- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
válasz
Ősember #12206 üzenetére
Nem rossz,de csak 1100MHz-et lehet kihozni ebből az árból.
Szomorúan hallom,hogy a dominatorok tré-k lettekmost pedig hihetetlen jó áron lehetne venni dominatort
-
lipi67
nagyúr
válasz
Ősember #12183 üzenetére
Hali!Szóval itt a turpisság!Hamar kijött.Mikor a First-nél 14k ra ment másnap rendelt is a srác.Megjött,betette,s kva nagy csalódás.Szóval ezért.Bár..Komolyan mondom(Ő mondta)nem csak önmagához képest,hanem a régi ramjaihoz képest is csalódás volt.Viszont plexi oldallapos házba jól mutat.
csak a kinézet ugye nem ezt sugalja -ez volt a pozitívum..(meg az ár,s hozzá jött a kíváncsiságaMost gondolkozom,hogy üzletelnünk kellene.
-
bozont
veterán
válasz
Ősember #12162 üzenetére
Sajnos a 480at sehogy sem sikerül kiszedni belőlük.
Próbáltam felcserélni őket, másik két slotba is átraktam. Ez a memtest mennyire megbízható? Attól hogy hibázik valahol mindeképpen azt jelenti hogy nem bírják a ramok? A 8as tesztig simán eljut, de ott mindig hibázik.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Ősember #12006 üzenetére
Na ja..De gondolom hasonlót (joggal) el is vártál tőle."Senkisenemmondta",hogy a miénk a csúcs
,de azért a paramétereihez képest nyerő,nem?
Majd veszek Tőled vmi "nagyot"ha reálisan beszámítanád az enyémeket(2x2Gb PQI 800),s ha végre beindulna ez az átok 6750-es és szükségem is lenne rá...
Ok? -
kem
addikt
válasz
Ősember #11948 üzenetére
Oké, én lehet, hogy kihámoztam amire gondolsz, de aki nem ért hozzá, annak mintha nem is magyarul lenne ez a hszed. Mint amikor a Slidersben mindig valami pofonegyszerü IT-s dolgot akarnak boinyolultam magyarázni, és elhadarják. Pl hogy mi a különbség a BMP és a GIF közt
-
Maotun
őstag
válasz
Ősember #10861 üzenetére
gondolkodni szabad 89 óta igen
de a lát, címez, használ, nem ua szerintem. én nem használok lapozó file.-t 4 gb fizikai ram talán tálentvan a gépemben win xp 32 bit os 3 gb.t lát 1 mb.- fenntart magának, mert ilyen a service pack óta, xp béta verzió 4 gbt látott, használt címezett álítólag
Továbbá függetlenül hogy 512 mb os 1 gb.-os 2x1 gb sli vagy cf video ram van a rendszerben, azok címzése a gpu .-é gpu oprendszere a driver és a dx 9/ 10 szerintem.
utasítást a cpu tól az xp n kereszül kap de hogy munkáját hogyan teszi ahoz semmi köze az os.-nek
de lehet hogy faxság amit gondolok.
4 sávon kisebb az ütközés veszélye ha csak két sávnak / három sávnak megfelelő a forgalom
" A TUDÁS VÉGES! A KÉPzELETBE MINDEN BELEFÉR" by forumtársunk -
válasz
Ősember #9902 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy a Black Dragon kifejezetten olcsó a többihez képest, mert az 14k körül van, a többi meg 20k körül. A jót meg abból gondolom, hogy ajánlottad, és mivel olyan RAM kéne, amivel egy 6550-et ki lehet hajtani olyan 3,2 Ghz körülre, és amivel ezt meg lehet csinálni, azok a RAMok jók.
Geileket pedig azért írtam, mert körbenéztem ismertebb pesti cégek honlapjain, és ezek voltak listán, elérhetők. Vennék én jobbat is, ha van, főleg, ha még olcsóbb is...
Egyébként THX az infót. Nagyon süti a LED a traceren... csak tök felesleges.
-
drfirsty
tag
válasz
Ősember #9874 üzenetére
a 3 RAM 200MHz-en 2,5-3-3-7-es időzítésen van a 4. pedig szintén 200-nal 3,0-3-3-8-on megy. ha a gepben benne van mind a négy akkor a többi RAMot a leglassabhoz állítja. a freki is leesett 133-ra ha jol emlékszem. beginnerként a kakukktojást nem tudtam hozzáigazítani a többihez, úgyhogy most benne hagytam az eredeti kettőt, a két újat meg kivettem, mert most így a leggyorsabb.
szóval menne rendesen a gép 2G-val ha vennék egy másik RAMot ami megy olyan időzítesekkel mind a többi 3?
köszi a segítséget, mert eléggé lelomboz a dolog. -
qw78er89
aktív tag
válasz
Ősember #9795 üzenetére
Na pont azért írtam, mert a másik gépemben Abit lap van és abban is Kingmax zúz. A Giga előtt meg egy MSI-t hajszoltam és ott sem volt gond! Persze hogy utána lehet keresni, de én a Te konkrét véleményedre voltam kíváncsi, mert arra gondoltam volt/van személyes rossz tapasztalatod!
Azért kössz mindentHát Asus lapom nem volt még...mondjuk a 1066-os Kingmax csak túlhajtással megy mert az SPD-je szerint 800-as. De ez így gáz
Úgy látszik szerencsém volt!
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Ősember #9778 üzenetére
Gondoltam itt arra, hogy a nem hibás modulok tudják...
De megtennéd, hogy kifejted bővebben? Tényleg érdekelne mire gondolsz, mert a saját tapasztalatom szerint (csak DDR 400 és DDR2 800, 1066-ot használok/tam) amire eladták, mindegyik tudta, sőt még kicsit többet is! Mondjuk ez 14 db modul alapján megalkotott vélemény, de azt gondoltam ebből már lehet átlagos következtetést levonni -
FanTomasz21
tag
válasz
Ősember #9120 üzenetére
Hát lényegében nem tudom hogy történt, már 1 éve nem használom, azóta ddr2-es van a gépbe, mert mind2 fajtát kezeli. De egyik napról a másikra nem indult el azt mikor jobban megnéztem, kivettem a ramokat ez a kép tárult elém.Még a foglalat is picit megolvadt.Egyébként hála Isten se a foglalat sem az alaplap nem ment tönkre.Szerencse a szerencsétlenségbe
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ősember #8699 üzenetére
Te frankón kóstolgatsz (olvass vissza)?
Ha jól emlékszem legutóbb "Jorus: elsö körben mindig az egyszerübb választ keresem mindig. ugy itéltem meg nincs szükség komplikálni a dolgokat, elég ha jön a méhecskés story" ezt te írtad. Ez is gyenge nem, mikor kevered az fsb-t a qpb-vel?
Egyébként én egy mezei user vagyok, ha tévedek beismerem.
De, hogy Rover szavaival éljek nem ártana érteni is ahhoz amit árulsz. A fenti hsz-nél meg mellé fogtál, de rendesen. Azután meg daa-raa javitott ki, téged (és nem engem).
Na erről ennyit. Légyszi ne szólj a hsz-m hez. Én is így cselekszem a tieiddel.
Köszöntem. -
törölt tag
válasz
Ősember #8640 üzenetére
NEm mintha sokra menne a DC-vel...
Jazz: Ha érdekel, már a s940-es Opteronok is kezeltek 2GiB-os modulokat. Igaz DDR(1)-ből ilyen csak regiszteres kivitelben létezhetett, DDR2-ből viszont simán is.
Jorus: Ha már szerverlapot veszek, akkor biztosan nem Asus-t (meg úgy egyébként sem). Már csak az alacsony szintű támogatás miatt sem. Inkább Tyan. És még véletlenül sem nF akármilyet.
-
Sickboy25
addikt
válasz
Ősember #8605 üzenetére
oké igazad van csak nem tom milyen értékekre van pontosan szükség
nos az én procim 1333Mhz fsb-n megy ami ugye 333 Fsb-t jelent éna ezt elkezdtem tornászni felflé és akkor vettem észre ,hogy a memóriámat is elkezdte auton emelni az 800Mhz volt és szépen ment felfelé!!
ezért a memóriát visszavettem asszem 667 re és 100fsb-t húztam a procira a memó meg akkor állt 800Mhz-re!
ekkor teszt nélkül változtattam az időzítésen de azt már nem bírta 44412-t! a feszt meg auton volt ami nem tom pontosan mennyi lehetett ,de 2V állandót adtam neki!!
most az nem tiszta,hogy az időzítést milyen ütemben és arányban kell lefelé vinni???és mikor fogom tudni pl ,hogy a fesz miatt fog fagyni?
-
válasz
Ősember #8605 üzenetére
Ez így jó kis pongyola fogalmazás azért.
Az FSB az FSB, az 1066 meg QPB például vagy PSB. Meg aztán szentem a srác arra gondolt, hogy BIOS-ban DDR667-ről DDR800-ra emeli a RAM szorzót, ami ugye 4:5-ös helyett 2:3-as arányt jelent. De ez csak tipp, mert érdekesen fogalmaz.
Én sem okoskodni akartam, és tutti biztos, hogy a te postodat jobban fogja majd érteni.
-
Gyuri27
félisten
-
Zájec
veterán
válasz
Ősember #7381 üzenetére
jól mondod.. "volt is és van is" csak nem 1000-esként kerülnek a forgalomba..
hanem 800-asként.. mert ugye vita volt régén hogy nemlehet hivatalosan 1000-s
ram... ezért kiadták most 800-asnak...(és 1000ig van spd-je)
ezért mennek ilyen szépen 1200mhz-t is...
most hogy igy mondod, felébresztett a dolog..
pláne ilyen árban,, csak nehogy bekerüljön a fa alá ..(#7402) Anthony28 : a kérdésre kellene válaszolni majomúr
látom , nálad nem igazán megy ez a dolog..mint ahogy a tuning sem
a #7373 , #7374 h.sz-re , nem találtad meg a kulcsot -
törölt tag
válasz
Ősember #7359 üzenetére
Sőt, mint ezerszer le lett írva, van 32 bites Win, ami akár 128GiB-nyi virtuális címtartománnyal rendelkezik. És az is le lett már írva, hogy a 4GiB a virtuális címtartománya a 32bites asztali Win-eknek, szóval ha megfeszülsz se fog 4GiB rendszermemóriát kezeltetni vele.
"a swappolgatás a winchester miatt is lehet"
Ezt fejtsd ki bővebben, mert baromság. Azért nyúlna a vinyóhoz, mert elfogyott rajta a szabad hely és már csak rá tud írni? Vagy micsoda?
4 modul esetén sem lesz több memóriacsatorna!
Ugyanúgy csak kettő. Viszont több eszközt kell elérnie és szinkronban tartania a memóriavezérlőnek (ami egyáltalán nem bitzos, hogy az alaplapi chip(set) része). Emiatt problémásabb a több modul. Magasabb fesz segíthet a melegedés ellen? Legfeljebb a disszipációt növelheti vele az ember, és a chip stabilitását. (gondolom nem így értetted, viszont rettenetesen szerencsétlenül és értelemzavaróan fogalmaztad meg).
-
Zájec
veterán
válasz
Ősember #6752 üzenetére
értem, de a Crucialoknál gondolom csak a szerencsésebb válogatottak mennek igy...
ha csak ez a külömbség akkor ez nem zavaró dolog részemröl...ha az A-datának 2.4v kell akkor megadom neki , nem sajnálom...
a házam olyan mint egy barlang: hideg és nagyon huzatos...viszont az A-data ára sokkal kedvezöbb....
nem is merem leirni, nehogy megkövezzél az üzletrontás miatt...
dehát nem az apróhirdetés topikba vagyunk... szóval lehet... ezért van. -
Rover623
félisten
válasz
Ősember #5413 üzenetére
Srác kérdése:
Téved az alaplap, vagy a program téved, esetleg ez egy átmatricázott 800-as kingmax?
Válaszod:
nagy valoszinüséggel átmatricázott csak, de az hogy a cpu z minek látja nem a matrcián mulik, hanem az spd-n
Egyértelmű hülyeség (vagy burkolt tudatalatti rosszindulat az ismeretlen eladóval/boltossal szemben, mert nem nálad csapódott le a haszon?).
legtöbben szubjektiv és objektiv véleményeket osztunk meg forumtársainkkal.
Miért e felsorolás? Tudsz másmilyen véleményekről is mint szubjektív és/vagy objektív?Csak jelzem: ebben a szakmában (is) alapból az objektivitásnak van értelme, prioritása...
-
Rover623
félisten
válasz
Ősember #5315 üzenetére
Remélem azóta alaposan átolvastad a hozzászólásokat...azokat is amelyek nem közvetlenül neked szólnak.
Ha mégsem...N+1 alkalommal derült ki: komoly hiányosságaid vannak szakmai téren. Ez nem baj, ettől még lehetsz tisztességes, korrekt üzleti partner. De tanácsokat inkább ne adj itt...
Ez az uccsó beszólásod pl. különösen kényes...egy amatőrt igen fel lehet tüzelni azzal hogy nem is azt kapta amit vett, átbaszták, stb.
Káros...nem kéne... -
FehérHolló
veterán
válasz
Ősember #4626 üzenetére
Bocs, de elolvashatnád te is az első hozzászólást.
#4631: Szintúgy. Bár manapság nem lehet olyan lapot kapni, ami támogatja, de régebbi alaplapoknál volt ilyen.
Freddy TNT: 32bites XP és Vista nem fogja látni az egészet. Írd be a keresőbe, hogy 4 GB és az újabbak között csemegézz. (Ha jól emlékszem, 4 napja írtuk le legutóbb.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ősember #4248 üzenetére
Az az igazság hogy a ''tapasztalatok'' szerint pl. az Abit alaplapok, a Maxtor HDD-k, az Inno3D VGA-k, a Samsung ODD-k és nem utolsó sorban a Kingmax RAM-ok szarok, nem szabad megvenni őket, legalábbis ezt osztja tuningos pistikétől boltos béláig minden szaki, nekem és az ismerőseimnek viszont bőven van tapasztalat ilyen eszközökkel, és valamiért mi mindig szerencsések voltunk. A fene se érti ezt...
(A kedves fórumtársaknak: Nem kell elkezdeni felvilágosítani hogy de ezzel meg azzal a gyártóval melyik haver mekkorát szívott és azóta olyanra rá se néz stb.)
Gyuri27: Ez is ökörség, pl. a nagyrabecsült Geil RAM-okra is rengeteget panaszkodtak az AN9/KN9 topikban, hogy alapfeszen alapidőzítéssel is instabil a gép, csak ugye ha pl. Kingmaxról van szó akkor rögtön ócska Kingmax.
[Szerkesztve] -
Saviola77
csendes tag
válasz
Ősember #3929 üzenetére
''''''miért pont p5kc? mert ugyan ebbe a konfigba szeretnél késöbb ddr3-at? csunya inkompatibilitási gondok léphetnek fel egy ilyen hibrid lapnál.
ram az ramnak ram, mire szeretnéd használni? ugy értem tuning?''''''
Nem feltétlenül a a DDR3 miatt, bár az is egy kecsegtető opció ránézésre... csupán ezt néztem ki, főleg az 1333fsb miatt. E6550-emhez.. meg az A-Data 1066-os ramok.
Nem akarom széttuningolni az agyam, de szeretnék a tuninglehetőséggel élni, igen.
Tényleg nem tudom miért P5Kc... nekem jó választásnak tűnik. 32.900-ben venném ugye. Szerinted nem jó így a konfig??? Mit ajánlanál helyette??? Az érdekelne egyébként még, hogy ezzel az összeállítással szépen lehet-e még tuningolni rajta, hogy hosszú évekig stabil legyen.
Köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged