Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

Lehet hogy tárgytalan, mert ma behoztam a modult, amit kisípol otthon az Extreme4.

Betettem egy DELL brand gépbe és hibátlan az USB-ről bootolt memtest86-al. Ez a brand gép viszont csak 1333MHz-en kezeli a DDR3-at.

Most vagy olyan hibája van ami csak 1600-on jön ki... de gyanús, hogy nem volt egyből kékhalál és amikor a 2x4GB mellé beteszem ennek a kitnek a jó felét, amit nem sípol ki a lap akkor sem lát az alaplap 12GB-ot, csak 8GB-ot, mintha nem lenne benne fizikailag a harmadik modul. Ilyet még nem láttam :U

Miközben egyedül 4GB-osként ezt a Corsair 4GB-os modult látja mind a 4 bankban végigpróbáltam, postol a gép vele BIOS írja, hogy 4GB-1600, ha a párját is beteszem úgy már kisípolja.Ha a jó kitet teszem mellé úgy nem sípolja ki, csak éppen nem látja. Csak a párját viszont egyedül is kisípolja az összes bankban. Ezért hoztam be, de itt meg jó. A fakkivan.

Évek ota ment az alaplapban mindkét pár 16GB-nak látta 1600-on. Még az sincs, hogy az alaplap utálja. Hogy utálom az ilyeneket... :((

• bot1978

senior tag

válasz koko52 #55815 üzenetére

Úgy értem valaki, aki összevár Corsair garit 20 féle RAM kitet, vagy bármit amit agyártó még gyárt egyéb cuccot, beteszi egy dobozba és egyszer fizet egy postaköltséget egy RMA számmal juttatva el a gyártónak mittom 30db terméket.
    Most egy ilyen kit kb. 10-12k az aprón. Az egyik megy, mert nem egyszerre tojuk be egy pár, a fele legyen mondjuk 5k, tehát nekem kb. 5k alatt kell legyen a postaköltség, hogy értelme legyen vacakolni vele. Egyébként eladom a még hibátlan felét aztán ennyi. Más is így van ezzel. Régen volt is az aprón ember aki gariztatott egy-két gyártónál.

Ezért kérdezem, hogy manapság nincs senki, aki intéz Corsair garit? Ti egyesével küldözgetitek a gyártónak? Jó, a ram éppen se nem nagy se nem nehéz, de azért annyira nem olcsó a posta...

• bot1978

senior tag

válasz bot1978 #55812 üzenetére

Elvileg nem kell egyesével vacakolni nem? Vagy ez nem úgy megy, hogy aki pörög benne az egy RMA számmal be tud küldeni 100 féle cuccot egy nagy dobozban aztán csók?
    Most egy ramkit miatt végigvacakolni a csomagküldőt semmi kedvem :O Inkább beszállnék a feladási díjba, ő is beljebb van meg én is.

• bot1978

senior tag

Corsair élettartam garit intéz itt a PH-n valaki?

CMZ8GX3M2A1600C9B
    Van egy ilyen 2x4GB-os kitem. Elkezdett akadozni a gép ránéztem a feladatkezelőre, hogy mi a tosz fut, és arra lettem figyelmes a memóriahasználatnál, hogy csak 8GB ramot lát a gép 16GB helyett. Elkezdtem csekkolni egyesével és ebből a párból sípolja ki az egyiket. Még kék halál sem volt. Csak csendben meghalt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés