- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte-B75-D3V rev.1.1 alaplapom, benne 2x4GB Kingston HyperX 1600 MHz RAM.
A BIOS-ban automatikus módon ezeket a RAM-okat 1333MHz-re állítja.
Nem is tudom manuálisan átállítani 1600 MHz-re.Gondolom gyorsabb lenne a memóriakezelés, ha 1600-on menne...
Van valamilyen lehetőség az említett RAM-okat 1600 MHz-en használni?A másik dolog amit most vettem észre, hogy 1,5V feszültség szerepel a BIOS-ban a RAM-nál, holott a memória modulon 1,65V van (lád a képen).
-
stefi68
addikt
Köszönöm a segítőkészséged!
Nincs ilyen, hogy Ctrl+F12, de van olyam hogy MIT menü, ott pedig DDR2 Over Voltage Control.
Ott áttettem manual-ra. Kipróbáltam +0,1V, +0,2V sőőt még +0,3V -ot is (pedig az már halványpiros volt).
Eddig semmi eredmény sajnosEz az állítgatás is elég macerás, mert mint mondottam ha bele teszem a két új mem modult akkor már a BIOS sem indul el, tehát állítgatni csak úgy tudom, ha kiveszem mindig az új modulokat.
Az ujjam már elkopott a sok ki-be rakosgatástól...Az a System Memory Multiplier az mi csoda? [Auto, 3.33, 4.0+, 2.00, 2.40, 2.50, 3.00]
-
stefi68
addikt
Sziasztok!
RAM bővítéssel akadtak gondjaim...
A vas már nem mai gyerek: Gigabyte GA-P31-DS3L alaplap, Intel Pentium Dual Core 2.2 GHz procivalJelenleg 2x1GB PQI DDR2 800U van benne. (dual chanel-es)
Vettem 2x1GB Kingmax DDR2 800-at.
Mindenki azt mondta, hogy tutira összeférnek majd. Nos nem így lett
Beletéve a két fajtát (egyik színű slot PQI, másikk színű slot Kingmax), el sem indul a gép, még BIOS szintig sem.
Felcserélve őket a slot-okban, ugyan úgy semmi....
Kölön-külön mindkettő jól működik MemTest-el is tesztelve, de ahogy egymás mellett vannak se kép se hang.Lehet olyan, hogy nem férnek össze? Valami ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Dolce Gusto
- Autós topik
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óvodások homokozója
- Milyen TV-t vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest