a core-, a clock- és a data frekvenia? És melyik állítódik át ugyanarra, amekkorára a processzor fsb-jét állítom?
Ha pl. 333-as FSB-jű a procim, akkor melyik áll 333MHz-re, és a többi hogy alakul?
Melyiket állítom egy szorzóval (miután az FSB alapján beállt közülük egyik az FSB frekvenciájára)?
Ha ezt el tudnád mondani, sokkal közelebb jutnék a teljes megértéshez
Köszönöm. -
Narim
tag
-
Narim
tag
válasz
#65675776 #3524 üzenetére
Köszönöm, most kicsit jobban rálátok a dologra, asszem...
Tehát akkor a cellaórajele a 4-ede, de a BIOS-ban a busz órajelet állítom.
És ez az órajel az, ami az FSB-től függ (intelről van szó, asus p5kc alaplap)?
És én ehhez tudok a BIOS-ban szorzót állítani (vagy nem állítani, mert az mindig 2??)
De így az FSB-ből és ebből a 2-es szorzóból jön ki a 800MHz?
és akkor így 400*2-n megy 1:1-ben a ram és processzor?
Kösz a türelmedet, hogy ennyire belemélyedsz... -
haxy27
aktív tag
válasz
#65675776 #3450 üzenetére
1. bekezdésd.
Igmár más. ezt tudom ezért akartam mindenáron megoldani a problémát.
2. Bekezdés.
Nem emlékszel rosszul de mivel a kérdés az volt hogy a ram mértnem megy azon az FSbn mint a Proci és ehez ott volt a teljes everest adat igy nem látam szükségét hogy tuningalat mit tud, mert elöször tuning nélkül szándékoztam megoldani a problémát.
FehérHolló: flexibility option alapban be van kapcsolva a lapomonsajna igy a kezdetektöl igy ment és mindegy mien ram van benne mindenáron a minimumon tartja, még ki nem kapcsolom.
(De épeszű ember, aki tudja, hogy mire jó, be nem kapcsolja, csak végső esetben.)
nem tudtam mire való, mert akkor nem tetem volna fel a kérdésemet. Amit nem ismerek nem piszkálok, ha nem muszáj. És de igen mielött valaki be ir egy megoldást és nem csak kérdést tesz fel elöte igenis gondolkodjon, szerintem. Pláne ha tudja hogy régi alaplaprol van szó. Persze egyszerübb lenne le cserélni a lapot de nincs rá elég zsém meg idén nem is lesz.
Azért köszönöm a hozzászolásokat. -
haxy27
aktív tag
válasz
#65675776 #3395 üzenetére
És mi van beállítva a BIOS-ban DRAM Clock-ra? Mennyi a proci hivatalos FSB-je?
Egyébként bőven elég 333MHz-en mennie a RAM-jaidnak ha 333MHz az FSB, semmi értelme felé menni (alá sem).
A procim mit látható Barthlon 2500+ szorzózár nélküli, eredeti szorzó 11, és FSB=333
De megy 14* szorzoval is vagy 11* szorzóval 410FSB vel a memoria 333MHz re van álit va itt irja az everest hogy csak 133 megy ez látható is azon a listán minden alapon van.
ha felviszem a proci fsb jét 400ra akkor a ramok 167MHz menek az everest szerint.hogy lehet ijet le irni hogy az fsb emelésnek nincs értelme? Ez a proci 2300MHz 410fsb vel simán veri a A64 3500+ procit.
Csak ezt a memoria dolgot nem értem.
-
buvez
tag
válasz
#65675776 #2810 üzenetére
Nem everest betegsége szerintem amivel szemben állok, inkább a lapom. Megnéztem Sandraval is, pcmark, ua. a helyzet
Ahogy meglett a lap bios frissítéssel kezdtem. F5 volt a legfrissebb. A korábbi, F4-el probálkoztam, azzal már elértem kb 600-as emelkedést olvasásban, amiben viszont nagyott ugrott az a késleltetés. F5-el úgy 93 ns volt, F4-el már 56 ns.
Viszont ezzel a biossal előjön egy probléma amit F5-el orvosoltak:''Fix CPU compatibility issues (Sometimes booting failed after reset)'', de ez már nem ide tartozik. Már csak azt nem tudom, hogy ez a típus rossz vagy csak pont az enyém.
-
mikk2000
őstag
válasz
#65675776 #2743 üzenetére
Olvasd át alaposabban amit írtam, bár nem írtam sokat, meg lett benne említve az is, hogy miért nem veszi észre esetleg a ''szakavatott'' szem a hibázást. Gondolom tudsz olvasni, ezt abból gondolom hogy tudsz írni.
A szakavatott szemhez annyit, hogy ha tényleg elegendő lenne egy ilyen ''szem'', akkor mi a fenének futtat 5-600 féle tesztet egy sima memóriatesztelő program, ha olyan könnyű megállapítani azt, hogy a memória hibázik-e avagy nem. Gondolkozz el ezen.
Nagyon viccesnek találom, hogy egy ram topikban még azon is vita van, hogy szükséges-e alapvető teszteket lefuttatni. Engem személy szerint nem érdekel hogy a saját gépeden mit csinálsz, de ha másnak kért okozol hibás információ közléssel, az adott személy kára esetén ez akár büntetőjogilag is szankcionálható. -
mikk2000
őstag
válasz
#65675776 #2734 üzenetére
Részletesen fogok válaszolni, mert úgy látom nem csak lusta vagy, de még neked áll feljebb.
Amit Te írsz az viszont már a pánikkeltés határát súrolja, mintha minden RAM szar lenne.
Kezded érteni, ez haladás, azt kell feltételezni hogy rossz, így nem ér meglepetés. Én elhiszem hogy túlságosan lusta vagy tesztelni (vagy nincsenek alapismereteid a tesztek lefuttatásához és kiértékeléséhez), de ezt a tesze-tosza hozzáállást nem nagyon kéne terjeszteni, főleg egy ram topikban nem. A hibás működés ugyanis nem feltétlenül egyértelmű (program/adat aránya ügye).
Egy normális kiskerben mielőtt eladnak egy gépet, minimum egy memtest-et és egy 3DMark-ot lefuttatnak. Pedig ha mondjuk napi 4-5 gépet is eladnak, akkor nem mindegy, hogy azokon mennyi teszt mennyi ideig fut. Ha nekik ez mégis megéri (kevesebb panasz az ügyfelektől) akkor te, tenger idővel... nincs épeszű indokod.
A problémás esetek többségében nem a ram hibás fizikailag, hanem inkompatibilis a memóriavezérlővel. Ram teszt ugyanis elméletileg az lenne, ha egy ram tesztelő berendezésbe tennénk a modult, szg-en nem tudjuk megkerülni az őt kiszolgáló áramköröket, így végülis az összes érintett áramkör tesztelve lesz, tehát a ram teszt PC-n futtatva gyakorlatilag a legfontosabb elemeket is teszteli.
Nem akarok teljesen felesleges vitát folytatni arról, hogy érdemes-e tesztelni a ramot vagy sem, akinek nincs 35-60 perce lefuttatni egy dosos memtesztet, és egyszer otthagyni éjszakára, azt én sajnálom, és ha egyszer károm származik abból, hogy miatta sérült adatot kapok, vagy többheti munkám vész kárba, akkor nem ússza meg egy-két nyaklevessel.
Maximum az mentheti a hozzáállásodat, hogy velem ellentétben kevés tapasztalatod van ramok hibázásával kapcsolatban, de ez esetben még egyszer mondom, nem célravezető a lustaságot mint erényt hirdetni, sőt azt aki nem mérhetetlenül lusta és van rálátása a témára - lepánikkeltőzni. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#65675776 #2625 üzenetére
ezeket everest írta ki, valamint az SPDTool is, csak annyi, hogy spdtool szerint AMPX... Szóval itt lehet a hiányzó betű.
Duál módot sejtettem hogy sosem fogm kibulizni, most majd nézek egy másik kingmaxot, hátha valameikkel megy duálban. Ramjaimat nem kitben vettem, akkor nemvolt annyi pénzem, csak szép egyformákat kaptam.
A visszaoszási problémára tudsz valamit mondani? Garmadányi beállítás van még a ramhoz a timeingeken kívül, bár eddig akármelyike variáltam, nem segített. -
Picco
addikt
válasz
#65675776 #2580 üzenetére
hi
talaltam 1 listat mi szerint ilyen chipes lehet:
Corsair Value Select RAM VS2GBKIT400C3 - Micron 5B-D or Samsung UCCC
alapba ezt kellene tudnia:400mhz 3 3 3 3 8 2T 2.6v
most igy mukodik betonstabilan: 500mhz 2,5 3 3 7 1T 2.7v
kerdesem h vajh menne ez tobbet is?
mennyi feszt adjak neki max?
mivel fole log a thermaltake blue orb-om igy hutve is van, melegedese nem veszes.
udv: Picco -
Bobbysolo
tag
válasz
#65675776 #2545 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Kicsit okosabb lettem a témában...
A proci FSB-je 133, ezek szerint a RAM-okat 133 (266)-on kéne járatni, ugye?
Akkor ezért volt DDR400-ként a restart, mert instabil volt, gondolom én...
Most járassam őket akkor 266-on (szinkronban az FSB-vel), vagy ''erőltessem'' a 333-at az időzítések kézi beállításával? Hogy a jobb?
A régi (4 éves) SAMM368L6423DTM-CB3 chip-es, az új szerzemény TCCC-s, ahogy írtad.
Köszi -
Anthony28
őstag
válasz
#65675776 #2407 üzenetére
Ez a win alatti memó teszt tényleg egy fos, jól meghülyített.
315fsb-nél hibát dob, de a dos memtest 3.2 320fsb-vel (2900Mhz,640mhz) 5 óra teszt után se jelez hibát.Én a ennek jobban hiszek az általad is említett okok miatt!Az is furcsa volt hogy ha bezártam a NOD32-t akkor sokkal tovább ment a teszt és csak 300% körül dobott hibát, ha nem volt bezárva akkor már 20%-nál is!!Nesze neked reális teszt....
-
Warpig
aktív tag
válasz
#65675776 #2400 üzenetére
Ezt az üzit dobta a memtest még az indítás előtt: Your version of Windows limits the amount of RAM a single program can allocate. You will need to run two copies of MemTest, and tell each to test 825MB of RAM. Ezért indítottam 2 testet, egyébként ez normális? Vagy akkor tényleg rosszul van vmi beállítva?
-
-
-
FehérHolló
veterán
válasz
#65675776 #1798 üzenetére
A memtest hogy védi ki, hogy nehogy hibás helyre kerüljön a saját prefetch-e, verme és puffere? Egy minimálisat mindenképp le kell foglalni az ellenőrzés előtt (utána lehet bővíteni akár). Bár 512MB-ból is elég nehéz kiszúrni találomra a hibás részt, de gondolom nem bízza a véletlenre az első foglalást sem.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz
#65675776 #1796 üzenetére
Ugyanonnét kezdi feltölteni az inicializálatlannak fenntartott területet? Ha nem, akkor két teszt egymás után a megoldás, de valószínűbb, hogy igen. Előbbi esetben (ugyanonnét kezdi) viszont ha durva memóriahiba van, akkor fagy az egész rögtön, nem kell oda teszt, hogy az ember kiderítse, hogy gáz van.
Én arra gondoltam, amikor megkérdeztem, hogy ha oda is tudja adni tesztelőnek az egész memet egy pillanatban, és más progi is igényel utána, akkor elkezd swapolni a merevlemezre, és akkor már megint nem azt ellenőrzi, amit kellene.
Bocs, ha hülyeséget írok, de x86-os architektúrához még fél év visszavan, winfos memkezelése meg még messzebbi téma. Addig csak elképzeléseim lesznek róla, meg összeolvasott ismeretanyag. -
válasz
#65675776 #1269 üzenetére
0 írás alatt értem én eléggé visszaesik...
Tudom, h a lappal vagy a bios-al van probléma, vagyis elég valószínű! Ezért is írtam ide, hátha tud vki beállítási segítséget adni, hátha vmihez nagyon hülye vagyok.. reméltem.. ezer és ezer féle beállítható lehetőség van, probálgattam párat, külföldi forumok alapján, de nem sok sikerrel. Nem csak a 3-4-4-8 van ugye bár, hanem millió finomhangolás.
MOD: mondjuk a kedvedért lehet tolok vmi memória igényes tesztet, h mi a különbég 1/2T között!
[Szerkesztve] -
Rusher
őstag
válasz
#65675776 #1239 üzenetére
Ok. Értem, köszi szépen
A lazább időzítéseket úgy értem, hogy a jelenlegbeállított értékek 2.15v-on mennek, ha 1T-re állítom 2.45v-sem indul a gépcsak kiváncsi lennék számít-e valamit, bár ez akkor egy elég fontos időzítés gondolom igen, majd kipróbálom, feltéve ha elindul valahogy...
-
Rusher
őstag
válasz
#65675776 #1237 üzenetére
Üdv.
Nekem lenne egy olyan kérdésem,hogy igazából még sosem találkoztam Command Rate állítási lehetőséggel, egész pontosan ez mire jó (gondolom gyorsít a folymaton) de igazából hogy működik? lazább időzítések,magasabb fesz? belerakták az alaplapom új biosába, de 1T-n még nem sikerült elindulnia
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest