- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bozont
üzenetére
Nálam korábban 32Gb volt teljesen feleslegesen és tuningot is visszafogta (1333 9-9-9 CR2). Aztán felét eladtam és most 16gb van (1600-8-9-9-CR1) de még ezt is brutál nehéz megtölteni. Lapom 8Gb felett 0MB-ot ír biosban de Win meg kezeli teljesen.
A legtöbbet fogyasztó játékok esetén is elegendő a 8gb, a többi ramot a win7-8 felhasználhatja gyorsítótárazásra. Én úgy gondolom hogy 16gb nagyon sokáig elég lesz. -
De4d
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Szerintem, és én úgy tudom játékok alá felesleges 8gb-nél több, hogy 2 év múlva mi lesz azt, senki se tudja megmondani. De 1 évig biztos nem kell több.
Ha csak nem vesszük azt hogy jön majd pár optimalizálatlan játék. De az mindig van ugye.
Anno metro 2033, csúcs konfigon nem lehetett futtatni maxon. Most majd jön fél év múlva kb a LOTR Shadow valami, annak is szép lesz i7 proci 280x vga. De nem ezekre kell alapoozni.
De kérdezt meg mondjuk Qru-t őt jobban vágja a dolgokat
-
yolan
őstag
válasz
bozont
üzenetére
OCZ Gold járt nálam, annak a hűtűsi teljesítményével nem voltam megelégedve. 1100-as ha jól emlékszem 2.1v-on, pedig csak 800-on hajtottam 1.8v-al, de így is felforrosodott rendesen a terheléses teszt alatt. A platinumon is ha jol tudom ugyan az a borda van. Illetve ocz téren gondoltam még a reaper htc-re, de hát nem tudom, az a hőcsöves téma sem győzött meg. Inkább valami nagy felületű borda kéne szerintem, de leszögezem csak 1-2 emberrel beszéltem erről. A Blade-t sem ismerem. Az 1200-as kitek már neccesek árban.
-
yolan
őstag
válasz
bozont
üzenetére
2T mellett természetesen. tRFC finomhangolása is hozhat pár megabájtot és késleltetésben is szerepe van/lehet.
Érdekes, hogy gyárilag 53-as értéken van, most bootoltam 30-as értékkel.
Holnap felteszem valahogy az airflow-ot, mert bizony 2.0v-on már szeretnek melegedni sajnos
, bezzeg a corsair dominátor nem melegedett..
Ha emelkedik, hát emelkedik
, viszont a tREAD-ot (performance level) mindenképp érdemes kitesztelni, aztán a bios-ban fixálni. -
yolan
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Órajelet nem akartam emelni, 400-as fsb-n 1:1-be szeretem hajtani, viszont az időzítéseket szépen meglehetett piszkálni

Ha minden összejön, akkor lesz róla cikkem, de annyit elárulok, hogy van ahol 1000+mb-t javítottam csak az időzítések finomhangolásával
tRFC-et kéne még lentebb tornászni, olyan 20-30 körül már elfogadnám, illetve megpróbálom 1T-n is, hátha plusz fesz hatására megtörik
-
Ősember
őstag
válasz
bozont
üzenetére
megesik, hogy a chipset miatt hibázik a memtest, de ez elég ritkán fordul elö. mellesleg ez az egyik legmegbizhatobb tesztprogram, én ezt használom általában. elöfordulhat az is, hogy hibázik a memtest, de a rendszered teljesen stabil marad. az ilyen és hasonlo jelenségekre alapozták az x-akták sorozatot is

-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bozont
üzenetére
Ha jövő nyárra tervezel cserét, akkor DDR-t már semmiképpen ne vegyél. Kétszer drágább a DDR2-nél, és nem lassabb, sokszor gyorsabb. Persze a DDR-t sem kell félteni. Nüansznyiak a különbségek.
Nyárig még kihúzod egy gigával, főleg, ha a legújabb játékokkal nem játszol és/vagy nem Vistát használsz.
A 8k-t költsd a barátnődre, sörre, mittomén, és mikor váltasz, a 2*512M DDR árából veszel 2*1GB-t.
Már most is meg lehet csinálni.HGyu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rocksztár lehet a ChatGPT-ből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- HP ProBook 440 G5 i3-7100 laptop
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, bezzeg a corsair dominátor nem melegedett..

viszont azt tudom, hogy a ramok slotonként eltérö max orajeleket produkálhatnak 
Az se rossz, de idő kell neki, hogy megtalálja a hibát.
Már most is meg lehet csinálni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fudi2002