- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FirstAndroid
tag
(#43231) FirstAndroid
Sziasztok! Van egy gondom. Vettem egy PC3200 400 MHz jelölésű 2X1 GB-os memóriát, de nem megy a gépemben. El sem indul a gép, nem csipog, de semmi nem jelenik meg a monitoron. Hallatszik, hogy próbál indulni a gép, de semmi. BIOS-ba nem tudok belépni az új RAM alatt. A régi alatt igen. Vételnél ment a gépben. Abban azt hiszem AMD proci volt valamilyen. Korábbi RAM is DDR 400-as volt. Alaplapom: Abit IS7-E2, processzor: P4 3 GHz 478-as tokozású. A régi RAM-mal megy. Beletéve a PC3200-ast bármilyen elrendezésben (1 új, 2 új, 1 új és1 régi) nem megy.
Mi lehet a probléma vele?Köszönöm a választ!
(#43232) luimapeiz válasza FirstAndroid (#43231) üzenetére
Ahogy olvasom / nézem az az alaplap maximum 2GB RAM-ot képes kezelni... (4x512MB pl.) anno 1GB -os modullal nem is volt tesztelve csak 128,256,512MB -al... [link](#43233) FirstAndroid válasza luimapeiz (#43232) üzenetére
De ha csak hely van rajta akkor hogy oldod meg a 2 GB-ot? Volt benne már 1 GB és 512 MB együtt, úgy ment...
Akkor azt mondod régi az alaplapom a RAM-hoz. Köszönöm a választ meg a linket.(#43234) luimapeiz válasza FirstAndroid (#43233) üzenetére
1GB lehet megy, de a 4x1GB pl. tuti nem...
1GB új 1GB régi azért nem mehet, mert kompatible problem lehet... (nem dolgoznak össze pl. / más architexture...)
mivel az 1GB -os modul nem is volt tesztelve a lapba így lutri.. vagy megy vagy nem)
Igen, nem mai gyártás az biztos !(#43235) FirstAndroid: én kérek elnézést elnéztem
a lap 2 DIMM -et tartalmaz, amihez max. 2GB -ot ír a gyártó és max. 512MB -os RAM -al lett tesztelve... az 1GB -os memóriát viszi (max. 2x1GB) , de a kiemelt rész az igaz!L
(#43235) FirstAndroid
JAVÍTOM:De ha csak 2 hely van rajta akkor hogy oldod meg a 2 GB-ot? Volt benne már 1 GB és 512 MB együtt, úgy ment...
Akkor azt mondod régi az alaplapom a RAM-hoz. Köszönöm a választ meg a linket.És mondtak olyat hogy próbáljak BIOS-ban játszani vele úgy, hogy a régit meg az újat beteszem és lejjebb veszem a frekvenciát, és akkor hátha felismeri az újat is, és ha megvan, akkor meg a 2 újat beletéve ismét eljátszani ezt és akkor lehet menne.
Bocsánat nem tudom, hogy kell csak a válaszok linkjét bemásolni
-
mickemoto
őstag
Ezt amúgy én is akartam kérdezni, az alaplap gyártói oldalán meg lehet ugyan nézni a támogatott memóriák névsorát,típusát.Engem az érdekelne hogy ami itt nincs felsorolva memória azzal kompatibilitási gondok lehetnek, vagy csak annyi hogy nem tesztelték ezekkel a típusokkal és lehet hogy hibátlanul működik olyan memókkal is az alaplap ami nincs az ajánlott listában?
-
almos94
aktív tag
-
nonsen5e
veterán
-
-
törölt tag
-
don.racz
csendes tag
Hát van itt olyan, hogy DDR2 Over Voltage Controll (Default/+0,1V/+0,2V/.../+0,7V) aztán olyan hogy, (G)MCH Over Voltage Controll (Default/+0.1V/.../+0.3V). A DDR2 OVC-t feltotlam +0,3-ra majd 0,4-re de ne változott semmi úgyan úgy fagy... 0,5-nél már CMOS Reset kellet mert biost se hozta be. Emeljem a (G)MCH feszkóját?
-
pip
aktív tag
befer, de a hugomnak igertem egy parat... En meg a jobbikat szeretnem megtartani, de ezek szerint mindegy. A PC8500-as jobban nez ki, mert alu hutoborda van rajta (Kingston HX85002k2 CL5), a masikon meg semmi (ez egy zeppelin1066/1288 CL6), nem is ertem miert, hisz az utobbi elvileg jobban kellene melegedjen magasabb frekvencian. Amugy a Kingston-t PC6400-nak ismeri fel magatol a gep, es 400 MHz-en jaratja, bios-bol kell attenni 5.33 szorzora. A Zeppelint meg PC8900-nak latja, es 555 MHz-en fut (mindezt a CPU-Z utan mondom, nem tudom mennyire megbizhato). Vegul is mindegy, ha nincs kulonbseg koztuk.
-
the dealer
tag
Köszi a gyors választ!
Ha ninc miért aggódni akkor jó. Egyelőre nincs hiba ezek mellett: win használat, office 2013, vlc, waterfox stb.
Azért még megnézem tudom-e lejjebb venni a 15-öt.
Sajnos nincs túl nagy tapasztalatom és annyira gyanúsan jók már ezek az időzítések számomra, hogy muszáj voltam megkérdezni minden okés-e.
-
brown26
tag
Sziasztok
Olyan dologban kérnék segítséget hogy van egy gigabyte p43-es3g lapom, amiben jelenleg van egy samsung 2*2 GB 800Mhz-es rampár és egy Kingmax 2*1Gb 1066Mhz-es kit.
A betöltés után néhány perccel kék halál és a gép újraindul, a kapott üzenet alapján (amit sikerült kideríteni a neten valmilyan ram probléma).
A BIOSban az időzítésnél 5-5-5-18 szerepel.
Nem tudom ezen infok alapján valakinek van-e valamilyen ötlete mi lehet a gond?
Nem nagyon vágom ezeket a dolgokat...A segítséget előre is köszönöm
-
Punisher15
tag
Abban egyetértek veled hogy a képeken PC100-as, 133-a van 128MB-os kiszerelésben vannak de ezeknek köze nincs a DDR (Double Data Rate)ramhoz mondjuk annak is az volt a neve hogy DDR-SDRAM de ez rövidítették DDR-re.
SD-RAM:32, 128 és 256MB méretűek voltak és a 100MHz-en működő és
256 és az 512MB méretű és 133MHz órajelű memóriamodul.
A jelölésük órajel szerint történik: PC66, PC100 és PC133.DDR:256MB, de léteznek 64MB-tól 2048MB-ig PC1600-as 200MHz-es DDR-RAM (ami tehát 2x100MHz-ből alakul ki), van PC2100 (266MHz), PC2700 (333MHz), PC3200 (400MHz), PC3500 (500MHz) és még magasabb órajelű memória is.
Egyes gyártok így jelölték Általánossá vált a DDR266, DDR333 és a DDR400 - órajel szerinti - jelölés isDDR2
Ezt nem fejteném ki)
DDR3Ezt sem.)
ÜDv -
canniball
nagyúr
"A CPU-d egyébként max 1600MHz-es modulokat támogat..."
Persze, csak az előre gondolkodás jegyében fordult meg a fejemben hogy lehet 1866MHz-es is, természetesen 1600-on járatva.Közben úgy döntöttem hogy bár az MSI jobban felszerelt és több gari van rá megmaradok az Asrock FM2A85X-ITX lapnál, az valamivel tutibbnak tűnik: kb. le van tesztelve az említett Corsair rammal és a kinézett proci-hűtővel is, valamint kezeli a 3pines ventiket, így inkább rászánok még egy kicsivel többet hogy fix legyen.
Kérdés: jól látom hogy a Corsair Vengeance LP családból a kék és a fekete ugyanaz, csak színben tér el? (A fehér megvan hogy Special Edition.) Illetve hogy aminek a neve W-re végződik az a fehér, aminek B-re az a kék és gondolom a "végetlen" a fekete? -
dav<3
tag
Egyenként ráengedtem 6 kört a modulokra foglalatonként és semmi. Aztán dual-channelbe ráengedtem 9 passig egész este ment és még mindig semmi
teljesen tanácstalan vagyok
nem lehet hogy a proci memo vezérlője romlott el? Mert valahogy 2gb-t elbír single-channelbe de dual-ba 4-et már nem.
-
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest