Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rockland
tag
Heló, bocsi ha rossz helyre írok de nem találtam jobbat

Corsair Vengeance 4GB 1600mhz DDR3 kék színű mellé egy ugyanilyet csak fekete színbe rakok Dual Channelbe az számít hogy nem egy a színük?

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nemeske
üzenetére
800-as ddr2 ram is gyorsabb még egy ssd-nél szóval nem volt értelmetlen, és a reakció idő is jobb mert a memvezérlő gyorsabban eléri az adatokat a ramból mint ha az ssd-ről töltődne be az adat. Szóval nem volt felesleges.
A slotok meg nem feltétlenül a fizikai közelségüknek megfelelően vannak "bedrótozva" a vezérlőhöz. Sajnso sok lap esetében nincs jelölve melyik az elsődleges slot. ilyenkor cserélgetni kell a modult és egyből kiderül melyik az (mint ahogy nálad is volt).mod:
CsKrisi: Ha hibás akkor gariztasd mindeféleképpen a G.Skill-t.
-
CsKrisi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Jó pár éve egy 2X2 Gb-os Corsair Dominator 1600Mhz-es kit van a gépemben.
Szerettem volna bővíteni 8gb-ra, így vettem két darab 2x2gb-os G.Skill, szintén 1600Mhz-es kitet a helyére. A bökkenő ott van, hogy az egyik G.Skill kit nem jó, kékhalál lesz tőle, a memóriadiagnosztika is megállapította, hogy hibás.A másik G.Skill kit viszont működik a régi Corsair kit mellett is. Így is lefuttattam a memóriadiagnosztikát és nem talált hibát.
A kérdésem az volna, hogy szerintetek használjam így, együtt, egymás mellett a kétféle kitet, a jövőben is meg fognak férni egymással, vagy inkább vigyem vissza mindkét G.Skill kitet és vegyek egyféle márkából 2X4 vagy 4X2 gigát?
Remélem érthető voltam és köszönöm előre is a válaszokat!

-
Nemeske
csendes tag
Már most annak örömén, hogy nem vette be csont nélkül: azon gondolkodom, hogy biztosan kellett-e ez nekem? Mit lehet 3GB RAM-ból profitálni, amit 2GB-ból nem? Úgyis egy csomó része virtuális, azaz a vinyót használja, ami SSD.
Ha ez a ,,memóriasebesség" rovására megy, hogy 3GB a 2 helyett, lehet az egész fejlesztés értelmetlen volt... -
Nemeske
csendes tag
Kedves Fórum!
Korábban, még ezen az oldalon kérdeztem RAM-bővítéssel kapcsolatban!
Nos, megvan a RAM, ami egy kék lapkára készült 2GB-os Hynix 2Rx16 PC2-6400S-666-12-A3 típusra hallgató DDR2-es modul.
Eddig 2db 1GB-os ugyanilyen sebességű Samsung volt a laptopban (MSI VR601)
A bővítéses célú RAM-cserét a következő képpen kiviteleztem: kiszedtem az első DIMM1-es slotbol az egyik 1GB-os Samsungot, és a helyére tettem a Hynixet, a másik 1GB-os Samsung maradt.A bootolásnál a BIOS-ban egyből kiírta a 3GB-ot, viszont a Win7 indulásánál a kékhalál képernyő fogadott, de csak egészen rövid időre, mert azonnal indult is előlről a boot-szekvencia, nem tudtam elolvasni ilyen rövid idő alatt.
A következő felbootolásnál a Win7 monokróm boot-képernyő fogadott, mely észlelte, hogy hardveres változás történt a számítógépben, és hogy előzőleg nem indult megfelelően a rendszer. Itt felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy a Win7 automatikusan javítja a problémát, vagy választható a normál indítás.
Én nem választottam a javítást, nehogy valami visszafordíthatatlan kárt tegyen a bootszektorban, egyszerűen csak ismét felnyitottam a laptopot, és a két memóriablokk sorrendjén cseréltem: (a 2GB-os Hynix a DIMM1 helyett a DIMM2-be került és az 1GB-os Samsung pedig a DIMM1-be)A gép gond nélkül bebootolt, látja a 3GB-ot, eddig nem jelentkezett probélma.
Kiváncsi lennék, valaki tudja-e esetleg, hogy ez milyen jelenség lehetett, és esetleg fagyhat-e a közeljövőben hasonlóan? Most elvileg megy.
Hagyhatom így, vagy valamit tenni kell még?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
aleister
üzenetére
A Command Rate rövidítése. Az értéke lehet 0, 1, 2, 3, stb. Azt jelöli, hogy két parancs végrehajtása között hány órajelciklus telik el. Ebből következik, hogy értelemszerűen a 0 a legjobb, de a mai magas órajelű memóriák még a 1-es értéket sem viselik el stabilan magas órajelen, jellemzően 2-es értéken stabilak már 1600MHz környékén is, többnyire az 1333MHz megy még 1-en is.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A csatolt Everest képnél mit jelent a Memory Type sor végén a CR1?
5 ugyanolyan Kingston 2GB 1600MHz HyperX Blue ramot pakolgattam a gépbe, és megfigyeltem, hogy az egyik esetén ha egyedül vagy párban tesztelem, akkor CR1 szerepel a sor végén, ha mind a 4 slotban van memória, vagy ha nincs az alaplapban a kérdéses ram, akkor CR2.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
olbaidhun
üzenetére
1: ez a ram AMD-s gépekhez való nem Intelhez, ha csak simán feltolod a ramfeszt 1,65V-ra kinyírod idő előtt a memvezérlőd
2: ekkora tuningot nem bír minden i7 memvezeréljőe (hivatalosan ugye 1600-ig van támogatás, felette minden MHz ajándék), lehet a tiéd sem.
mod:
Amivel lehet még próbálkozni:
QPI/VVT fesz emelése (max 1,2V-ig), időzítés lazítás és a ram fesz emelése (max 1,7V).
Új Inteles processzorok esetében (második generációs i3/i5/i7) a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memóriafeszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így az új Inteles szériánál akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
olbaidhun
üzenetére
Nálam is hasonló a gond...neked annyival könnyebb hogy ivy procid van...de 2133-on nem megy csak 1333-on?
Elvileg mennie kéne hisz ugyanazt a beállítást használod mint én és nekem is csak 2133-on mennek...biztos hogy kell még valamit állítani...én próbáltam már időzítés állítással is...még semmi de próbálkozom....akitől vettem azt írta hogy neki 2400-on ment 1.55v-n......lehet játszogatni

-
olbaidhun
őstag
Helló!
Memória kérdéssel fordulok hozzátok. Az asrock topikban már kérdeztem, de még várat magára a válasz, sajnos egyre sürgősebb: [link]
Memória: KHX24C11X3K4/16X
deszka: Asrock z77 extreme 3
processzor: intel i7-3770
táp: hx1050hogyan tudom beállítani, hogy stabilan 2400-on, fussanak a ramok

-
Blue Thunder
senior tag
válasz
duronx
üzenetére
Szívesen nincs mit! (Egyébként én is így tettem a lányok gépével, beszart az alaplap...gondolkoztam számolgattam és csak kevés pénz toldásával raktam össze nekik új gépet, /a 4x1 giga ddr 2 árának feléből vettem 4gigás ddr3 modult/) és ahhoz képest hogy nem igazán játszanak elég jó kis gépet raktam össze nekik

-
duronx
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Igazad van.

-
duronx
senior tag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
Használtan tudnék 14ezerért, de ha azt mondod minimális lesz a teljesítmény növekedés, akkor hagyom inkább a 4GB-ot. Köszi a választ

-
Blue Thunder
senior tag
-
duronx
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ez a két memória működne-e együtt:
Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/4G) Black Limited Edition memória (2x2GB kit)http://www.edigital.hu/DDR2_memoria/Kingston_4GB_1066MHz_DDR2_HyperX_(KHX8500D2K2/4G)_Black_Limited_Edition_memoria__(2x2GB_kit)-p46460.html
Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/4G) CL5 (2x2GB kit) (ez van jelenleg a gépemben)
http://www.aqua.hu/4gb-1066mhz-ddr2-ram-kingston-hyperx-2x2gb-khx8500d2k24g-cl5-68586.html
És nyernék-e annyit pluszban hogy érdemes e megvenni a +4GB-ot?
-
Tizio
tag
Köszönöm a válaszokat.

-
Tizio
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne hozzátok.
Van egy ilyen lapom MINIX ™ ATOM230-GC amiben jelenleg egy Kingmax KLDD48F-B8KY6 PGE DDR2-800 1GB- van.
Cserélni akarom a modult egy az alaplap által támogatott legnagyobb 2Gb-ra.
Front-side bus: 533 MHz-es FSB
Bios-ban a következő lehetőségek vannak: 400Mhz, 533Mhz, 677Mhz
Ehhez képest a fent már írt 800Mhz ram van benne és megy vele, Os alatt nem tudom megnézni hány Mhz-jár mert jelenleg nincs hozzá rendszer telepítve.Szóval Milyen memória modul amit érdemes bele venni és amivel biztosan menni fog.
2Gb DDR2 400Mhz?
2Gb DDR2 533Mhz?
2Gb DDR2 667Mhz?
2Gb DDR2 800Mhz vagy esetleg nagyobb?Köszönöm a segítséget.

-
Assasin_
aktív tag
Valaki tud nekem help

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lakisoft
üzenetére
Ez egy mómria profil, amiben a gyártó által garantált sebesség, időzítés és modul feszültség van elmentve így nem kell kézzel beálítgatnod külön-külön, hanem ha aktiválod akkor magától beállít mindent.
Aki nem annyira ért a memóriabeállításokhoz.
Nincs hátránya, arra kell figyelni, hogy nem minden lap támogatja (főleg az AMD-sek nem).
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Egy egyszerű kérdésem lenne: Miért olyan jó az XMP modul? Kinek jó? Mi az előnye? van hátránya?
-
Assasin_
aktív tag
Atraktam 11 28-ba és 1;6 voltra teljesen meghalt a windows valami olyat írt ki hogy error memory writer és azóta off be se bírom kapcsolni mert javítani akarja a hibát és persze nem tudja . Vissza raktam mindent alapra régi rammal úgy se jó de délután újra rakom majd csak ez a ramtol lenne ennyire nem kompatibilis a lapokkal? Vagy már nem értem

-
Assasin_
aktív tag
-
El Kebir
őstag
válasz
Assasin_
üzenetére
segíthet, de függ attól, hogy most milyen beállításokkal hibázik...
másik megoldás lehet, hogy nem kezdesz időzítéseket állítgatni, hanem visszaveszed a memóriaórajelet 1333MHz-re (a memória feszültséget ekkor is célszerű 1,6V-on hagyni/állítani, a biztosabb működésért)
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok!Olyan problémám van hogy kikapcsol a monitor a ledje világit tovább felváltva és a gép megy tovább és csak reset segít.
És full új a processzorom a videokártyám alaplapom tápom is.. win7 64biten megy a rendszer és főlleg játék közben csinálja
nem vágom ilyenkor mivan.. memoriára gyanakodok mert 2*2gb-os van de az egyik kingmax másik meg transcend egyiket használtan vettem lehet azzal lesz valami?
Ráadásul a hűtésem is jó everestel szoktam nézni..
Videokártyának a legfriseb catalyst van fent..
A tápom is 420-as gigabyteCsak azt vettem észre hogy memória modul jellemzőinél a transcendnél nincs bepipálva az ami a kingmaxnál bevan a támogatások vagy mi.. vagy az nem is számit?
Elvégeztem egy win digagnosztikai ram izét de ott se jelezz problémát.
megnéztem az everestet a két ram egyforma memoria időzítésen megy és mind kettő 64biten?
Amúgy ha mindkettő 64 biten megy akkor duan chanelben futnak mert irták hogy 128 vagy 64 ezt nem nnagyon vágtam.. -
Assasin_
aktív tag
válasz
kromatika
üzenetére
Üdv!
Volt egy ram cserém az elmúlt napokban egy 2x2gb 1333mhz kingston cseréltem le egy 2x4gb 1600mhz Teamgroupra. Idáig minden oké megy a gép semmi nincs vele. Ezután szeretnék játszani a BF3mal lépek is be
és kb 10 sec után exe leállt ezt megcsinálta egy párszor aztán ujra raktam az egész win7 meg a BF3 és full szűz Windowsnál ugyan ez. Eszembe juttott a ram csere hát visszaraktam a régit azzal meg működött. Tudtok ebben segíteni nekem vagy van valami megoldás erre? Procim i5 sandy lap Giga GA-P61-S3-B3Üdv
-
kromatika
veterán
sziasztok.1.65v -os ramjaim vannak,és most váltanék procit .I5 2400-as lenne.Ha jól tudom,nem muszáj a ramokat 1.5V-re cserélni,hanem csak simán biosban beállítom a ramoknak az 1,5V-t.Ugye jól tudom?Megerősítést kérek.

-
Ficus Cucis
csendes tag
Hello.
Ősrégi gépben cseréltem volna memóriát, 2*512mb helyett 2*1gb (mindegyik ddr400 kingmax), de már a bios se akar mindig bejönni, aztán ha sikerül is, a windows még egyszer se töltött be, bármilyen dram konfigurációt próbáltam is.
amikor visszateszem a régit és a bios dram részénél auto-ra állítok mindent, szépen indul.
az alaplap abit nf8, tehát a 2gb-t még bírnia kellene.
mi lehet a gond?
köszi. -
rob83
aktív tag
Hali!
KingMax 2x4 GB 1333 MHz Kitt (FLFF65F-C8KL9) menne egy i3 3210 proci és H61-es lappal 1600 MHz-n?
-
Rivaul
addikt
válasz
mandin
üzenetére
Beárazós topicok erre vannak. Ez inkább szakmai segítségnyújtásra van.

-
mandin
senior tag
Sziasztok!
2x1 GB GeiL Black Dragon 1066MHZ mennyit ér jelenleg? Nincs már szükségem rá, ezért kérdezem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nemeske
üzenetére
Érintkezési hiba csak, no para.

Hynix az jó. Samsungot kerüld, mert itthon a Samsung márkanéven árultak bő 90% hamisítvány és olcsó vacak chippek vannak rajta nem pedig eredeti Samu.
Ha van rá mód akkor a boltba sétálj be a lapossal és vétel előtt próbáld ki az új modullal az a 100%.
-
Nemeske
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Nézegetek ilyen Hynix modulokat.
Akkor mondjuk ha szerzek hozzá egy 2GB-os 800as DDR2-est, akkor elvileg nem lehet gond ennél a laptop/chipset típusnál?
Válaszod előre is köszönöm!
(UI: Most ahogy visszaraktam bele a ramokat, azt vettem észre, hogy ha egy bizonyos erővel rátehénkedtem a laptop egy részére, egyszerűen befagyott a gép, csak kikapcsolni lehetett, másra egyátalán nem reaglát. Újra szétszedtem és láttam hogy az egyik memóriablokk nem volt teljesen a helyén, pedig a selftest-nél nem jelezett semmit. Érdekes tapasztalat volt, most nincs vele gond az igazitás után, akár rá is állhatok)
-
Nemeske
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem!
Van egy MSI VR-601 típusú laptopom, melybe szeretnék egy RAM bővítést!
A következő lenne a kérdésem:
Szerintetek a csatolt képen látható modulok (ezek vannak jelenleg benne) milyen sebességen futnak? 667-es ramok vagy sima 550-esek?
Mi a képen látható kettő között a különbség? (más a szériaszáma az egyiknek, és a memórialapkák is picit nagyobbak az egyiken)
Utánaolvastam itt a Prohardveren, hogy a csipszett az MSI-ben 3GB RAM-ot elvisz minden gond nélkül, tehát egy 2GB-os modulban gondolkodom az egyik helyett! Fontos, hogy a kettő órajele egyezzen?Válaszotok előre is köszönöm!
-
general
addikt
-
general
addikt
nem tuningoltam a memóriát. gyárilag tudnia kell a 2133MHz-et, ezek a specifikációi.
a prociknál lenne ekkora eltérés? ezt meg azért nem értem, mert felvettem az 1.5v-ot 1.575-re, ami max javasolt és elindítottam 1600 MHz-en, csak hogy lássam, bírja-e. bírta, simán futott! de még ekkora fesz emeléssel sem tudtam a memóriákat még 1800MHz-re sem emelni.... ismétlem, 2133-as Predator!
és ezt is mondtam már: előtte 1866-os Corsair volt a gépben, az simán ment 1.5-ön... itt valami nem stimmel.kapok mindenféle válaszokat, de valószínűleg senki nem érti, mi a bajom..

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hegegabi80
üzenetére
Nem, főleg, hogy most amúgy is fent vannak a ram árak.
-
hegegabi80
addikt
BF multizni nem szoktam.
rFactor (nem nagy igényű), WoT (ez már egy kicsit jobban), meg most akarom a Tomb Raidert kipróbálni!Térképszerkesztő progit szoktam még használni meló miatt, de az nem gépigényes, mert ez csak vektoros!
Fényképeket szoktam néha szerkesztgetni, meg kisebb családi videókat, de azt anno 775 celeron procival és 2Gb memóval is megcsináltam.Tehát akkor nem sok értelme van nálam a 8Gb-nak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
vakond5
üzenetére
Lehet kifogtál egy gyebgébb kit-et. Esetleg a CR értéket vedd fel 2-re ha ez nem elég akkor próbálkozhatsz, hogy a memvezérlőnek adsz egy kis extra feszültséget.
general: Tuningra nincs garncia.
hegegabi80: BF3 multizáshoz pl, ha elég egy 3-4 GB-os ramdrive (jellemzően 1 játékhoz elég szokott lenni), ha kicsit komolyabb garfikus munkára használnád a gépet, ha kis otthoni szerverként használnád a géped. Hirtele ennyi jutott most eszembe.
mod:
Az olyan vga-k gyengék a komolyabb játékok komolyabb felbontásonvaló futtatásásra ezért nem is kell sok ram nekik. Szóval csak emiatt ne vegyél 8GB-ot.
-
hegegabi80
addikt
Mi az, ami miatt esetleg kellhet a 2x4Gb memória? Mi tud abból profitálni, pl játék vagy más progi?
A leírásban olvastam, hogy hétköznapi használatra bőven elég a 2x2! Csak kíváncsi lennék, hogy konkrétan mi használna esetleg olyan sokat
Ha pl olyan vga-m van, ami 512-es, de elvileg a rendszermemóriából ki tudja egészíteni 2Gb-ra, akkor is elég a 4 vagy oda már jól jön a 8Gb? -
general
addikt
én ezt komolyan nem értem, miért van az, hogy van, akinek megy a Kingston Predator 1.6v-on (gyári fesz a magas frekihez), Ivy Bridge procival, nekem meg nem?

-
vakond5
őstag
Sziasztok!
Mindössze annyi a problémám, hogy nem tudom a 2000-es Corsair XMS3 ramjaimat 2400-on stabillá tenni. Mióta vettem őket, 2133-on mennek alapfeszen, 9-11-10-28-as időzítéssel. Sokféle CL9-es és 11-es időzítést próbáltam, de egyik se vált be. Olvastam egy fórumon hogy a kollegának 11-12-11-30-on szépen megy a 2400. Nekem sajnos nem. Ugyanezzel az időzítéssel próbáltam 1.65 helyett 1.7-1.75V-ot is, de nem bírják.
Tudtok valami beállítást javasolni? Előre is köszi.

-
El Kebir
őstag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
ott van az spd-ben, abban azért van többféle időzítés, ha nem megy a szűk (kisebb) időzítéssel, akkor a bővebbel (nagyobbal) kell próbálni, és/vagy nagyobb mem feszültséggel és/vagy nagyobb nb (imc) feszültséggel.
az a mankó a tuninghoz. (a többi meg a próbálgatás, és tesztelés, ha nem megy azt észreveszed
)de ha 2133-at megy a ram, akkor szerintem kár szenvedned vele, nem lesz gyorsabb attól, hogyha méglazább időzítéssel sikerül 2400-on járatni. (inkább a 2133-hoz kellene kipróbálni egy szorosabb időzítést az spd listából)
-
flash-
veterán
mért van az windows 7 x64 esetén hogy a gépben van 4gb ram de a windows úgy írja a vezérlőpult-Rendszernél hoegy Telepített memória:3.9GB
-
El Kebir
őstag
válasz
nnandi
üzenetére
ott ahol a memória órajelet. a kép közepén
-
El Kebir
őstag
válasz
Blue Thunder
üzenetére
? a memória miatt cpu csere ?!

A "sandy" 1333-as ramot kezel hivatalosan, az "ivy" meg 1600-ast is, egyiknél se hivatalosan támogatott a magas órajelű memória, hanem OC.
-
Blue Thunder
senior tag
Közben rájöttem hogy a sandy b csak 2133-ig kezel, úgy hogy uj proci vétel kilátásban

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LordDarkness
üzenetére
Lehet érintkezési hiba volt.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Kivettem a memókat megcseréltem kicsit megmozgattam a foglalatban és jó lett, vagy az is lehet hogy ki lett kapcsolva a táp és ez oldotta meg a problémát?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LordDarkness
üzenetére
Nézd meg a win-ben hogy engedélyezve van-e az összes ram használata.
Msconfig -> Rendszerindítás -> Speciális -> Max. memória.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Olyan problémám van,hogy a rendszerem (Win7 Ultimate 64 bit) 8Gb Ramot (Kingmax 1333Mhz 2*4GB) lát de csak 4GB használható telepített:8192MB, hardverek számára fen tartott: 4137 MB, használatban:1745MB, készenléti: 1447MB, szabad: 780MB. nem alaplapi vgam van. Normális az hogy 8GB-ból 4GB a hardvereknek különít el? Lehet ezen változtatni?
-
Rivaul
addikt
válasz
bepken
üzenetére
Ha veszel akkor olyat keress mint ami benne van mert futhatnak párban. Ha kezelne is magasabb órajelűt akkor is visszafogná a másik modul szintjére így felesleges. Lapos esetében érezhető javulás nálad inkább egy ssd-vel lenne elérhető. Ha nem sokat használod az olvasót akkor annak a helyére mehet a jelenlegi winyó s az alap helyre pedig az ssd. (Külső olvasó bőven elég sokszor). Erre még egy win8 s egész szép kis frissítést tudhat még egy időre magáénak az ember.
-
bepken
veterán
sziasztok!
a laptopomat szeretném kicsit "aktualizálni", jelenleg ez nálam egy memória bővítéssel ki is merül szerintem...előtte viszont szeretném kikérni a véleményeteket: egyrészt arról, hogy vajon lesz e érdembeli változás, illetve arról, hogy milyen modult keresgéljek.
tehát a lapos:
Samsung R510
T3500 - 2.1Ghz
1x2GB RAM (Samsung, DDR3, 1066Mhz)na most...én ehhez gondoltam még 2GB RAM-ot hozzácsapni. az előbbi párbeszédet olvasva világossá vált számomra, hogy nem is érdemes nagyobb órajelű modulokat nézegetni. ha jól értem, egy ugyanilyen, 1066-os lenne a legideálisabb számomra, ugye?
szívesen fogadnék tippeket, mit, mennyiért érdemes nézegetnem. na és persze a fő kérdés: érdemes e egyáltalán ilyen akciózásban gondolkodnom?

köszi előre is a válaszokat!
-
El Kebir
őstag
válasz
general
üzenetére
a típusszámmal ne foglalkozz, az is "predator" típusszám, vagyis a ph-s tesztben is az a típusszáma a predatornak.

-
general
addikt
válasz
El Kebir
üzenetére
mindent Auto-n hagyok, nem bolygattam, egyszerűen betöltöttem az XMP-t, a 2000MHz-eset (intel ivy-nál nem megy 2133-on), de nem megy ilyen magas órajelen. pontosan ez az, amit nem értek, hiszen ez egy 2133-as kit!! és csak 1600-on megy... ha tudnál javasolni feszt, egyéb beállítást, kipróbálnám!
das-raa Memory fül (azaz aktuális beállítás): 800MHz (1600MHz) 9-9-9-27 2T, mint említettem, csak ez az XMP profil megy! (látható az SPD fül felsorolásában)
viszont érdekes dolgot fedeztem fel, nem tudom, van-e jelentősége: a mem kit dobozán található típusszám (khx21c11t2k2/8x) nem egyezik a cpu-z mellékelt infójában látható típusszámmal! ez hogyan lehet/miért van?
az előző, bekrepált ram kit 1866-os volt gyárilag. ment is ezen az órajelen, tehát a lapnak bírnia kell.
-
El Kebir
őstag
válasz
general
üzenetére
a "PC3-10700" a modul alapbeállítása, ezzel indul alapbeállításban, ezért látod ezt is a cpu-z képen,
az "xmp-2132" profil alatt vannak a modul 2133MHz-es beállításai, vagy betöltöd a profilt a lappal (ha tudja), vagy azokat beállítod "kézzel", csak akkor fog 2133MHz-en menni, alapból nem.
Ha maradéktalanul beállítsz mindent, még akkor se biztos, hogy menni fog, ha az adott alaplap vagy cpu-ba integrált memóriavezérlőnek túl nagy a feladat. (hiszen ezek az órajelek már azoknál is OC-nak számítanak)abból, hogy nálad 1866-on se megy, én beállítási hibára gondolok, kevés feszültséget kap a memóriavezérlő, a memória, vagy túl szorosak az időzítések, vagy ezek kombinációi.
-
-
-
El Kebir
őstag
válasz
nnandi
üzenetére
"Itt jön a probléma hogy úgy látom a memóriák csak 800 Mhz-en működnék"
abból a képből nem is látszik az, hogy mennyin megy... (csak a modul leírása, szöveges tartalom, olyan ez mintha a memóriára ragasztott matricáról készítettél volna képet, és az arra írt szöveg alapján akarnád megmondani, milyen órajelen megy a gépben...
)general
ez neked is szól, te is kevered a modul leírást (az spd tartalmat) a valós működési órajelekkel, az alapórajelet a tuning órajellel.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
general
üzenetére
Nálam is van majdnem hasonló probléma...nekem kingston hyperx beast 2400Mhz-es van és az istennek se megy csak 2133-on, pedig fesz automatán van vagyis megkapja az 1.65V-ot...sőt cpu-nál ugyebár ha jól tudom a DRAM-ot is állítani kell ugyanerre a feszre.

és ráadásul ugye kettő XMP profil van, az egyik a 2133-as a másik a 2400-as és mégis csak 2133-on megy -
general
addikt
válasz
general
üzenetére
üdv!
újra írok, mert eddig senki nem reagált, és sajnos egyre inkább nem értem a garicserében kapott, névlegesen 2133MHz-es ramjaimat!
konkrétan hogy akkor most milyen memóriák ezek?
az alábbi cpu-z fotón látható minden info, de nem értem, hogy hogy lehet egy elvileg 2133MHz.es modul PC3 10700-as... ami ugye 1333Mhz!
ráadásul az 2133-as XMP profil sem működik. se 2133MHZ-en, se 2000Mhz-en - a bios szerint. hozzáteszem, lehet, hogy én nem állítom be jól nincs még gyakorlatom benne, alig 2 hónapja van 1155-ös platformom, és nem is tuningolok. (Asus P8H77-V, i5 3470, és 2x4 giga Kingston Predator). 1600 Mhz-nél nem tudtam feljebb állítani, nem indult el. feszt is emeltem, amelyiket ismerem
, 1.575-re, a maxra tudtommal, semmi. 1866-on sem indul...
milyen modulokat kaptam én cserébe? tudna valaki segíteni? a kingston.com szerint nincs ilyen Predator! vagy én nem találom? mi ez a D3/4GX jelölés?
nagyon megköszönnék valamilyen hozzáértő választ!
-
nnandi
csendes tag
Sziasztok
van egy kis gondom, új gépet raktam össze ezekből:
Asus F2A85-V alaplap
AMD 5800K processzor
Patriot 2x4 gb 1866 mhzItt jön a probléma hogy úgy látom a memóriák csak 800 Mhz-en működnék.... :S
A biosban 1866ra állítottam.
Mi lehet a gond? hogy tudom 1866 on használni a memóriákat ezzel a konfiggal?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast 4x32 GB DDR4 RAM 3600MT/s CL18
- 4X4Gb Adata XPG 2400Mhz XMP DDR3
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo P14s Thinkpad Gen1 FHD IPS i7-10510U 32GB RAM 512GB SSD Nvidia Quadro P520 Win11 Pro Garancia
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- (Cini) Minis Forum mini PC Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 16 GB RAM 512B SSD 1 év garancia
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

fudi2002