- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
nem, 2 darab is volt, mindkettő af kapcsolós, csak az egyik VC-s, a másik nem. itt is elég nagy a hangja a csavarhúzó miatt, ellenben sokkal gyorsabb. kollégám elmondása alapján is.
nem fogok 16-50-es Pentaxot venni csak a hang miatt 180e-ért. ami nekem ez mellé kell az az 50-135. az az én gyutávom.
-
decens
tag
én pl vettem májusban egy i10-et és maximálisan igazat adok abban, hogy a képminőségétől max negatív értelemben lehet hanyatt esni, de...
...de olyankor baromi jó, amikor csak elindulok a világba intézni a dolgaim és tudom, hogy ha épp szembejön valami téma, lesz mivel megörökítenem... mobillal elvből nem.
(egyébként többször jártam már úgy, hogy ha nem célirányosan, fotózni mentem valahová, lusta voltam magammal cipelni a k20d-t meg az obikat: túl nehéz, túl sok, plusz ha mást is kell magammal cipelnem, akkor kényelmetlen is.)
...de 12 mpx az érzékelője, és ha a képek backurálása után valamit sikerül kihozni, 5-6 mpx környékére leméretezve már nem olyan rossz az a kép (zajosság és társai), és ekkor még mindig kényelmesen tudok belőle akár 21×30-at nagyítani, ha feltétlenül ingerenciám támad rá...
...és nem utolsó sorban, nem tudom, hogy aki kifogásolta az építési minőséget, az fogott-e már a kezében ilyen gépet, mert szerintem kimondottan jó minőségű anyagokból van építve és igencsak masszív kis gép ez. -
Mercutio_
félisten
Olvasds el a 6314-et és azt a hsz-t amire abban reagáltam, ebből indult az egész.
Az, hogy számomra használhatatlanok ezek a kis mókusvillantók nem jelenti azt, hogy nincs piacuk, nincs rajtuk nyereség, vagy éppen - ahogy lentebb leírtam - , bármivel is innovatívabb lenne valamelyik más gyártó abban az árszegmensben
Mindössze erről szólt a dolog, semmi másról.
-
-
Mercutio_
félisten
Itt ugye nem a Canonra gondolsz, ahol Canonos emberke elmondása szerint is az 50/1.8-cal bizonytalan, hogy jó lesz-e a fókusz
Egyébként nem látom értelmét a szájkaratének se pro se kontra, lévén személyes tapasztalat nélkül megy egy olyan tesztről aminek a pontos körülményei sem igazán tiszták. Többek között az sem derül ki, hogy éltek-e a tesztelők a 20 obira beállítható finomhangolási lehetőséggel a legjobb eredmény elérése céljából...
Tegnap este 8-kor felmentünk néhányan márkatársak a Gellért szoborhoz és élesben megnéztük a gépet. Mind normál, mind LV-módban meggyőző az AF-je és néhány napon belül emyl honlapján lesznek fent ISO-sorozat, illetve magas ISO-n különböző rekesszel készült képek, lehet majd azon is elmélkedni
-
csakb
őstag
-
BEE
addikt
Okozhatna ez is ilyen eltérést, de a valós használatban nem vettem még észre.
Meg abba is gondolj bele, hogy ma már a gépek szoftveresen javítanak
lencsehibákat, miért pont az AF rendszer ne tudná ezt korrigálni ?
Hiszen a hiba gyárilag bemérhető, tehát jól javítható.Gyanítom hogy a te gépeden is csak manuálfókusszal hozható elő.
BEE
-
BEE
addikt
A szenzorok különbségét nem a mért értékekben látom, mert azok elég
hasonlóak, hiszen egyforma technológiával készülhettek.
A fizikai adatok különböznek. Felbontás, pixelsűrűség, crop faktor.
Ezek alapján nem a fényképezőgép gyártók patkolták másképp ugyanazt.F8 vagy 9 tényleg nem lenne említésre méltó, ha nem az obival együtt
ítélnék meg a kapott képet. De így megkérdezhető, hogy ha itt felületesek,
akkor még hol vannak ilyen kis eltérések a tesztben ?
A fókusz elcsúszása is egy hanyagság, mert ez egy ellenőrizhető dolog.BEE
-
BEE
addikt
[link]
Itt a hozzászóló utánaolvasott a dolognak.
Meglátjuk mi lesz az eredmény.
Sokkal jobban zavar engem, hogy a dinamikát csak jpeg alapján vizsgálja,
ami eléggé keveset mond a gépről.
Pedig most ebben hozott nagyot a K5 és a D7000 szenzora.DxO szerint [link] nem azonos a szenzor a K5-ben és a D7000-ben.
Létezik hogy a Sony két eltérő szenzort vett gyártásba a két márkának ?
Eddig inkább egy szenzornak voltak változatai, de itt elég lényegi eltéréseket
írnak.A Pentax FA 50/1.4 obiról van teszt DP-n. [link]
Ha megnézed akkor látszik, hogy pont F8 után kezd esni az élessége, míg
az újabb obiknak később. Ezt K20D-vel mérték, a K5 pixelsűrűsége nagyobb,
lehet hogy erősebben esik itt már.
Ezért is fontos szerintem az egyformaság egy olyan tesztnél,
ahol a gépet egy obival együtt vizsgálnak, nem pedig magában.BEE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest