- Nem lett arányos a fogyókúra
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A legmagasabb JEDEC szabvány a DDR3-1600@1,5V.
atti1848: 32 bites asztali Windows-ok csak 4GiB-nyi virtuális cím felett rendelkeznek. Ebben minden benne van, ami memória. Emiatt ezen OS-ek maximum 3,25, esetleg 3,5GiB fizikai RAM-ot képesek megcímezni, a többi fenn van tartva az egyéb eszközöknek.
-
Воланд
titán
Ahogy nézem, nincs ilyen ramja a kingstonnak.
Az meg lutri lenne, hogy vesz egy kit-et és megpróbálja 1,5V-on vagy max 1,575V-on belőni 1600MHz-re. Arról nem is beszélve, hogy ezzel jelentős gyorsulást átlagfelhasználás mellett nem is érne el."Márpedig nem egy ember használ ilyet P67-es lapokban, akkor hogy lehet ez?"
Nem mondom azt, hogy nem érdekli őket az intel ajánlása az ajánlott ram feszültséggel kapcsolatban, de sokan úgy vannak vele, hogy egy pár évet kibír a proci degradálódás nélkül, szóval mehet nyugodtan a ram 1,65V-on. Meg egyébként sem telt el még elég idő ahhoz, hogy elmondhassák a userek, hogy mennyire káros ez a feszültség a procinak. Én meg úgy vagyok vele, hogy az Intel 1,5V-ot írt -szerintem csak tudják, hogy mit csinálnak-, akkor attól nem kellene eltérni, legalábbis én nem tudnék nyugodt szívvel e fölött a feszültség fölött üzemelő memóriát ajánlani sb mellé.
-
Pala
veterán
Valakinek valami ötlete?
Miért nem hajlandó 2db egyforma modul dualban, vagy akárcsak singleben működni?
1db-al minden okés, a második behelyezése után a monitor standby módban indul bootnál és úgy is marad, nem történik semmi.
mindkét memória, és mindegyik ramfoglalat tökéletes. Egyszerűen nem értem...
Ez a technika ördöge, vagy mi? Valamiféle inkompatibilitási átok szállta meg a gépemet? -
Savage5
senior tag
A PC már csak ilyen, viszi a pénzt rendesen. Neked nem merem javasolni, hogy adj 2.90V-ot a memóriáknak, nehogy elégjen valami is, de az én lapom picit alulméretezi a feszültséget a RAM-nál: 2.90V van hivatalosan a BIOS-ban, de az összes program (amiknek nem 100%-ig lehet hinni) 2.83-2.85V-ot ír mindenhol, ami ki tudja valamilyen módon olvasni az értékeket. Az ennél eggyel alacsonyabb beállítási lehetőség a BIOS-omban a 2.77V volt, annál nálam is a fekete képernyő fogadott, a ventilátorokon kívül meg se nyikkant a gép (se sípolás, se semmi)...
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
Valahogy úgy, de ha nem megy, akkor szerintem add el a 2 darab 512 megásat és vegyél mégegy ugyanolyan márkájú, lehetőleg ugyanolyan típusú 1 GB-os modult, jóesetben Dual is menni fog és nem lesz más gond sem. Nekem 3x512 van az nForce2-esemben, megy Dualban, csak elég rendesen leterheli a RAM-vezérlőt, 2.90V-ot kell a 3 modulnak adnom, hogy megnyekkenjenek egyáltalán... Mindig érdemes szerintem törekedni az ugyanakkora kapacítás, kevesebb modul elvre...
-
FehérHolló
veterán
Ha az 512-esek 1oldalasok, az 1GB-os pedig 2oldalas, akkor így jártál, nem lehet ellene semmit tenni.
Most nem tudok utánanézni a chipsetnek, sem a lapnak részletesebben.
Erre esetleg vess egy pillantást, ha 400MHz-es memóriákról van szó: [link]
Tituszazeb: Bootolásnál kiírja, egyébként pedig a legtöbb rendszerinformációs progival is meg lehet nézni. Két különböző csatornára kell raknod a modulokat, hogy dualban menjenek. A slotok csatornakiosztást a lapod kézikönyvében tudod megnézni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged