- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
feka0118
tag
válasz
koko52 #57064 üzenetére
Azt tudtam hogy a dual channelt bukom és az xmp profil se biztos hogy fog működni, de azt hittem manualban be fogom majd tudni állítani. Sajnos azért lett páratlan mert a procihűtô elfoglalja teljesen az első slot-ot és csak 3 mat tudok hasznalni a 4 ből. Akkor van rá esély hogy megszivattam saját magam?
Először azt hittem a VRM korlátoz be, csak időm nem volt még tesztelgetni azt. -
Foley101
tag
válasz
koko52 #56869 üzenetére
Akkor ez az én memóriám: [link]
Az arukereso-n valaki írt a véleményekhez egy ilyet:Hátrányok
2666MHz eléggé megtévesztő, habár legtöbb 3-4-X GHz-es ramok esetében is csak szélsőségesen teljesíthető a feltüntetett sebesség. SPD-je JEDEC DDR4-2400T-re van programozva. ( CL17-17-17, tRC ~46ns). Viszont ezt senki nem fogja érezni játékok során egészen addig, amíg nem teljesítménycentrikus feladatokkal látja el a gépét (fejlesztés, render, grafika, vagy video szerkesztés)Az első hozzászólásban lévő táblázat szerint ennek a RAM-nak 205 a pontja, erről akkor ne is álmodjak valójában?
i9-9820X hajtaná meg, ami 2666-ot támogat.
-
frelife
aktív tag
válasz
koko52 #56837 üzenetére
igen, de ezek valóban azonos paraméterek lesznek?
te vagy a topic gqazda azért kérdeztem rá:Mi kell ahoz hogy a Dual Chanel létrejöjjön?
(továbbiakban DC= Dual Channel)
1. DC-t támogató alaplap
2. 2(*) lehetőleg teljesen azonos méretű, feszültségű, szervezésű, és azonos memória chip-el szerelt memória modul (Ilyeneket célszerű úgynevezett KIT ben vásárolni, igaz láttunk már olyat hogy két nem azonos modul is hajlandó volt a DC-re, ám a tapasztalatok 90%ában épp az ellenkezője szokott történni.)
*4 modullal is megvalósítható a DC.
4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, jobban melegszik a CPU gyakori a kisebb mhz-en történő üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken. -
Gabesz87
veterán
válasz
koko52 #56759 üzenetére
Azt hittem ez ugyanolyan mint az nvidia két kártyás megoldása, hogy csak ugyanolyannal működik. Hát ha így megy, akkor lehet, hogy nézek egy 4GB modult. Gyors keresés után ezek közül esetleg jó lehet valamelyik?
Corsair Vengeance LP
HyperX Savage
HyperX Genesis
Vagy ÁK-n EZEK vannak még.
Az én RAM-om specifikációi: G.Skill AresMondjuk ez már másik topci témája, bocs.
-
GIORGIONE76
őstag
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
koko52 #56681 üzenetére
hát a 32-vel (4x8) pont így szívtam, abból 20 ramdisk volt, teljes PS felhúzva rá, de olyan bizonytalanul működött, hogy szanáltam :(
még 2933-on is probláma volt vele, szerintem talán 2400-n lehetett volna biztonsággal járatni, de azt gondoltam úgy meg minek, arra hogy mi a nyűgje sosem jöttem rá, lehet eleve a program volt megbízhatatlan (radeon ramdisk) -
GEPESZ66
veterán
válasz
koko52 #56660 üzenetére
Azt olvastam, hogy célszerűbb a 16GB-ot KIT-ben venni.
Így most ezt néztem:
Kingston HyperX Predator 16GB DDR4 2666MHz CL12 RAM memória
Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB) DDR4 2666MHz CL16 RAM memória
A CL12 nem lehet gond?
Vagy biztosan problémamentesebb kompatibilitás szempontjából a CL16? -
_DiEGO_
őstag
válasz
koko52 #56647 üzenetére
Jaja, úgy ám , most még mindig elfogadható áron van, csak okosan kell memóriát választani ! mert nem mindig igaz, hogy a legdrágább a legjobb választás ! És nem is szükséges DVGA mellett 3600MHz-es memcsi.
(#56646) Crytek
Egy jó kit választásával jobb eredmény elérhető, mint gondolnád. DDR4 jó tűrőképességű és van benne tartalék, de ez NEM mindre igaz természetesem. -
Crytek
nagyúr
válasz
koko52 #56645 üzenetére
Valahol mintha azt olvastam volna anno ,hogy idén...
addig nem hiszem hogy tudom húzni majd a gép ugpradet. De muszáj lesz, "halott" technot már nem akarok idén venni. Marad az év végi új xbox addig
(Az ár meg kinek mi. Számomra a DDR4 is arany áron fut, szóval ugyanúgy megfizethetetlen ,de sajnos muszáj venni)
-
CamelX
csendes tag
válasz
koko52 #56632 üzenetére
Köszi, ez nem jutott eszembe. Az eredmény viszont ugyanaz, 1 mp után kiírja hogy hardverproblémák észlelhetők. Ezt nem is kétlem, csak jó lenne tudni, hogy akkor alaplap, vagy RAM (esetleg táp?...). Illetve itt is fura hogy ilyen hamar kidobja a hibát. Ha ennyire gáz a rendszer, hogyhogy csak bizonyos eseteknél áll le jóformán.
-
Kyddi
újonc
-
fudi2002
Topikgazda
-
tommyrs01
csendes tag
válasz
koko52 #56491 üzenetére
Köszi a tippet, szerintem ma még a win-t is újrahúzom, hátha. Igen volt nekem is olyan pl. R6 Siege, amiből azonnal kilépett az asztalra minden szó nélkül... Kicsit gáz egy jó online meccs közepén...
Futok vele még este egy kört de hétfőn már jön a másik 8GB ha minden igaz!!! -
Piftuka
veterán
válasz
koko52 #56222 üzenetére
Köszönöm az info-t!
Lehúztam az ODD-t (mert csak pislákolt a LED-je, és nem adta ki a tálcát), kipróbáltam a régi gépben, ahol megfelelően működött, majd visszaraktam az újba, ahol immár szintén.
A probléma is elmúlt egyelőre. Talán csak valami érintkezési gond volt... nem tudom.
Feltelepítettem a Win10-et, és majd tesztelgetem.
Boldog, sikerekben bővelkedő új esztendőt, jó egészséget kívánok Mindnyájatoknak! -
-
arcitec
addikt
válasz
koko52 #56149 üzenetére
De miféle gumival,oda valami jobb gumi kellene,mert ha idővel a hőtől elmállik,széthullik az egész. Inkább egy jó konstrukciós hűtő kellene, ezt viszem vissza. 0-70 fok közt van megadva az üzemi hőmérséklete, mint írtam terheléses írásnál eleddig 44 fok max.
Bár a HDD-k max. 27 fokosak nálam.(külön hűtve). Szóval azért lehet jó lenne valami ide való cucc.Csatolok egy performance tesztet (saját szoftverével): [kép] Mi a vélemény?
Most például a HDD-ból sajtolja ki a maxot 155 000 kbyte/mp -
dtrms
aktív tag
válasz
koko52 #56109 üzenetére
+Scorp2011:
1.35-tel próbáltam egyszer, de úgy se volt jó.
CPU-Z-ben is csak 1064-et ír mindenféle beállítás mellett.Viszont a BIOS-om a legfrissebb, ami konkrétan 4 napja jött ki...a leírásában az áll, hogy növelték a ram kombatibilitást. Lehet pont ez kavart be. Kipróbálom az egyel előző BIOS-t akkor.
Azért választottam a legújabbat, mert a régi BIOS-szal a gpu-t valamiért +300mhz-re lőtte be magától és nem volt stabil. A boost órajele 1950 és az alapot 2150-re állította. Ha visszavettem a normálra manuálisan, akkor meg ugrált össze vissza. Az most teljesen megjavult ezzel a BIOS-al.
De van a kettő között egy (F10), megpróbálom azzal, hátha. -
Mizol29
senior tag
válasz
koko52 #56082 üzenetére
Bios a legfrissebb volt fent most próbáltam meg egy korábbi biost, de semmi. 2400mhz amit be tudok neki állítani fejlebb be se bootol. Próbáltam manuálisan is belőni 2933mhz cl16-ra 1.35v-al, de úgyse jó. 1,4 sőt 1,45v-al is próbáltam, de nem. Most 2400mhz-en van, de rohadtul csalódtam. Az előző patriot ram pár benne se volt a qvl listában és ment 3000mhz-en. Ez meg benne van és mégse működik. Szóval ez a qvl is arra jó, hogy semmire.
-
-
-
válasz
koko52 #56027 üzenetére
Köszönöm, megrendeltem közben.
15.9k -t megért szerintem. (új/bontatlan, bolti garis)
Ha jól néztem, az MSI GT73VR laposba ugyanez van (gyárilag) csak nem KVR24S17S8/8 néven, hanem Kingston MSI24D4S7S8MB-8 (MSI névvel) és így 4x8GB lenne, ami nekem bőven elég/sok is. -
Julot
aktív tag
válasz
koko52 #55937 üzenetére
Köszönöm a tanácsod!
Időközben megrendeltem egy másikat, nem tetszett, hogy az Aegisen csak matrica van hűtőborda helyett...
Ezt vettem: G.Skill 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CL15 RipjawsV 1.2V XMP 2.0
Igaz, kicsit olcsóbban mint most. 14200 Ft.-értNincs szükségem 3000 MHz.-re, és nem akartam többet szánni rá, mint ennek az ára.
Remélem nem jártam rosszul...
-
turorudi
aktív tag
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55904 üzenetére
Asrock B450 Pro4. Itt a használati útmutató 23. oldalán le is írják, hogy ha csak kettő memória van, akkor azokat a második slotokba kell rakni. Kipróbáltam: az első slotokban nem megy dualban.
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55898 üzenetére
Köszönöm szépen! Tényleg látványos, hogy ez a 65W-os prociknál lett így. Ebből kiindulva akkor az is felmerült bennem, hogy ha a jelenlegi 2 modul mellé ebbe az Asrock B450 Pro 4 lapba még kettő ugyanolyan modult berakva fog duálban menni? Az A1 és B1 slotokban a 2db ram nem megy duálban, csak ha az A2-B2 slotokba rakom. Ha emellett az A1-B1-ben is lesz ram, fogja tudni a duált? Vagy ebben is lehet limitáló tényező az energiatakarékos kialakítás?
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55895 üzenetére
Köszi. Csak közben azt nézem, hogy tesztekben kb. ugyanolyan az írás/olvasás sebesség. Nálam miért nem?
-
schottgun
tag
válasz
koko52 #55889 üzenetére
2004-es, de biztos nem az idő a baja. Elindul 3db rammal is, csak akkor a 3. ram modul kisebb kell legyen mint 1GB.
Vettem 9db 1gb-os modult, de egyik variációval sem hajlandó egyszerre 3GB rammal indulni az operációs rendszer. Az MSI oldalán nincs olyan bios frissítés ami kitér ram probléma javítására. -
Ricsi51316
újonc
válasz
koko52 #55884 üzenetére
Ezzel keztem az egész müveletet uttánna biosba Memory remapping és uttánna jött a bios frissités de eddig semmi..sajnos ugyan az 16gb-ból 7.98gb használható mind1 hogy új ram vagy régi alaplap hibát nem hiszem mert a ramokat és a soltokat egyessével néztem végig mind jól müködik. Amúgy köszönöm a válszodad végre valaki megprobál segíteni :)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
koko52 #55847 üzenetére
Meg is nézted a rajta lévő csipeket? Kitudja lehet, hogy már ilyen és olyan verzióval is van szerelve. G.skill is árul olyan ramot, ami régebben samsung b-die volt és most már hinyx cjr és sehol nem tüntette fel ezt a váltást, ne kérdezd melyiknél volt, mert annyit nem ér nekem az egész, amennyire túl volt árazva a b-die és csak fórumon olvastam.
-
Vistaboy
veterán
válasz
koko52 #55834 üzenetére
Tudom, közben kiderült, hogy nem csak a LED hibás, hanem a modul is - vagy azóta pusztult meg -, mert minden játékom, ami kihasználja a több memóriát, elkezdett szaggatni és töltögetni, a feladatkezelőben pedig 8.0 GB lefoglalt RAM-tól feljebb nem megy, hiába ír 16-ot.
Már felvettem a kapcsolatot a webáruházzal, elküldtem a számlát, most várok a válaszra, hogy miképp juttassam vissza és hogy kapom meg a cserét...
-
bot1978
senior tag
válasz
koko52 #55815 üzenetére
Úgy értem valaki, aki összevár Corsair garit 20 féle RAM kitet, vagy bármit amit agyártó még gyárt egyéb cuccot, beteszi egy dobozba és egyszer fizet egy postaköltséget egy RMA számmal juttatva el a gyártónak mittom 30db terméket.
Most egy ilyen kit kb. 10-12k az aprón. Az egyik megy, mert nem egyszerre tojuk be egy pár, a fele legyen mondjuk 5k, tehát nekem kb. 5k alatt kell legyen a postaköltség, hogy értelme legyen vacakolni vele. Egyébként eladom a még hibátlan felét aztán ennyi. Más is így van ezzel. Régen volt is az aprón ember aki gariztatott egy-két gyártónál.Ezért kérdezem, hogy manapság nincs senki, aki intéz Corsair garit? Ti egyesével küldözgetitek a gyártónak? Jó, a ram éppen se nem nagy se nem nehéz, de azért annyira nem olcsó a posta...
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
koko52 #55808 üzenetére
Tudom, nekem is mennek pl 3266-on, csak nem hiba nélkül, 3000-en hibátlan, lejjebb meg még elég feszes kis időzítést is sikerült elérnem, de az optimális teljesítményhez kellett azért a magasabb freki is,
amit iránymutatásnak írsz, ezek szerint valakinél mégsem csak az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest