- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordovravens
tag
válasz
Xantomas #12889 üzenetére
Használtan vettem itt a hardverapro-n, picit kevesebb, mint egy éve. A fókusz problémák akkor kezdték kiverni a szemem, mikor vettem hozzá egy 50mm F1,8-at, de 35mm f2,4-el is ua a helyzet.
A kijelző hibájábról nem volt szó a hirdetésben, az eladó azt mondta, ő nem észlelte ezt a problémát és hogy ő live viewban használta, viszont a javítás költségébe hajlandó beszállni(én is elismerem, hogy nem tudom bizonyítani, hogy nem a szállítás alatt történt vele valami) .
Nekem meg időközben nem lett volna időm ez után szaladgálni, amikor meg lett volna, akkor nem akartam nélkülözni a gépet.
Ennyi idő után meg már nem hiszem, hogy lesz kedvem beleállni ebbe az eladóval.
Nem halott a szegmens, csak 8-at meg kis széket mutat minden helyett. -
lordovravens
tag
válasz
Xantomas #12858 üzenetére
Szia!
Te otthon szerelsz vagy szervízben dolgozol?
Nekem 2 problémám van a K-S2-mmel:
-pontatlan autófókusz. A középső pont +10 finomhangolással épp jó, a többi pont változó pontosságú, a jobb oldalon nagyjából ok, balon nem.
Ezt kéne beállítani.-a keresőben az LCD kijelzőn a záridő egyik karaktere nem működik megfelelően.
Szerinted ezek mennyire macerás problémák? Számíthatok rá, hogy jól megcsinálják illetve, hogy a kijelzőt egyáltalán meg tudják csinálni?
Bocs, hogy szétspameltem a topic végét, csak szerettem volna, ha kap értesítést, akinek szántam(mondjuk látom, hogy az első 2 jobb lett volna egyben, szerkesztéssel)!
-
Brekulon
újonc
válasz
Xantomas #12852 üzenetére
Szevusz!
Én azt nem értem még ,mindig ebben a szolenoid kérdésben, hogy a mag alapállapotban a tekercsben van. Így helyezem fel az objektívet, amin alapból zárva van a rekesz. Az obi rekesz vezérlő pöcke beleakad a gép pöckébeígy nyitja ki a lamellákat. Tehát felhelyezve az obi nyitva, a mag a tekercsben. Ahhoz hogy zárt rekeszes képet készítsek, a magnak ki kell ugrania a végpontra. Ha a mag megszorulna és nem mozdulna exponálás alatt, teljes nyitott rekesszel készítene képet. Tehát a probléma ott van, hogy exponáláskor a mag a végpontra kiugrik, így elengedi az obi rekesz vezérlő pöckét, amitől a rekesz lezár.
Ebből az következik, hogy a szolenoid működik, de csak a két végpont között. Nem szabályozható. Nem lehetséges, hogy szoftver hiba és nem mechanikai?
Én egy K100D Super-ből raktam át a szolenoidot. 114000 expo volt a gépben és soha nem volt baja. A K50-ben 2-3 nap alatt ugyan azt a tünetet hozta mint a gyári. -
simes
csendes tag
válasz
Xantomas #12794 üzenetére
En nem vagyok Pentax fan de nagyon sok vaz jart a kezemben, koztuk egy ks1 is. Asszem pont egy Xt30 volt mellette.
Elkepedtem,hogy a ks1 jpg fajljain mennyit lehet huzni minosegromlas nelkul, a raw rol nem is beszelve de a jpg meglepett.
A szinek is elkepesztoek voltak foleg szerkesztes utan.Allitolag belenyultak a raw ba gyarilag, ami nagyon valoszinu mert iso2000 is alig van zaj.
Szoval ha kepminosegrol van szo, akkor nem a sok ff vaz meg fuji jut eszembe, hanem a ks1, vicces.
De toltottem le Ricoh griiix jpg fajljait, az is elkepeszto dinamikaval rendelkezik es csodas szinvilagot lehet elocsikarni belole.
Kar, hogy az sem bir sokat, ido elott hallnak meg. -
Brekulon
újonc
válasz
Xantomas #12777 üzenetére
Sziasztok!
Nekem volt egy leharcolt k100d super-em amit már eladni nem lehetett. Minden működött rajta (114000 expo) tökéletesen, de a keresője bekoszolódott, így egy fülpucolóval "nekiestem". Mivel ez a művelet után már a mikrokarcoktól nem láttam semmit, jött a fogkrém. Végül már derengett valami, de inkább vettem egy 50-est. A szolenoid természetesen megadta magát. 3x-i csiszolgatás után, beletettem a k100d-ét. 2 éve!!! Azóta kutya baja! Ráadásul a 100-asban van egy a vakuházban is. Tartalék! -
válasz
Xantomas #12549 üzenetére
Reményeim szerint a technika beéri a többieket is. Érzékelők száma a fókuszhoz, illetve a videóban lesz még reszelgetés.
Az androidos Alpha és a kis RX100 is piszok gyors, no meg videóban is jók.
Ha ezt a szintet hozzák, akkor remek lesz.
Hoppá! Most nézem, hogy a Budapest Photo Fesztivál már tart! -
faki_
senior tag
válasz
Xantomas #12155 üzenetére
K10D-ben használtam a legolcsóbb, akkor kb. 3000 Ft-os, 45°-os kínai verziót. Sötétebb a kereső, de nagy segítség volt a manuális élességállításhoz, az árát megérte. 100%-os eredményt ez sem adott, még keresőnagyítóval sem, ebben az akkor már romlani kezdő éleslátásom is benne volt. Komolyabb mattüvegek vannak a focusingscreen.com-on.
-
Xantomas
őstag
válasz
Xantomas #7644 üzenetére
Javíthatatlan. Eltűnt pár IC lába a nyák pad-jeivel együtt.
Ha nem egy évet áll, még bőven menthető lenne.Viszont mókás, mert labor tápról hajtva, az alaplap, működik, de sajnos a cmos elem, ami a gép RTC-jánek segítségével tárolja dátumot, időt, az kinyírt pár részt a gépben.
Van benne, egy 3V-os, tokozott Li elem, diódának mutatja magát, de nem az.Ezen nem segített az aksi kiszerelés, ugyanakkor ismerős K100D-jének a dátum elfelejtős, minden bekapcsoláskor kérő problémáját meg fogom tudni oldani.
Van egy pár tanulságom a géppel kapcsolatban. A kritikus rész, ahol be tud ázni, az a PC -Video - DC csatlakozónál van. Aki használja, és esetleg elkapja az eső, nyugodtan egy kis szilikon zsírt tehet az ajtó körüli tömítésre, szilikon gumi habból van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged