- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Nem bírtam magammal és beleflasheltem hogy 4-5-5-13 legyen az időzítés az spd-ben.
Habár most mind2 modulnak ugyanaz a "bios"-a akkor se akar a cas 5-ről 4-re átugorni!
De pozitívan vettem észre hogy a késleltetés 110-ről 97-re ugrott tehát 10%-al gyorsult
, Az olvasás 5%-al, az írás, másolás viszont csak ~1%-al nőtt.
-
Qru
MODERÁTOR
Hát igen, sajnos nem olyan sokat jelent mint látod.
Inkább a magasabb órajel a lényeg általában. Viszont tömörítésnél fontosabb az alacsony időzítés. Ott 975MHz 4-4-3-8 on gyorsabb volt a ramom mint 1170MHz-en 5-5-5-15-ben. Kb minden másban az utóbbi felállás volt a jobb.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem érdemes variálni vele. Ha esetleg később másik lapba berakod nem biztos, hogy ott is stabil lesz azon az órajelen/időzítésen, és akkor kapsz egy szép végtelen reboot ciklust és szevasz. Még ha EPP-be írnád és csak a főbb időzítéseket akkor azt mondom ok. De így, nem ajánlom a dolgot.
Subtimings-okkal meg pláne ne variálj, mert bizony egy "huszáros" vágással kinyírod a ramot sec-perc alatt. Annyit meg nem ér, akkor inkább add nekem ajándékba. -
-
Qru
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged