-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AkosAkos
aktív tag
Sziasztok!
PC játék (God of War) memória problémában kérnék segítséget.
2 éve vásároltam az adatlapomon található számítógépet, újonnan. 2-3 hete játszok a God of War PC játékkal, aminek még az ajánlott gépigényének is megfelelek, bár tény, hogy 2k-ban játszok, nem 1080p-ben. Nagyon ritkán az utóbbi hetekben kilépett "Not enough available memory" hibával. De 1-2 napja már nem tudok játszani, azonnal kilép, pedig a játék 70 FPS körül fut. Innen jön a kérdésem, hogy fog segíteni, ha 2x8 GB RAM (ami egyébként jól fut, leellenőriztem, megvan a dual-channel és a frequency) helyett veszek 2x16 GB-ot? Nem gondolnám, hiszen megvan a gépigény és az FPS...Ti mit gondoltok? Esetleg van más ötletetek a hiba orvoslására? Már frissítettem a drivereket, javítottam a helyi fájlokat, a Windows Grafikai Beállításokban átállítottam ezt az alkalmazást nagy teljesítményre, stb, stb.
Fontos kiegészítés, hogy HIGH-on játszottam eddig, amit most fél órája vettem le Medium-ra és EDDIG nem jött fel a fent írt hibaüzenet, tehát mintha ez megoldotta volna (csak amiatt nem vagyok benne biztos, mert eddig is ritkán jött elő). De ha megvan a gépigény? Segítene a több RAM? Szeretnék magasabb beállításokon játszani, mert bírnia kell, az FPS meg is van. Illetve lehet, hogy hosszútávon a Medium sem oldja meg a dolgot.
Köszönöm a segítséget! -
AkosAkos
aktív tag
Most van két darab 2GB-os memória az alaplapomban. Ezt bővíteni szeretném 8GB-ra, de csak 2 helyre tudok rakni(tehát újat kell venni). Szeretnék hosszú távon gondolkodni(későbbi bővítés, bár lehet addigra új alaplap lesz), ezért nem kettő 4GB-osat vennék hanem 1 db. 8-ast. Nem lesz így lassulás játékokban(pl. BF3 multi) ha nem dual channel-ben fog menni?
Előre is köszönöm a választ! -
AkosAkos
aktív tag
Tényleg jobb kettő pl. 2GB-os RAM, mint egy 4-es(dual channel)? Miért? Most van két hely RAM-nak az alaplapomban. Van benne kettő 2GB-os. Akkor ezeket teljesen cseréljem ki ha bővíteni szeretnék mondjuk 8-ra? Inkább kettő 4-est vegyek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Milyen autót vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- DDR4 és DDR5 RAM modulok
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged